רציתי לשתף אתכם בגישה קצת פחות "אופטימית"

born slippy0

New member
רציתי לשתף אתכם בגישה קצת פחות "אופטימית"

(כל מה שנכתב פה זה על סמך דעתי וניסיוני בלבד.. "אל תנסו את זה בבית!") ניסיתי ללכת לפי כללי הסוד ולחשוב על דברים לחשוב על אופטימיות..ותכלס..להגיד לכם את האמת.. אני לא חושבת שאם אני אחשוב על מכונית כל יום .. אצייר אותה..אדביק תמונות שלה.. או כל דרך אפשרית לפי הספר אז אני אוביל את עצמי לקבלת המכונית הרצויה.. אני ניסיתי לפתח שיטה נגדית לחוקי הסוד וחשבתי על זה שכמו בחיים כשבן אדם רוצה רוצה וחושב שהוא הכי טוב ומגיע לו לקבל... אז תמיד הוא מתאכזב בסופו של דבר..כי כמו שבן אדם יהיר ושחצן כלפי הסביבה..ככה הוא גם יהיר ושחצן כלפי עצמו וכלפי "היקום" אני דווקא חושבת שיש קטעים בספר שהם כן טובים שצריך להכיר בדברים שכן יש לנו וכם להגיד עליהם תודה כל יום ואני גם חושבת שהנפש שלנו צריכה להיות צנועה עם "היקום" ולהבין שלא כל דבר אנחנו נקבל ואם נחשוב על משהו שכן אנחנו רוצים אז אפשר להוסיף שהמכונית הזו טובה מידי בשבילי ולא מגיע לי.. בדיוק כמו שאיזה שחקן קולנוע צנוע ויפה זוכה באוסקר ובשיא האמיתיות הוא לא מאמין שהוא זכה.. למרות שבתת מודע הוא ידע במין חוסר ביטחון שיש סיכוי שהוא יזכה..אבל הוא ידע את מקומו שיש עוד 4 אחרים שעשויים לזכות באוסקר.. אני מקווה שאני לא מדכאת לכם את הפורום או משהו.. פשוט ניסיתי את זה בכל מיני דברים שרציתי וזה כן עבד לעומת הגישה שאני צריכה חייבת ואשיג..וזו גם הסיבה נראה לי שלחק הגישה החיובית השחצנית והאופטימית לא תמיד מצליחה למרות ה100% מאמץ שכל אחד השקיע לאחר יישום החוקים של הסוד... אני כמובן אומרת שבן אדם חייב להיות עם ביטחון עצמי אבל צריך גם לדעת את מקומו.. לדעת להיותץ צנוע בבקשות שלו כי רק ככה הדברים הגדולים יגיעו לבד לא תמיד נדמה לכם גם שאנשים שהם פחות אופטימית ואלה שצריכים חיזוקים כל הזמן הם אנשים שמצליחלים בסופו של דבר הרי אחרי שיש כסף אישה יפה בית יפה.. קל להם להיות אופטימים פתאום ולחק את סודות ההצלחה.. אני כמעט בטוחה שהסוד האמיתי להצלחה הוא להיות עם ביטחון בעצמך..להיות צנוע בבקשות ולא להתחיל לפנטז עכשיו על בית בארה"ב להינשא לשחקנית קולנוע ושיהיה לי את הוילה הכי יפה בהוליווד...הרי אם תחשוב על זה כל היום..אתה תתקע במחשבה של העתיד ותפספס את ההווה האמיתי.. אז התחלתי לנסות את הגישה הפחות אופטימית של הרגש והביטחון שיודעים מה התוצאה הסופית.. אבל נשארת צנועה עם עצמי וחושבת שלא מגיע לי תמיד הכל כי יש אנשים שעובדים קשה בשביל לקנות מכונית יפה בית יפה..אז למה לי מגיע? כי חשבתי על זה יותר מהם? כי דמיינתי את זה יותר מהם? כי יש סוד להצלחה שאני יודעת והם לא? אז אני נשארת פתוחה לתוצאה הסופית משדרת קצת חוסר ביטחון ולא תמיד מנסה להיות החזקה וזו שיודעת מה הדרך גם לא בטוחה שיהיה לי את הבית הזה שתמיד חלמתי עליו.. אבל אם אני אדבר כל יום על "הלוואי והיה לי את הבית הזה" ולא בקטע של "יהיה לי את הבית הזה!!" אז נראה לי שגם "היקום" יתחשב בבקשות מאשר בציווי של בן אדם שדורש את הבית בקיצור אני באמת יכולה לכתוב על זה שעות..אז... אני אוסיף לסיום שאני בדרך כלל אופטימית אבל ניסיתי את השיטה "הפסימית" והאמת? שהיא יותר מוצלחת !

