רציתי לשתף..

אפידורל

New member
רציתי לשתף..

ילדתי בן לפני חודשיים בלידה הפוכה לחלוטין מכל מה שתכננתי.. הכנתי את עצמי לקראת לידה בלי אפידורל, על 6, כמה שיותר טבעית.. קראתי את לידה פעילה תרגלתי נשימות ותנוחות והכנתי ערכת שמנים מפוארת למסז'ים. כמובן שנפגשתי קודם עם המיילדת שלקחתי פרטי והכנתי אותה לקראת לידה טבעית עם המון הוראות, בלי אפידורל, בלי פיטוצין, לידה על 6, מוניטור על כדור לידה, כמה שפחות בדיקות פנימיות.. עוד ועוד. הגעתי לבית חולים עם צירים מאוד כורבים, כל 4 דקות בערך למשת דקה. בבדיקה הפנימים ראו פתיחה של סנטימיטר!! וככל שעבר הזמן הצירים התחזקו והפתיחה נשארה על 2 וחצי סנטימטר למשך כ20 שעות. אחרי 24 שעות של צירים מטורפים ביקשתי או יותר נכון התחננתי לאפידורל. ברגע שקיבלתי אותו נרגעתי. וילדתי כעבור 3 שעות. רציתי להתייעץ איתכן, מה אני יכולה לעשות כדי שבלידה הבאה אני אוכל ללדת בלי אפידורל ולידה יותר קצרה, אם יש שליטה על זה בכלל.

אם פי 3

New member
קשה לעזור ככה מרחוק

כדאי לך לשבת עם המיילדת שילדה אותך (אמרת שלקחת פרטי) ולדבר על הלידה - מה היה, האם יש משהו שאפשר לשפר. הייתי בודקת כמה כיוונים: 1. התנהלות הלידה. 2. משהו נפשי/רגשי - פחדים? מתח גדול שהיה? לא בטוח שאפשר להפוך את הלידה ליותר קצרה, אבל אולי כן, וגם אם לא - יכול להיות שיש דרך לשפר את יכולת ההתמודדות שלך, כך שלא תרגישי שהצירים גדולים עלייך כל כך, לשפר את ארגז הכלים שלך, להתמודדות עם הכאב מצד אחד, ולמנוע את ה"תקיעה" - לאפשר את השחרור שאיפשר לך האפידורל, מצד שני. אגב, זה פורום עם יחסית מעט משתתפות, וקשה לצפות שתוך שעתיים יהיו תגובות לכל הודעה. אישית, מישהי שאחרי זמן קצר כבר מתלוננת שלא מתייחסים אליה, זה אחד הדברים שגורמים לי, אישית, להתעלם, ואם לא הייתי מנהלת בפורום הזה, כנראה שהייתי עושה את זה (למרות שזו פעם ראשונה שאני נכנסת לפורום מאז כתבת את ההודעה, וגם זה במקרה). גם השימוש שלך בשמות שונים, ואלו ספציפית, נותן הרגשה לא טובה של "תרגיל". עניתי לך ברצינות, בתקווה שתחושת הבטן שלי שגויה.

אמממאאא

New member
מה קרה בשעות האלה?

האם היית על הכדור או במיטה? האם היית מנוטרת כל הזמן או שיכולת להיות במים? ושאלה קצת קשה,האם הכאב באמת היה כל הזמן בתדירות צפופה? האם הוא באמת היה בלתי נסבל? אני יכולה ליעץ באופן אישי שאם מגיעים עם כזאת פתיחה פשוט חוזרים הביתה/הולכים לים/לטיול וכ"ד. אפילו בתי החולים חושבים שפתיחה מתחת ל3 היא לא לידה פעילה. אני אישית הלכתי הביתה עם פתיחה של 4 כשהצירים נחלשו וחזרתי אחרי כ20 שעות ללדת עם פתיחה מלאה וילדתי תוך רבע שעה. בזמן הזה הייתי בתנועה הייתי במים ועזרתי לעצמי להתמודד.

הילהל

New member
מה קרה במהלך 20 שעות?

קצת קשה להגיד משהו בלי לדעת כלום על מהלך הלידה. מי היה איתך? איך סייעו לך? דרך אגב, לי היו צירים כואבים מאוד שהתמודדתי איתם יפה כל עוד לא התעקשו על ניטור בשכיבה. הגיע שלב שהיתה שוב התעקשות על הניטור הזה, והרגשתי שאני לא אעמוד בזה וביקשתי אפידורל כדי לעבור את הסיוט הזה בשקט. וזה בדיוק מה שהיה, וכשהניטור הסתיים ובדיקה הראתה על 9.5 ס"מ פתיחה לא שבתי לאפידורל וילדתי בלעדיו בלידה שעבורי היתה נפלאה. בהנתן מצב של בי"ח ונהלים מגבילים לעתים לא ניתן לדבוק בתכנית המקורית וזה לגיטימי לעשות שינויים ולהסתגל.

