רציתי לשאול משהו בקשר לסדרת ``המוסד``

trillian

New member
רציתי לשאול משהו בקשר לסדרת ``המוסד``

הסדרה מתחילה ב``פרלוד למוסד`` או משהו כזה? (ככה אני בערך זוכרת שקראו לספר באנגלית)... אני מצטערת על הבורות אבל פשוט לא קראתי הרבה ספרים של אסימוב, אבל אני מתכוונת להשלים את החור בהשכלה הזה, אז אודה לכם אם תבהירו איזה הוא הספר הראשון: ``המוסד`` או ``פרלוד למוסד``... כי למרות שפרלוד זה הקדמה (כן, יש מושגים מעטים שאני מכירה :) את זה אני מכירה ממוסיקה...) אבל זה נשמע כאילו אמורים לקרוא קודם את כל הסדרה ואז לחזור ל``פרלוד``... אני לא יודעת למה זה נראה לי ככה, אבל זה פשוט נראה לי :) תודה מראש.

Funeral Drum

New member
איני-מיני-מייני-מו

לראשון קוראים בטרם המוסד, אז סביר להניח שמה שראית באנגלית הוא אכן הראשון. shine

pretty_blossom

New member
היסטורית העתיד של אסימוב

למיטב ידיעתי, יש באחד הספרים המאוחרים [בטרם המוסד, נדמה לי], כל הספרים בסדרת ``ההסטוריה של העתיד`` שאסימוב כתב. אני לא זוכרת בדיוק את הסדר, אבל אני יודעת ששני קבצי הסיפורים הקצרים על הרובוטים באים לפני סדרת הרובוטים, אחרי הרובוטים יש את שני ספרי האימפריה, אחריהם שני הקודמים למוסד, טרילוגית המוסד, ובסוף הספרים עם גולן טרביז. אבק כוכבים הוא הראשון אבל הוא מתרחש ביקום אחר, וגם נמסיס. עדיף לקרוא את הספרים בסדר הכרונולוגי שלהם, כי חלק מהם נותנים רקע חשוב לספרים הישנים יותר. דרך אגב - מישהו יכול לתת לי המלצה על סדרת המוסד השנייה? אני שומעת הרבה עליה בפורומים אמריקניים, אבל אני רוצה דעה נוספת. יסמין

michael_g

New member
הנה הספרים לפי הסדר

``פרלוד`` ו-``פורוורד`` (בטרם המוסד ולקראת המוסד) הם פריקוולים אבל כמו בכל סידרה עדיף לקרוא אותה בסדר בה נכתבה: Foundation (1951) Foundation and Empire (1952) Second Foundation (1953) Foundation`s Edge (1982) Foundation And Earth (1986) Prelude To Foundation (1988) Forward The Foundation (1993) והנה הספרים בסדרת הרובוטים: The Caves of Steel (1954) The Naked Sun (1957) The Robots Of Dawn (1983) Robots and Empire (1985)

saharur

New member
יש גם את סדרת האמפריה

אבק כוכבים ושני ספרים שלא תוגמו לעברית THE CURRENTS OF SPACE PEBBLE IN THE SKY

Touchoflife

New member
איך לקרוא

אוקיי, אני מניח שאת זה אנחנו כבר יודעים, אז בנושא אחר... כדאי לך לקרוא את סדרת הרובוטים לפני, (יש שלושה אם אני לא טועה... השמש העירומה, מערות הפלדה ורובוטים של שחר), לפחות את רובוטים של שחר. אח``כ בקשר למוסד: אסימוב יודע לנתק דברים כך שהאירועים לא יהיו באותו זמן, אז זה לא הכי משנה בעולם... מה שבטוח שאפשר ללמוד כמה דברים עליו אם קוראים לפי הסדר שכתב, וגם תביני הרבה דברים במבט לאחור, אבל זו בחירה שלך, ובכלל לא נורא לקרוא לפי הסדר הכרונולוגי (אולי אפילו עדיף). בכל מקרה, יש קשר בין שתי הסדרות, אז כדאי לפחות את רובוטים של שחר, כדי שלא תתחילי את המוסד ויהיה חסר לך רקע. זה כמובן נכון גם כרונולוגית לסיפור... בהצלחה, Y

trillian

New member
תודה רבה :)

עזרתם לי מאוד אנשים חביבים :) תודה רבה לכם ושבוע טוב

למעלה