ע ו פ ר ה

New member
קראתי וחשבתי לעצמי

כמה יפה לראות איך הסוד מוביל אנשים לחקור ולבדוק את האמונות שלהם... זה פשוט נפלא. אינני קולטת שחצנות בספר הסוד. שחצנות אני משייכת לפחד. כשאדם פוחד הוא לפעמים שחצן כדי שלא יראו שהוא פחדן. בכל מקרה אני מאחלת לך בהצלחה וחושבת שבהחלט מגיע לך כל הטוב שבעולם. אז מהפה שלי לאלוהים.
באהבה עופרה

מסכים איתך ב 100%

טוב למעשה את אומרת את מה שאני הרבה זמן כבר אומר פה.. שהסוד זה למעשה הגישה ההפוכה ממה שיביא לאנשים אושר. לצערי הסוד בגרסתו הנוכחית מעודד לתאוות בצע, ולמעשה מתעלם לחלוטין מנפש האדם שהיא עמוקה בהרבה ממה שמתארים שם. יש לנו אמונות לא מודעות שמנהלות אותנו שלא רק משפיעות על החיים שלנו, אלא מעצבות את המציאות שלנו לחלוטין. בן אדם לא נמצא לבד בעולם הזה, ומי שמתעסק בהשגיות.. באיך להשיג דברים, למעשה מפספס את התמונה הגדולה יותר.. שהוא חלק מהרמוניה שהיא יותר גדולה ממנו, הוא חלק מכל החיים.. וזה עניין של שיתוף פעולה בינינו לבין החיים. אני מסכים איתך לחלוטין.. להיות פתוח לגבי התוצאה. למה? כי עד כמה שאני מוכשר וחכם, אני לא יודע מליונית ממה שיש לדעת ומה הסיבה שבגללה אני פה.. זה כנראה לא שטחי כדי לקבל מכוניות. החיים יודעים למה אני פה ומה הכי טוב בשבילי, אז אני לא יכול לדעת שמה שאני חושב שאני רוצה זה באמת הדבר שהכי טוב בשבילי. למעשה אין לי מושג מה אני באמת רוצה. אז אם אני נשאר פתוח לגבי התוצאה, רק אז אני מאפשר לעצמי לסמוך על החיים שהם נותנים לי את מה שהכי נכון בשבילי. מסכים איתך! צניעות.. כל כך חשוב, ורק אז אפשר באמת להגיד תודה על מה שאתה מקבל, כי האמת שאנחנו לחלוטין מונחים בחיים האלה. מרגע שנולדנו לא שלטנו בכלום.. מה גורם לנו לחשוב שעכשיו אנחנו שולטים? הכל מתנהל מעצמו ע"י כוח גדול מאיתנו.. זה אשר הביא אותנו בכלל לקיום הזה. זה מה שאני מאמין.

