רציתי לשתף אתכם

Ofra m

New member
רציתי לשתף אתכם

אני ובעלי חיים ממשכורת ממוצעת אבל קורה לי משהו מוזר אם פתאום אני מקבלת סכום כסף נאמר מתנה מאחי או ממקור שלא ציפיתי אז יש לי מן תחושה כאילו זה מלחיץ אותי ושאני חייבת לעשות משהו מועיל עם הכסף כדי שלא יתבזבז סתם ולפעמים עוברת בי מן מחשבה ממש של התת מודע כאילו חבל שקיבלתי הכסף אף על פי שתמיד אנחנו חיים ממינוס בבנק וזה מביא אותי למן מסקנה כזו שאני מבינה למה אני לא זוכה בסכום כל כך גדול בו אני מדמיינת שאני עשירה כי כנראה זה מלחיץ אותי ואולי אני לא ממש מאמינה שמגיע לי, משהו מוזר כאילו אם יהיה לי כסף זה מלחיץ ואולי כאן טמונה הבעיה.....למה זה מלחיץ אותי?התרגלתי לחיות ברמת חיים נמוכה? לא מגיע לי? למה זה כל כך מפחיד שיהיה לי כסף?זה החלום שלי להיות חופשייה כלכלית איך אפתור זאת?

אוסקר2009

New member
אני מזדהה עם מה שכתבת

אני מרגיש אותו דבר והתשובה היא לדעתי שחונכנו מגיל קטן שכדי להשיג משהו (כסף) עלינו לעבוד קשה.. "לך אל הנמלה עצל" אם נצליח להוציא את המחשבה הזאת מהראש המצב ישתנה

naty3

New member
קחי נשימה עמוקה....

כולנו גדלנו עם אמונות כאלו ואחרות לגבי כסף. האם הן נכונות? ברוב המקרים, אם לא בכל המקרים-הן שגויות. קחי שטר ביד ושאלי את עצמך מה את מרגישה. טוב? רע? חשבי איך את יכולה להירגע במקום להילחץ מכסף. ברכי (כן, לברך את הכסף, להגיד תודה עליו) ושימי לב למה שעובר לך בראש. מאמר לדוגמה על אמונות שונות לגבי כסף-אולי תמצאי שם את עצמך: http://www.reader.co.il/article/1791/. אם החלום שלך הוא להיות חופשייה כלכלית, את קודם כל צריכה לעבוד על עצמך, להרגיש טוב עם כסף. דמייני איך נראה החופש הכלכלי שלך לפרטי פרטים. בהחלט מגיע לך. לא הגענו לעולם כדי לחיות עם מינוס בבנק...

Ofra m

New member
אני מנסה להרגיע את עצמי שאם

אתעשר פתאום המצב של ההרגשה יישתנה כי אני אדע שלעולם לא ייחסר לי ושתמיד יהיה לי לבעלי ולילדיי מספיק ואני פשוט צריכה לשבת לדמיין את עצמי עשירה ורגועה שהכסף נמצא במקום בטוח ושהוא תמיד יהיה שם .....הלוואי אמן.

בדוק הפוך - קודם ההרגשה הפנימית צריכה להשתנות

קודם ההרגשה הפנימית צריכה להשתנות. כי את חווה מנטליות של מחסור, אז עוד כסף רק יחמיר את הצרות שלך. יש מלא אנשים שזכו בלוטו וזה הרס להם את החיים, כי הם לא ידעו איך "לאכול" את השפע שפתאום נחת עליהם. ואם את נלחצת מהרעיון של להיות עשירה, כנראה שגם את לא ממש מוכנה להתמודד עם שפע כזה... כרגע. אבל אל דאגה. מנטליות של שפע זה דבר שאפשר ללמוד. ולא, זה לא תלוי במצב חשבון הבנק שלך, אלא בדרך שבה את תופסת את הדברים.

