רציתי לשתף אתכם

stonefroze

New member
נטע יקרה

אהבתי כל מילה בסיפור הזה, כתבת כל כך יפה ושמחתי בשבילך על התובנות שהפנמת בדרכך ורציתי לסכם לטובת כולם: הפילוסוף הגדול פרידריך ניטשה אמר פעם "כל מי שהשיג מטרה מסויימת,הן בזאת גם צלח אותה" במילים האחרות,אם האושר היה מטרה או יעד שיש לכבוש ערכו היה דועך בהדרגה החל מרגע הכיבוש עד שהיה אובד כליל ואו אז האדם היה נתקף בבולמוס של כיבושים ודחפים חדשים למטרות חדשות,שלא היו אלא פיצוי על עוגמת הנפש שנגרמה לו מהמטרה הראשונה. בולמוס זה היה גורם לאדם לתחושת חוסר מנוחה מתמיד,כאשר כשלונות בהשגת מטרות רצויות היו גורמות לו לדיכאון והרגשת עליבות ואי כשירות ביחס לאחרים שכן השיגו את אותן מטרות. לכל אדם יש דרך,שהיא הדרך שלו.בדרך אין מטרות.בדרך יש התהוות המכילה את כל מה שהאדם יכול להשיג בדרך,לטוב ולרע. האדם הצועד בדרך מגלה את עצמו,משלים עם נפשו וגורלו. האושר מושג כל עוד אינו מטרה בפני עצמה,אלא הדרך עצמה, ,שבה אנו צועדים בביטחה ובזהירות,על כל משעוליה ודרכיה ומצוקותיה. האושר הוא היכולת להשתמש בכלים שאנו רוכשים במהלך הדרך ולא להסתמך על הכלים אשר האחרים יכולים לתת לנו או שלא. כאשר אנו יוצאים לעולם עם "ארגז הכלים" שלנו,עם תובנות נכונות לגבי החוויות הקיומיות שאנו עוברים וחוסר מורא מהן, הרי בעצם יש לנו ייתרון מסויים בהתמודדות עם הדרך העומדת לפנינו. יש בני אדם אשר מקבלים כבר "בירושה" ארגז כלים מוכן ומוסיפים עליו משלהם ויש בני אדם שצריכים ללמוד להכין את ארגז הכלים שלהם במהלך חייהם ולא לוותר ולא להתפשר מתוך מלחמה מתמדת בנסיבות חיים קשות, ובלחץ חברתי מעיק. אנו נעזר בכל מה שיכול לסייע לנו בדרך ונדחה כל מה שמנסה לרפות את ידינו. אנו נלחם בפחד,כי הפחד נמצא שם רק על מנת לנסות אותנו והתפקיד שלנו הוא לגבור עליו ולהתחשל. הפחד לבדו מהלא נודע יכול להכשיל אותנו ממש רק כאשר הוא גורם לנו להעצר ולסגת.גורם לנו לפקפק בעצמנו.בדרך שאנו הולכים בה,שהיא הדרך שלנו.הפחד לובש ופושט צורה,מנסה אותנו בפיתויים שונים, מוליך אותנו שולל אל תוך מבוכים בלתי מסתיימים בתוך נפשנו ולא מאפשר לנו לראות את הדרך הנכונה מלמעלה. נסיגה מפני הפחד היא כשלון ההופך להיות בעוכרינו.התכווצות בפינה.התאדות של הנשמה. נסיגה לאחור על מנת "למלא מים מהנהר בכלינו" היא ניצחון של התבונה והרוח והבנה נכונה ובריאה של המציאות,הבנה האומרת,שלא בכל מחיר ניתן להמשיך קדימה,אם לו ניצלנו לחלוטין את המשאבים שהשארנו מאחור. האושר אינו מטרה קיימת,אלא דרך מתהווה,שבה יש כאבים ומצוקות, לצד שמחות ועליזות.הרים וגאיות.צוקים וצורים קדורניים לצד חופי ים קסומים. האושר הוא כל מה שאנחנו במובן של ההגשמה העצמית המתהווה לעיתים בדרכים לא דרכים לאורך החיים. אם לזה התכוונת רוח מדבר אזי אני מסכים בהחלט, שהרי אם נסתכל על כל חיינו במבט העוף החכם מלמעלה ונוכל לומר מתוך תחושת סיפוק,שהדרך הזאת שבה הלכנו,הייתה לאורך הדרך הדרך שלנו,הדרך שאנו יצרנו,הרי או אז נוכל להרגיש את עצמנו ממומשים,שלמים. ותחושת השלמות הזאת היא היא האושר. שלמות הנובעת מתוך השלמה תבונית ורגשית עם כל הטוב ועם כל הרע. שלמות הנובעת מתוך הבנה שכל מה שהיה בדרך לא היה אלא לטובה.

