רציתי לשתף אתכן - איזה בעל מתוק יש

rinutza

New member
רציתי לשתף אתכן - איזה בעל מתוק יש

לי. הוא הזמין לנו סופ"ש בגבעת אנדרומדה ביפו (בכלל לא ידעתי שיש שם גם מלון) עם כל הפינוקים והכיף של יפו-ת"א. עכשיו אני מחפשת מה לעשות מיום חמישי אחה"צ ועד מוצ"ש - יש רעיונות? טיולים? שוק? מסעדות?

אמיקה

New member
ענק לך! רעיונות:

השבוע נפצח בהודעה על שוק לוינסקי. מעולה. מומלץ, נורא נהנינו.. יפו העתיקה : כולם לוקחים מהמגדלור שמאלה (עם הגב לחניה), אבל אתם תקחו ימינה, בסמטה שמובילה למוזיאון אילנה גור.. ויש גם מוזיאונים וגלריות כייפיות ביפו העתיקה לקינוח אפשר לרדת לנמל לאכול דגים או "אבו-נאסר על הגבעה" (מי יודעת איך מגיעים לשם? פעם לקחו אותי ומאז אני מחפשת את הדרך חזרה
) וגם, יום חמישי (בלבד - לא כולל סופ"ש) יש את החומוס האגדי של... ואה - שכחתי את השם, אבל אני אשאל את בעלוש בדיוק איך קוראים ואיך מגיעים - עניין למביני עניין.. מה עוד? ת"א - חוף מציצים בבוקר, או מוקדם חוף פרישמן - יש שם את הזקנים שמתעמלים, וריח טוב של בוקר באויר קצת כמו סרט ישן ... מומלץ לטיול רומנטי על הבוקר עוד ביפו - נווה צדק, לא לפספס. עוד דברים כייפים יש בשינקין הבלתי נלאה + נחלת בנימין (יום שישי בצהרים).. ואפשר גם לעלות על ראש מגדל שלום (זה עוד קיים?) ולשלב עם ארוח"צ בג´אקו שממש למטה יש לא מעט רעיונות חביבים ב"פינת חמד" שמומלצת בחום תמיד, אלישבע זלצר, בכל "סטימצקי". איזה כיף...

rinutza

New member
וואו, איזו רשימה - יאומץ בשמחה!!

את שוק לוינסקי אני מאד מאד אוהבת וביפו העיתיקה לא הייתי כבר מזמן אז נראה לי שיש במה למלא את הזמן. תודה

אוסנת123

New member
המלצה...

ארוחת בוקר ב"כרמלה בנחלה" או "בטי פורד" מומלצות בחום!!! מקומות מקסימים - כדאי לברר קודם את השעות של ארוחת הבוקר. אח"כ סיבוב של כיף - לבחירתכם. היעדים המועדפים עלי - שוק הפשפשים, שוק בצלאל, נחלת בנימין, שינקין, מרכז סוזן דלל, טיילת ת"א ויפו העתיקה על סמטאותיה (ובכלל כל האזור משופע בפעילויות בוקר ביום שישי ובפעילויות ערב בכל ימי השבוע ובסוף השבוע). מסעדות לארוחת ערב בת"א - יש רשימה כאורך הגלות.... המומלצות שלנו - קימל (השחר 6), תמרה (חשמונאים 95), בליני (מסעדה איטלקית - בסוזן דלל), דוקסה (מונטיפיורי 11).... ואני חושבת שאני יכולה להמשיך עוד הרבה.... צירפתי לינק לאתר של מסעדות. בחלקן יש עסקיות של צהריים ממש שוות! אם את מחפשת בנוסף קניות שוות - תגידי מה את מחפשת ואני אהיה יותר ספציפית... אני מקנאה!!

rinutza

New member
איזה כיף של רשימה ../images/Emo6.gif

לגבי קניות... בגדי הריון

אוסנת123

New member
בגדי הריון -

אני לא בטוחה אבל אני יודעת שיש רמי-לי וחנויות נוספות בדרך תל אביב-יפו שזה מרכז סיטונאי של בגדים. אם אני זוכרת נכון אז יש שם כמה חנויות של פירמות ידועות יותר ופחות. הבעיה - אני לא זוכרת אם שם ספציפית מוכרים רק בסיטונאות או גם ליחידים.... אם אתם כבר על הדרך, וזה באמת לא רחוק, תעברו שם ותראו. אמור להיות שם זול יותר כי זה מחירי חנות מפעל.

