רציתי לשתף ולקבל אולי עצות?

שארקית

New member
רציתי לשתף ולקבל אולי עצות?../images/Emo51.gif

התקבלתי לפני שבועיים לחברה קטנה שקיימת רק כמה חודשים. עבדתי שם בשיווק טלפוני של שירות חדש (להתקשר לאנשים שפנו דרך האינטרנט והתעניינו ולמכור להם). בחברה יש בעצם מנהל בחור צעיר שהחברה שלו ועוד 2 עובדים - גם בחורים צעירים. אני הייתי המבוגרת שם - 40 פלוס אבל הרגשתי מעולה, התחברתי איתם על ההתחלה והיתה אוירה ממש טובה. אפילו שאף פעם לא עבדתי יום מלא בכזו עבודה, כי להתקשר כל היום לאנשים זה שוחק ודי קשה. אבל היה לי נחמד ונעים שם והייתי מוכנה לעבוד יום מלא. מה שמצא חן בעיני שם היתה האוירה וגם המנהל שאל אותי בראיון לאיזה שכר אני שואפת ואמרתי - 7000 נטו והוא אמר שאחרי חודש נסיון (שנראה שאנחנו מסתדרים ושאני טובה בעבודה) הוא יעשה הכל שזו תהיה המשכורת שלי. אחרי שבוע עבודה, הוא אמר שהוא רוצה לקבל עוד עובד או עובדת לנושא השיווק הטלפוני, ושאני בעצם אהיה הממונה שלה ושל העובדים הבאים שיתקבלו. וזה כמובן נתן לי להרגיש שאני בסדר ושסוף סוף מצאתי עבודה טובה מכל הבחינות. לפני יומיים הרגשתי רע בלילה וכמעט לא ישנתי, והרמתי טלפון למשרד והודעתי שאני מאחרת. אחרי מס' דקות התקשר אלי אחד הבחורים ושאל אם צריך להתקשר לאיזה לקוח מהלקוחות שלי. אמרתי שאני כבר בדרך ואין צורך. וזה הכעיס אותי, כאילו שאם אני מגיעה באיחור של שעה, כבר צריך כאילו להתערב לי בלקוחות שלי. אבל לא הראיתי שזה מעצבן אותי. הגעתי למשרד, ופשוט הרגשתי כאילו הגעתי למשרד אחר. שני העובדים לא אמרו לי בוקר טוב, לא התייחסו אלי בכלל. המנהל אמר לי - אני עסוק, לא יכול לדבר אתך כשרק רציתי להגיד לו מה הסיבה לאיחור שלי. ובקיצור ישבתי כל היום על הטלפונים עם הרגשה רעה. כאילו שהמנהל אמר להם לא לדבר איתי או משהו. בסוף היום הלכתי בטריקת דלת. הייתי עצבנית נורא והגעתי הביתה והמנהל התקשר. עניתי לו בעצבים, ואמרתי לו שאני נורא כועסת. ושהרגשתי כל היום גרוע. בקיצור, בתחילת השיחה הוא שאל אם אני רוצה להמשיך ואמרתי לו שאני לא יודעת. אחר כך הוא פתאום גם התחיל להגיד לי שאני לא בדיוק מוצלחת בעניין השיווק הטלפוני כמו שהבטחתי לו בראיון. וזה כמובן עיצבן אותי מאוד. כי אני טובה מאוד מאוד ויש לי כושר ביטוי פשוט מעולה, שכולם שם התפעלו ממנו ונתנו לי המון מחמאות. הוא גם אמר לי - את רגישה מדי. שזה הדבר הכי מעצבן להגיד לאנשים. בגלל שכל אחד רגיש לעור שלו ולכבוד שלו, אבל להגיד למישהו אחר - אתה רגיש מדי זה קל מאוד. בקיצור בסוף השיחה, הוא אמר לי - לא קרה כלום, ניסינו ולא הצלחנו. אני אשלח לך בדואר את המשכורת שלך וזהו. וזה פשוט שבר אותי. הרגשתי ממש לוזרית. שמצאתי מקום טוב והרסתי אותו לעצמי. שלחתי לו sms אחרי כמה דקות וביקשתי לדבר איתו שוב. הוא התקשר מיד, וניסיתי לשכנע אותו שיתן לי עוד צ'אנס, שהיה לי לילה ויום גרועים, שאני רוצה מאוד להמשיך לעבוד והכל. לא נראה שהצלחתי לשכנע אותו. הוא אמר שהוא יחשוב עד סוף השבוע. וזהו. ועכשיו אני מתוסכלת ומיואשת. לקח לי חודשיים למצוא את העבודה הזאת , אחרי עבודה קודמת שגם שם לא היה לי ממש מזל. וגם הגיל לא ממש משחק לטובתי כידוע. למישהו יש הצעה? אולי אפשר עוד להציל משהו? איזו חברה יעצה לי לבקש להגיע לשיחה במשרד. אבל אני שונאת להתחנן ולא נראה לי שזה יעזור הרבה.

