רציתי לשאול האם אסקסואליות זה נוגד את

latebloomer66

New member
רציתי לשאול האם אסקסואליות זה נוגד את

הדת היהודית? האם להיות אדם א-סקסואל זה אומר כמו לעבוד עבודה זרה או לא להקשיב לחוקי היהדות זה נחשב חטא לפי התורה להיות א-סקסואל? לפי הדת היהודית כמובן אני שואלת...

latebloomer66

New member
../images/Emo208.gif../images/Emo208.gif../images/Emo208.gif../images/Emo208.gif../images/Emo208.gif

p019

New member
לא מוצאת סתירה או קשר

כבר היה דיון על הנושא. אני לא חושבת שהדת הייהודית התמודדה אי פעם אם השאלה הזו. ובכל מקרה - אם הדת היהודית זה כינוי נרדף למה חושבים הרבנים היום - אז ממש לא החפת לי מה אוסף של האנשים שחושבים שסביר לתת לקבוצת חיילות לנקות כמויות של כלים בשבת במקום להפעיל מדיח כלים (הרי המדיח צריך לנוח - אבל חיילות לא).

HH husa

New member
אני מניח שאתה צוחק

פרו ורבו זו המצווה היחידה שניתנת... לנשים אין כמעט בכלל מצוות. (חלק מסבירים את זה כחסרון האישה שאינה צריכה תיקון ושהיא קרובה יותר מושלמת מהאיש וכו , וחלק שהיא פחות כמו הגוי שפטור מרוב המצוות והמת שמכולם..)

רציני לגמרי

פרו ורבו זו חובת! הגבר. האשה משתתפת בז מרצונה הטוב, מדין תורה היא לא חייבת בזה.

star2o

New member
בדיוק כך!

לפי היהדות אישה לא חייבת במצוות פרו ורבו, אלה הגבר בלבד. לכן לנשים ביהדות קל יותר להיות א-מיניות ולא להתחתן ולא לעשות ילדים .

AL212

New member
קל זה דבר יחסי

לא הייתי אומר שבחברה כזאת שמרנית קל לא להתחתן ולא לעשות ילדים...במיוחד כשלפי תפיסתם חתונה וילדים זה האידיאל של כל אישה.

wingate

New member
זה כי דת ותרבות אינה אותו הדבר

אני לא מבינה במצוות, אבל לצורך הדיון אניח שאכן אישה פטורה ממצוות פרו ורבו. זו מצווה, זו סוגיה דתית. חברתית, לעומת זאת, לא שמעתי על חברה מסורתית שמוכנה לתת לאישה פטור שכזה. במקרה של הדת היהודית, התרבות שהתפתחה סביבה אינה מאפשרת בחירה של רווקות, או נישואין ללא ילדים, עבור האישה. העניין כל כך מוטמע שהמון נשים רואות את יעודן היחיד בחיים כהולדת ילדים - כל דבר אחר הוא "בונוס". קרי, זה בונוס שעכשיו נשים יכולות גם לצאת לעבוד וללמוד, ולא *רק* ללדת ילדים. הלחץ החברתי קשה מנשוא והרעיון כל כך מוטמע בנשים שרובן לא יחשבו אפילו בכיוונים כאלו. למעשה, הן מסוגלות להגדיר מי שאינה רוצה ילדים כחולת נפש, כי לתפיסתן הרצון בילדים הוא כל כך טבעי ומובנה שרק מי שאינה "כדרך הטבע" לא תחווה אותו. אצל החרדים ניתן למצוא נשים שמוגדרות כצדיקות פשוט על פי מניין ילדיהן - מצווה או לא, אישה שיולדת 14 ילדים נעלה יותר בחברה כזו מזו שיולדת שניים. אישה שתסרב ללדת ילדים בחברה מסורתית ממוצעת תאבד את כל זכויותיה, עד כמה שאפשר להגדיר אותן ככאלו - ברוב החברות המסורתיות, בעל יכול לגרש אישה שלא מוכנה ללדת (או אפילו כזאת שאינה מסוגלת), הוריה לאו דווקא יקבלו אותה חזרה הביתה והיא תדחה על ידי רבים מחבריה וסביבתה הקרובה. להוכחה, ניתן להיכנס לפורום נשים שאינן רוצות ילדים ולראות את התגובות הארסיות של חלק מהטרולים (אין לי כוונה להשתמש במונח מנומס יותר למישהו שנכנס לפורום רק כדי להעליב).

