רציתי

RUTHY13

New member
רציתי../images/Emo91.gif../images/Emo63.gif

לשתף אותכם בספר מיוחד שאני קורא עכשיו שנקרא "הסיפור על העיר האדומה" של יפה מוטיל, בו מסופר על החיים בעיר האדומה (מרקש) תמצית הסיפור על גוליט אבוקסיד, אשה חכמה ויפהף היא דמות חריגה בעיירה הקטנה בלד חמר (העיר האדומה) בגבול המדבר שטוף סערות החול שבמרוקו, גולייט המתגוררת עם ילדיה בעלה וכל קרובי משפחתה בבית אחד. היא חביבתו של סבה הזק, שעל פיו יישק דבר בבית.היא מתפתחה לדבר חטא ויולדת ממזרה לשליח הסוכנות יפה התואר המגיע לעיירה. בחרה שגולייט חיה בה זהו חטא בל יכופר, אך למרבה האירוניה דווק חטא זה הופך אותה לקדושה. בשנות החמישים עולים בני המשפחה לארץ וחווים מסכת ייסורים והשפלה - מנת חלקתם של כל העולים באותם הימים - הבאה לידי ביטוי עז במפגש הטראגי בין התרבויות. שדומה שלא ייפגשו לעולם. מומלץ מאוד לקריאה. לקובי, יש לי ספר בשם "עין רואה ואוזן שומעת", של חנניה דהן,שתעד ולקט את הסיפורים המגוונים שמציאות ואגדה דרים בהם בכפיפה אחת לעיתים קרובות, לפעמים משבץ בהם מילים וביטויים0 בערבית יהודית. היית מעוניין שאני אקליד כל שבוע סיפור, אם זה יעניין אותך או את הקוראים, על יהדות מרוקו סיפורים ואגדות למיניהן. בתודה מראש.

kobi 27

New member
סיפור מדהים מאוד נהניתי לקרוא

ובשמחה כל שבוע סיפור זה רעיון נפלא. תודה לך

wan

New member
רותי יקרה../images/Emo24.gif

אשמח אם תאמרי לי היכן אפשר להשיג את שני הספרים שציינת בהודעתך. ונשמח לסיפור כל שבוע.

למעלה