זה יפה שאתה מאמין בזה

אבל אתה גם מטעה. הסוד לא מעודד בכלל לחומרניות. הוא קודם כל מעודד לאושר ולעשייה. והאמת של born slippy0 בכלל אינה הפוכה לסוד, היא פשוט עובדת על דברים שנמצאים יותר בהתאמה למה שהיא עכשיו. זה לא קשור לצניעות או פסימיות, זה קשור לזה שהיא מבינה הרבה יותר מהרבה אנשים שקוראים את הספר או רואים את הסרט, על כמה חשוב להתקדם בצעדים הנכונים לנו. זה קל לשגות בפרשנות שהסוד הוא על להשיג הצלחה חומרית. אבל אם תסתכל על כל דוגמה שמראים שם, החומריות היא רק סימפטום, הסוד נותן דברים אחרים לגמרי. אתה חושב שג'ון אסרף מצליח בגלל שיש לו הרבה כסף, או בגלל שהוא חווה חיי משפחה טובים יותר ממה שהיו לו כילד, וכי הוא תורם לעולם. למי שחושב שהסוד הוא על כסף, שיקרא את חשוב והתעשר (שלדעתי אפשר להגיד שהוא הספר המקדים לסוד, והוא מסביר הרבה דברים יותר לעומק) עושר ושפע הם לא באמת חומרניות, הם את התוצאות של הגשמה עצמית.

אם זה

"זה קל לשגות בפרשנות שהסוד הוא על להשיג הצלחה חומרית" כלומר שהם לא עשו עבודה טובה במיוחד
וחשוב והתעשר זה אחלה ספר, ברמה אחרת לגמרי. ולדעתי הרמה הבאה זה העבודה של ביירון קייטי. בדוק על זה אם מעניין אותך.

אני מכיר את העבודה

אני לא נוהג להשוות ולהגיד זה יותר וזה פחות. אני חושב שהם עשו עבודה טובה מאוד, כולם מכירים את הסוד, מעט יחסית מכירים את חשוב והתעשר למרות שהוא די הבסיס לזה.

מסכימה..

למרות שאני כבר מבולבלת מכל ה"שיטות" זה נכון לחשוב שמישהו שכשהיה צעיר לא היה לו כלום, לא ידע שבעוד 20 שנה יהיה לו בית גדול אישה אוטו.. קל לו להיות אופטימי כשיש לו את זה.. לפני זה יכול להיות שהוא היה פסימי כמו שאני תמיד אמרתי לעצמי "אני עוברת טסט" ואז יום אחד בכיתי בטירוף אמרתי לעצמי די אני פורשת אם אני לא עוברת מחר אני מפסיקה, ולמחרת עברתי.. בקיצור אני חושבת שכל אחד צריך לבדוק את הדרך שהכי נוחה לו

itaiprz1

New member
ואני אמרתי לעצמי אני עובר ועברתי

ביום של הסטס אמרתי לעצימ אני עובר היתנהגתי בקלילות לא ההיתי בלחץ ועברתי, תאמת כמה שהסוד נכון זה מפחיד לפעמים בצורה משגעת, את לא יודעת כמה פעמים חשבתי על משהוא והופ פיתאום אני מקבל את זה, וגם לגבי אנשים זה היה לי ככה את חושבת על איזה בן אדם ופיתאום את רואה אותו או משהוא שקשור אליו, דוגרי אין שום דבר רע בלהאמין שתקבלי תמכונית שאת רוצה, הרי בסוד לא אומרים לך לכי תדביקי מדבקות של המכונית תחשבי עליה ותקבלי אותה, את צריכה לתת משהוא ממך ומה הכוונה, תחשבי על משהוא שאת טובה בו שאת יכולה לתת לעולם , תפיצי אותו תתחילי להישתמש בזה והמכונית כבר תבוא,