GMjoy

New member
עופרה יקרה

כתבתי על זה כבר בפורום, ואני אחזור בשבילך: כשאנחנו מרגישים לא בנוח, בפחד, מתח ודברים נוספים ולא נעימים, משמה הדבר לא מתאים לנו. זה כמובן לא מוחלט, אבל כל עוד עובדים על שיחרור מתחושות כאלו - הסיכויים שלך גבוהים להצלחה! בהחלט ישנם אנשים שזכו, וחייהם נהרסו כתוצאה מזה. אני בטוח שאת פועלת מתוך רצון טוב שיעשה אותך ואת משפחתך שלווים ורגועים. אבל זה לא משנה את העבודה שאת מאוד מפחדת - את מפחדת להיות מבוססת כלכלית. תעבדי על עצמך, וכל עוד תתמידי בהרגשה טובה שזה מגיע לך, שאת ראויה ותקבלי את הכסף ברוגע ושלווה - הסיכויים גדלים להצדיק את הרצון הזה בשפע. ואני ממליץ לך להשתמש בתכניקה מעולה בשם: EFT - טכניקה לשיחרור רגשי. תעשי את זה בבוקר, ביום ובערב, ותגיעי לשלווה, ואמונה למה שאת רוצה.

המחשבה דווקא נכונה - לעשות משהו מועיל עם הכסף

אם נופל עלייך סכום כסף רציני, אז ההחלטה מה לעשות איתו היא החלטה כבדת משקל. ואם ההחלטה הזאת מלחיצה אותך, אולי זה בגלל שאת מרגישה חסרת-אונים אל מול הדילמה הזאת? הדרך הכי טובה לפתור את הבעיה הזאת, לדעתי, היא על-ידי תרגול. דמייני שנופלים עלייך, לפתע פתאום, 100 אלף שקל. מה תעשי איתם? מכיוון שזה לא אמיתי, אז יש לך את כל הזמן שבעולם לבדוק את האלטרנטיבות. ואחר-כך תנסי את אותו התרגיל עם סכומים אחרים. מתנה של 100 שקל - מה עושים איתה? האם עדיף לסגור את מינוס, או להשקיע בעצמך ולפנק את עצמך? או אולי 50 לזה ו-50 לזה? תחליטי עם הדברים האלה מראש, ואז כשהכסף יגיע במציאות את תהיי מוכנה לקראתו. אני, למשל, יודע בדיוק מה אני אעשה עם כל סכום כסף שהוא. אני לא מפחד להרוויח כסף. כמובן שנכונות להשיג את הדבר איננה ערובה לכך שאכן נשיג אותו, אבל זהו צעד הכרחי ראשון.

Ofra m

New member
איך אפשר לתרגל הרגשה

של שפע? מה זו השיטה עליה מדבר גאי אולי תרחיב בעברית? נכון שאני התרגלתי לחיות מתוך הישרדות ולכן אם יש לי 100 ש"ח אני חושבת ישר מה דחוף? מה הילד צריך אולי לתת לחוב של הבה"ס ותאמינו לי מאוד בא לי לפנק את עצמי אך גם אם פינקתי את עצמי יש תמיד תחושה מגעילה של המצפון היית צריכה לפה ולפה ולקחת לעצמך, נמאס רוצה להנות רוצה לחיות בשחרור...........בא לי לצעוק אלוהים אני רוצה לחיות חופשייה כלכלית פליזזזזזזזזזזז

GMjoy

New member
עופרה, את מדברת כאילו אני לא פה חחחח

השיטה שאני (גיא) מדבר עליה, היא שיטה שלקוחה מהרפואה הסינית לשיחרור רגשי. זו שיטה בה את מקישה על נקודות בפנים, בידיים ובחזה, ומפועלים על קווי האנרגיה שמחוברים ל12 איברים בגוף האדם. את מוזמנת לקרוא בעמוד האתר שלהם את הנושא הEFT. בהזדמנות הזו, אני רוצה מאוד להודות לעופרה - מנהלת הפורום - שהייתה הראשונה להכיר לי את השיטה הזו, וכמובן שגרמה לי להקלה עצומה בהרגשה, שהייתי זקוק לה. תודה, עופרה

Ofra m

New member
גיא,

לפני ששוב הצצתי אם מישהו ער עדיין קראתי על השיטה {פשוט הקשתי בגוגל} זה נשמע מעניין אך איך מיישמים אותה למשל אחרי שהבנתי את הנקודות שבהן יש לתופף מה עליי לומר? למשל אני רוצה להרגיש יותר טוב נפשית נאמר בנושא חרדה שלי לילד שלי שעוד מעט מתגייס? או למשל לגבי הכסף? מה אני צריכה לומר תוך כדי

