רציתי לשתף בשני אירועים שקרו

3מרגו

New member
ביקור אצל פסיכיאטר חדש למטרת מעקב

מכיוון שבאבחון לא רצו להביע דעה לגבי ריספרדל.נכתב לעשות מעקב בקהילה.
אז בחודש פברואר כאשר זרקו אותי מועדה עקב אבחנה מטופשת חיפשתי רופא פרטי בנירות.המליצו לי על רופא שמקבלים עליו החזר.אז שמחתי...מוקדם מדי.הוא אמר שכר לא מקבל פרטי אלא דרך הקופה ואפילו-בעיר שלי (הסדר חדש).שמחה וששון.רק תורים היו לסוף יוני.קודם כל לקחתי.בינתיים עברתי לא מעט רופאים,סיימנו אבחון ובאמת מה נשאר לצפות ממנו זה החלטה לגבי התרופה.לא הצלחתי להקדים את התור מאז ועד עכשיו...
הסברתי את המצב,נתתי לו מסמכים שביקש והופתעתי איזה מזל היה לנו שהוא לא מקבל יותר פרטי.ולא היינו אצלו לצורך אבחון מחדש.
לפני שהוא ראה את בני הכריז שזה טרנד החדש והוא לא מגלה אוטיזם כל כך בקלות.כלומר,לא מגלה,לא מקבל את האבחנה של מראות וטוען שמקומו של בני באותה מסגרת שהוא נמצא היום.ועוד חלילה הייתי יכולה להשתכנע שכנראה כולם צדקו.ואין מה לעשות אלא להילחם למען יציאה מהמסגרת,אבל עם אותה אבחנה.
הוא הבהיר לי שקביעה "על ספקטרום" זה ענין של הגדרות.נכון.והיום בהתאם ל-DSM-5 הוא שם.אז הוא שם!ונגמר סיפור.
וגם שאם כולם שללו אוטיזם עד היום אז זה פשוט לא נכון.שאלתי מה עם כל האספים שמאובחנים בגיליים הרבה יותר בוגרים?
אלוהים ישמור!
איזה מזל היה לנו!
שעברתי מסע כה קשה והגעתי ל"מראות".אמרתי לו שאני לוקחת את זה בשתי ידיים.כי אז אני עוזבת את המסגרת בקלות.כי הוא לא צריך להיות שם.
ואם זה טעות-אנחנו עוד נדע.
הוא היה בספק שיש טעם להמשיך אצלו.כי הורה ורופא צריכים להיות באותו ראש.אמרתי שאולי קודם יראה את הילד ואז נחליט?
אין לנו רופאים.לכל רופא צריך להמתין נניח רבעון(ויש כמוהו חצי שנה) ואז לבדוק אם הוא תומך באבחנה של בני או לא?
מה נעשה?כנראה שאצטרך להוריד את התרופה וכך פטרנו ענין של מעקב.איזה ברירה יש?

SMADAR55

New member
אני לא הייתי רוצה שהילד שלי יהיה במעקב אצל רופא כזה.

הוא לא עשה אבחון לילד שלך ומגיע למסקנות ושולל אבחון שנעשה במקום אחר. ואיך הוא קובע באיזו מסגרת הילד צריך ללמוד מבלי להיפגש איתו?
לגבי התרופה- אם הילד זקוק לתרופה צריך למצוא את הדרך לאתר רופא בדחיפות. באיזו תדירות הוא צריך להיות במעקב? אולי אפשר לאתר דרך הקופה רופא במקום מעט מרוחק יותר?
ולגבי הרבעון- האם אצלכם בקופה הכוונה שמוצמדים לאותו רופא ל- 3 חודשים או שהכוונה שביולי מתחיל רבעון חדש שבו ניתן להחליף רופא?

