רציתי לשאול כמה שאלות לגבי..

רציתי לשאול כמה שאלות לגבי..../images/Emo27.gif

הראיון מתנדבים שנערך לי אתמול...! שאלות:
1. למה הייתי צריך לעבור את כל התהליך של צו ראשון עוד פעם..(הייתי בבקום אתמול משהוא כמו..8 שעות!!!)..? 2.הבנתי שלקבה יש השלכה רצינית לגבי מה שאני יהיה בצבא(אם יקבלו את בקשתי..אמן!!)..איך אני יכול לדעת מה הקבה שלי..? 3.אחרי שסיימתי את כל ההליך של החתימה על ההתנדבות וכל שאר הבלאגן שמסביב..אחרי כמה זמן הם מחזירים לי תשובה(יענו מתי אני יכול לקבל תאריך גיוס כבררר...!!!!)..? תודה מראש לעוזרים!!!

מבקש קצת עזרה..!!!../images/Emo92.gif../images/Emo101.gif

חברים תנסו לעזור לי קצת...תענו על השאלות שלמעלה!! נ.ב. ממתי הוחלט שמתנדבים משרתים רק שנה וחצי?? אתמול הייתי ואמרו לי ששנתיים..!!!

סיונתו

New member
אני יודעת, גמלי...

אבל כמו שידוע (וידוע....) הזרועות של הצבא לא ממש מעדכנים ולא ממש מעודכנים..ומישהו שם למעלה שכח לעדכן את מדור פרט שזה המצב ואם תא מתנדבים אומר שזה שנה וחצי...אז זה שנה וחצי
אוקי?

סיונתו

New member
הי הי ../images/Emo13.gif

1. עברת את כל התהליך כי הם רצו לבדוק אם השתנו אצלך פרטים (קצת מפגר...אם משו היה משתנה ממילא אתה מחוייב להודיע להם....כן כן צבא מפגר שכזה) 2. לקב"א תמיד יש השלכה רצינית- ואתה תדע מה הקב"א שלך בין השאר בועדת מתנדבים בה יאשרו לך את ההתנדבות כי לפי מה שהבנו מכולם...זה כתוב בגדול על הדף של הרופאים בוועדה.....למרות שברמת העיקרון אתה לא נראה לי אמור לדעת מה הקב"א שלך...למרות שכולם מבררים... (ושוב...אתה יכול למצוא לזה הסבר בסעיף 1....) 3. אוקיי השלב הבא שאתה מחכה לו זה וועדת מתנדבים שבה יאשרו לך את ההתנדבות ויתנו לך (יותר נכון- תבחר) תאריך גיוס... שב בשקט...תרגע...זה לוקח ה-מ-ו-ן זמן.... (חצי שנה לפעמים...במקרים מסויימים יותר...או פחות...) ומה קורה חוץ מזה?!

אני לא מאמיןןן לך סיוון...!!!../images/Emo10.gif

מהההה יכוליות שאני ישב בבית גם עוד חצי שנההההה?!?!?!? בא לי לבכות!!!!!!!!!!!!
חשבתי שיקח הכי הרבה 3-4 חודשים גג..!!! מה אני יעשה לבד בבית כל הזמן הזה...?!?!?!?
ואני לא ממש מבין..היא אמרה לי שאני יקבל תשובה עוד חודש בערך וממה שהבנתי אחרי זה אני כבר בוחר תאריך והכל ומגייסים אותי כמה שבועות או חודשים אח"כ לא?

LordNor

New member
אחי כנס שניה ../images/Emo26.gif

כל מתנדב\ת עברו תהליך ארוך ומייגע כמוך, לא ייתכן מצב שאתה "תקטר" על התנהלות המערכת הצבאית כלפייך, אתה לא היחיד שסובל מזה אלא כל המתנדבים שהיו לפניך (גם אני סבלתי את הטרטורים של המערכת הצבאית ופשוט הבלגתי) סיון נתנה לך רק זמן טיפול משוער בין חצי שנה-לשנה וחצי..זה לא אומר שלך זה ייקח חצי שנה..פשוט צריך קצת מזל למקרה טוב. ולגבי בחירת תאריך התנדבות, בד"כ יש אפיק של חודש-חודשיים לבחירת התאריך המשוער להתנדבות...וזה תלוי למה שמציעים לך. ממליץ לך להבליג ולחכות בסבלנות כמו כולם. בהצלחה.