תודה stonefroze

מדהים איך מתוך הסיפור שלי כתבת דברים כל כך אמיתיים ונכונים. בדרך כלל אני לא מפרשת את הסיפורים או השירים שלי אבל בכל זאת, אני רוצה להדגיש שבקטע של החזרה לנהר כדי למלא את המים, רציתי להדגיש את העובדה שלפעמים זה בסדר לסגת לאחור, אם רק אפשר, ואם זה מה שבסופו של דבר יעזור לנו להתקדם הלאה.

lance-knight

New member
נטע יקרה

סיפור מדהים. אין מילים לתאר כמה אהבתי אותו. זה ממש נפלא שאת יכולה לתאר רגשותיך בצורה כזאת. נכון, אם יצאת בדרך לאושר- לא כדאי להקשיב לאלה שיגידו לך שאין דבר כזה. אם יצאת לחפש- תמשיכי. הנריך שלימן לא הקשיב לאנשים שאמרו שסיפור של הומרוס על מלחמה בין יוונים לטרויה הוא המצאה והמשיך לחפש- ולבסוף מצא את הריסות של העיר האגדית. כך גם את- חפשת את המקום, עברת כל מיני קשיים ואפילו לא הזנחת מה שהיה לך בעבר- לקחת את תיק כבד למסע המפרך, כי לא הכל מה שהיה היה רע. ולכן לוקחים איתנו לדרך מה שיכול לעזור. ועובדה שזה עזר. אני מסכים איתך- לא צריך לחפש אושר במקום רחוק, הוא נמצא בתוכנו, אלה שבשביל זה כדאי לצאת מהמבצר שבנינו כדי להגן את עצמנו מפני פחד, אשר עושה מצור על המבצר ולכן הוא תמיד מסביבנו. ורק אם עוזבים את המבצר ועושים פריצה, אז בורחים מהפחד, עד שהוא לא יכול להשיג אותנו ורק אז מבינים שבעצם רק צריך לגלות את האושר שקיים בתוכנו, אבל בגלל הפחד אנחנו לא מעזים לגלות אותו. ואני מאחל לך שבאמת תגלי את האושר, את השקט והשלווה.

מריה...

New member
כל פעם מחדש

אני נדהמת...אני נפעמת...מכל מה שאני קוראת כאן. מהחוכמה של הכותבים, התובנה, הצדדים השונים שאליהם אתם חושפים אותי, המאבק...הכל. עולם ומלואו נחשף לפניי כאן שוב ושוב ולכם אני צריכה להדות. תודה לכם...תודה נטע, תמשיכי במסע שלך ומקווה שהאושר יימצא אותך בסוף...אני חושבת שהוא מחפש אותך, רק צריך לפתוח לו את הלב מריה שוב, תודה

טוב, אני כאן..

רפרפתי לפני כן, וישר כשהתחלתי ידעתי שצריכה להפסיק כי אני לא בתוך זה. דברים עוברים, וחיפוש האושר מצריך תשומת לב מירבית. אז עכשיו קראתי. הרגשתי והתרגשתי. כל כך הרבה. תודה לך. אני.

שוב שכחתי להחליף את השם

בחזרה לשם האמיתי שלי... אז זאת אני, נטע, רק שבהודעה הקודמת שלי הייתי בשם שנתתי לעצמי בפורום המקביל, שאליו אני כבר לא אכנס עוד כי גיליתי שאין לי מה לחפש שם, ואז גם הבעיה עם השמות תפתר... אז בא לך להכנס לצ´ט אם את עוד פה?

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
נטע יקרה

אמן, שיפרח בלבד האושר הזה. שיעלם הפחד או יתגמד, עד שתוכלי לדרוך עליו ברגל אחת כשהוא רק מעיז להרים את הראש.

למעלה