רציתי לשאול ...

רציתי לשאול ...

זו לי הפעם הראשונה בפורום זה ... ורציתי לשאול את המשתתפים הקבועים שאלה שמציקה לי זמן ארוך , האם תחילת היציאה בשאלה החלה מספקות באמונה ובמה שחונכתם ולמדתם, או שבתחילה מגיעה הרגשת המחנק בחברה הדתית והחרדית, והרצון להתפרק , ובהמשך מגיע ההסבר האמונתי וכו´. אינני מתכוין בשאלה זו על מנת לקנטר , אלא להגיע לחקר האמת. אין בכוונתי להכנס לויכחו מה היא הסביה הלגטימית ליציאה אלא התענינות בסיבת היציאה אלי, אשמח אם כמנהל (וכאחד שמוכיח בצורה יפה שאינו מתבייש לענות על כל שאלה) תענה לי ותעודד את החברים\ות להגיב לשאלתי מאמין ומקוה לטוב ...

leadol

New member
רציתי לענות...

אצלי היציאה בשאלה לא החלה מספקות באמונה או מתחושת מחנק, אלא מרצון להתחזק יותר בדת על ידי לימוד יותר אינטנסיבי של המקורות והסיבות האמיתיות למה הדת נכונה. אחרי זמן ארוך מאוד של לימוד תוך הרבה מאוד תהיות וטעיות באמצע הגעתי למסקנה שהדת איננה נכונה.

בשונה מדתיים

החזרה בשאלה או היציאה לחופש כמו שקוראים לזה כאן, היא מאוד אישית ושונה לגמרי מאחד לשני, אני חי בחברה החרדית ואין לי הרגשת מחנק כלל, יש לי חברים טובים שם, למרות שהם טועים בדמיונות שוא, אבל אני לא מאמין שיש אלוהים בורא עולם ונותן התורה, אני חושב שהסיכויים מבחינה סטטיסטית שצירוף מקרים יגרום לאוסף של אטומים להצטבר יחד ולהשפיע אחד על השני עד שיווצרו החיים כמו שאנו מכירים אותם הוא בדיוק 1 (אחד) מכיוון שזה קרה.

שאלה מענינת-מבקש תשובה

האם אתה חושב שליצר מחשב אישי-מעבד נוסח המעבדים של אינטל נוצר במקרה או לאחר כמה מליונים -מליארדים של שנים אני שואל שאלה יותר יפה אם ניקח משאית סמי-טרליאר ונשים אותה על משאית סמי-טרליר אחרת בעוד כמה שנים נקבל אוטו ביאנקי????? תסתכל על גוף האדם דרך עינים של סטודנט לרפואה שלומד אנוטומיה ופטולוגיה האמנם ה"מכונה " המשוכללת ביותר עלי אדמות נבנתה במקרה ??????-צרוף מקרים????? מוח האדם???מחזור הדם המשאבה שאני ואתה קוראים לה לב????
אנא ממך חשוב על מאמר הנביא ישעיהו שאו מרום עיניכם וראו מי ברא אלה

בהחלט ../images/Emo3.gif אם רק למעבד / סמי טריילר / מה שלא יהיה שלך יש יכולת ליצור העתקים שלו עצמו. אם יש לו גם את היכולת לערבב גנים עם מעבד / סמי טריילר / מה שלא יהיה נוסף תוך כדי יצירת הצאצא החדש שלו, העניינים ילכו הרבה יותר מהר. קשה לי לבאס אותך כל-כך, אבל אבולוציה עובדת מצויין בתוכנות מחשב ובעיצוב שבבי מחשב. התוצאות, לעיתים, מדהימות עד כדי כך, שהמתכנת שיצר את המערך האבולוציוני לא מצליח להסביר איך בדיוק התוכנית שלו עובדת. זה כשמחשבים קיימים בקושי 50 שנה. צא ולמד מה נוכל לעשות באמצעות אבולוציה מואצת באמצעות מחשבים ב-500 שנה...

לא עונה לשאלתי-אשאל שנית

האם אפשר לייצר מבד כמו של אינטל במקרה על ידי אפשרות כזו או אחרת איכות החומרה נמדת לפי פרמרטרים שהטבע לא מסוגל לספק רמת הניקיון של חדר ניתוח או בית מרקחת נחשבת למלוכלך מאד בהשוואה לרמת הניקיון הנדרשת בתעשיה של אינטל ומכן לפס הייצור שמייצר את מערכת העצבים של גוף האדם וכן את המוח האנושי על כל מורכבותו פשוט לא סביר שהכל נעשה במקרה

ינקל

New member
אברהם לב, אותי שכנעת

אני הולך לישון ואקום מוקדם למניין ראשון בשבת קודש. אגב, למרות שלא נראה לך הגיוני ש"הכל נעשה במקרה". יש לך במקרה הוכחה שזה נעשה "לא במקרה"? ואם כך, מיד ממש נובע שחובה לקיים פולחנים מוזרים. אני בכל זאת אסע בבקר שבת לבית הכנסת. Just in case.