אוסנת123

New member
שכחתי!!!

ביפו: גלידת אנדריי - לא לפספס!! ברחוב יפת במפרץ שנקרא גן תמר... אבולעפייה.... ולא אוסיף חומוסיות - יש כמה טובות - יש את חומוס אסלי (רחוב יפת מול צמיגי אנטון - לא רחוק מהכנסיה הגדולה) ויש את אבו מרואן ואת קלבוני שנמצאים אחד ליד השני ברחוב שליד גלידה אנדריי. בכולן יש חומוס ופול ופלאפל שווים ביותר. וכמובן - מסעדות הדגים של יפו - אבו נאסר (אחת המסעדות הטובות) נמצאת ברחוב הראשי של סמטאות יפו במקביל לים. קשה מאוד להסביר איך להגיע... אבל אם ממש תרצי אני אנסה - נוסעים ברחוב יפת ופונים מערבה לרחוב שחותך את יפת בסמוך לגלידה אנדריי. ממשיכים עם הכביש המתעקל עד שמגיעים לצומת T ותמרור עצור (עוברים כמה פסי האטה ונוסעים בזהירות כי נוסעים שם כמו משוגעים...) פונים שמאלה וממשיכים עם הכביש עד שרואים משמאל את המסעדה. דרך נוספת וקלה משמעותית - מרחוב אד קוץ´ (מרכז הטניס של יפו) נוסעים מערבה עד שמגיעים לים (אני לא בטוחה שכל הרחובות ניתנים לכניסה אבל מקסימום מתעקלים קצת) - קשה לפספס ואפשר תמיד לשאול. מקום נוסף הוא חוף הריף ביפו אבל הוא כבר לא מה שהיה פעם. הוא נמצא ממש בסמוף למסעדה...

rinutza

New member
תודה ../images/Emo24.gif חומוס אסלי כבר ברשימה

ואני מתלבטת בינו לבין ד"ר שקשוקה לצהריים ועוד איזו מסעדת דגים. לערב יש כבר רשימה של כמה: יועזר, קרן (אם המצפון יתן לי...) מאנטה ריי, ג´קו וכו´.

אוסנת123

New member
אני בעד מאנטה ריי...

אבל האמת היא - אפשר להשתולל ולהספיק את כולם.... וואי - איך בא לי!!! בזמן האחרון כל הסיבובים שלי בת"א זה קניות של MUST ולא סיבובים של כיף. נראה לי שאני אדרוש יום כיף ביום שישי והבית יחכה עוד שבוע להשלמות...

גוז

New member
תקפצי לפורום ביקורת מסעדות ../images/Emo118.gif

נראה לי שיועיל לך.

gmgy

New member
איזה כיף לכם....

המלצות (עבדתי באיזור 5 שנים ויש בו כמה פנינים...): ללכת למסעדות הטובות באיזור. אבו חסן הידוע לפעמים בשמו עלי קרוואן נמצא בסוף רחוב הדרור ועושה את החומוס הכי טוב בעולם. הבעיה היא שהם סוגרים ב-2 בצהריים (שהרי ידוע שחומוס זה אוכל של בוקר
). עוד המלצה היא מסעדת הבלקן ברחוב שדרות ירושלים ביפו. הכל זול וטעים מאוד מאוד. יועזר בן-יין... יש עוד כמה מסעדות טובות שפשוט לא הספקתי להיות בהן כי הן נפתחו אחרי שכבר עזבתי... לעשות סיור בגלריות ביפו, ללכת למוזיאון אילנה גור. איזה כיף לכם...

אוסנת123

New member
מצטערת לאכזב...

אבל את עלי קרוואן אנחנו לא מאוד אוהבים - אבל זה מאוד עניין של טעם. אחי חולה עליהם... אוכל שם 3 פעמים בשבוע! אני לא מבינה למה אני צריכה לאכול על הטמבון של המכונית בחוץ... צריך ממש מזל כדי להגיע לשם ולשבת כמו שצריך. ולגבי החומוס - זה כבר לגמרי עניין של טעם...

אמיקה

New member
זהו זה - אבו חסן. בול.

ויש בנווה צדק את המוזיאון של נחום גוטמן, אם אני לא טועה.. מומלץ.

rinutza

New member
תודה בנות ../images/Emo24.gif רשמתי לי את כל

ההמלצות ונחלק אותן בין שלושת הימים.

למעלה