רציתי לשאול עד כמה המצב שלי חמור

שמן16

New member
רציתי לשאול עד כמה המצב שלי חמור

אז ככה, אני בן 16, ככה 175 ושוקל 105 קילו ! רציתי לדעת באיזה מצב אני ומה האפשרויות שלי הייתי לפני כשנה אצל דיאטנית ולא עזר כלום להמרות ששיניתי את התפריט, בסה"כ ירדתי בכללי באיזה 4 קילו בכמעט שנה, היית בכל הבדיקות ובהכל ולא מצאו בעיה בריאותית ... הקטע הוא שאני שונא לעשות ספורט ולא עושה כמעט בכלל חוץ מהליכות מדי פעם מה אתם מייעצים לי, כי אולי אתם תוכלו לתת לי עצות ממשיות לא כמו דיאטנית שאומרת לרוץ כל יום שעה לדוגמא, כאילו זה כזה קל ... תודה

שלגיה**

New member
ספורט זה לא הכי חשוב ! אלא גם חשוב

שלום בן 16 ! האם אכלת כל מה שהיה לך בתפריט ולא מעבר? לא רק הפעילות גופנית חשובה אלא גם מה שאתה מכניס לפה. תנסה במשך שבוע לרשום כל יותם כל דבר שאתה מכניס לפה (כולל קלמנטינה קטנה או אפילו 1/4 כוס קוקה קולה)...את הרשימה הזו תקח לדיאטנית והיא תאמר לך איפה היית בסדר ואיפה לא. מניחה שברור לך שעל מנת להרזות אתה צריך להוציא יותר קלוריות מהגוף מאשר להכניס-זה מאזן פשוט ביותר. הפעילו הגופנית יכולה רק לסייע ולתרום למאזן הקלוריות השלילי שתכניס לגוף לכן חשוב שתסתכל על ההיבט של המזון. דבר שני אני מפנה אותך לפורום דיאטות והשמנה יש שם אנשים שיוכלו גם כן לעזור לך,כי זה פורום ניתוחי קיצור קיבה ומפאת מדד מסת השומן שלך כפי שחישבתי (BMI) - יש לך מדד של 34 שאינו מתאים לניתוח ולכן אין על מה לדבר נושא. בהצלחה

שמן16

New member
תודה על התגובה

ובקשר ללרשום הכל עשיתי את זה לפחות 20 פעם בשנה ההיא, רשמתי הכל והיא אמרה שזה תקין תמיד בקשר לניתוח אני לא באתי לכאן בשביל זה פשוט בפורום של ההרזיה הרוב שם צריכים להוריד 10 קילו וכו ... אצלי זה משהו הרבה יותר גדול כבר, אני צריך להוריד לפחות איזה 40 קילו לא ?

שלגיה**

New member
אני מציעה

שתיגש יחד עם ההורים לייעוץ רפואי מדוקדק על מנת לבדוק סיבות להשמנת יתר (לא יתכן שאתה אוכל כמו שהדיאטנית אומרת ושאתה לא מרזה מהתפריט שקיבלת ממנה !!!!!!!!!!!!!!!!) ייעוץ רפואי,תזונאי+ תמיכה מהבית לאחר החלטה (לא משנה איזו תהיה) יובילו לקראת שינוי. כמובן צריך הרבה השקעה ממך אך בכל זאת יש צורך לבדוק בצורה פרטנית למה אתה לא יורד במשקל (אמרת שהבדיקות בסדר). אגב לגבי פורום השמנה והרזייה,דיאטה זו דיאטה,ולא משנה כמה עודפים יש לשכנים שלך ברשת....אם זה 10 ק"ג או 40 ק"ג-בשני המקרים צריך לאכול בצורה מאוזנת ולהקפיד על הכללים. והדבר הכי חשוב: עכשיו,לא מחר,לא מחרתיים,לא בשבוע הבא לעשות מעשה עכשיו ולהתחיל להזיז ענינים לקראת שינוי ! לדבר עם אמא ואבא על העניין גם אם דיברת על זה איתם 100,000 פעם לקבוע תור למי שזה לא יהיה ולעשות שינוי. בהצלחה

שמן16

New member
אבל הסברתי מקודם

שהלכתי ל3 רופאים מומחים לא זוכר את השמות אבל משהו כמו גסטרואנטרולוג ועוד כמה כאלה ואחרי טונות של תרופות בדיקות וזה לא מצאו כלום התפריט ההוא לא שינה כלום חודש ירד קילו, כנ"ל חודש לאחר מכן ואחר כך עליתי בחודש אחד בחזרה ... אמרו לי לעשות ספורט וזה, אבל אני עצלן, אין לי כח לצאת החוצה ולרוץ או משהו כזה, זה גם קל לסחוב כ"כ הרבה שומנים איתי
יש עוד הצעות ?

שלגיה**

New member
כן,יש עוד הצעה אחת

לקרוא שוב את ההודעה שלי מילה במילה ולהבין את כל המשמעויות של מה שכתבתי שם כי נראה לי שאתה לא מתייחס לחלק מהן ולכן הדיון בינינו מיותר.

שמן16

New member
למה את אז מתכוונת בדברייך :

"לייעוץ רפואי מדוקדק" תודה יאיר

למעלה