ראשית, ברוכה הבאה../images/Emo140.gif
ניל דונאלד וולש מדבר כנגד הדרך של 3 הדתות. אני בהחלט שותפה לדעתך שאין זה חשוב מיהו שנתן לו את התשובות ושתוכן הדברים הוא החשוב. יחד עם זאת, כן היה חשוב לי (לעצמי) לדעת שאלו הם ספרים שלפחות בחלקם העיקרי הועברו בתקשור. ההתנגדות של ניל לדרכן של הדתות הגדולות הובעה בצורה ברורה יותר בכנס שיזם וערך בפורטלנד, אורגון, בחודש יוני האחרון (ושאני הייתי בו). במרכזו של הכנס פורסם "מסמך" שנקרא "חמשת הצעדים לשלום" ואפרסם אותו בסוף הודעה זו, כך שניתן יהיה לשוב ולדון בו. את ההצעות לחיים טובים יותר ניתן ליישם לאט לאט... אי אפשר הכל בבת אחת! אם הבנתי נכון את הקושי שלך (מה שאני לא בטוחה), אז ישנה גישה שאומרת שאם את רוצה להשיג משהו, את צריכה "לתכנת" את תת-המודע שלך. זה נעשה ע"י חזרה על משפט או משפטים מסויימים שנאמרים בצורה חיובית ובהווה. כך למשל, אם אני רוצה מכונית יפה וגדולה, אני אגיד הרבה פעמים כל יום: "יש לי מכונית יפה וגדולה שמשרתת אותי היטב ואני מאוד נהנית ממנה".... משהו כזה, בערך... החזרה הזו, עפ"י אותה גישה, יוצרת איזשהו תהליך שלא לא כ"כ מובן לנו ואין כלים מדעיים לבדוק אותו - אבל טוענים שזה עובד! אגב, הרעיון הזה מוסבר בהרחבה בספר "כוחו של התת-מודע". חמשת הצעדים לשלום שלום ייכון כאשר אנחנו כבני אנוש... נרשה לעצמנו להכיר בעובדה שחלק מהאמונות הישנות שלנו בקשר לאלוהים ובקשר לחיים אינן עובדות יותר. נבחן את האפשרות שישנו משהו שאיננו מבינים בקשר לאלוהים ובקשר לחיים, הבנה שיכולה לשנות הכל. נכריז כי אנחנו מוכנים לקראת קידומה של הבנה חדשה של אלוהים ושל החיים, הבנה שיכולה ליצור דרך חדשה לחיים על פני כדור הארץ. נבחן באומץ הבנות חדשות אלו, ובמידה והן מתיישבות עם האמת והידע האישיים הפנימיים שלנו, ירחיבו את מערכת האמונות שלנו ויכללו אותן. נבטא את החיים שלנו כהדגמה של אמונותינו הגבוהות ביותר, במקום דחייתן. תרגום מתוך: New Revelations: A Conversation with Godמאת ניל דונאלד וולש (Translated from: New Revelations: A Conversation with God by Neale Donald Walsch)