רציתי לשאול ?

• פותח הנושא nawa
  • פורסם בתאריך

nawa

New member
רציתי לשאול ?

קראתי את שלושת הספרים בסדרה "שיחות עם אלוהים" 1-3 ואם הבנתי נכון אלוהים או מי שזה לא יהיה (לא ממש התעמקתי אם באמת אלוהים נתן את התשובות או הכותב, מה שעניין אותי זה הפילוסופיה וההצגה של הדברים) די שולל את כל שלושת הדתות ?! מה דעתכם, האם הבנתי נכון ? ודבר נוסף יש בספר הרבה הצעות לחים טובים יותר, איך בכלל אפשר ליישם אותם , כמו למשל איך אני יכול לא להגיד שאני רוצה או צריך כסף, איך אפשר להגיד שאני בדרך להשיג משהו ???

גריני

New member
ראשית, ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

ניל דונאלד וולש מדבר כנגד הדרך של 3 הדתות. אני בהחלט שותפה לדעתך שאין זה חשוב מיהו שנתן לו את התשובות ושתוכן הדברים הוא החשוב. יחד עם זאת, כן היה חשוב לי (לעצמי) לדעת שאלו הם ספרים שלפחות בחלקם העיקרי הועברו בתקשור. ההתנגדות של ניל לדרכן של הדתות הגדולות הובעה בצורה ברורה יותר בכנס שיזם וערך בפורטלנד, אורגון, בחודש יוני האחרון (ושאני הייתי בו). במרכזו של הכנס פורסם "מסמך" שנקרא "חמשת הצעדים לשלום" ואפרסם אותו בסוף הודעה זו, כך שניתן יהיה לשוב ולדון בו. את ההצעות לחיים טובים יותר ניתן ליישם לאט לאט... אי אפשר הכל בבת אחת! אם הבנתי נכון את הקושי שלך (מה שאני לא בטוחה), אז ישנה גישה שאומרת שאם את רוצה להשיג משהו, את צריכה "לתכנת" את תת-המודע שלך. זה נעשה ע"י חזרה על משפט או משפטים מסויימים שנאמרים בצורה חיובית ובהווה. כך למשל, אם אני רוצה מכונית יפה וגדולה, אני אגיד הרבה פעמים כל יום: "יש לי מכונית יפה וגדולה שמשרתת אותי היטב ואני מאוד נהנית ממנה".... משהו כזה, בערך... החזרה הזו, עפ"י אותה גישה, יוצרת איזשהו תהליך שלא לא כ"כ מובן לנו ואין כלים מדעיים לבדוק אותו - אבל טוענים שזה עובד! אגב, הרעיון הזה מוסבר בהרחבה בספר "כוחו של התת-מודע". חמשת הצעדים לשלום שלום ייכון כאשר אנחנו כבני אנוש... נרשה לעצמנו להכיר בעובדה שחלק מהאמונות הישנות שלנו בקשר לאלוהים ובקשר לחיים אינן עובדות יותר. נבחן את האפשרות שישנו משהו שאיננו מבינים בקשר לאלוהים ובקשר לחיים, הבנה שיכולה לשנות הכל. נכריז כי אנחנו מוכנים לקראת קידומה של הבנה חדשה של אלוהים ושל החיים, הבנה שיכולה ליצור דרך חדשה לחיים על פני כדור הארץ. נבחן באומץ הבנות חדשות אלו, ובמידה והן מתיישבות עם האמת והידע האישיים הפנימיים שלנו, ירחיבו את מערכת האמונות שלנו ויכללו אותן. נבטא את החיים שלנו כהדגמה של אמונותינו הגבוהות ביותר, במקום דחייתן. תרגום מתוך: New Revelations: A Conversation with Godמאת ניל דונאלד וולש (Translated from: New Revelations: A Conversation with God by Neale Donald Walsch)

nawa

New member
אז צדקתי

באיך שהבנתי את הדברים שהוא די שולל את 3 הדתות ! אה ודרך אגב אני בחור ולא בחורה אבל לא משנה זה בסדר...
לגבי החשיבה חיובית וכל הדברים האלה האמת שאני מנסה ליישם עד כמה שאני יכול ואני גם ממש אופטימי כך שנקווה שזה יעבוד יום אחד...בכל מקרה תודה על התשובה...השכלתי אני מניח...

eYaL

New member
היי..אל תעצור כאן..! ../images/Emo13.gif

אם אתה עדיין מחפש תשובות..אני בטוח שיש פה לא מעט אנשים שידעו להמליץ לך על ספרים נוספים שיעשירו לך את העולם

nawa

New member
האמת שאני בכלל

לא קורא ספרים...ולספר הזה "שיחות עם אלוהים" הגעתי ממש בטעות ואילו הספרים היחידים שקראתי והם מאוד משכו אותי....נכון לכרגע אני רוצה שוב לחזור ולקרוא את הספר הראשון...ואני צריך גם לקנות את שאר הספרים בסדרה....מה שיצא אחרי הספר השלישי....

Sam Anand Nityo

New member
שוב - אין שלילה של שום דבר.

אני אסביר את זה כך שתבין, כי זה חשוב והרבה לא מבינים. נכונותה של דרך אחת, אינה אומרת בהכרח על אי-נכונותה של דרך אחרת. זו כל המהות של המסר. הדרך היחידה לבחון את הדברים, היא דרך הפרקטיקה - "עובד או לא עובד" או "משרת את המטרה שהצבתי לעצמי או לא משרת" או "מבטא את מי שאני באמת או לא מבטא". אין כאן "נכון" או "לא נכון". המסר אינו שולל את הדתות במהותן. הוא טוען שבבסיסן של כל הדתות עומד גרעין קשיח אמיתי - רעיון טוב ויפה. אבל הדת משמעותה למסגר את הרעיון הזה בסדרה של חוקי "עשה" ו"אל תעשה", כולל פירוש הרעיון הבסיסי באופן שתואם את מטרותיהם של מיסדי דת זו. אל תשכח שמיסדי דת מסוימת רצו לאפשר שרידות גבוהה של הדתות שיסדו, ולכן חוקקו חוקים שנועדו להגן על המאמינים, להבדיל בינם לבין הלא-מאמינים, ולהרתיע את אלו שרוצים "לכפור" באמונה. המסר של כמעט כל דת כזו הוא כזה : "אנחנו יודעים את האמת. אלוהים אוהב אותנו יותר. השאר לא מבינים מהחיים שלהם, מחשבה עצמית אינה מבורכת, משום שהיא תגרום לך להרהורי כפירה. אם תכפור תיענש." המפתח לגאולה הרוחנית האמיתית, אם כן הוא כזה: "אנחנו מודים כי הדרך שלנו היא רק עוד דרך , ולא הדרך . זה שאנחנו צודקים, לא אומר שהאחרים טועים" אני מקווה שהבהרתי את הנושא. בברכת שבוע מצוין לכולם, סם.

למעלה