רציתי לשאול משהו

איש גשם

New member
רציתי לשאול משהו

אני חבר בעמותה והשבוע התקשרו אלי על מנת לשלם דמי חבר לעמותה 150 ש"ח אחרי בירור קצת שעשיתי גיליתי שאמי לא צריכה לשלם כסף לארגון אלמנות צה"ל אז למה ביתומי צה"ל צריך? ודבר נוסף באתר של העמותה של יתומי צה"ל לא רשום שום דבר על תשלום שנתי? אפשר לקבל הסבר?

No name for now

New member
אם אמא שלך חברת ארגון היא משלמת

אלא שמשרד הבטחון מנקה את דמי החבר שלה מהקצבה אותה היא מקבלת ממשרד הבטחון ומעביר אותו אוטומטית לארגון אלמנות צה"ל, כך נהוג גם בארגון נכי צה"ל. יכול להיות שאמך לא שמה לב, אבל האמן לי שמנקים לה סכום (שכחתי כמה) עבור דמי חבר, אלא אם כן היא ויתרה על חברות בארגון האלמנות וביקשה ממשרד הבטחון להפסיק להפריש דמי חבר עבורה, אבל אז גם ארגון האלמנות לא יעשה דבר עבורה במקרה ותצטרך משהו (איך עוזרים למי שכן משלמת, זו כבר שאלה אחרת
) כיוון שמשרד הבטחון לא מכיר בעמותת יתומי צה"ל כארגון יציג הוא לא מעביר אליו כספים מתקציבו וכיוון שהוא מסרב למסור לנו את שמות יתומי צה"ל גם הוא לא יעביר לנו כספים בשמך, בנוסף אתה (כנראה) לא מקבל קצבה ממשרד הבטחון ולכן כמובן שלמשרד הבטחון אין אפשרות להעביר כספים שלך אל עמותת יתומי צה"ל. מקווה שעזרתי

באתר העמותה כתוב בפירוש:

תרומה או לתשלום דמי חבר יכולים להתבצע בצורה הבאה: מצורף קישור: http://yetomaytzahal.org.il/truma.html בנוסף מאז התקבלה ההחלטה בועד לגבות דמי חבר לפני שנים רבות מתבקשים החברים בכל מכתב ששלחנו לשלם את דמי החבר. הריני להזכירך כי בדברים שכתבת משתמע הוצאת דיבה ולשון הרע לגבי ניהול העמותה. הנך מתבקש לחזור בך ולהתנצל בפורום. תודה עדי.

איש גשם

New member
אתה קצת מקצין הייתי אומר

אם הוצאת לשון ערה אני שאלתי משהו,לא באתי לתבוע אותך לדין לכן אני מקווה שאתה לא נסחף ורוצה לתבוע גם. בנוגע למה שאמרת עם ההפניה אז דע לך שזה קצת מטעה מה שרשום שם כי בגדול הכותרת אומרת "לתרומות" ולא "תשלום דמי חבר" והסעיף שלשם דמי חבר מוחבא בשורות שם כ "כדרך אגב" לכן יהיה חכם אולי לתת לזה קצת יותר "פריים" כגון כותרת גדולה יותר של "תשלום דמי חבר" ואז הדרכים כיצד לשלם נראה לי זה יותר חכם ושוב אני בא בכוונה טובה אז לא צריך להתעצבן,אני יודע שהנושא קרוב ללבך,אך זה גם קרוב ללבי.

הצהרות לחוד מעשים לחוד

עם כל הכבוד לך ידיד יקר- בשורה התחתונה, רוב הציבור (ולא דווקא בעמותה- אלא בכלל) מושיב עצמו על הגדר - בחוסר מעש- כששבט הביקורת בידו. נדמה לי כי (ואני מתנצל מראש אם אני טועה) בעבר פזרת הצהרות של סיוע ועזרה בעצמך ואת ה''סחורה '' לא ספקת אפילו במחיר שיחת טלפון של פירגון. בכל מקרה ולמען הסר ספק דמי חבר בעמותה נקבעו בסך 12.5 ש''ח לחודש -פחות ממחיר חפיסת סיגריות. כולי תקווה כי תתקשר לרינה ותתנצל על גישתך הגרועה אליה,ובהזדמנות זו תתרום את חלקך.-

