רציתי לשאול

Tatu4Taty

New member
רציתי לשאול

קראתי כמה ממאמרי הפורום והדבר ששמתי לב אליו הוא הדמיון המדהים בין המאגיה לבין "דרך הלוחמים". למעשה, ההבדל היחידי שיכולתי למצוא בין שתי הדרכים הוא שבדרך הלוחמים ה"לוחמים" לא משתמשים בפרקטיקות מאגיות שונות על מנת להבין את עולמם, לשנות ולהתעלות. אם כן, מדוע בחרתם דווקא בדרך זו ולא במאגיה? המטרות אמנם שונות, אך המאגיה מאפשרת להגיע לאידאל שאליו אתם שואפים. כמו כן, המאגיה דורשת הרבה ממה שנדרש מ"לוחם".

Tatu4Taty

New member
תיקון טעות

קראתי הודעה כלשהי שנוגעת ל"החזרת כוחות" ולכן אני רוצה לשנות את דבריי בקשר לחוסר השימוש בפרקטיקות מאגיות. יש כאן שימוש בפרקטיקות שכאלו, בין אם במודע או לא במודע.

דון חואן מתייחס להבדל הזה הרבה

אם אני זוכרת ומפרשנת נכון, דון חואן מתייחס לידע של הלוחמים כאל צורה של כישוף, ולו רק מחוסר ברירה ומחסור במונחים אחרים. ההבדל המרכזי בין מכשף ובין לוחם הוא, כמו שאני הבנתי עד היום, נושא "איש הדעת". כביכול, לוחם יכול להתקדם עד לנקודה שבה הוא מפעיל כוחות שאתה קורא להם מאגיים והלוחם אולי יקרא להם אנרגיה (או אולי לא יקרא להם בכלל), אבל הוא לא עוצר שם, אלא ממשיך לעבר אותו "אין סוף" שעליו לא ממש מדברים פה בפורום, ולו רק בגלל שאין הרבה אפשרות לדבר עליו. למיטב הבנתי, המכשף ה"מאגי" נשאר בתוך תחומי הידוע, או זה שאפשר לדעת אותו, בעוד הלוחם מנסה ושואף להגיע אל אותו חלק בבלתי נודע שאי אפשר לדעת אותו. בקיצור, בשלב מסויים בהמשך הרחוק של הדרך, הלוחמים אנשי הידע והמכשפים מתפצלים אלו מאלו, וממשיכים בדרכים נפרדות. אם הבנתי נכון. מקווה שהבנת אותי, ותודה על תשומת לבך אחת בדרך.

Tatu4Taty

New member
הבעיה בדברים שלך

היא שגם מטרת המאגיה היא לדעת ולהבין. כלומר, המכשף מנסה לשנות דברים ובסופו של דבר להגיע להבנה. אגב, המאגיה עצמה משתמשת באנרגיה כך שאין הבדל ממשי בין השניים. למעשה, טכניקות רבות ממה שכתבתם בפורום הן טכניקות מאגיות בסיסיות לכל דבר. ההבדל הוא (שכנראה) אני זה שמבין כיצד הן פועלות. המכשף לא משנה להישאר בתוך תחום כלשהו ולכן אני עדיין לא רואה את ההבדל. כמו כן, ישנן דתות מיסותרין שונות, דוגמת וויקה, שעושות שימוש במאגיה כחלק מרכזי מהפרקטיקה ומרוח הדת - להבין את המיסתורין. אני מצטרף מאמר על מאגיה כדי להבהיר כמה דברים בקשר לנושא.

למה בעיה?

