רציתי לשתף על ערב שחויתי אתמול במרכז פסיפס

אבי351

New member
רציתי לשתף על ערב שחויתי אתמול במרכז פסיפס

התכנסו עשרות רבות של משפחות מאמצות בערב שכולו התרגשות עד דמעות וששמח אני שהייתי בו היו 5 ילדים מאומצים בכל שכבות הגילאים מבחורה בת 18 ועד אישה מעל גיל 50 ששיתפו אותנו על שלבים בחייהם וסיפרו לנו על התחושות והרגשות של מה זה להיות ילד מאומץ בכל שלב בחייו.זה היה מעניין מאוד לשמוע מנקודת מבטם וגרמו לנו הקהל להזיל לא מעט דמעות.אני יצאתי מחוזק משם לאחר ששמעתי עכל האהבה הרבה והכרת התודה שלהם להוריהם המאמצים למרות החור הגדול בחייהם כפי שנקרא מאז נמסרו לאימוץ בגילאים שונים.
תודה לנילי ותמי היקרות על ערב נפלא ומועיל כל כך

תיארתי לעצמי

שיהיה מקסים. הצטערתי שלא יכולתי להיות אתמול .
אני חושבת שקיום ערבים כאלה הוא מאד חשוב . סוג של פרספקטיבה ומבט אל העתיד.

גילעד 63

New member
אכן ערב חשוב

שנותן הזדמנות להורים מאמצים לשמוע כאילו מן העתיד מכיוונים שונים. אי אפשר היה לבחור חמישה מאומצים יותר שונים אחד מהשני ויחד עם זה היה משהו אחד שעבר כחוט השני בין כולם, וזה עצם ההתמודדות והנוכחות של האימוץ והשלכותיו על המאומץ עצמו. מאומצים "עובדים" קשה
תיקוף לעניין הזה נתן מאומץ מהקהל שבסוף הביע את ההזדהות שלו עם כל אחד מהסיפורים והחוויות שתוארו, מה שחיזק את העניין ש"מאומצים מבינים מאומצים טוב מאד".
דבר אחד שאמר הורה מאמץ של אחת המאומצות ששיתפה בסיפור שלה נגע בי במיוחד. הוא אמר משהו כמו "אי אפשר למחוק את העובדה שמדובר באימוץ", אני חושב שזה נותן תיקוף מאד חשוב לבת שלהם על כל מה שהיא עוברת וחווה, העובדה שמדובר בילדות נערות ואפילו בגרות שהיא אחרת וזה אומר משהו על חווית ההורות שלהם שיש בה הכרה שמדובר בהורות אחרת.
עצם קיום ערבים כאלה וגוף כמו פסיפס הם צעדים ענקיים קדימה מבחינת ההתייחסות לנושא האימוץ והנגיעה בו באופנים שנילי ותמי עושות זאת.

אנה1979

New member
היה מדהים

ערב מאוד מרגש, מעניין, מלמד ומשאיר הרבה חומר למחשבה.

בפסיפס לא עשו גם לא מזמן

הכנס המאומצים היה לפני שנה ולא על התכוונתי התכוונתי שצריכים גם למאומצים לעשות ולא רק למאמצים

מציעה שתגשי ל"פסיפס"

ותגידי להם מה בדיוק רוצים ללמוד,לשמוע וכו.
[בכל ערב כזה לא רק מדברים ,אלא יש הרצאה מסויימת]
משוכנעת שיקשיבו.

גילעד 63

New member
אנה

בתור מי שהיה "בצד השני" של הערב, הייתי מאד שמח לשמוע קצת יותר על מה לקחת מהערב. מה למדת ואיזה חומר למחשבה הלך איתך הביתה, אם בא לך לשתף קצת.

efie01

New member
גלעד - ברכות !

היי גלעד,
אתה 10+++
כל הכבוד על הנכונות להשתתף, לשתף, לתרום ולהתנדב. שלא לדבר על הכושר המדהים שלך להרצות, למקד וכו'!
אני מנסה לשלוח לך מסר במערכת המסרים של תפוז אבל זה לא הכי מצליח.
אשמח אם תוכל לשלוח לי מייל ונמשיך משם.
אני ב-
efie61
שטרודל
walla.com

עלמה88

New member
ערב מרגש

גם אני הייתי שם, התרגשתי עם כולם באולם המלא כל כך
חמישה אנשים שפתחו את ליבם, סיפרו לנו את הסיפור שלהם, חלקו איתנו את הכוחות שלהם ואת הפגיעות שלהם
פתחו בפנינו צוהר למקום בו הכי היינו רוצים להיות, במקום בו לא נוכל להיות לעולם

היו בינינו שרצו מתכון לחיים טובים ואולי היה קשה לרגע לשמוע שאין בכוחנו למחוק את העובדה שילדנו אומצו, שאנחנו לא יכולים להיות מאומצים במקומם. מצד שני הם שטפו אותנו באהבה וההערכה שלהם להורים המאמצים

אני יצאתי מהערב הזה עם כוחות להכיל, עם ידיעה שאפשר, שצריך לדבר הכול, במיוחד לדבר אימוץ
שצריך להיות קשובים כל הזמן, לשים לב לצורך לדבר אימוץ . לפעמים יותר לפעמים פחות, לשים לב מתי ואיך לדבר.
להיות אותנטית.

כשנשאלו עד כמה ולמי לספר על האימוץ, ענתה אחת הנשים, לא צריך לומר, מספיק מבט, חיוך של הבנה, כזה שאומר אני יודעת ואת יודעת והכול בסדר. אני קיבלתי טיפ ענקי.

תודה לנילי ותמי וכן ירבו ערבים כאלה

היה מרגש ומלמד

היה ערב מרגש כל כך!
קיבלתי המון ואני חושבת שתמי ונילי עושות עבודת קודש!
ישר כוח!

למעלה