איש גשם

New member
אתה שוב מפריז

אתה לוקח את העניין נורא אישי וללב וזה לא חכם אני לא רואה סיבה להתנצל כי לא האשמתי שאלתי,יש הבדל וברוך השם אני לא מעשן ככה שהדוגמא של הסיגריות לא טובה. ובמדינה חופשית,מותר לתת ביקורת,אז אין לך על מה להתרגש. ואני בנתיים לא חושב שאתה מסוגל להתמודד עם ביקורת אני מעריך את העשייה שלך,אבל אתה לא יכול להתנהג כפי שאתה רוצה ולדרוש דברים כמו התנצלויות וכדומה,כי לא זילזלתי בה רק שאלתי שאלה ותפקידך לענות ולספק מידע. והעמותה הזאת היא לכלל יתומי צה"ל ולא למי שאתה בוחר. וטיפ לחיים למרות שעברת יותר ממני בחיים, כדאי לדעת איך לקבל ביקורת כי אם לא אתה סתם תיפגע מכל דבר כי ממש לא באתי לפתח איתך מריבות,באתי לשאול שאלה ואתה לקחת את זה קשה. ושים לב שמכל מה שהגבת לי אפילו לא התייחסת למה שרשמתי בגדול! שבקישור שנתת לי המילה "תשלום דמי חבר" לא ממש מופיע בגדול! וכל החלטות של העמותה לא מגעות לידי כלל הציבור,ולא משנה שתגיד שאתה מפרסם באתר או בפורום כי לא כולם קוראים ומתעדכנים. בשאיפה שתבין את דברי ולא תתעצבן שוב. נ.ב אל תדאג את תרומתי אני אתרום לעמותה,אבל דרכך או לפחות איך שהיא באה לידי ביטוי מול אנשים ששואלים שאלות שלא נראות לרוחך די פוגעות במפעל הזה.

ההצטרפות לועד פתוחה לפניך

בחיים ידידי למדתי דבר פשוט וחכם: אם אני רוצה לשנות דבר מה אני מצטרף ופועל. לגבי האם אני מתעצבן או כועס יודע או לא יודע לקבל ביקורת - אני מניח שיש לך כלים מקצועיים לכך. איני מתעצבן או כועס לא עליך ולא על אף אחד ולא דורש מאף אחד להיות אני . אני נכון בכל רגע נתון לתת את התפקיד שלקחתי על עצמי לכל מי שידרוש - בכל אסיפה שהיא - יחד עם זאת אתה כאן(בפורום) יורד לרמה אישית שאני לא מוכן לקבל. השפיטה שלך אני חכם או לא לדעתי - מיותרת בהחלט. מבחינתי כל משפט מיותר. ולכן אאחל לך ולכולנו חג אהבה שמח ומבורך ושבת שלום.

איש בגשם

מה קרה לך בחג האהבה? במקום להרעיף על עדי אהבה - אתה משפריץ תסכול? צודק עדי שאתה יורד לרמות אישיות לא לעניין. קבל את הצעתו והצטרף לעושים!!! לא לבעלי הדעה ויפיי הנפש היושבים על עכוזם ומכבירי מילים. מה עשיתה עבור העמותה ו/או עבור יתומי צה''ל עד היום? (חוץ מלגבב מילים בפורום ) זכור את דברי ג. ף. ק. אם אינך יודע אותם אשמח לצטט לך.... מה קורה בפורום בחגים? כל הפצועים מגיעים? לך חזרה לישון תעורר אחרי שיהיו הישגים ואז תבוא לקבל את התהילה.....תתבייש לך! חבל שבפורום יכול כל אחד לכתוב ולא רק חברים ששילמו דמי חבר! ובנוסף תרמו כפל כפליים בממון ובעזרה להצלחת המאמץ הקולקטיבי!