מאגיה ודרך הלוחמים לא סותרות אחת את השניה. אלה שתי מערכות שונות שיש ביניהן חפיפה מסויימת. קראתי את המאמר, והוא באמת מסביר יפה בנוגע למאגיה. ראשית, אין לאלוהים מקום בעולם של הלוחמים. אלוהים הוא חלק ממה שאנו קוראים לו "אי הטונאל" (אי כמו island), שבעברית נקרא לו הלא ידוע, כמו גם כל דת אחרת. חלק ממטרתו של הלוחם היא לחרוג מתחומי הלא ידוע אל מה שאנו קוראים לו "הנהוול", או זה שבלתי ניתן לידיעה. מתוך השאיפה אל ה"נהוול" המכשף הלוחם אולי יכול להשתמש באותן טכניקות מאגיות כדי לפעול על העולם, אבל חבורתו של דון חואן (שזו החבורה היחידה שאני מכירה, פחות או יותר) מעידה על עצמה שכשהם כבר צברו מספיק עוצמה כדי לפעול בעולם הזה, זה כבר לא עניין אותם. מה שאנו קוראים לו שאמאניזם הוא מושג טיפה רחב יותר ממה שנהוג לחשוב עליו בדיבור המקובל של "מכשף אינדיאני". אני מספרת לך דברים שקראתי, כיוון שעוד לא צברתי מספיק עוצמה לבקר בתחומים הללו בעצמי, ולכן מראש קח הכל בעירבון מוגבל. באחד הספרים של פלורינדה דונר (אחת מחבורתו של קסטנדה) היא מספרת על תקופת חניכות שלה אצל "מכשפה" אינדיאנית. אותה מכשפה יוצאת מגידרה כדי להדגים לפלורינדה את הדרכים השונות בהן יכולים בני אדם, מכשפים ולא מכשפים, להשפיע על "גלגל המזל" (weel of chance) שזה בערך דומה, אולי, (ושים לב לניסוח הכמעט משפטי פה) למה שאתה מכנה מאגיה, אבל זה לא ממש דומה למה שאנו קוראים לו דרך הלוחמים. אני שמחה בשבילך (לא בציניות, באמת) שאתה יודע כיצד הטכניקות המאגיות שלך פועלות, לי כלוחמת אין יומרה להבין איך פועלת הכוונה או איך פועל הנהוול. אני אסתפק בזה שאני אצליח להפעיל אותם, ואשאיר לאחרים לדבר על זה. ממילא כבר דיברתי יותר מדי. תודה על תשומת לבך
אחת בדרך

Tatu4Taty

New member
קראתי לזה בעיה

מכיוון שמאגיה כיום היא הגדרת גג לכל כך הרבה תחומים אזוטוריים שגם ההסברים שלך לא הצליחו לעמוד על ההבדל בין דרך הלוחמים לסוג של מאגיה. אני עדיין חושב כך. "ראשית, אין לאלוהים מקום בעולם של הלוחמים." המאגיה גם לא מחייבת אמונה באלוהים למרות שפעמים רבות המאגיה מהווה חלק מדתות מיסתורין שונות והיא תופסת חלק מרכזי בדת. המאגיה עשויה להיתפס באמת בצורה דתית (וכך גם מתייחסים אליה במאמר שנתתי לך לקרוא) משום שהיא הופכת לדרך חיים, בדיוק כמו דרך הלוחמים. לכן, אני עדיין לא מבין היכן ההפרדה. כמו כן, בדתות מיסתורין דוגמת וויקה אף נאמר שלאחר שעוברים את כל מסע החיים ומגשימים את עצמך (בגלגולים רבים) המקום הסופי שאליו מגיעים הוא "המקור" הלא נודע - אותו מקור שאליו אתם פונים בתור "אי הטונאל". ד"א, עד עכשיו ממה שאני הבנתי מדברייך לדרך הלוחמים יש אופי דתי ביותר (גם אם לא בהגדרה הרווחת היום של מהי דת). "מה שאנו קוראים לו שאמאניזם הוא מושג טיפה רחב יותר ממה שנהוג לחשוב עליו בדיבור המקובל של "מכשף אינדיאני"." את יכולה אולי להרחיב בנושא זה בבקשה? "אותה מכשפה יוצאת מגידרה כדי להדגים לפלורינדה את הדרכים השונות בהן יכולים בני אדם, מכשפים ולא מכשפים, להשפיע על "גלגל המזל" (weel of chance) שזה בערך דומה, אולי, (ושים לב לניסוח הכמעט משפטי פה) למה שאתה מכנה מאגיה, אבל זה לא ממש דומה למה שאנו קוראים לו דרך הלוחמים." מבחינתי מאגיה היא שינוי והבנתו, מאחוריה יש תחומים רבים. חלקם כבדים יותר להבנה וחלקם פחות. גם מטרת השינוי בדרך הלוחמים, שונה ככל שתהיה מהמטרה המקורית במאגיה, נעשית בצורה מאגית. לכן, אינני מסכים עם ההפרדה. אנשים רבים כיום אוהבים לעשות המון הפרדות בין תחומים רוחניים שונים - הילינג, ריקי, דרך הלוחמים, אבנים וקריסטלים, ידיעת העתיד. כולם תחומים שנכללים תחת מטריית המאגיה. אותם אנשים לא חייבים להיות מגים שברצונם להבין כיצד הדברים הללו פועלים ולהתקדם בנושא, אך הם בהחלט פרקטיקות המאגיות (אם את רוצה אפשר גם לקרוא לפרקטיקות הללו כישוף, באמת שאין הבדל).

