רציתי לשתף אתכן בהתלבטות קשה

peteltut

New member
רציתי לשתף אתכן בהתלבטות קשה

וכמובן לשמוע את חוות דעתכן. אני כרגע בשבוע 32, הריון שני. הלידה הראשונה היתה בבילינסון, והיתה מאוד קשה, שלושה ימים של זרוזים, ניתוח קיסרי שהסתבך ונערך במשך שעות ארוכות תוך קבלת המון מנות דם, וסיבוכים שלאחר הניתוח. חשבתי ללדת הפעם שוב בניתוח קיסרי,כדי שגם בעלי יוכל להיות לצידי, והלידה תהיה מסודרת, בשעות הבוקר. אבל עכשיו בדיוק ראיתי תכנית על לידות טבעיות וכמעט בכיתי. בלידה הקודמת הרגשתי שלא ממש חוויתי את הלידה, ואם אלד גם הפעם בקיסרי אצטרך ללדת את הלידות הבאות בקיסרי בוודאות. מצד שני אני ממש חרדה לאפשרות של צירים ארוכים ולידה ששוב מסתבכת, ניתוח חירום קיסרי בלילה (הכי גרוע) ויש לי טראומה מזה. גם מבילינסון יש לי טראומה וחשבתי ללדת במקום אחר, ולו רק לא להזכר בשבועיים הנוראיים ששם הייתי מאושפזת לאחר הלידה ובמחלקה הזאת... אולי אפילו להתפנק הפעם במלונית לאחר הלידה (אם אני אשרוד אותה...) אשמח לשמוע מה אתן חושבות ומה אתן הייתן עושות.

מה שבטוח,

אני הייתי הולכת ללדת בבי"ח אחר - ע"מ ש[לפחות] מבחינה פסיכולוגית החוויה תהיה אחרת. בקשר לשאלתך השניה, לא יודעת. אבל אם החרדה כלכך גדולה - לכי על הניתוח. מצד שני, אומרים שלידה שניה קלה יותר מהראשונה... בקיצ' - לא יודעת... בהצלחה!

פשושולה

New member
אני הייתי יולדת במקום אחר.

וגם, הייתי יולדת בקיסרי מתוכנן. דרך אגב, מה אומר הרופא? יש המלצות לאור הניסיון הראשון שלך?

את צריכה "תיקון חוויה"....

ממליצה לך לפנות לבי"ח אחר. לדעתי ברגע שתכנסי לבלינסון , הגוף שלך כבר יהיה בסטרס, וזה ממש לא לטובה. פני לבי"ח אחר, ואם יש את כל התנאים ללידה רגילה, מצג, הערכת משקל תקינה ועוד... נסי ללכת על לידה רגילה- אבללא טבעית, אלהעם משככי כאבים. כך תחושי את החוויה הנהדרת(בהנחה שהכל, אינשללה יזרום כמו שצריך) ותחווי לידה רגילה,שבעצם גם תהווה "תיקון" לטראומה שעברת בראשונהתסגור לך מעגל ואת תחושת הכישלון??? שלא הצלחת ללדת כדרך הטבע.. קחי בחשבון שעוד קיסרי = לעולם קיסרי. שיהיה לך המון הצלחה!!!

peteltut

New member
תודה. אני מקוה שיהיה לי אומץ

לנסות לעבור לידה רגילה, ושאכן כל התנאים יאפשרו זאת.

shpar

New member
מ"קיסרית" לקיסרית"...../images/Emo8.gif

קודם כל מצטרפת לקודמותי-עדיף לשנות בית חולים בעיקר בגלל שלא היית מרוצה ושדברים התפקששו-משנה מקום משנה מזל. עברתי קיסרי חרום בליס- איכלוב והיה ממש בסדר צוות מעולה מתחשב וחדר לבד(בדכ מי שיולדת בקיסרי מקבלת ) גם אני כמוך, חוששת מהלידה הבאה כי הראשונה היתה מפתיעה וטראומטית, ממליצה לך להתחיל בלידה רגילה (אם את רוצה חוויה מתקנת למרות שאני לא מסכימה עם ההגדרה ), ואם הדברים קצת מתארכים או חלילה מסתבכים ישר לחדר ניתוח. הפעם את יותר מנוסה, ולמרות הכל יודעת יותר לקראת מה את הולכת. לדעתי אין לך מה להרגיש פיספוס על לידה לא טיבעית כי זו הדרך הטבעית שבחר בנך/בתך לצאת. בכל אופן לידה קלה ובהצלחה

peteltut

New member
חשבתי על ליס בתור אופציה...

הענין שאני באמת יודעת לקראת מה אני הולכת אם אבחר להתחיל בלידה רגילה, אני יודעת שכשמבצעים ניתוחי חירום באמצע הלילה, הרופאים עייפים בתורנויות לילה ולפעמים יש בילבול, ואי אפשר לדעת מי ינתח אותך ובעלך לא לידך... אז קשה לי לחשוב על זה. הרגשתי פיספוס כי במשך שבוע לא יצא לי לחבק את הנסיכה שלי - הייתי בטיפול נמרץ, ולא הצלחתי גם להניק אותה לאחר מכן (לא היתה לי תמיכה רבה בבלינסון).

sharonmx

New member
גם לי נראה "משנה מקום משנה מזל"

