רציתי לשאול משהו את מי שמבין

רציתי לשאול משהו את מי שמבין

הייתי בפולין כמובן,באפריל 2005. מאז שנכנסתי לפורום ראיתי המון מדברים על יער ליפוחובה וטיקוצ'ין ולא הבנתי למה התמונות לא מוכרות לי... בסוף הבנתי שכנראה לי הייתי שם. עכשיו, שאלתי היא אם יש בורות ירי שנקראים "זביליטובסקא גורא" כי השם הזה נחרט בזכרוני מאז המסע אך אינני יודעת אם זה שם היער שבו היינו... תודה למי שיכול לעזור:)

irashady

New member
כן...

יש בורות ירי בזביליטובסקה גורה.... אנחנו היינו בהם בהתחלת היער, איפה שהבורות יש אנדרטה גדולה עם חרב... לאות גבורה.. וכמה בורות ירי של יהודים ופולנים... ובור ירי של 800 ילדים גם אנחנו לא היינו ביער לופוחובה... והיינו רק בסביליטובסקה גורה

lihi r

New member
כן יש

גם בשבילי זה המקום שנחרט בזכרוןוהמקום שבו נשברתי

תודה...באמת עזרתם.

התמונה הראשונה שהועלתה- לא מוכרת לי בכלל... היכן היא צולמה בדיוק? התמונה השנייה לעומת זאת, עזרה לי להבין אז תודה רבה חברים...

irashady

New member
אמממ

זה איך שנכנסים ליער... יש את האנדרטה הזאת... וממשיכים קדימה - אחריה מתחיל כל היער איפה שנמצאים בורות הירי... והם מפוזרים ביער הזה... האנדרטה היא הכניסה למקום... יש לי תמונות גם מתוך היער עצמו אם תרצי אני אעלה...

irashady

New member
טוב הנה תמונות

הן של ידיד שלי... כי התמונות שיש לי נמצאות באלבום ולא על המחשב... יש לי תמונות יותר טובות של בורות הירי... אבל זה מה שיש עכשיו...

וואוו,אתם חייבים להבין משהו...

קודם כל, תודה רבה,כולכם מקסימים ושמחים לעזור:) ראיתי את התמונות ששלחתם ואז שמתי לב שלאחד/ת מכם יש את מילות השיר "רקמה אנושית"... מה אני אגיד? זה השיר ששמענו בבורות הירי,מפחיד כמה שהכל מתחיל פתאום להתחבר. *ועוד משהו מוזר: היום חברה שלי באה אליי ואמרה לי שאני חייבת לעזור לה לסדר את התמונות של פולין (טסנו באפריל) ואמרתי לה "ת'אמת? אתמול ישבתי לסדר את התמונות שלי ו..." ואז היא קטעה אותי ואמרה "מה?! איך זה שדווקא אתמול כולם התעסקו עם התמונות של פולין?!?" אכן מוזר...\

irashady

New member
חחחחחח באמת מפחיד

ואצלי המילים של רקמה אנושית... פשוט ראיתי שכולם המליצו על השיר הזה פה והחלטתי להוריד אותו... וכשהתחלתי לשמוע זיהיתי את השיר... שמענו אותו במיידאנק נראה לי... ופשוט ירדו לי דמעות כששמעתי אותו... ואז החלטתי לשים אותו בחתימה סיפור מרגש

sweet eyes

New member
אוי זוועה..

הכל נראה אותו דבר. רק שאצלנו נראה לי כבר היה יחסית חשוך, זה זכור לי.. וכולם בוכים אחרי ששמענו את "תשמור על העולם ילד", והקדיש.. זה היה נוראי..

irashady

New member
גם אנחנו שמענו שם את

שמור על העולם ילד ואצלנו עוד לא היה כ"כ חשוך כי הייתה לנו נסיעה ארוכה למלון אחר אחרי זה...

sweet eyes

New member
כן, זה השם..

היינו שם ובלופוחובה. ושם.. כל השכבה נשברה. פשוט אחד אחד אחד. וזה עוד היה אחרי יום שמח של קניות בקרקוב. פתאום מביאים אותנו לשם, לא מבינים מאיפה זה נפל עלינו. לופוחובה נראה כלום יחסית לשם. זה פשוט זוועה לחשוב ככה, כמה יערות כאלה יש.

ל"סוויט אייז" ! וגם למדריכים . . .

אממ מוזר אבל זה בדיוק מה שעשו לנו!!! לא הייתי בלופוחובה אבל לקחו אותנו לבורות הירי (זביליטובסקא גורא) באופן מוזר מאוד... היינו בקניות בשוק בקרקוב וכמובן שחזרנו לאוטובוסים שמחים בטירוף ומלאי אנרגיות , אתם יודעים איך זה: כל אחד מראה לשני מה הוא קנה ובלה בלה בלה... שאלנו את המדריכה שלנו (מ"יד ושם") לאן הולכים עכשיו והיא לא הסכימה לגלות והיינו בטוחים שהחליטו להפתיע אותנו ולקחת אותנו לאיזה מקום לקניות... בקיצור, ירדנו מהאוטובוסים וכולנו הרעשנו וצחקנו ואפילו היה איזה זוג שהתנשק... כן. עד כדי כך לא ידענו איפה אנחנו נמצאים. כל זאת עד ששמעתי כמה ילדים מדברים עם אחת המלוות שיצאו איתנו מטעם בית הספר, על המקום בו אנחנו נמצאים אז שאלתי "מה?איפה אנחנו?" "במקום לא סימפטי במיוחד" במילים אלה, בחרה המלווה לתאר לי את המקום. בהיסוס שאלתי "אממ,איפה...?" "בבורות הירי" בום. השתתקתי לאיזה חמש שניות ורק אז התאפסתי והודעתי לכל החברות שלי שיתחילו לכבד את המקום ולא לצחוק בקולי קולות. אז מה היה הקטע אתם שואלים? הרעיון היה להמחיש לנו עד כמה שיותר את "גורם ההפתעה" שהיה בבורות הירי... להמחיש כמה היהודים הלכו ללא לדעת לאן ואז 'פשוט' טבחו בהם. בטח יהיו פה חילוקי דעות בנוגע לדרך שבה הציגו לנו מקום זה, אבל אני יכולה לומר לכם שלמרות שבערך כל הקבוצה צעקה על המדריכה אחר כך, אני שמחה היום שזה היה ככה, כי אין אחד שלא חטף שוק... ועוד משהו: עמדנו ליד הבור שבו נורו למוות 800 ילדים,כל הקבוצה, מחובקים במעגל ושמענו את השיר "אמא" ("אין בעולם אהבה, כמו אהבה של אמא..."). זה היה נורא נורא עצוב ומפחיד, גרם לכל אחד מאיתנו להיכנס לעצמו ולדמיין את עצמו באותו המקום בזמן ההוא. אשמח לשמוע תגובות.

קרה לנו בערך אותו דבר...

היינו גם בשוק בקרקוב לפני... אמרו לנו שאנחנו נוסעים לזביליטובסקא גורא, אף אחד לא שאל בדיוק מה זה ורק שהגענו בכניסה הסבירו לנו שבדרך שאנו הולכים עליה ממש, צעדו אלפיי יהודים עירומים את דרכם האחרונה, גם לשכבה שלנו זו הייתה נקודת שבירה, כולם בכו הדליקו מלא נרות נשמה. אין ספק מקום מאוד קשה. המדריכים השמיעו לנו כל מיני שירים עצובים. היה מרגש. ועצוב. וקשה.

למעלה