Tatu4Taty

New member
רציתי להוסיף

שההגדרה שניתנה בפורום לדרך הלוחמים כמעט ולא שונה בכלל מההגדרה של דיון פורצ'ן בספרה the training & work of an initiate למיסטיקה.

Tatu4Taty

New member
את לא ענית לי על שאלה שכתבתי...

מהו שאמאניזם עבורך? כתבת שבדרך הלוחמים זה שונה.

Tatu4Taty

New member
אוקיי..

אבל למה שלא תגידי לי בכל זאת מהו שאמאניזם בעינייך?

learan

New member
דרכים

שלום רב הרבה זמן לא כתבתי כאן , שאלה מעניינת, וגם המאמר מעשיר, תודה לדעתי ישנו הבדל מהותי ועקרוני בין השניים ראשית אני חושב שדרך הלוחמים נמצאת בתוך עולם המאגיה כמו שכתוב במאמר "הכול" נמצא בתוך המאגיה אבל נסו לדמיין ולראות את עולם המאגיה כמישור אין סופי , אדמה אין סופים ימים חורשות מדברים , ערים הרים וכו' העניין הוא שרוב האנשים מאבדים את עצמם במרחב העצום הזה , הרבה אנשים יוצאים למסעות שלפעמים לא מתאימים להם - ומאבדים את דרכם, כל כך הרבה אנשים מתחילים להתעסק ב"מאגיה" ופשוט פורשים מסיבות שונות . דרך הלוחמים היא אחת מאין סוף ה"דרכים". דרך שהיא "דיי" מסומנת (אני חושב) (כמו שביל חוצה ישראל ) שהיא מעבירה את הצועדים בה דרך אתרים נבחרים, דרך שיעורים מסוימים, דרך תבונות מסוימות, ודרך קשיים. אני חושב שההבדל העקרוני בין השניים הוא ה"מלחמה" באגו ( מעט מסתייג מהשימוש במילה מלחמה אבל זה נושא אחר ) מניסיוני המועט(אני לא רומז שהוא רחב) לא יצא לי להכיר מכשפים ששמים דגש על המלחמה באגו הבנת האגו ומודעות איליו ... ממנו עשויה דרך הלוחמים
זה הבסיס שמלווה את הצועד לאורך כל הדרך מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי ומקווה שהבנתי את עצמי ד"א לדעתי כול אותם אין סוף דרכים כולם,וכל ה"מישור" נשפכים בסופו של דבר לנקודה אחת אינפיטיסימלית
תחשבו על זה

טוליוחד

New member
סיכום יפה!

