רציתי לשאול משהו בבקשה.

ליאור1973

New member
רציתי לשאול משהו בבקשה.

אני חדש כאן בפורום, ורציתי לשאול משהו בעקבות הכתבה המחרידה שקראתי במעריב ("ילדים נוקמים בכלבים"). אני רוצה לדעת מה ניתן לעשות במקרה שאני עד להתעללות בבעל חי זה או אחר, לא משנה. מה ניתן לעשות, להכות, לצעוק, לאיים בלהזמין משטרה...? מה ניתן לעשות בשורה תחתונה? קרה לי, לא פעם אחת, שהייתי עד לדבר כזה ואני לבסוף לקחתי את הבעל חיים לווטרינר קרוב שיטפל בו וזה לבסוף נגמר טוב... אך לא תמיד יש את האופציה הזו, אז מה עושים? האם על התעללות בבעלי חיים פותחים תיק במשטרה? האם צריך הוכחות לדבר כזה? אני מצטער על השאלות הקשות, אך אני בתור בעל 2 חתולים
מקסימים ואהובים, קשה לי לקרוא ולדעת שקיימים דברים בקנה מידה כזה... תודה.

*gemini*

New member
זוהי בהחלט עבירה

שעליה פותחים תיק במשטרה, וחוק בנושא מדבר גם על מאסר. במידה ואתה עד למקרים של התעללות יש כמה דברים שאתה יכול לעשות. אתה יכול להתקשר למערך נאמני בעלי חיים ולדווח, אתה יכול להתקשר לאחד מארגוני זכויות בעלי החיים, ואתה יכול גם להתקשר למשטרה. מנסיון, המשטרה לא ממש מתייחסת לפניות הקשורות להתעללות בבעלי חיים, ולכן אם אתה פונה אליהם כדי מאוד שתהיה תקיף במידה והם מנסים "לנפנף" אותך. תבהיר לשוטר שהוא מחוייב לטפל בפניה, ואם הוא ממשיך לסרב, קח ממנו את כל הפרטים שלו, ותעביר למערך נאמני בעלי חיים או ארגוני זכויות בעלי חיים ע"מ שיגישו נגדו תלונה. בעיקרון אם אתה פונה למערך נאמני בעלי החיים במשרד לאיכות הסביבה, הם שולחים אליך נאמן, שבודק את המקרה, ומשם הוא "לוקח" את הטיפול במקרה. כמובן שאם מדובר במקרה של התעללות שאתה נתקל בה ברחוב ואין לך שום מידע על המתעללים, עדיף לך להזמין את המשטרה למקום, כי הם יגיעו הכי מהר. דבר נוסף שתוכל לעשות הוא לפנות למשרד לאיכות הסביבה ולבקש להצטרף למערך נאמני בע"ח. המערך לא יותר מדי פעיל, אבל יש לו יתרון גדול מבחינת החוק, והיתרון הוא שעדות שלך למקרה התעללות בבעל חיים שווה לעדות של שוטר. כלומר, מספיק שראית, אתה ממלא דו"ח, ומעביר אותו למשטרה.

ליאור1973

New member
תודה לכם..

אתם יכולים בבקשה לפרסם כאן את מספרי הטלפון של "נאמני בעלי-חיים" בבקשה? אני באופן כללי תורם קבוע בתנו לחיות לחיות, אבל מעבר לזה לא ידעתי שניתן להיעזר בהם לדברים קשים כאלו. סתם דעה, כל הסיפור הזה של התעללות בבע"ח, הרי אין לו מגבלת גיל, מין, גזע, לאום וכו´... אז אולי זה משהו "דפוק" אצלנו הבני-אדם שגורם לנו לרצות לדעת מה יש בפנים...?! כמה צעצעועים פירקנו כאשר היינו ילדים קטנים בשביל לראות "איך זה עובד"... אולי זה משהו שנולדים איתו והאווירה בבית "מעצבת" לנו את זה לכאן או לכאן... מה דעתכם?

*gemini*

New member
לדעתי התעללות בבעלי חיים היא לא

תוצאה של סקרנות לראות מה יש בפנים. לדעתי זה על אותו משקל של בעל שמכה את אישתו. אלו אנשים אלימים שמוציאים את האגרסיות שלהם בדרכים אלימות על מי שנתפס אצלהם כיותר חלש. לדעתי זו בעיה רצינית בראש. "דפקה", וכמו ששולחים בעל מכה לטיפול, צריך גם לשלוח את המתעללים בבע"ח. אז כמו שיש בבית הספר ילדים שמרביצים לכולם, וכמו שיש נערים "ערסים" שמטילים טרור על כל השכונה, וכמו שיש מבוגרים מאפיונרים, ככה גם יש את אלו שמנתבים את התוקפנות והכעס הזה לכיוון של בעלי החיים, ואני לא רואה הבדל. כל אחד מנתב את האלימות שלו לכיוון שלפי תפיסתו יותר חלש ממנו.

shanty.G

New member
שלום ליאור

כמו שאמרה ג´מיני, התעללות בבע"ח היא עבירה על החוק, שאם אדם נמצא אשם בה, הוא עלול להיכנס למאסר. אהמ... לפחות לפי החוק הכתוב (האם זה יושם בארץ אי פעם??) בכל אופן, אתה יכול להתקשר למוקד של אגודת "תנו לחיות לחיות" אשר מנוסים במקרים אלו
6241782/76-03 כמו כן יש טלפון חירום שנקרא "מוקד הסביבה של המשרד לאיכות הסביבה, אם כי לא הייתי סומכת עליו יותר מדי: 9253321-08 גם טלפון למוקד המשטרתי בעירך- אם לא יועיל, לבטח לא יזיק. ו..ברוך הבא לפורום!!!
shanty

למעלה