GMjoy

New member
born slippy0 ומדען חלל - מסכים איתכם יחד../images/Emo45.gif

החיים שלנו הרבה יותר מעניינים ומורכבים מהדרך שבה הסוד מציג אותם. ואני גם ניסיתי את מה ש born slippy0 כתבה פה. ציירתי, כתבתי, חשבתי וכו'... אבל החיים הובילו אותי בדרך שלהם, וכל פעם שהתנגדתי לדברים, נדלקה נורה אדומה שגרמה לי להמון כאב. הייתי בטוח שמגיע לי משהו אחר, וקיבלתי ההפך. במבט לאחור, קיבלתי את הBEST שאפילו לא חשבתי עליו
אני מאוד אוהב צניעות באנשים, ופחות ביטחון עצמי שגורם לי לראות בהם המון צדדים לא יפים ומגעילים אפילו כלפי האחרים. ביטחון עצמי לא תמיד קיים באנשים שהצליחו במשהו. אני יודע שהדברים שזוכים להצלחה והגשמה - אלה הדברים שבאים מהלב שלנו
מי שהולך בדרכו דרך האהבה והאמונה הצנועה שלו - זוכה להרבה יותר מזה - גם אם זה לא מתבטא בהגשמת קריירה גדולה וכו'... כל אחד מקבל את מה שמגיע לו, ולא מתי שהוא מחליט ומה הוא מחליט לעצמו. זו חשיבה מוטעית שאנשים מלמדים אחרים להאמין בה. גם ביירון קייטי דיברה על זה: "מה שיש - הוא מה שאמור להיות ברגע הזה ממש".

born slippy0

New member
אני ממש מופתעת לטובה מהתגובות../images/Emo45.gif

דוגמא שתתחבר למה שרשמתי : (מהצד שלי) כשנכנסתי לפה(קצת בחוסר ביטחון קל- ) והחלטתי לשתף אתכם במחשיבה שלי..(להפתעתי אני לא היחידה שחושבת כך) יכולתי להיכנס לפה ולהתחיל להטיף לכף על כך שזו השיטה אבל אז הייתם לוקחים צעד אחורה, ומתגוננים כי אנשים לא אוהבים אחרים לא אוהבים לשמוע אנשים שהם עם ביטחון עצמי זה יוצר אנטיגונזם נכנסתי לפה ואמרתי שאני בטוחה שלא כולם יקבלו את הצורת חשיבה הזו..למרות שזה מה שמסתדר לי וככה נראה לי לנכון.. אז הנמכתי ציפיות שתקבלו את הצורת חשיבה הזו..ואפילו חשבתי לעצמי שאני אקבל כמה הודעות בוז שזו לא הדרך הנכונה וכנראה שלא הבנתי את הסוד כמו שצריך ושאני צריכה לקרוא כנראה את הספר שוב (ככה באמת קטלתי את עצמי ) ולהפתעתי בגלל שהנמכתי ציפיות, ובגלל שחשבתי שבטח הדרך הזו ממש לא נכונה..הייתי ממש שלילית עם עצמי אפילו החלטתי שאני אכנס לפה רק אחרי כמה ימים בשביל לקרוא את התגובות (אם בכלל יהיו פה כאלה-כנראה שלא) ותראו מה קרה.. גם אם מהצד זה נראה למישהו שממה יש לי להתלהב? (כולה קיבלה כמה תגובות..) אבל פה נמצא הסוד האמיתי........... צניעות עצמית זה הדבר הכי חשוב וזהו הסוד האמיתי לדעתי.. ככל שתנמיץ ציפיות..אז היקום כלפייך כבר יביא את הדברים הטובים.. גם אם הם קטנים כלפי הסביבה..אבל ברגע שתהייה במקום שהוא שלם עם עצמך כל דבר שהוא קטן יהפוך עצמו כבר לגדול בלי שתשימו לב..בלי שתצפו יותר מידי או שתדרשו דברים.. הרי אם תחשבו על משהו ותשקיעו כ"כ הרבה מזמנך ..אתם תפספסו בכללי את הזדמנויות שאמורות לפתוח לכם את אותה הדלת ..זה אומנם קל לדבר וקשה לעשות..לכן ניסיתי ממש להראות לכם מדוגמא הכי קטנה מההודעה הכי קטנה.. וכמה שהתוצאה בסוף היא חיובית ברגע שאתם קשים עם עצמכם צנועים וכל מה שרשמתי בהודעה הראשונה אכן עובד מאשר האופציה השניה..שיכולתי לרשום את ההודעה לחשוב לעצמי שאני הכי הכי חכמה ומה ששיתפתי אתכם זה הדבר הכי חכם שתשמעו..יכולתי גם להיכנס לפה כל 5 דק' ולעשות רענן..להתאכז כל שניה שאין עדיין הודעות..הרי איך זה יכול להיות מה שרשמתי זה דבר חכם וטהור?? אז באותה מידה אם נקשר את זה לחוקי הסוד..אז יכול להיות שעם הרצון העז שלי לראות תגובות ולדעת מה אנשים חושבים בנוגע למה שחשבתי ו"נו כבר אני יודעת שמישהו יגיב" אז בסוף חסמתי את עצמי מבחינת היקום..ואני העצמי מרוב חשיבה על זה (שלפי הסוד אמורה להוביל אותי לדברים הטובים) בסוף גרמה לי בדיוק את הרגש ההפוך.. אני באמת מרגישה שלא התנסחתי כ"כ טוב (נשארת צנועה- זה לא משנה אם באמת התנסחתי נכון או לא..אנשים אוהבים צניעות וזה נכנס ישר ללב ) אז אני מקווה שמישהו באמת הבין משהו מזה בסופו של דבר..חח ומספיק שבן אדם אחד יתחבר לזה ויבין משהו וזה יעשה לו טוב אז מבחינתי השגתי את זה...שיהיה לכולנו בהצלחה!

