רציתי לשאול...

MitzPetelGirl

New member
רציתי לשאול...

לפני שבועיים כשחזרתי מבית הספר ראיתי משהו שגרם לי לעצור ולהתאפק לא לצרוח, אדם שכלבו (מסוג פודל אני משערת, משהו קטן) לא רצה להשאר בבית והתעקש להכנס למכונית איתו, אז האדם תפס את הכלב מצווארו וזרק אותו במעלה המדרגות, חתיכת מרחק...הכלב שכב שם כמה שניות ואז עלה למעלה, מותש, מסכן... באותו הרגע רציתי לחנוק את האדם הזה, לזרוק אותו בדיוק כמו שעשה לכלב ויותר מזה רציתי לבדוק אם הכלב בסדר אבל פחדתי להתקרב לכלב שאני לא מכירה ולא יודעת מה מצבו. כבר כמה ימים שאני עושה סיבובים מיותרים סביב הבית הזה כדי לראות את הכלב ולבדוק אם מצבו טוב, אם הבנאדם מתעלל בו (כן, מתעלל, אני מתפלאת שה´התעופפות´ הזאתי של הכלב לא שברה לו את כל העצמות) או שזה היה משהו חד פעמי. לא ראיתי את הכלב, אני מקווה שהוא בסדר...פשוט מרגיז אותי, שאנשים כאלו מגדלים חיות כשאסור להם, שהם מתעללים בהם בחוסר רגשות. השאלה שלי אליכם היא-מה אני יכולה לעשות אם אני אגלה שמצבו של הכלב רע יותר מפעם שעברה והאדם הזה פוגע בו ומה אני יכולה לעשות כדי לעצור אנשים אחרים, כמו האדם הזה מלקחת על עצמהם בעלי חיים שהם לא יוכלו לטפל בהם כראוי.

feline9

New member
צריך להגיש תלונה במשטרה אם את

יודעת את הפרטים שלו - נדמה לי שיש פה בפורום איפה שהוא טלפונים חשובים, ובין השאר את זה של שאול מימון, שהוא השוטר שאחראי לטיפול במקרים כאלה. אפשר גם לפנות לתנו לחיות לחיות

מור ד

New member
אם הייתי מקבל שקל עם כל פעם

שהייתי רואה ילד בועט בכלב שלו\ ילד משסה כלב בכלב\ לד זורק אבן על חתול\כלב עאפילו עם רצועה. הלוואי שכל אדם שפוגע בחיה, הפגיעה תחזור עליו- -ילד זורק אבן על חתול, שהאבן תפגע במדרכה ותקפוץ חזרה ותפגע בו. - ששוחט יוריד לעצמו אצבע. - שמדען יפול על המזרק עם האקונומיקה. -שהמלמד בקר שחל המאלף אריות יגיע עליו בסוף...

lilithmm

New member
תחשבו כל פעם לפני שאתם מיעצים

לפנות למשטרה. בסוף מי שמשלם מחיר זה הכלב ולא הבעלים.

MitzPetelGirl

New member
בדיוק...../images/Emo4.gif

אני לא יודעת מה לעשות ולא דווקא במקרה הזה, בכלל, אוי באיזו חברה מקולקלת אנחנו חיים. ד"א-התמונות של הכלבים המסכנים שמצאו את מותם כמה הודעות מתחתי, עשו לי סיוטים וגרמו ללילה חסר שינה, מלא הזיות וטירוף. יש דברים מסויימים שמשפיעים עליי בדרך מוזרה וחולנית במקצת, כמו להגיע עד כדי הזדהות עם הכלבים המסכנים, הלוואי והייתי יכולה לעשות משהו.

lilithmm

New member
להלן כמה הצעות (אפקטיביות):

אם הכלב עובר התעללות קשה אפשר לעשות כמה דברים: אם הכלב ממש נפצע בגלל ההתעללות, או שלא מקבל אוכל ומים, נשקפת סכנה לחייו, אין לו צל, אז אפשר להתקשר למשטרה או לוטרינר העירוני כמה פעמים ביום ולדווח שהכלב סובל ביחד עם עוד שכנים. לפנות לעמותות ולספר על העניין ולבקש שכשמתפנה מקום לשמור לו ולהביא אותו ברגע שמתפנה מקום. אחרת, אם זה עניין שהכלב קשור ברצועה קצרה, הכלב מוזנח, לא מוציאים את הכלב לטיול, מונעים ממנו טיפול רפואי, נותנים לו מכות עם היד (ז.א. אין סכנה לחייו), לא כדאי לפנות למשטרה כי אז הכלב יסבול עוד יותר וכנראה גם יומת. במקרים כאלה כדאי לנסות להתחבר עם הבעלים ולנסות להשפיע. לבוא, לבקש להוציא את הכלב לטיול כי הוא כ"כ חמוד ונראה לנו שהוא רוצה לטייל, להסביר שחינוך לא הולך עם מכות ולתת מאמרים בנושא, להביא שק קטן של אוכל טוב וכד´. לדבר יפה! לא להתעמת בשום אופן עם הבעלים. אם מדובר בטיפול רפואי אפשר לנסות לצור קשר עם עמותות ולבקש אולי עמותה תסכים לטפל בכלב על חשבונה או בסכום סמלי. בכל אופן, אם אתם יודעים שאתם תקחו את הכלב, הגישו קודם תלונה במשטרה, כדי לסבך את האנשים. אחרת הם יקחו כלב אחר. יש סוג של אנשים שחושבים שכלב זה חפץ ואפשר לזרוק ולקחת חדש, לא לתת טיפול וטרינרי, הכלב מת, יופי! הזדמנות לאמץ חדש! לכן צריך לגרום לאנשים הללו לעבור סיוטים לפני שלוקחים מהם את הכלבים. שיקבלו טלפונים מאתי אלטמן, ביקור מהפקח (שכחתי את השם), ביקור מהמשטרה... איומים בטלפון מעמותות שיקבלו קנס גבוהה על התעללות וכד´. בד"כ מה שקורה במקרים הללו, זה שהאנשים פשוט נפתרים מהכלבים במצב כזה. אם הם ממש יסבלו הם לא יקחו כלב שוב ע"מ שלא להסתבך.