איש גשם

New member
עצוב לי שבמדינה דמוקרטית

אנשים לא יודעים לקבל ביקורת... בכל דברי לא אמרתי ולו מילה אחת שעדי לא מנהל את העמותה כנדרש כל מה שאמרתי שאני רוצה לדעת האם צריך ולמה לשלם כספים,כי אני הבנתי שאלמנות צה"ל לא צריכות. משם ועד להשמצות הדרך ארוכה מאוד. איך שהוא כל מה שכתבתי הגיע לכך שעדי נעלב ואני מצער על כך שהוא נפגע כי לא זאת הייתה כוונתי,שאלה שאלה,ואני המשיך לשאול שאלות אם אני הראה לכך צורך. ובנוגע לעשייה,אני לא צריך לתרום כדי להביע את דעתי,אם הכסף זה מה שמעניין פה אני הביא את הכסף,אבל אני תמיד רוצה לדעת על מה אני נותן את הכסף. ואני יכול להביע את דעתי כמה שארצה כי אני יתום צה"ל לא מבחירה ולכן אני תקוע ב"תואר" הזה עד מותי,לכן אין מה לעשות בנדון. אבל לא אמרתי מילת השמצה אחת בשאלה ששאלתי בהתחלה,לכן חבל שזה נגרר לדיון המיותר הזה. סוף דיון.

איש גשם

New member
אני חושב

שאתה מנהל את העמותה בסדר גמור,ואין לי אינטרס לקחת לך את התפקיד,להפך אני חושב שאתה בסדר גמור. ושיהיה לך חג אהבה שמח גם.

בנושא בקורת ואחר

ידידי היקר- א. תודה על האמון שהנך מביע בי .ב. בנושא הביקורת הריני להגיב: אחד הדברים החשובים ביותר בעייני הוא שיתוף החברים בהחלטות. איני דיקטאטור ומתחילת הדרך עמדתי על כך שכל החלטה שמקבל ועד העמותה תתקבל בדעה משותפת ולא בהצבעה. לעניין הביקורת: 1. מספר הטלפון שלי חשוף לעיניי כל וכל אחד מוזמן לטלפן ולומר לי את דעתו - אני מדגיש! חשוב לי לקבל טלפונים מכל החברים ולהקשיב להם, רק כך אוכל לשרת טוב יותר את מטרות העמותה. אין דבר חשוב יותר מביקורת בונה. 2. ההצטרפות לוועד כרוכה ברצון החבר ובהתייצבות קבועה למפגשי הועד וכך כל אחד מאיתנו יכול לעזור ולשרת את מטרות הארגון. 3. מכיוון שאין לנו מימון ממשלתי כלל (ואין ברצוננו להיות סמוכים ותלותיים על חשבון משלם המיסים) ,על מנת שנוכל לכנס את החברים ולנהל את העמותה כיאות אנו מסתמכים על תרומות ודמי חבר כבכל ארגון אחר. הנכם מוזמנים ליצור קשר בכל שעה לכל צורך כולל בקורת או להעניק לנו כלים נוספים למאבק. 0522515500

No name for now

New member
העמותה היא אכן לכלל יתומי צה"ל

אך העמותה לא יכולה להתקיים על אויר, ואם כלל יתומי צה"ל רוצים שליתומי צה"ל יהיה מענה בעת הצורך ושעמותת יתומי צה"ל תוכר כארגון יציג מול אגף השיקום במשרד הבטחון, מוטב שהחברים שנרשמו לעמותה ישלמו דמי חבר כדי שלעמותה יהיו האמצעים לפעול למען יתומי צה"ל באופן כללי ובאופן פרטני. דרך אגב ביררתי: משרד הבטחון מנכה מדי חודש 30!!! שקלים מהגמלה של אמי כדמי חברות בארגון אלמנות צה"ל, כלומר 360 ש"ח בשנה, יותר מפי שניים ממה שגובה עמותת יתומי צה"ל מיותר לציין שארגון אלמנות צה"ל גם מתוקצב ע"י משרד הבטחון בניגוד לעמותת יתומי צה"ל. אם יש לך שאלות או טענות לגבי ניהול הכספים של העמותה אתה מוזמן להיפגש איתנו, בכנס העמותה השנתי רואה החשבון של העמותה גם מפרט את ההוצאות וההכנסות של העמותה במהלך שנת הכספים.

למעלה