Galel

New member
אז הנה הודעה שדווקא "שוללת" את ההודעה שלך :)

אני לא רוצה להשמע שלילי או קוטל או כל דבר אחר... אבל את צודקת בהודעה השניה - זו באמת לא רוח הסוד... אני לא מתיימר לומר לך מה עובד או לא עובד לך, ואם זה עובד לך זה מצוין, יש הרבה שהסוד רק היוה להם נקודת התחלה בהתפתחות ומשם הם לקחו את זה למקומות אחרים לגמרי (מי אמר gmjoy?), אבל בכל מקרה זו שלילה של הסוד... הסוד באמת אומר שאת צריכה שיהיה לך חזון (וזה לא משנה מה את רוצה,כסף או זוגיות או עוד דברים, או מה היקום חושב שמגיע לך), ואז יש תהליכים פשוטים שעושים, מתכווננים אל החזון, ובעזרת פעולה מודעת היקום מביא לך את מה שביקשת. מכאן ועד להגיד שלהנמיך ציפיות זו הדרך - יש הרבה מרחק. אולי להנמיך ציפיות (וד"א, אני חושב שאין ממש קשר בין להנמיך ציפיות לצניעות, לבקש דברים ולדעת שהם מגיעים לך בזכות זו לא שחצנות) זו הדרך שעוזרת לך להשתחרר ולראות את סימני צירוף המקרים ביתר קלות - אולי כשאת לא מחפשת אותם הם נגלים לך יותר בבהירות - זו גם אופציה. לדעתי צניעות עצמית היא מאוד מופרזת, ואולי צניעות כלפי חוץ היא תכונה מבורכת (אף אחד לא אוהב שחצן) אבל צניעות עצמית? לומר לעצמך שלך לא מגיע משהו כי כך וכך לדעתי זה לא לעניין במיוחד כאשר אנחנו מדברים על חזון והגשמה שדורשים חשיבה ממוקדת ויכולת שליטה ברגשות. בכל מקרה, לא התכוונתי לשלול את דעתך, אלא רק להביא לתשומת ליבך שלמרות שקיבלת תגובות אוהדות בפורום שנושא את שמו, העיקרון שהבאת (שעובד אצלך, עובד אצל כמה אחרים, ומרביץ עבודה של ביירון קייטי - עוד מישהו שם לב לפרסומות הסמויות? :))))) כלל לא תואם את הסוד. בהצלחה, ואת תמיד מוזמנת להישאר איתנו לספר לנו עוד על החוויות שלך - כל דעה תורמת :) גלאל.