אחי, כנס שניה ../images/Emo27.gif

תראה אני מצטער אם נשמעתי כמו אחד שמקטר יותר מדי..ואני מאמין שכולם פה עברו את מה שאני עובר עכשיו..אבל מעציב אותי לשמוע ממנה שרק אחרי משהו כמו חצי שנה אני יתגייס...אחרי שבחורה אחת במדור הפרט אמרה לי שלא יקח להם יותר מחודש להחזיר לי תשובה ושאחרי זה אני יבוא ללשכה שוב בשביל לסכם את שאר הפרטים האחרונים..אז זה נורא ביאס אותי..אני מאמין שעכשיו תבין אותי יותר טוב (אחרת)!!!

סיונתו

New member
כן כן המדור פרט האלה...

נונתים לך להיות הרבה יותר מדי אופטימי.....

אני חושבת שזה לגיטימי שהוא מקטר

כולנו יודעים שהצבא מתנהל בצורה מגושמת וטיפשית.. אין ספק שהוא נותן יחס לא נחמד במיוחד למלש"בים, ולמתנדבים עוד יותר. ואין שום סיבה שבעולם לא להתלונן על כך. על לנו כ"כ בפני מי להתלונן, אז בשביל זה יש את הפורום-לחלוק קצת בינינו.. {לא תוקפת אותך, אבל נראה לי שהתנפלת עליו קצת..}

תודה רבה לך על התמיכה!!../images/Emo8.gif

אני באמת חושב שמותר לי לקטר קצת על המצב המאכזב שלי כרגע..למרות שאני לא כזה בדרך כלל...ואני גם לא ישבר מהר...אני ילחם למען השירות הצבאי ואני מקווה שזה יעבור מהר..ובטח שזה יהיה יותר קל אם תמיכות כמו שלך..תודה רבה מאמי!!

חחחח תודה מאמי!!../images/Emo140.gif

אבל באמת מציקה (
) לי העובדה שאני לא יודע מתי בדיוק יקראו לי שוב להליכים הסופיים( כמו: לקבוע איפה אני משרת ותאריך גיוס כמובן..)!! מה יהיה איתי !?!?!?!?

רציתי לומר עוד משהו..../images/Emo27.gif

התקשרתי עכשיו (10בבוקר..)למדור הפרט בשביל לברר מתי בדיוק אני יקבל תשובה לגבי האישור להתנדבות שלי..(חתמתי על הבקשה במדור רק ביום ראשון..)וזאת שענתה לי אמרה שזה עוד הרבה מוקדם מדי בשביל לקבל תשובה ושיש לי מינמום חודש במקרה הטוב לצערי..!
אבל היא גם אמרה לי משהו מוזר שלא ממש הבנתי..היא אמרה שהגשתי את הבקשה שלי רק לפני 3 ימים(יום ראשון הזה..)ושאני לא יכול לצפות לתשובה כל כך מהר..אבל אני אמרתי לה שאת הבקשה אני הגשתי כבר לפני חודש ומשהו כששלחתי את 2 הפקסים למדור..למה משהו פה לא מובן לי..?
אשמח אם תוכלו להסביר לי חברים..תודה מראש עודד!! נ.ב. כולם אומרים לי שכמה שאני ינדנד להם יותר ככה אני יקבל תשובה מהר יותר..מה אתם חושבים על זה??
ואם אתם גם חושבים ככה..אז איך אתם ממליצים לי לנדנד להם(הכוונה באיזה אופן..כי היום שהתקשרתי לא ידעתי בדיוק מה לומר..חוץ מזה שאני רוצה לדעת מתי אני מקבל תשובה והיא כמעט צחקה כששאלתי אותה את זה..ברור שזה לא הזיז לה ממש..כל מה שהיא אמרה לי.."יש לך לחכות לפחות עוד חודש לקבלת התשובה ואולי יותר אפילו"..שאלתי אותה אם יש דרך לזרז תעניינים והיא אמרה שכלום לא יעזור..)מה אתם ממליצים אז..? כבר כל החברים שלי התגייסו למעט אחד שגם הוא בעוד חודש וקצת מתגייס ואני ממש לא רוצה לבלות לבד בבית במשך חצי שנה..!!!