GMjoy

New member
יפה מאוד

השיטה ממש לא מסובכת ומתאימה לכל מקום אפשרי לישיבה או שכיבה. אני הבאתי מס' פעמים וידאו שבחור מסביר שם את הנקודות ואופן ההקשה בהן. את אומרת מנטרה שמרגישה לך הכי טוב לביצוע השיטה הזו. כלומר, אם מדובר בכסף או בילד, תמצאי לך משפט. לרוב זה משפט שהולך ככה: למרות הכאב ראש, אני אוהב/ת ומקבל/ת את עצמי לחלוטין. או למרות הכעס על הביקורות שאני מקבל/ת מהאנשים, אני אוהב/ת ומקבל/ת את עצמי לחלוטין. את יכולה לומר כל מנטרה שמדגישה עבורך אהבה עצמית או סיבה ותוצאה. תצפי כאן בוידאו, ותראי איך עושים את זה בדיוק. אם יהיו שאלות בגלל האנגלית או משהו, את מוזמנת לפנות :)

מה שהילד צריך, זה אמא שמחה וחזקה. לא?

בלי קשר דווקא לכסף, אחד הדברים הבסיסיים במנטליות-של-שפע זה להבין שהאוצר הכי יקר בחיים שלך זה את בעצמך. לפנק את עצמך זה לא סתם "לזרוק כסף על מותרות" אלא השקעה בטיפוח הדבר הכי חשוב בחיים שלך ובחיים של ילדייך. בתקציב המשפחתי תמיד חייב להיות חלק שמוקדש לעצמך. אגב, לא כל דרכי הטיפוח העצמי עולות כסף. מתי בפעם האחרונה יצאת לטיול בפארק מתחת לכוכבים? או צפית בשקיעה על חוף הים? אני, למשל, מפנק את עצמי בסוף כל שבוע עם אמבטיה חמה ונעימה. המחיר - אפסי. אבל זה מרגיע באופן מדהים. בקיצור, טפלי בעצמך וטפחי את עצמך, כי מגיע לך. וגם לילד שלך מגיע שתטפלי באמא שלו.

Ofra m

New member
גור אתה מקסים מקסים מקסים

אני יודעת הכל בתאוריה רק צריכה ליישם ליישם ליישם, אוהבת אתכם כאן בפורום נשיקות שלוחות לכם ממני עופרה.

נכון, ובואי אני אספר לך סוד... ../images/Emo13.gif

אם תכריחי את עצמך להתמיד ביישום מתוך הבנה "תיאורטית" שכך צרך להיות, ותתמידי בזה מספיק זמן - בסוף גם הלב יילך אחרי הראש.

רותי 11

New member
Ofra m יקרה ../images/Emo140.gif

שמתי לב שאת מנסה לקפוץ בבת אחת מספר מדרגות מתחושה של חוסר לשפע מיידי וזה בהחלט יכול להלחיץ, מה שעלייך לעשות זה פשוט להתחיל לשנות את הדברים בהדרגה כדי שתוכלי להפנים ולקבל כל שלב, את חייבת להתחיל כמובן עם אמונות הבסיס שלך שכובלות אותך לחוסר, לאחר מכן תתחילי לעבוד על החלק שבכל זאת מגיע לך, אבל לאט לאט, להתחיל עם זה שמגיע לך לקנות לדוגמא חולצה ב - 100 ש"ח במקום ב - 50 ש"ח ולאט לאט לעלות בדרישות שלך כלפי עצמך כי מאוד קשה לשנות בבת אחת דברים זה יכול ליצור בלגן ולחץ כמו שאת חווה. מתוקה באתר שלי יש גם תרגילים שיכולים מאוד לעזור לך אני אביא לך כאן קישור ישיר לתרגילים

Ofra m

New member
היי רותי מה שלומך?

אנחנו מכירות ותיקות מהקומונה שלך התפתחות רוחנית ואף דיברנו בטל' בעבר, מה שלומך? בהחלט איישם את התרגילים הללו אני מתחברת לזה מאוד, שאלה האם אפשר לפתור כמה בעיות במקביל או כדאי ללכת על בעיה בנפרד?

למעלה