אוקי סבבה

את צודקת. אבל... אני מנחש שלקבל תגובות או לבחון את התיאוריה שלך דרך מה שקורה פה בפורום.. זה לא הדבר הכי חשוב לך בחיים. בטח יש לך עוד דברים בחיים שבגללם לא נכנסת לפורום כמה זמן, ואז גילית שיש תגובות וגם אחלה תגובות. אז הכל טוב ויפה.. אבל נראה אותך מיישימת את השחרור הזה ואת הצניעות הזאת לגבי דברים שבאמת חשובים לך בחיים.. בין אם זה זוגיות, או שאולי את רוצה מישהו מסויים, או אולי עבודה או משהו שקשור למשפחה או מיצוי עצמי.. זה גם הבעיה עם הסוד, שאנשים מתרגשים לגלות ש"כוח המשיכה" עובד להם עם דברים כמו חניה, או משהו שהם קיבלו בדואר או שטויות קטנות כאלה.. אבל לגבי הדברים שבאמת חשובים להם בחיים, בקשר לזה הם לא ממש מצליחים לחולל שינוי. אז אפשר להתפלסף ולדבר תיאורטית עד אינסוף, תמיד שני הצדדים של המשוואה יהיו נכונים כי ככה העולם עובד בדיכוטומיה כזאת.. אז אני מאחל לך שתצליחי להשיג את אותה זרימה גם לדברים שהם כבדי משקל בחיים שלך, ושאולי עד היום מצאת את עצמך נלחמת איתם ומתעקשת לגביהם.

אני לא רואה שום סתירה בין הגישה שלך ל"סוד"

אכן, הסוד האמיתי הוא להיות בטוחה בעצמך. לא צניעות, ולא שחצנות, אלא להיות בטוח בעצמך - כמו שאת. הבעיה היא שרוב האנשים בכלל לא יודעים מי הם ומה הם רוצים, אז איך הם יהיו בטוחים בעצמם? למשל, הקטע הזה של מישהו שחושב שהוא "הכי טוב מכולם". את מכירה מישהו שבאמת באמת חושב ככה, ומאמין בזה ב-100%? אין חיה כזאת. משפטים כמו "אני הכי טוב מכולם" זה סימן קלאסי לבן-אדם שמנסה לשכנע את עצמו שהוא לא לוזר. ולמה שמישהו ינסה לשכנע את עצמו שהוא לא לוזר, אם הוא לא חושב - עמוק בפנים - שהוא בעצם מלך הלוזרים? זה סימן קלאסי לבטחון עצמי נמוך. או הקטע הזה של "אני מצווה על היקום לסור למרותי"... האם מישהו פה באמת רוצה - במלוא הרצינות - לקחת את האחריות הדרושה כדי "לשחק אותה אלוהים"? מישהו פה מתנדב לתפוס את הכיסא של היושב במרומים? כל המתנדבים, בבקשה להרים יד... מה, אף אחד? ככה חשבתי. הרי לכם עוד משפט שחסידי הסוד אומרים לפעמים, אבל אף אדם בכל היקום לא מאמין בו באמת. ובלי אמונה מוחלטת, להזכירכם, אין תוצאות. זה בסדר לרצות לזכות באוסקר. זה בסדר לרצות מכונית יפה, או וילה בלאס וגאס. רצונות כאלה אינם בכרח סימן ל"שחצנות". השאלה החשובה היא, האם מדובר ברצון כן ואמיתי שנובע מתוך עצמך, או שמדובר בפנטזיה בנוסח של "אני הכי טוב מכולם ולכן מגיע לי הכול". ושאלה נוספת היא: היא את מוכנה לשלם את המחיר כדי להשיג את מה שאני רוצה? אם התשובה לשתי השאלות הללו היא חיובית, אז רוב הסיכויים שאכן תשיגי את הדבר שבו את מעוניינת. וזה יכול, אפילו, לקרות באופן תת-מודע לחלוטין, כמו במקרה של השחקן הביישן והצנוע שזכה באוסקר. אולי הוא היה ביישן וצנוע, אבל הוא רצה להיות אמן גדול והיה מוכן לשלם בזיעה ודמעות בשביל זה. לולא זה, הוא לא היה מקבל את הפרס.

למעלה