שתי שאלות לי

יש לי שתי שאלות שדרכן אולי ניתן יהיה להבין טוב יותר לאן מכאן. 1. באותו רגע שהבחור התקשר ושאל אותך אם צריך להתקשר לאחד הלקוחות שלך - מה בדיוק הרגשת, על מה חשבת ומה חשת ? 2. מה עושה אותך, להערכך, טובה במכירות הטלפוניות ? נתחיל מכאן שבת שלום אמיר דרור

שארקית

New member
תשובות לשאלות ../images/Emo13.gif

1. כשהבחור התקשר זה עצבן אותי. הרגשתי שלא סומכים עליי, הרגשתי שנכנסים לי לטריטוריה. וזה היה אחרי שכבר ננזפתי שבמקום להתקשר למשרד הייתי צריכה להתקשר לסלולרי של הבוס (מה שנראה לי מוזר, כי עד היום במקומות עבודה אחרים התקשרתי למשרד להודיע). בבקשה קח בחשבון שהיה מדובר באיחור של שעה וחצי בסה"כ, וזה גרם לי להרגיש שזה פשוט מגוחך להתקשר אליי כשאני כבר בדרך, והרי לא מדובר בפגישה פנים מול פנים עם לקוח, אלא בטלפון. וסביר להניח שהלקוח לא יושב ומחכה לטלפון שלי (סביר בעיני כמובן). 2. יש לי כושר ביטוי מעולה, קול נעים מאוד, סגנון בלתי אמצעי וכושר יצירת קשר מיידי עם האדם מצדו השני של הקו. אני ניגשת לכל אדם בגישה שונה, אישית מאוד,בהתאם לרושם הראשוני שאני מקבלת עליו מהמילה הראשונה שלו. וזה עובד נפלא. פשוט עובד נפלא. יש לי כישרון מיוחד להתחבר לאנשים בטלפון ולתת להם להרגיש טוב, באמצעות המון אמפטיה וסגנון מיוחד. וכפי שאמרתי זה פשוט עובד במאה אחוז. מחכה להמשך ההתייחסות שלך. תודה.

מודעות עצמית בתהליך ניהול קריירה

אז בואי נתחיל מהנושא השני - כמו שאת מתארת את המיומנויות שלך זה נשמע שיש לך ממש "מגע של זהב". האם יש לך איזה שהוא סוג של חשש שהיכולת הזאת משום מה לא תצא במלואה לפועל ? את יודעת לנהל את הצד התפעולי של העבודה ? את מסוגלת להתמיד גם כאשר את סופגת דחייה ? היכן את רואה את עצמך מביאה את היכולות הללו לידי ביטוי למקסום הפוטנציאל, באיזה תחום ? האם חשבת פעם ועשית ניתוח של האפשרויות השונות ? כמו שאת נשמעת זה נראה שיש לך על מה לסמוך. וכאן אנו כנראה מגיעים ל"מקלות" שאולי לפעמים עלולים להתקע בגלגלים. מהסיפור ברור שנדרשת לך סביבת עבודה מפרגנת וסומכת. הבעייה היא שבעבודתך יש איזה שהוא סוג של עבודת סוליסט, "זאב בודד", ההצלחה שלך היא רק על הכתפיים שלך, מצד שני זה נשמע שאת זקוקה לסביבה. כאן כנראה יש צורך לעשות בדיקת עומק ולהבין מה שם החלק הפגיע. זה יעזור לך בהתמודדות, בבניית אסטרטגיית התמודדות לא רק עם הלקוחות אלא גם עם הסביבה. מנהלים ובכלל, כי בינתיים את לא "פרש בודד". קשה לעשות את העבודה הזאת האישית בכתב, זה דורש שיחה אישית קרובה ובודקת. רק כדי להסביר לך על מה אני מדבר אני מפנה אותך למאמר מודעות עצמית בתהליך ניהול קריירה בהצלחה שבוע טוב אמיר דרור

שארקית

New member
נכון מאוד כל מה שכתבת לגביי.

אבל הלינק אל המאמר לא נפתח. אתה יכול לצרף לכאן את המאמר? תודה

שארקית

New member
אמיר, תודה על מאמר יפה וחכם../images/Emo141.gif

נדמה לי שיש לי המון מודעות עצמית. אני מכירה את היתרונות וגם את החסרונות שלי. חשוב לי למצוא מקום עבודה במהירות (לחץ כלכלי לא פשוט). אני יודעת שאני טובה מאוד בנושא הטלפוני, כפי שכתבתי בהודעה הקודמת שלי. מצד שני, לא מתאים לי לעבוד בתוך מוקד עם עובדים רבים מסביבי. מה שמצמצם מאוד את האפשרויות שלי למצוא עבודה. כי אין חברות רבות שמחפשות עובד אחד לתפקיד הזה. האם יש לך רעיונות עבורי? אגב, אני די אוהבת את התחום הזה של ניהול לקוחות טלפוני, כי אני יודעת שאני טובה מאוד ומוצלחת בו, וזה נותן לי תחושה טובה.

יש

יש דווקא בתחום העשייה הזה מקום ע נ ק לעבודה כעצמאית. שירותי טלמיטינג לאנשי מקצוע רבים שקביעת פגישה עבורם היא המוצר. יכולות להיות חברות שמחפשות אדם אחד, בוודאי אם את בעלת יכולת מוכחת. מכיוון שאת עובדת בטלפון גם עבודה מהבית יכולה בקלות להיות אופציה. צריך לחשוב, לנסות, להרים כל אבן בהצלחה אמיר דרור

שארקית

New member
אתה מתכוון שאני צריכה

לנקוט יוזמה מעבר לסתם לחפש עבודה באתרים ובמדורי דרושים? היתה תקופה שבאמת שלחתי מיילים לחברות והצעתי את עצמי. זה לא הביא לכל תוצאות. יש איזו דרך אחרת להציע את עצמי?

למעלה