רציתי לשתף אתכם במשהו.

TheShis

New member
רציתי לשתף אתכם במשהו.

התמונה המצורפת היא היא אחד הגורמים, שהביאו אותי להתחיל בפרוייקט אילן היוחסין המשפחתי לקראת אמצע שנת 98. בעודי מדפדף באלבום של סבתי, נתקלתי בתמונה, ועברה במוחי המחשבה, שאני אפילו לא יודע מי מופיע בתמונה, ושבעוד כמה עשרות שנים, כשסבתי כבר לא תהיה פה על מנת להסביר לי, הדמויות המצולמות תאבדנה לנצח. בו ברגע החלטתי שאני לא יכול לתת לזה לקרות, ומאז - הכל כבר היסטוריה. בתמונה זו, שצולמה בראשית שנת 1922, מופיעה כל משפחתה של סבתי מצד אימי: שמואל אליעזר סולומון, אישתו רגינה רבקה רוט ועשרת ילדיהם (חמישה בנים וחמש בנות). סבתי, מרים, היא הילדה, שנשענת על אביה, שמואל. מבין כל הילדים, סבתי היא האחות היחידה ששרדה את השואה. כמוה שרדו את השואה ארבעה מהאחים. זוהי התמונה היחידה בה מופיעה המשפחה כולה, וכל פעם שאני מתבונן בה, אני נזכר למה אני, בעצם, עושה את הפרוייקט. זהו, סתם חשבתי שיהיה נחמד לחלוק איתכם את זה.

אני לא יודע מה איתכם, אבל אני...

ממש התרגשתי מהסיפור. באחת המגירות בבית הוריי, יושבת לה בשקט קופסת קרטון עם כל מיני תמונות של סבתי. בתמונות רבות, משנות ה - 20 וה - 30, ברור שמדובר בבני משפחה, אבל אנחנו ממש לא יודעים מיהם. לפני כמה שנים (בטח 10, אם לא יותר), הלכתי עם התמונות לסבתי, והיא סיפרה לי ולאחי על כל אחת ואחת מן התמונות - מי המצולמים, מי הם היו, איך הם היו, סתם סיפורים וכו´... אנחנו - בתמימות ילדותית של בני-עשרה - הקשבנו מרותקים, אבל לא כתבנו על כל תמונה מי מצולם בה. לפני כשנתיים, נפטרה סבתי - ותמונות רבות נותרו ללא זיהוי. יש דברים שצריך לעשות בזמן! ארנון

למעלה