רציתי לשתף שבבית שאן בהרבה תחנות אוטובוס

רציתי לשתף שבבית שאן בהרבה תחנות אוטובוס

הציבו לוח סולארי כזה שמראה באיזה שעה איזה קו של אוטובוס אמור להגיע

http://www.igudkb.co.il/125534/שלטים-חכמים-בתחנות-אוטובוס-לנוחות-הנוסעים-בתחבורה-הציבורית

הנה זה מה שלקוח מאתר גוגל לדוגמא אז מכשיר שכזה מוצב פה בעיר ליד תחנות האוטובוס כמו שהזכרתי

subatoi

New member
עד עכשיו לא הבנתי מה הפואנטה של המכשירים האלה

מעבר לעובדה שזה נותן תמונה כללית מתי אמור להגיע אוטובוס למי שלא יודע בכלל - וזה משהו חשוב ותורם - זה לא שווה הרבה. זה לא מדויק בכלל. כבר עדיף שיופיע שם המידע מהאתרים של החברות, ולא הערכת זמנים שלא שווה כלום. ככה לפחות אנשים לא מפתחים ציפיות. לפעמים הוא מסמן שאוטובוס מגיע לתחנה (עם החץ הזה) ואין אוטובוס. לפעמים אוטובוס נמצא בתחנה וזה לא מופיע על הצג.
היתה תקופה שניסיתי למצוא היגיון בפעולה שלא, ופשוט לא מצאתי שום דבר. חבל.

amithi1

New member
אין מניעה שזה יעבוד על מידע מgps של האוטובוסי

ואז הזמן יהיה כמעט מדויק. הכל שאלה של מה משדרים לעמוד להציג.

ובשטח המידע אכן מבוסס על נתוני GPS?

כי אם לא, אז באמת הצגים האלו די מיותרים.
גם נראה לי שהם יהיו שלל נחמד לגנבים...

subatoi

New member
אני לא מבין גדול,

אבל אם האוטובוס מגיע והצג לא מראה את זה, או שהצג מראה שהאוטובוס מגיע והוא איננו - אז משהו לא עובד כמו שצריך.

amithi1

New member
זה תלוי בחברת האוטובוס

בחלקן הgps משדר מיקום בזמן אמת והנתונים שלהם מדויקים ובחלק מהחברות מה שמציגים זה שערוך הגעה שלא תלוי במיקום בפועל.

תלוי בחברת האוטבוסים.

באזור השרון בקווים שמופעלים על ידי חברת מטרופולין, הצגים מדוייקים לחלוטין. במקביל, המידע זמין באתר האינטרנט וב SMS. כך, אני יוצא מהבית כשהאוטבוס השני שבו אני נוסע מתוכנן להגיע בעוד 15 דקות. במציאות, השגיאה היא זניחה - דקה או שתיים, לא יותר.

droriko

New member
אכן מדוייקים

אני כמעט כל יום מחכה לקו 2 ברכבת נורדאו, והוא נותן הערכה טובה מאד . ברור שאם כתוב שהקו יגיע עוד 10 דקות זה לא אומר שהוא יגיע בול עוד 10 דקות , הוא גם יכול להגיע עוד 11-12 דקות , אבל לפחות זה נותן לך תמונה כללית טובה .

yairp4

Active member
מהניסיון שלי זה דווקא די מדוייק

לפחות בדן ומטרופולין בתל אביב. אני משתמש באופן תדיר למדי בקווי 189/289 או 47/48 מאבן גבירול, וזמן ההגעה שמופיע בשלטים נכון ברוב המקרים. לפעמים הזמנים מתעדכנים קצת, אבל זה בלתי נמנע ותלוי במצב התנועה. כנראה שבחברות האלה משתמשים בGPS. זה דווקא מאוד שימושי בשבילי כדי להחליט אם לחכות לקו הישיר או לנסות את מזלי בהחלפות (כשאני רואה שהקו הישיר לא נמצא באופק).

אגב, אני לא יודע מה קרה לשלטים אבל בשבוע האחרון לא ראיתי אף שלט עובד בתל אביב. הייתכן שהשלטים לא הוכשרו לפסח?

למעלה