Eclipsed 0

New member
גם אני ראיתי מקרה מבהיל...

ישבתי לי בים, כשאדם אחד רחץ את הכלבה שלו מהחול. כטבעם של כלבים, היא רצה והתחפרה שוב בחול. הוא תפס אותה בקולר, הצליף בה עם החגורה וגרר אותה ככה עד למכונית. כולם שמעו אותה מייללת, אבל לא יצאנו מההלם עד שהוא נסע משם. כמה צעקו לו אבל כנראה פחדו להתקרב. עד היום אני מרגישה אשמה שלא כתבתי את המספר של לוחית הרשיון שלו. אדם כזה בטח מתייחס בצורה כזו גם לאשתו ולילדים. אני לא רואה למה אנשים כאלה מגדלים חיות מחמד בכלל.

lilithmm

New member
במקרה הזה טעות לעשות משהו

אז בסדר, קיבלה את שלה. סף הכאב של כלב כ"כ גבוהה, גם אם מרביצים לו עם מקל לא תמיד כואב לו. אני ממש לא מצדיקה להרביץ לכלב, כי זה גורם לריחוק, הכלב יכול לפתח בעיות נפשיות, הוא נעלב מאוד וכד´. אבל הוא לא בסכנת חיים. אז מה, היית מתקשרת למשטרה, מדווחת עליו, והוא מפחד שיקבל קנס כספי היה זורק את הכלבה! תחשבו טוב טוב לפני שאתם עושים דברים. לאחד כזה אפשר לתת פלייר כתבה למה לא כדאי לך להרביץ לכלב שלך. ותאמיני לי שהכלב שוכח את המכות לפני שהבעלים שוכחים.

Eclipsed 0

New member
רואים שזה לא היה מקרה חד פעמי

ושהיא לא שכחה. כשהוא התקרב אליה היא נרתעה, ראו שהיא ידעה מה עומד לקרות לה.

MitzPetelGirl

New member
אני מצאתי בים שתי כלבות

אחת בוקסרית (יש לי אהבה עזה לכלבי בוקסר, יש לי סוס קטן משלי^_^) מהממת ואחת ויינרית, אפורה, מפחידה קצת, הן נראו מוזנחות כאילו הן שם כבר הרבה וזמן והן חיפשו אוכל. התקשרתי להורים שלי ולקחנו אותן לבית שלנו, רחצנו אותן, האכלנו אותן, שמנו להן שמיכה בגינה והן נשארו ללילה, דבר ראשון על הבוקר לקחנו אותן לוטרינר ומסתבר שלאחת מהכלבות יש שבב באוזן, הוטרינר איתר את הבעלים ומסתבר שהן הלכו לאיבוד, שתיהן ו...למרות שהיה עצוב וקשה להפרד מהכלבות שכלכך התחברנו אליהן בלילה, העיניים הנוצות של הבעלים שלהם כשבאו לקחת אותן עשה את הכל...

pppliat

New member
כל הכבוד לך ולמשפחתך על המעשה היפה

שמחתי לקרוא שהיה סוף טוב... גם לי היה מקרה כזה. כשהשתחררתי מהצבא עבדתי בתחנת דלק ויום אחד היתה שם כלבה שנצמדה אלי והלכה אחרי לכל מקום. אפילו לתדלק את האנשים. אחרי המשמרת לקחתי אותה אלי הביתה ולמחרת לקחתי אותה לווטרינר. הוא גילה שיש לה שבב ונתן לי את המספר של השבב. התקשרתי לעירייה למחלקה הווטרינרית והם נתנו לי את מספר הטלפון והכתובת של הבעלים. מספר הטלפון היה שגוי, אז אני ואימי נסענו אליהם הביתה לפי הכתובת שניתנה לנו. כשעלינו במדרגות הכלבה ידעה בדיוק לאן היא הולכת. בבית היתה רק הילדה של הבעלים והיא נורא התרגשה כשהיא ראתה את "ליידי" שלה. היא סיפרה שהכלבה נעלמה ושניסו לחפש אותה כבר כמה ימים ולא מצאו. בכל מקרה אחרי כמה חודשים, עברנו ליד אותה השכונה (אמא שלי עבדה שם) וראינו את הכלבה ברחוב, שוכבת על הדשא. יצאנו מהאוטו והיא מיד זיהתה אותנו. היא רצה אלינו וליקקה אותנו. איזו חמודה...

tipid

New member
תבורכו על מעשיכם יישר כוח!

ובהזדמנות זאת אני רוצה לברך את כל משפחת הפורום בברכת מועדים לשמחה ושבוע טוב ומבורך מלווה בשקט בטחון בריאות אושר נחת הנאה ובבשורות טובות מתמר

למעלה