LordNor

New member
רצוי לנדנד כמה שיותר...

אני לא יודע מה להגיד לך אם זה עוזר או לא, אבל בהסתמך על מקרים של חברי הפורום אני יכול להגיד שזה עוזר (זה רק על סמך מקרים) במקרה שלי, אני לא נדנדתי פעם אחת ולא שאלתי מה קורה, כל פעם הם זה שיזמו להודיע לי מה קורה עם התיק ובסופו של דבר התהליך לקח חצי שנה.

Dizen

New member
כשאומרים הגשת בקשה

הכוונה היא ליום שבו באת ללשכת גיוס והגשת את הבקשה. לא משנה מתי שלחת את הפקס ומתי התחלת לדבר איתם... כך שבאמת הגשת את הבקשה לפני 4 ימים. עניין הנדנוד- אם אומרים לך שתקבל תשובה עוד חודש, להציק אחרי יומיים באמת לא ייתן לך כלום! אבל אם עוד שבועיים ככה תזכיר להם שאתה קיים, ואז שוב, ואז שוב, יש יותר סיכויי שזה יקח באמת חודש ולא יותר. בעניין הקיטורים (מגיבה גם להודעות קודמות)- אתה מוזמן לקטר בכיף
העניין הוא, שהתהליך הוא ככה אצל כולם
אני לא יודעת איך הסקת שעוד חודש כבר יהיה לך תאריך סופי, כי זה לא נכון. אם הגשת בקשה רק ביום ראשון, בעוד חודש תדע אם הם החליטו שאתה יכול לבוא לועדת מתנדבים. רק בוועדה הזאת קובעים לך תאריך, ומנסים לחשוב על תפקידים. הועדה לא תהיה עוד חודש. עוד חודש הם רק יחליטו אם מגיעה לך ועדה בכלל... עד שבאמת תגיע לועדה עובר זמן, וככה יוצא בסה"כ שהתהליך הוא חצי שנה. ושוב- תרגיש חופשי להוציא עצבים
רק תבין שככה זה אצל כולם וזה לא שעושים לך איזה עוול מיוחד או משהו. המון בהצלחה
סוף סוף ישנתי כמו שצריך

Dizen

New member
פלוס מינוס.

מקום שבו כתובים כל השלבים
פה
אכתוב שוב: 1. הגשת בקשה (הכוונה לדיבור הראשוני איתם, כשמבשרים להם שרוצים להתנדב) 2. ראיון מתנדבים (הכוונה לראיון בלשכ"ג, בו מגישים את הבקשה באופן רשמי) 3. ועדות רפואיות למיניהן. לפי מה שהבנתי זה השתנה מהזמן שלי (
) אז אני לא אפרט. אם אני לא טועה יש שתי ועדות (לא לתפוס אותי במילה!) 4. ועדת מתנדבים (בועדה הזאת מאשרים את ההתנדבות, קובעים תאריך, ומתחילים לנסות למצוא לך תפקיד במידה ועדיין לא התמיינת למשהו) 5. גיוס
השלב שגורם לתהליך להיות ארוך הוא בין 3-4: עד שמגיעים לועדה.
אני אישית לא יודעת על אף מקום ברשת או בכלל שיש בו מידע על מתנדבים. מישהו מכיר

סיונתו

New member
כן../images/Emo70.gif

פה.... דההה
יש לי תחבושת מציקה על היד ומבחן בתנך עוד יומיים ולא התחלתי ללמוד
איזה באסה....

חחח תודה רבה לכולם..!!!../images/Emo24.gif

אני מבין שמה שנותר לי לעשות זה להמתין ולקוות(גם להתפלל..!!!
)שהתהליך יגמר כמה שיותר מהר..(הלוואי שיהיה פחות מחצי שנה..!),בכל אופן תודה לכולם...ואני מקווה לא לשגע אותכם יותר מדי בתקופה הזאת..למרות שלא נראה לי שיהיה לי מישהו אחר לשגע אותו.. (כל חברי התגייסו כמעט..),שבוע טוב ובהצלחה לכולם..!!!

למעלה