רציתי לשאול

wiskin

New member
רציתי לשאול

מה אתם חושבים על פטיש השטן של לארי ניבן ועוד אחד? ראיתי אותו היום בחנות משומשים ולא היה לי זמן להתחיל לקרוא. לקנות? ואם כבר אני בעניין ספרים משומשים, אני ירושלמי ואני חייב להגיד שבעיר הקודש המצב לא טוב. מה המצב בת"א? יש טעם לעשות סיבוב קניות בקרוב? אף פעם לא הייתי בחנות ספרים שם. האמת היא שבקושי הייתי שם בכלל בשנים האחרונות...

Shenok

New member
אל תסמוך על...

החנויות הקונבנציונאליות. רוב סטימצקי, יריד ספרים ושאר הרשתות מחזיקות פינה קטנה וחשוכה של מד"ב ופנטזיה. בתור מישהו ש עובר |סדגש לירושלים. אתה לא מכיר במקרה חנויות ספרים שכן מתאמצות לשמור על תאורה מסויימת בפינת המד"ב?

wiskin

New member
התכוונתי בעיקר לחנויות של משומשים

אני מניח שבסטימצקי ושכמותה המבחר פחות או יותר זהה בכל הארץ ואם לא אז אפשר תמיד להזמין. מבחינת משומשים - בד"כ החנויות מחזיקות מדף אחד או שניים של מד"ב, לא יותר (וזה כולל גם את האנגלית). לפעמים אפשר למצוא דברים אבל העניין הוא שזה עובד בגלים - מצטברים קצת ספרים ודי מהר בא מישהו, קונה כמות ומשאיר רק כרכים מצהיבים של עלוני מד"ב מוזרים... כך שצריך גם מזל. אם תרצה לדעת על חנויות ספרים משומשים ספציפיות בי-ם רק תשאל.

preacher

New member
העוד אחד זה ג´רי פורנל.

לדעתי אתה יכול לוותר - הספר מספר על פגיעת אסטרואיד, נושא שנטחן לחלוטין בשנים האחרונות, והספר הזה גם מלא בפוליטיקה של פורנל, שהיא בעיקר אנטי-ירוקים ופרו-תחנות כוח גרעיניות. לעומת זאת אם עוד לא קראת את "הקיסם בעינו של אלוהים" של ניבן ואותו אחד, תמצא אותו ומהר. אם לא בספריה יש אותו כרגע באנגלית בלא מעט סניפים של סטימצקי.

firefist

New member
לניבן ולאותו האחד...

שאם לא איכפת לכם אני אכנה אותו מעתה ג´רי פורנל, יש גם ספר נוסף, מדרך רגל, שהוא הרבה פחות טוב מהקיסם בעינו של אלוהים (אחד מהספרים הטובים שקראתי) - אבל עדיין, ברמה גבוהה. וחוץ מזה, אם אתה בקטע של ניבן, אז במקרה קראתי ביום ראשון את "מתנה מכדור הארץ" ומאד אהבתי, אז מומלץ...

phantop

New member
אם כבר מדברים על לארי ניבן

אז רציתי לשאול משהו. קראתי לא מזמן את כוכב ניוטרון שזה הספר הראשון של לארי ניבן שקראתי וגם היחיד בינתיים והאמת שלמרות שנהנתי לא הבנתי למה יש שם כמה סי]פורים מעורבבים ושלחלק אין ממנש סוף. יש איזה ספר המשך ישיר או משהו כזה? נזכרתי בזה רק עכשיו כי מהר עזבתי את הספר ועברתי לאחר אבלאם אנחנו כבר בנושא אז זה די מסקרן אותי.

יש לי את

מתנה מכדור הארץ מהספריה עכשיו, באנגלית, ואני פשוט לא יכול להתקדם מעבר לעמוד 10. הוא פשוט משעמם. למרות שיכול להיות שפשוט קראתי יותר מדי מד"ב בזמן האחרון... shine

Boojie

New member
עזבו ניבן ופורנל, תקראו את התקציר.

הקיסם ברגלו של השטן, כמובן. מטעמי גילוי נאות אני חייבת להודות בצניעות שאני וחברי האהוב כתבנו את זה, כמחווה ללארי ניבן. זכה לפופולריות עזה בזמנו, בפורומים של אורט ושל יואל.

ronita

New member
ירושלים

היתה פעם חנות משומשים חביבה בבית כלל בירושלים. האם היא עדיין קיימת? אם כן, כזכור לי יש להם מבחר מכובד

גרומיט

New member
רשימת חנויות לספרים משומשים

הופיעה בתחילת השבוע ב"בלי פאניקה" - המגזים הצמוד לפורום המקביל באורט. הרשימה כוללת את כל החנויות בירושלים, ורבות מאלה שקיימות במקומות אחרים בארץ. אלמלא הייתי עצלת, הייתי גם מוסיף לך לינק.
ובמרכז כלל יש שתי חנוניות - מופת, בצד החיצוני מול השוק, ובוקסטור הותיק והטוב בקומה הראשונה.

wiskin

New member
חוץ משתי אלו

שדרך אגב הן בבעלות משותפת (אם אני לא טועה) ולכן חולקות מלאי מד"ב די זהה, יש ברחוב ש"ץ (מרכז העיר) חנות שנושאת את אותו שם והיא יותר מומלצת מבחינת מד"ב למרות שבה הקטע הזה של "גלים" תופש יותר חזק - לפעמים יש להם שניים-שלושה מדפים ולפעמים סקשן שלם. וחוץ מזה היא אחלה חנות, נורא כיף בה.

גרומיט

New member
"הגלריה" בשץ?

חנות נפלאה ומקום אדיר לאוהבי ספרים מכל סוג וצורה, אבל דוקא במד"ב הם ממש לא מתמחים. נכון לעכשיו יש להם חצי מדף של ספרי מד"ב בעברית (בשיא היו להם שני מדפים), וכשלושה או ארבעה מדפים של ספרים באנגלית.

wiskin

New member
אני לא מכיר שתי חנויות ספרים בש"ץ

אבל אני גם איכשהו לא בטוח שאנחנו מדברים על אותה חנות כי הם דווקא ממש טובים גם למד"ב. כרגע יש להם סטנד אחד (ממתכת, מימין לכניסה לחדר ה"חדש" הרחוק בקומה התחתונה, אנחנו מדברים על אותו מקום?) של מד"ב בעיקר באנגלית ולפי מה שהבנתי מעובד במקום (התלוננתי על קיפוח, זה תמיד כיף) מדי פעם מגיעים אליהם אנשים וקונים מד"ב במאות שקלים בפעם אחת ואז לא נשאר הרבה לפשוטי העם... בכל אופן זו באמת חנות שכיף לבלות בה.

גרומיט

New member
בדיוק החנות הזאת

הצע המד"ב שם נע כל הזמן בין נסבל לעלוב. נכון לחודש האחרון, ההיצע עלוב ועל הסטנג אין יותר מאשר עשרים ספרי מד"ב בעברית. אבל חנות הספרים הזאת נפלאה מכל בחינה אחרת. זה פשע להגיע למרכז העיר בלי לקפוץ לשם

למעלה