הייתי רוצה להוסיף עוד שאיבוד האגו הינו שלב מקדים ליכולת להתבונן בנפלאות העולם מבלי להתערב בהן. שלב זה הוא חשוב מאין כמוהו מפני שאלו המנסים להפעיל מאגיה על העולם, יראו אמנם נפלאות, אך תמיד יהיו "נפלאות" אלו שיקוף של עצמם. וכך חלק מהמאגים מסתובבים במעגל חזרתי שמרכזו הוא הם עצמם, ולעולם לא יחרגו ממנו. הלוחם יודע שהעצמיות הינה אשליה, ושמחוץ לו ישנו כח עצום ואין-סופי, והוא אינו מנסה להקטין את הכח למידותיו, וגם לא לגדול למידת האינסוף, אלא רק לאבד את החשיבות העצמית שלו ולהניח לאותו דבר לחשוף בפניו טפח טפח פלאות אין קץ. בזאת הייתי רוצה לאחל לכל הלוחמים באתר ולאלו שאינם, כל ההולכים בדרך והמנסים, שיצא להם להיות ערים לעוצמה הלא אישית הזו, שתתמלאו, ותמלטו אל האינסוף...

Tatu4Taty

New member
תגובה לדבריך

"שלב זה הוא חשוב מאין כמוהו מפני שאלו המנסים להפעיל מאגיה על העולם, יראו אמנם נפלאות, אך תמיד יהיו "נפלאות" אלו שיקוף של עצמם. וכך חלק מהמאגים מסתובבים במעגל חזרתי שמרכזו הוא הם עצמם, ולעולם לא יחרגו ממנו." מדבריך הבנתי כי אתה דוגל במחשבה שישנה דרך אחת לראות את הדברים והיא כ"דרך הלוחמים". אני חושב שהדברים שלך נובעים מחוסר היכרות עם תפיסות מאגיות שונות שמהוות כיום את הבסיס למאגיה הגבוהה. אם יצא לך לקרוא פעם את החוקים ההרמטיים (עם ספר פירושים בצד ^_^) היית מבין שהמאגיה לא מפרידה בין עצמך לבין היקום. האנשים נתפסים כתוצר או כמחשבה של הכל - מקור כלשהו ללא שם, צורה או מין. לכן, אין הבדל בין עצמי לבין השאר. החוכמה היא להבין את זה. זו גם הסיבה שהמאגיה לא נתפסת בתור כפיה על הטבע. כיוון שאין הפרדה בינך ובין הטבע. אם אתה חלק ממנו, כך גם הרצונות שלך. שינוי העולם הוא שינוי פנימי שמביא לשינוי חיצוני. יש דרכים רבות אל האמת ודרכים רבות לחוות עוצמה. אני לא מציע ש"תנעל" את עצמך על המחשבה שרק דרך הלוחמים היא זו שמאפשרת להולכים בה לחוות עוצמה. דרך הלוחמים היא דרך מאגית לכל דבר. ההפרדה שאתה עושה בינה לבין שאר סוגי המאגיה היא מלאכותית ביותר. אם תלמד מאגיה על קצה המזלג (כמה שנים טובות) אתה גם תבין הרבה יותר טוב כיצד דרך הלוחמים פועלת וגם תבין כמה דברים על מאגיה שעכשיו יש לך ידע מוטעה לגביהם.