קשה לענות ובכל זאת

מה שאני הייתי מציעה לך לקראת הלידה הבאה, והכוונה היא לא לחכות להריון הבא אלא לבדוק את הדברים הרבה קודם, זה למצוא מטפלת טובה שתוכל לעזור לך לחזור ללידה ולנסות להבין מה בדיוק "תקע" אותה, שתעזור לך לבדוק את מערכת האמונות ואת הפחדים שקיימים אצלך בתת-מודע, שבאים אולי עוד מלידתך שלך עצמך (איך היא היתה לאימך?), ממסרים שקיבלת שנשים שילדו סביבך ("כמעט מתתי כשילדתי אותך" וכו'), למצוא מה בתת המודע שלך גרם לכיווץ של האגן ולחוסר התקדמות של הלידה. אי אפשר להשוות צירי לידה בין יולדת אחת לאחרת, גם לא את היכולת להתמודד עם כאב. לפי מה שכתבת, בחרת נכון כשבחרת אפידורל, כיוון שכניראה זה מה שגרם לך להרגע, להרפות, וללידה להתקדם מהר מאוד. בעיני עשית בחירה נכונה עבורך. בחירה שהפכה לך את הלידה מטראומטית ותקועה, לרגועה , מתקדמת וטובה. ע-ב-ו-ר-ך וזה מה שחשוב. גם אם עם אפידורל. כל לידה היא טבעית, כיוון שטבעי לנו ללדת. גם אם היה שימוש במשככי כאבים. מאחלת לך בהצלחה בהמשך.

גמני אענה ברצינות... ../images/Emo13.gif

אני בלידה ראשונה לקחתי מיילדת פרטית, באתי הכי מוכנה שיכולתי (ותאמיני לי זה היה הרבה...), עם דולה ותכנית לידה ובסופו של דבר עשיתי אפידורל לאחר כ-30 שעות לידה, מתוכן 5 שעות הייתי תקועה ב-7 ס"מ והיה לי ברור שאחרת זה לא יילך. לא אלאה בכל הסיפור אבל זה מה שהיה ושעתיים אחרי האפידורל יואב שלי היה בחוץ. בלידה שנייה ילדתי בבית בלידה הרבה יותר קצרה (12 שעות בערך... נו, הכל יחסי החיים...
) וכמובן ללא אפידורל. עשיתי הרבה עבודה בין הלידות שאיפשרה לי את זה. קודם כל עשיתי הרבה עבודה על עיבוד הלידה הקודמת והבנה שקשה לי מאד לייצר את המצב ההורמונלי הרצוי וההכרחי ללידה - כשאני בין כתלי בית חולים. זה לא מתאים לי. ולא שבבית היתה לי לידה קלה אבל הורמונלית היא היתה הרבה יותר נכונה. אני מזמינה אותך לגייס איזה 8 שעות ו-17 חבילות טישו ולהתיישב לקרוא את סיפורי הלידות שלי. אם בא לך כמובן.

יוקטנה

New member
מהפרטים הספורים שציינת, נשמע כמו

כניסה לא טובה של התינוק לתעלת הלידה. כאילו הוא התחיל עם הפנים לכיוון הלא נכון, ואז זה גורם ללידה ארוכה יותר וצירים כואביםיותר. במקרה כזה מומלצת תנועתיות, עם המון זוויות משונות ולא סימטריות של האגן (עלייה במדרגות, לדוגמא, וכדומה). זה נותן לתינוק סיכויים טובים יותר לשנות את התנוחה שלו לתנוחה נכונה יותר להתקדמות בתעלת הלידה. מעבר לזה הסיפור שלך הוא קלאסי מהפן של שעות-על-גבי-שעות של צירים כואבים ללא התקדמות, ואז האפידורל מאפשר את ההרפיה והמנוחה שמביאים לפתיחה מלאה, סוף סוף
לפעמים אפידורל הוא טוב

bluehorizon

New member
נשמע מוכר...

אחרי 13 שעות צירים הייתי עם פתיחה 4. אחרי לילה בלי שינה, 22 שעות צירים, מתוכן 3-4 שעות של צירי פיטוצין, עדיין הייתי עם פתיחה 4. בגלל המנח שלו כל כך כאב לי הגב, שלא הייתי מסוגלת לקבל צירים בשום תנוחה מלבד עמידה ברכינה קדימה. רעדו לי הרגליים אחרי כל כך הרבה שעות בעמידה, וממש הרגשתי איך בכל ציר אני מכווצת את האגן במקום להפתח. את האמת? הכאב כשלעצמו היה אדיר, אבל לא בלתי אפשרי. מה שהיה בלתי אפשרי היה האכזבה והתסכול מכך שהפתיחה לא זזה. האפידורל בנקודה הזו נתן בדיוק את האפקט הזה - יכולת להרפות, לנוח, ולתת לפתיחה להתקדם. רק מה? לא יצאה לי לידה מכל זה. הגעתי לפתיחה גמורה (טוב נו, 9.5, אבל הייתי שם 6 שעות...) ושלפו לי אותו בניתוח. אולי זה עוד סיבה למה דווקא יצא טוב האפידורל, אחרת עוד הייתי גומרת את זה בהרדמה מלאה...עכשיו כשאני חושבת על זה, וכשאני לומדת את הפרוטוקולים הארורים האלה של חדרי לידה, דווקא ממש נתנו לי חבל ארוך... לפי הפרוטוקולים הייתי רואה את הסכין כבר כשנתקעתי על פתיחה 4 ל-9 שעות...

למעלה