אם את יכולה להתחיל בלידה רגילה אז נראה לי שכדאי להחליף בתי חולים, אם זה אפשרי מבחינת מרחק וכו'. אני ממליצה על ליס. ילדתי שם בלידה טבעית בחדר המיוחד והיה ממש טוב. הצוות היה מעולה והיחס מאוד נעים. אפשר לבוא לפגישה מקדימה ולהתרשם. מה שלא תבחרי- שיעבור בקלות

חושחושה

New member
איך את מחזירה אותי שנה וחצי

אחורה, ואיך אני רוצה לשתף אותך בחוייה שלי, את בני הראשון ילדתי כמוך בבלינסון (הצוות היה מקסים) בלידה שהתחילה עם זרוז צירים, אבל הוא לא רצה לצאת (עד היום הוא תמיד צריך דחיפה
) וזה נגמר אחרי 12 שעות בניתוח קיסרי, הדבר העצוב שהתלווה לענין היה העובדה שראיתי את בני רק למחרת בצהריים, וכל הפנטזיות על הנקה מיד אחר לידה נגוזו, ניסיתי להניק, לא ממש הלך, אני הייתי נורא מתוחה וכואבת, מבולבלת ובוכיה. בהריון השני הייתי כמו עם הראשון במעקב הריון (סכרת הריונית) וכל כך פחדתי מהלידה, ודיברתי עם הרופא שטיפל בי ואמר, שזרוז אני לא אקבל כי יש כבר צלקת ברחם, ונראה מה התפתח, הסתובבתי כמו סהרורית, עם המון פחדים. בסופו של דבר אמרתי לרופא שלי שאני רוצה ניתוח מוזמן מראש, וכמובן עברתי ועידה ,והאמת שהרופא שטיפל בי היה די מרוצה מהבחירה, למרות שלא אמר זאת מפורשות. הגעתי לבית החולים לילה קודם, בבקר הייתי ראשונה לניתוח, הורדמתי עם אפידורל, קיבלתי אותו לידי לכמה דקות מיד כשנולד, שנינו געינו בבכי הסטרי, ובצהריים אחרי 6 שעות בערך התעקשתי שיביאו לי אותו להנקה, כואב, כואב, אבל ינק,וכך במשך 5 ימים עד שיכותי אני לדדות לכיוון החדר נידנדתי כמו קרציה, והביא לי אותו להנקה. בקיצור מכיוון שהכל היה ידוע ונקבע מראש, לי זה נתן הרבה אומץ, וגם הרבה כוח, שלא כמו בפעם הראשונה בה הבילבול העביר עלי את דעתי! זהו, אגב את השני ילדתי בתל- השומר. שיהיה לך בקלות ובהצלחה, מה שתחליטי!

peteltut

New member
תודה רבה לך חושחושה

על ששיתפת אותי בסיפור שלך. נשמע מעודד שהצלחת להניק ושהכל עבר בסדר.

דעתי

בי"ח אחר,אבל לצערי גם לא תה"ש אני הייתי הולכת על ליס. לידה ראשונה שלי-קיסרי חרום+סיבוך-אישפוז של 11 יום אחרי הלידה (של פג),ב"הלל יפה",לידה שניה,ואגינלית,בתה"ש,אבל בוואקום...בתה"ש קצת זריזים עם הלידות המכשירניות...וגם ס"ה הייתי מאוכזבת מהכל שם! אם יהיה לי עוד ילד,אני אבחר במאיר לאניידו או ליס.

אני הייתי מנסה לידה רגילה

עם רופא פרטי שמנתח טוב צמוד אלי. בטח להחליף בי"ח. להגיע עם טונה של מידע, ללכת לעשות קורס הכנה ללידה טבעי, כי זירוז לא תקבלי הפעם בשום מצב. ברגע שמשהו יתחיל לא ללכת חלק, את תגיעי לחדר ניתוח שוב. ולכן, את חייבת לדעת מה את יכולה לעשות כדי להזיז את הענינים. זה בהחלט אפשרי, יש לי חברה שילדה את הראשונה בקיסרי ואת השני ב-3 שעות של לידה טבעית. הלוואי עלי
. ועוד נקודה אחת - קיסרי מתוכנן זו אופרה אחרת לגמרי. את מגיעה עירנית יחסית, לא מותשת מנסיון ללדת, בשעה שקבעו לך. ככה היה לי עם יהב, וזה בהחלט אחרת לגמרי. הרבה פחות נורא בעיני מלהגיע אחרי ניסיון לידה. יש לזה גם אופציות. לסיכום, הייתי עושה כמה דברים:
מתייעצת עם רופא טוב מה הסיכויים שלך, לפי דעתו, ללידה רגילה אחרי החויה הקודמת.
אם מחליטה על קיסרי - מקבלת את ההחלטה בלב שלם.
אם מחליטה על לידה רגילה - הולכת לקבל את כל הידע שאפשר כדי לקדם את הלידה באופן טבעי, כאמור זירוז לא תקבלי. והולכת ללידה בידיעה ברורה שיתכן והיא תסתיים בקיסרי. יש לזה 50% סיכוי. בהצלחה !

שיפסלה

New member
חוויה מתקנת זה בהחלט מה שאת

צריכה הייתי מנסה בי"ח אחר ולידה רגילה ולבוא ללידה עם הרבה אופטימיות שהפעם יהיה טוב וקל, בדיוק כמו שראית בטלוויזיה. לנסות ולשכוח את כל הטראומות הקודמות - כי הפעם זה יהיה אחרת!

למעלה