טוליוחד

New member
תשתחרר בן-אדם

למרות נסיונותיך החוזרים ונשנים להבין מדברי הכותבים כאילו הם חושבים שדרך הלוחמים היא הדרך היחידה בלה בלה בלה וכו', אין פה שום מחשבה כזו. התקופה הנוכחית בתולדות האנושות מאופיינת בפתיחות גבוהה ורצון להכיר ולדעת את עצמנו, את הכוחות הטמונים בנו והכוחות המקיפים אותנו. "החיידק" הזה מתפשט ודוחף אנשים, מי מעט ומי הרבה. אין טעם לדבר על דרך אחת שהיא נכונה, יש טעם להבין שהמאגיה היא דבר אין-סופי, וכל אדם ימצא בה את אותו הדבר שפונה כאילו ממש אליו, מושך אותו ולא מרפה ממנו.עבורי היו אלו הספרים של קרלוס, אבל עם השנים נמצאתי יותר ויותר מתעמק גם בטאואיזם. בודהיזם לפרקים משמש אותי גם כן. יתכן שגם מאגיה תבוא לעזרתי ביום מן הימים. אתה לא סומך על הרוח\אלוהים\האינסוף\הבורא\... שידע להנחות איש איש אל הפתח שיוביל אותו אל בין העולמות? קח עצה, ותחזור אל עצמך! מי יותר חשוב, חירותך או הסכמתה של הסביבה להכיר בדרך בה בחרת?! לא ממתין לתשובתך, כי היא לא צריכה להיות מופנית אלי, אלא אל עצמך. בהצלחה מתוק, ותשתחרר...

Tatu4Taty

New member
אל תמתין, היא כבר פה :)

"שהמאגיה היא דבר אין-סופי, וכל אדם ימצא בה את אותו הדבר שפונה כאילו ממש אליו, מושך אותו ולא מרפה ממנו.עבורי היו אלו הספרים של קרלוס, אבל עם השנים נמצאתי יותר ויותר מתעמק גם בטאואיזם. בודהיזם לפרקים משמש אותי גם כן. יתכן שגם מאגיה תבוא לעזרתי ביום מן הימים." ניסיתי לעקוב אבל די סתרת את עצמך. אמרת שמצאת את מה שמדבר אליך במאגיה ומשמש אותך. לאחר מכן, אמרת שאולי מאגיה תבוא לעזרתך. היא לא כבר באה לעזרתך? "אתה לא סומך על הרוח\אלוהים\האינסוף\הבורא\... שידע להנחות איש איש אל הפתח שיוביל אותו אל בין העולמות?" לא. אני סומך על עצמי שאני אמצא את האינסוף. אדם שיושב בחוסר מעש ומחכה שיתנו לו את התשובות הנכונות הוא אינו אדם שראוי להן. עבודה קשה זו הדרך להשיג את התשובות הללו. "מי יותר חשוב, חירותך או הסכמתה של הסביבה להכיר בדרך בה בחרת?!" אני צריך לבחור? אני רוצה את שני הדברים. עד עכשיו הולך טוב עם זה.

Tatu4Taty

New member
תודה רבה :)

תגובה יפה מאוד ^_^ רק דבר אחד: "מניסיוני המועט(אני לא רומז שהוא רחב) לא יצא לי להכיר מכשפים ששמים דגש על המלחמה באגו" המכשפים בתור חניכים למיסתורין שמים את הדגש על "ההליכה בין העולמות" וחוסר ההפרדה בין החומרי והאגואיסטי לבין הרוחני והמופשט. אין הבדל בין השניים והם מרכיבים חיוניים ביצירת שינוי. עם זאת, ישנם מכשפים בני דתות שונות, בודהיסטים לדוגמא שעשויים לשים את הדגש על "מלחמה" באגו כתוצאה מאמונותיהם. הפעולות המאגיות שלהם בד"כ יתמקדו בתהליכים פנימיים מאשר חיצוניים. כמו שכבר הבנת - יש גישות שונות לעניין ולמרות זאת האגו נחוץ בכל אחת מהדרכים הללו. האגו הוא עוד אמצעי לשינוי.

DFW

New member
שלום

לא יצא לי להכיר מכשפים ששמים דגש על המלחמה באגו הבנת האגו ומודעות איליו שלום, נעים מאוד. אני מכשף השם דגש על המלחמה באגו, כחלק מנתיבי.

למעלה