galitay

New member
כאילו שאתה לא יודע

כל דבר מתחיל מהפשוט ביותר, קודם בא מחשבון פשוט ואח"כ התחילו להוסיף פונקציות ולשכלל, ברור שלא במקרה. גם האדם התחיל מתא שהתפתח ויצר דגים..... אתה יודע את זה אני בטוח אם אתה באמת חושב שמה שיצר אותך זה אלוהים אז תוכיח לי שאני לא אלוהים מה תגיד לי? שאני מתגלה אליך ואתה חייב למות? מה תגיד? שאני צוחק עליך? הרי אתה לא יכול להגיד כלום כדי להוכיח שאני לא הרי ספר התנ"כ נכתב ע"י האדם ולא ע"י אלוהים, גם לפי האמונה שלך ולכן כל מה שכתוב על אלוהים שם הוא מה שהאדם כתב ואם אני כותב שאני אלוהים אז אולי גם זה נכון. ואל תגיד לי שאני לא יכול להשוות הודעה בפורום לתנ"כ כי ההבדל הוא רק בזמן.

בתשובה לשאלתך--מאחד שעשה את זה

היות ואני יוצא ומכיר הרבה מאוד יוצאים, אוכל לענות על שאלתך. כפי שהזכיר אחד החברים,זה מאוד שונה מאדם למשנהו. יש שיצאו מגיל ינקות כיון שלא התחברו עם העולם הדתי, ויש שהיו מאוד מאוד מחוברים,ואני מכיר הרבה מהטובים והצדיקים שהיו שם, ולא תאמין----הכי סגורים והכי מופנמים,שהאמינו באלוהים בכל ליבם, אך הגיעו למסקנה שכל מה האמינו בו הוא שקר, לאחר שחשבו והתלבטו רבות----------------------זאת כיון שמאוד מאוד מ א ו ד קשה לצאת מעולם כה סגור. אז ביצור התשובה היא כפי שאמר חבירינו---יש ויש. אך אם להתיחס למאי נפקא מינה??????????????---------------אז יש. ונפקא מינא גדולה: במידה ואותו יוצא לא יצא מתוך חשיבה כ"כ גדולה באמונה----כמו אדם שיצא למשל כבר בגיל 13-14,(או כל גיל אחר,רק שהוא יצא כי זו הדרך הנוחה לו בלי לחשוב יותר מדי על אמונה)--------------הרי שאותו יוצא יוכל להשתלב ביתר קלות בחברה החילונית,-----------------לעומת יוצא שהאמיןבדת בכל ליבו,היה סגור ומופנם,והנה החליט לצאת מהשקר. לאותו יוצא,יהיה קשה, מ א ו ד מ א ו ד שה--לצאת. כקריעת ים סוף. אותו יוצא, ירגיש כל חייב על בשרו כמה שרע זה להוולד בשקר עצמו. ליילה טוב לכולם.

תודה ו......

תודה לכל העונים, ובקשה לאלו שעדיין לא עשו את זה,שיצטרפו ויענו את תשובתיהם (אלי, מה איתך ?). אני אשמח להצטרף לדיון,אך לצערי אינני יכול בשעות הקרובות לענות לכם ולא אולי לא אוכל בכלל בימים הקרובים להיות על הרשת (התחייביות קודמות , כמו שאומרים). ברגע שאוכל אכנס ואצטרף תודה ובהצלחה מאמין ומקוה לטוב

osher22

New member
תגובה חדשה...

הי , אז זו גם הפעם הראשונה שלי בפורום-ד"ש לאלי פלס... אני רוצה להגיד שהיציאה שלי בשאלה היתה בעקבות ורק בעקבות חיפוש ותסכול שאני לא יודעת איך לקיים את המצוות, יש כ"כ הרבה דעות לגבי הלכה קטנה אחת, ואיך אני אמורה לפעול??? התירוץ של 70 פנים לתורה לא כ"כ עבד עלי מסתבר זה לא נשמע לי הגיוני...מעבר לכך שבשלב מסויים הגעתי למסקנה שהתורה עברה כ"כ הרבה גילגולים- אז מי אמר שמה שאנחנו עושים כעת זה באמת מה שצריך... ולבסוף לאחר תהיות רבות כמו כדור שלג הגיעה הכפירה הגדולה. רציתי גם להגיב לכל התוהים לגבי מקריות בעולם. את מי לעזאזאל זה מעניין??????? אנחנו חיים פה וזה מה שחשוב. אני לא חושבת שניתן לדעת אם מישהו/משהו יצר את זה ק"ו לא ניתן לדעת אם מי שיצר את זה נתן איזושהי מערכת חוקים כלשהי איך נידע שזו התורה ? חברה הדיונים האלה לדעתי (בשלב שלי לפחות) כבר לא מעניינים-וזה לא בגלל שיצאתי מתוך הסחפות ורצון להתפקר.....

למעלה