3מרגו

New member
על פניו אין ספק

אה,לא.אין קשר לרבעון...פשוט התורים בערך 3 חודשים.הרופאה שהייתה המטפלת היא הכי זמינה וכמעט היחידה שמקבלת בערב (הרי הוא חוזר ב-5 והייתי חייבת רופא בערב).אבל אליה כבר לא נחזור.בה אנחנו נטפל (אולי תלונה למשרד הבריאות).ניחא,שוללת בעיות תקשורת.אבל להפוך אותו מבעיות רגשיות (נפשיות?) לבעיות התנהגות?שזה קוד חריגות אחר?איפה שפיות?בלי לדווח להורה.
כולם די רחוקים.חוץ מזה שלא מבטיחים שלא יקרה אותו דבר כמו עם ההוא.
כאשר היא ביטלה לי תור בסוף דצמבר כי נסעה לחו"ל והפכתי את מכבי-הכי מהר והכי קרוב-היה בנתניה בסוף פברואר!ואני בפ"ת.לקחתי.אולי לפחות הייתי מספיקה להגיש מסמכים עד סוף מרץ.אחרי זה היא הפנתה אותי להוא שזרק "אוטיזם" לראשונה וביטלתי בנתניה.
המעקב צריך בערך פעם ברבעון אם אין החמרה.חצי שנה לא היה.כי היה צריך לראות מה יצא באבחון...

3מרגו

New member
מסיבת סיום בבית הספר

ניסיתי לתרום למודעות הורים תמימים כמה שיכולתי...
עם אמא אחת של תלמיד בגיל ההתבגרות דיברתי במסיבת פורים.כי בני בתקופות הלא טובות שקרו כן קרו הציק לבנה.היא ציינה שהוא כבר 5 שנים פה ואין שיפור...הרבה לפני שזרקו לי מילה "אוטיזם" שמעתי אותו מדבר עם מנהל.בשפה גבוהה.אז חשדתי...כך בדרך הגב.
היום ראיתי אותי בשער כאשר הגענו ואמרתי שרוצה לדבר איתה.הזכרתי על מה שסיפרה ואמרתי שלא הפסקתי לחשוב על זה.שאלתי למה היא חושבת שהוא צריך להיות פה (ועוד אין שיפור).אז...הוא אובחן באותו גן אשפוז יום שמשם שולחים בשר טרי לבית ספר של חולי נפש.נהיה לי ברור.בישרתי לה מה קרה לנו.פתאום מסתבר שהיא מזמן חושבת על זה!אז היא חושבת.ואני כבר-לא שם.לא מחכים 5 שנים.
אמא מהכיתה העיזה לשאול אז מה אבחנה?מה,גנבתי משהו?סיפרתי.מה מסתבר?שהיא מזמן חושבת על זה!אבל היא חושבת.ואני כבר-לא שם.ואיפה הילד אובחן?אפשר כבר לא לשאול.באותו המקום!אני מקווה שהיא תמשיך אחרי מה ששמעה ממני.
אחרי זה עוד אמא מהכיתה שמזמן לא דיברה איתי (ממש הייתה נכנסת לי לורידים) שואלת אותי איפה עשיתי אבחון.עניתי שבאיכילוב.אז היא זורקת פתאום "מראות" ואומרת שרוצה לדעת אם זה מקום טוב.כל השיחה בלי מילה "אוטיזם".שמעתי "מראות",כבר לא יכולתי להניח לזה ככה...שלפתי לה את האבחון.היא בהלם.לא חברה של אינטרנט...מסתבר שמזמן לא דיברה איתי כי היו לבן שלה תופעות לוואי קשות לריטלין והוא היה מאושפז חודשיים.וחוץ מזה הוא לא מצליח ללמוד בבית הספר ויש לו מורה מתקנת.עשו לי בירורים והמליצו על מראות ואסף הרופא.ולא הזכירו את בית אחד.
ומה מסתבר במהלך השיחה?איפה אובחן הילד?נכון.כאילו היה ספק.
אמרתי לה שחבל שלא דיברה איתי מזמן.היה לי תור פנוי לבית אחד.כי נרשמתי לשני המכונים.
יש לי הרגשה שאני אצליח לסגור להם את הכיתה.אם כבר חצי מריחים אוטיסטים.יש עוד אחד שלטענתה של אמו "הוא לא לומד.הבעיה רק בגבולות"
.אז איך הוא עם חולי נפש?היא עדיין לא בשלה והבן שלה עבר אותו מסלול עם אותן מסגרות כמו שלי.ונראה לי שהוא כן...

תבדקי אם אתם יכולים להיות במעקב בשניידר

זה בפתח תקווה וזה ציבורי .
הם גם אמרו בעצמם שהוא בספקטרום.

למעלה