goanin

New member
אסקסואליות נוגדת את הדת

בדיוק כמו שהומוסקסואליות נוגדת את הדת. הסיבה שהדת היהודית מתנגדת לשתי ה"תופעות" היא שהן מערערות (לדעתם) את הבסיס לזוגיות של גבר ואשה, ול|הדגשהבאת ילדים לעולם.

latebloomer66

New member
אני חושבת שא-סקסואליות שזה משהו קצת יוצא דופן

כי זה משהו כזה המנעותי אין פה שום חטא בכך שאני לא נמשכת לא לבנים לא לבנות ובמיוחד לא למין אני לא מבינה מה החטא כאן בדיוק? זה לא שאני נמשכת לבנות או משהו...או לשני המינים וכאלה דברים זה פשוט כזאת הגדרה המנעותית כי אין כאן שום קשר למין א-סקסואל זה אומר לא מיני זה פשוט העדר קשר מיני העדר קשר זוגי עם בן המין השני למה חטא ? מה חטא בזה ?

מקמיקא

New member
אל תנסי לחפש הגיון בדת, במיוחד לא ביהודית

התנזרות ממין יכולה בקלות להפריע להם, בדיוק כמו שלהדליק מנורה בשבת יכול להפריע להם. רק צריך איזה רב טיפש (ולצערנו לא חסרים) שיפרסם הלכה מתאימה, והנה עדר החסידים שלו מטילים אבנים על חלונות ביתינו.

goanin

New member
אם לסביוּת נוגדת, אז גם אסקסואליות

כי אחת הטענות של הדתיים היא שהומואים ולסביות לא מביאים ילדים. ואז כשמסבירים להם שהם כן מביאים ילדים, אז הטענה היא שההתנהגות ההומוסקסואלית היא עקרה מיסודה, והיא תועבה בגלל שלא יוצא ממנה כלום, וגפ אם קיים היצר הרע יש להסתירו, כי הסביבה עלולה ללמוד מאתנו את ההתנהגות הזאת. אז האסקסואליות היא בדיוק אותו דבר מהבחינה הזאת..

latebloomer66

New member
לפי התורה אסור משכב גבר

א-סקסואלים לא שוכבים עם בני מינם אלא בכלל נמנעים ממין מה רע בזה לפי התנ"ך לא הבנתי? לא להביא ילדים זה אסור?ואם פשוט אי אפשר מבחינה מינית שלא נמשכים ונרתעים ממין? זה לא קשור בכלל להומואים או לסביות לדעתי א-סקסואליות צריכה להיות הגדרה הרבה יותר רחוקה מכל הגאווה הזו של ההומולסביות כי זה מאוד שונה אפילו זה יותר שונה מסטרייטים

goanin

New member
זה כן דומה

כל התנהגות מינית או א-מינית שמערערת את כל עניין הבאת הילדים לעולם היא תועבה בדת היהודית. "כל הגאווה ההומולסבית הזאת" בסדר נו...

latebloomer66

New member
למה כל אדם חייב להביא ילדים לעולם?למה?

מה שאינו רוצה או לא מעוניין או לא יכול בכך בשל סיבות רפואיות למשל או בשל משהו? וגם סתם מה אסור לא להביא ילדים?

goanin

New member
מותר וצריך לא להביא ילדים

העולם כבר לא יכול לעמוד בזה.

latebloomer66

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif מה ?../images/Emo4.gif../images/Emo6.gif../images/Emo2.gif../images/Emo6.gif

queen helen

New member
לא רואה סתירה

אינך יכולה לשלוט באדם אליו את נמשכת, את עדיין יכולה לנהל אורח חיים דתי יהודי (כולל הולדת ילדים) פשוט ללא המשיכה. גם הומו דתי יכול להתחתן (עם אשה), להביא ילדים, לקיים תרי"ג מצוות ולא לעשות משכב זכר, רק שהוא ימשך לגברים ולא לאשתו. אורח חיים כזה נראה לי מאד עצוב וקשה, אך כל אדם והבחירות שלו.

למעלה