רציתי לשאול לדעתכם

רציתי לשאול לדעתכם

הוספנו את הפורום לאשכול תמיכה (קרדיט על הרעיון המצויין ל IXMIX), כך שיוכלו לפנות אלינו אלו המבקשים יעוץ. הפורום מופיע כרגע גם באשכול אנשים וחברה. יש אפשרות להעבירו לאשכול יעוץ וסיוע. כלומר הוא יופיע באשכול תמיכה ובאשכול יעוץ וסיוע. חשבתי כך להגדיל את האפשרות שמי שמחפש סיוע יגיע אלינו. מצד שני אולי יקטן הסיכוי שעובד סוציאלי שמחפש פורום כזה ימצא אותנו. 1) אני מקווה שיש לכם בכלל חשק לעשות OVERTIME ולעסוק ביעוץ גם מעבר לשעות העבודה... 2) איך הגעתם אתם לפורום? האם חיפשתם ברשימת הפורומים או שבדרך אחרת כשמועה, פרסום בפורום אחר, תקשור עם ישויות חוצניות וכו'... 3) מה דעתכם פשוט על הרעיון, וזהו? אני מקווה שגם הקוראים הסמויים כאן יגיבו.

SuperGirl 25

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif

נראה לי שזה רעיון טוב להעבירו גם לאשכול יעוץ וסיוע. לא הבנתי מדוע זה יקטין את הסיכוי שעו"ס ימצא אותנו? הרי רשמת שזה יהיה רשום גם באשכול אנשים וחברה... היעוץ מעבר לשעות העבודה מרענן את הידע המקצועי (שלי לפחות), בעצם שמיעת רעיונות נוספים לתמיכה ודרכי פעולה נוספים. כך שגם אנו, כשמשתתפים, יכולים לקבל בתמורה. זה מין סיעור מוחות וירטואלי
יום טוב

SuperGirl 25

New member
אופס ../images/Emo163.gif

לא שמתי לב- לדעתי תשאיר את המצב כפי שהוא-אנשים וחברה+תמיכה/יעוץ וסיוע.

desertgirl

New member
רעיון טוב

שלום לכולם, אני חושבת שמדובר ברעיון טוב מוכנה ליטול חלק באשר אלי, הגעתי לפורום דרך הודעה שמישהו השאיר בפורום של האיגוד

אל תגידו לי שאלה כולם

יש כאן לא מעט אנשים בפורום. מעט כותבים אבל יש עוד כמה קוראים. תגידו לי מה אתם חושבים, נו...

shanhen

New member
חומר למחשבה

בצד ההתלהבות לרעיון הייעוץ, חשוב גם להזהר. ייעוץ אנונימי שניתן על ידי עו"ס אנונימיים או מי שאולי מציגים עצמם כעו"ס (ככה זה בפורומים) עלול להיות לעתים בעייתי ואולי אף מסוכן. הפונים לייעוץ לא יודעים מי עונה להם. איפה האחריות המקצועית? נדמה לי שהרעיון מחייב בדיקה נוספת. רצוי לבדוק את הנעשה בפורומים מקצועיים אחרים המספקים אולי גם ייעוץ. בינתיים, עושה רושם שלעו"ס הפעילים בפורום יש מספיק סוגיות מקצועיות משל עצמם, להציגם לייעוץ עמיתיהם.

SuperGirl 25

New member
בפורומים אחרים בדר"כ רושמים-

שהיעוץ באינטרנט הוא לא תחליף ליעוץ רפואי/פסיכולוגי.

אגי פז

New member
ההבהרה הזאת חשובה

אולי כדאי לרשום אותה גם באופן גלוי בראש הדף?

אני אקח את הסיכון

תודה על הנקודות שאתה מעלה. אישית אני לא חושב שמישהו כאן יתחזה לעו"ס. אני גם מניח שנוכל לזהות כאן מישהו שעצותיו ילקו בחוסר מקצועיות משווע.

עוסג

New member
הפורום

בינתיים נראה לי שהפורום במתכונתו הנוכחית פועל מצויין - כמפגש מקצועי שפתוח גם לאנשים שאינם אנשי מקצוע ולא נראה לי שזה משנה באיזה אשכול הוא מופיע. אם יהיו בעיות בעתיד, זה וודאי יעלה לדיון מעצמו.

swguy

New member
אני מסכים...

אני מעדיף את הפורום במתכונתו הנוכחית - בעיקר זירה לאנשי מקצוע וסטודנטים, ואם יצא שמישהו פונה לייעוץ או תמיכה אז הן ניתנות כמובן... זהו לא פורום שבו איש מקצוע עונה על שאלות ופניות לעזרה וחבל שכל האנרגיה תצא על זה (באידיאל היו לנו הרבה פורומים אבל האמת שהפורום באיגוד צולע וזה הפורום הפעיל היחיד שאני מכיר).. נ.ב. ולגבי ה-overtime של להמשיך להיות איש סיוע מחוץ לשעות העבודה - זה מאוד סימלי, לא? "אין לנו לב" אפילו להנות מפורום שהוא רק בשבילנו, כמו חדר ישיבות סטייל חדר מורים בלשכה, לשבת על כוס קפה מטאפורית ולקשקש, בלי לרוץ "להציל" עוד מישהו (עם כל האתגר והיופי שבזה, כולם כאן מקדישים או יקדישו חלק ניכר מחייהם לכך)...

../images/Emo6.gif

יפה. לא חשבתי על זה
אף על פי כן, השימותי אל ליבי כי גם כאשר הדיון מתחיל בבקשת יעוץ של מאן דהוא, מתפתח שיג ושיח מקצועי המלווה בהתלבטויות הרגילות המאפיינות אנשי מקצוע מיוסרים כמונו. טוב, עוד מעט נעשה ספירת קולות.

roberto491

New member
לאבי

אני חושב שלפתוח את הפורום ליעוץ כללי זה לערבב שימחה עם שמחה יש מספיק פורומים שעוסקים בזה אני עצמי יועץ בselfdiscovery.co.il ונותן מענה לפניות של אנשים ויש גם אפשרות למטפלים נוספים להצטרף היתי משאיר את הפורום הזה לעו"סים אין לנו הרבה כאלו ולפי הדינמיקה פה נראה שזה הולך יופי גם חשוב שיהיה פורום משלנו שנוכל לפנות עם שאלות מקצועיות ואישיות הקשורות למקצוע נא לא לקלקל מרסלו

tapuzit123

New member
../images/Emo45.gif

אני נוטה להסכים עם מרסלו ישנם מספיק אתרי ייעוץ, אולי כדאי להשאיר פורום זה להתדיינות בין אנשי מקצוע...

אגי פז

New member
יש כאן מקום לכולם...

מכיון שזה פורום פתוח לכולם לא נראה לי נכון לסגור אותו בפני פניה אפשרית של אנשים שירצו להתיעץ איתנו. מה עוד שחלק מהמשתתפים בפורום רוצים ומוכנים לתרום גם בכיוון זה. זה כמובן לא מחייב את אלה שלא יהיו מעונינים לעשות זאת, וזה לא סותר את שאר מטרות הפורום של דיונים מקצועיים והתייצויות הדדיות ביננו. שיהיה ערב טוב, אגי

למעלה