מסיבת סיום בבית הספר
ניסיתי לתרום למודעות הורים תמימים כמה שיכולתי...
עם אמא אחת של תלמיד בגיל ההתבגרות דיברתי במסיבת פורים.כי בני בתקופות הלא טובות שקרו כן קרו הציק לבנה.היא ציינה שהוא כבר 5 שנים פה ואין שיפור...הרבה לפני שזרקו לי מילה "אוטיזם" שמעתי אותו מדבר עם מנהל.בשפה גבוהה.אז חשדתי...כך בדרך הגב.
היום ראיתי אותי בשער כאשר הגענו ואמרתי שרוצה לדבר איתה.הזכרתי על מה שסיפרה ואמרתי שלא הפסקתי לחשוב על זה.שאלתי למה היא חושבת שהוא צריך להיות פה (ועוד אין שיפור).אז...הוא אובחן באותו גן אשפוז יום שמשם שולחים בשר טרי לבית ספר של חולי נפש.נהיה לי ברור.בישרתי לה מה קרה לנו.פתאום מסתבר שהיא מזמן חושבת על זה!אז היא חושבת.ואני כבר-לא שם.לא מחכים 5 שנים.
אמא מהכיתה העיזה לשאול אז מה אבחנה?מה,גנבתי משהו?סיפרתי.מה מסתבר?שהיא מזמן חושבת על זה!אבל היא חושבת.ואני כבר-לא שם.ואיפה הילד אובחן?אפשר כבר לא לשאול.באותו המקום!אני מקווה שהיא תמשיך אחרי מה ששמעה ממני.
אחרי זה עוד אמא מהכיתה שמזמן לא דיברה איתי (ממש הייתה נכנסת לי לורידים) שואלת אותי איפה עשיתי אבחון.עניתי שבאיכילוב.אז היא זורקת פתאום "מראות" ואומרת שרוצה לדעת אם זה מקום טוב.כל השיחה בלי מילה "אוטיזם".שמעתי "מראות",כבר לא יכולתי להניח לזה ככה...שלפתי לה את האבחון.היא בהלם.לא חברה של אינטרנט...מסתבר שמזמן לא דיברה איתי כי היו לבן שלה תופעות לוואי קשות לריטלין והוא היה מאושפז חודשיים.וחוץ מזה הוא לא מצליח ללמוד בבית הספר ויש לו מורה מתקנת.עשו לי בירורים והמליצו על מראות ואסף הרופא.ולא הזכירו את בית אחד.
ומה מסתבר במהלך השיחה?איפה אובחן הילד?נכון.כאילו היה ספק.
אמרתי לה שחבל שלא דיברה איתי מזמן.היה לי תור פנוי לבית אחד.כי נרשמתי לשני המכונים.
יש לי הרגשה שאני אצליח לסגור להם את הכיתה.אם כבר חצי מריחים אוטיסטים.יש עוד אחד שלטענתה של אמו "הוא לא לומד.הבעיה רק בגבולות"
.אז איך הוא עם חולי נפש?היא עדיין לא בשלה והבן שלה עבר אותו מסלול עם אותן מסגרות כמו שלי.ונראה לי שהוא כן...