רציתי רק לומר לכם...

ש@לתי

New member
רציתי רק לומר לכם... ../images/Emo39.gif

גמר חתימה טובה! ולמי שצם- צום קל! שלכם, ש@לתי

EverMan

New member
אני מצטרף להכרזה הזאת

צום קל לכולםםםםםםםם !
|פילפל|
? :) טוב , אולי לא חילזון :) נ.ב , אביהו כנס לאי סי קיו !

תודה, צום קל גם ממני לכל הצמים

השנה זו הפעם הראשונה שאני צמה (יש לי על מה לכפר השנה בניגוד לשנים שעברו) אז שיהיה לי ולשאר המים צום קל וחתימה טובה! שרון

צום קל לכולכם:

תתרחקו מהמקרר, מארונות המטבח, מהטלויזיה, מהמחשב, ממערכת הסטריאו, מהפלייסטיישן, מהדיסקמן\ווקמן\מינידיסק... בכלל, קחו כדורי שינה לפני הארוחה המפסקת, ותתחילו לחרופ...

אני יגיד לכם את האמת....

אני לא מבינה למה אנשים מנסים להקל על עצמם ביום כיפור, הרעיון של הצום ואיסור שימוש בחשמל הוא רעיון שנועד להקשות עלינו, לגרום לנו טיפונת לסבול בכדי שנראה שאנחנו באמת רוצים לכפר על המעשים, לא כך? אני חושבת שהשנה, כשבאמת יש לי על מה לכפר, אני לא ילך לישון ולא יעשה מרתון סרטי וידיו כמו שנהוג, אלא אני ילך לבית כנסת (מה שאני לא נוהגת אף פעם לעשות), ואני מתכוונת להרגיש את הצום ואולי כך אני גם יכפר על מעשי...! מהי מטרת הצום אם אנחנו לא מרגישים אותו בכלל?

LuNaTiC

New member
אין מטרה!

זה בדיוק מה שאני אומרת לכל מי שאומר לי שהוא צם, ובכל זאת יגלוש באינטרנט, יראה סרטים ויתנחל אצל חברים בבית באותו יום... בשביל להעביר את הצום... אולי בשביל לכפר על המעשים, צריך לעשות יותר מסתם הרעבה עצמית ותענית של יום... צריך להתנצל, לכפר על החטאים במעשים טובים... ואם מישהו רוצה שהכוח העליון הנקרא בשפתינו אלוהים יסלח לו, שיתפלל! אבל מנהגים של יום כיפור שלא נעשים כראוי, אין בהם טעם בכלל...

אז רגע...

בזה שהולכים לבית כנסת, כל הטעיות וה"חטאים" שלנו במשך השנה נעלמים? לא נראה לכם שיותר עדיף לעשות חשבון-נפש קטן עם עצמכם, לחשוב טוב טוב איך א-ת-ם יכולים לשנות את המצב ולתקן אותו, ואז ללכת לאותו אדם שבו פגעתם ולבקש סליחה אמיתית מכל הלב? אני ממש לא חושבת שללכת לבית-כנסת ולהתפלל לאלוהים יעזור. הרי "חטאתם" לאנשים, לא לאלוהים (אני מתכוונת: במי פגעתם). הם אלה שצריכים לסלוח לכם, לא אלוהים.

מסכימה!

אני חושבת שזה נכון כי "אלוהים" לא יעביר את התתנצלות למי שפגעתם בו ומה יצא לכם מזה שתתפלו אליו? חוץ מהעובדה שאני לא מאמינה בו אני חושבת שבן אדם צריך להיות קודם כל בסדר עם עצמו ועם הסובבים אותו ולצום יום שלם לא יכפר על זה שפגעתם במישהו.

אמממממ...החטא שלי הוא לא חטא שפגע

במישהו, כך שאין לי ממי לבקש סליחה , הכל מקרה, זה כבר לא ממש משנה כי מתוך הרגל הייתי על המחשב כל שזה לא לגמרי כפרה על חטאים...אבל צמתי עד הרגע האחרון ואני גאה בעצמי, אני חושבת שזה נכון, צריך לבקש סליחה מכל הלב, ולתקן את העוול שנעשה, ולא לחזור שנית על המצב, אבל לדעתי יום כיפור הוא יום שאמור לתת את המוטיבציה לעשות את זה, זה יום שבו גם אם שכחת לעשות את חשבון הנפש במשך השנה-אז הנה ההזדמנות, וכדרך אגב-תתפלל גם לאלוהים ותצום כדי להראות איזו שהיא כוונה אמתית ורצון לכפר על מעשיך, כי המילה "סליחה" היא מילה שאם אין לה כוונה כנה ואמיתית היא לא שווה הרבה, ואם אנשים חושבים שכשהם אומרים סליחה הם נקיים וכיפרו על מעשיהם, זה לא כך... אם אתה באמת מצטער על חטאיך אתה תהיה מוכן לשלם עליהם בצום ובתפילה, לדעתי זה מחיר לא כבד בשביל לטהר את עצמך משנה שלמה שבה היו אלפי הזדמנויות לחטוא, לא? שרון שכבר מתה שהאוכל יוגש על השולחן!!!

למעלה