רציתי

רציתי

רציתי לומר לך ולא אמרתי
כשכתבת לי שאתה עדין מאוהב בי , רציתי להגיד לך סליחה.
רציתי להגיד שאתה הבחור הטוב ביותר שהכרתי, רציתי להגיד לך שזו רק אני ושלא הגיע לי כלום ממך.
רציתי להגיד לך שאני מתגעגעת לעיינים הירוקות שלך שמשנות את הצבע שלהן רגע לפני שאתה בתוכי
רציתי להוציא את הדפים הלבנים שאתה מחביא בארון ולשרבט כמה קללות לאביך בעצמי
רציתי לבעוט בו ולהגיד לך שאתה כל מה שהוא לא , שאתה יפה ,שאתה נכון ושאתה יכול לסלוח
רציתי לחזור אל הפעם שאמרתי לך שהכל בסדר וכשלא לא יכולתי לעמוד תפסת אותי ובלי מילה הנחת אותי במיטה בעדינות לפני שאיבדתי הכרה
רציתי להגיד לך שאני רוצה לשחק עוד פעם בשרשרת הזהב שקיבלת מסבתא ולשאול אותך אם זו מריה , ושתאמר לי שלא זו קדושה עתיקה והילד שלה ושתקרא לי שוב את הכתובת בסלבית עתיקה
ותחייך
רציתי שוב לרוץ עם הכלבים שלך על חוף הים (שתמיד תיקנתי אותך ואמרתי שהן כלבות - כי הן נקבות) ולומר סנאית וצ'וצה אלי!

רציתי לשחק עוד פעם עם הילדון של חבר שלך ולדמיין איתו אריות אמיצים ועכבישים כחולים בתקרה,
רציתי להגיד לך שאני לא מצליחה להבין איך אתה כל כך גדול ממני , שאני צריכה להרים אליך ראש ולשאול מה קורה שמש? ובכל זאת עדין כמו פקעת של קורי עכביש, שאתה גמיש כמותם ויפה כמותם ונוצץ הרבה יותר בשמש

רציתי להגיד לך שאני מצטערת שלא יצא לי לבשל לך את המנה שאתה כל כך אוהב מהספר הישן , שאמא הייתה מכינה לך ולא הספקת לתרגם לי
רציתי לספר לך שאף אחד אף פעם לא צייר את הדימיון שלי ואת השטויות שלי וצבע כל כך יפה כמוך
ורציתי להגיד לך שהחזקתי את הציורים קרוב אלי ובכיתי בלי הפסקה,
רציתי שכשאכעס נצבע אחד את השני בכל הפסטלים והגואש כמו שרצינו ונצא צבעוניים ועליזים לעולם ,
רציתי לומר לך שאף אחד אף פעם לא נתן לי לבכות בשקט ורק חיבק בלי לנסות לנחם ולהפסיק אלא פשוט להרגיש ולהיות שם.
רציתי להגיד לך שאתה הגיבור שלי שאף פעם לא מפחד להרגיש ,
רציתי להגיד לך תודה על כל הפעמים שלא נבהלת , לא קיבלת ורק אמרת לי שהמכונה שאני עכשיו היא לא אני , שהפחד שלי להרגיש לא אמיתי ושאי אפשר לברוח מעצמנו
רציתי להגיד לך שאני מתגעגעת אלינו, למי שאנחנו , לזה ששנינו נמחצים בין הגדרות ומילים ודעות
רציתי שתבוא איתי בחג לבית הכנסת, והצטערתי שרק בגלל הבני יונות שלא הסכימו לקבור את אמא שלך אתה לא רוצה, אתה מפחד, אתה סולד

רציתי לשבת על שפת הנהר , ליד הפרחים הססגונים שזכרת, מרבדים מרבדים ולהביט אל הירח ,
רציתי להיות כמו האמהות שלך , אמא וסבתא שהיו חזקות וטובות,
רציתי לראות עוד פעם את כל התמונות באלבום , שלך כילד בסין מחייך מול שוק של פרוות ומילים זרות והרבה מלוכסני עיינים,
רציתי עוד פעם לראות את אמא שלך ואחיותיה עטופות במעילים חמים ומחייכות למצלמה –עדינות ויפות ,
רציתי לראות אותך – שאף פעם לא היה בך משהו מאבא, עם הפנים העגלגלות ועצמות הלחיים הגבוהות והחיוך המצחיק שכבר אז היה לך ,
רציתי עוד פעם לצחוק על השיער שלך שהוא לא צהוב , ולא שחור ולא לבן , מין אפור שאמרת שהוא שטני ואני אף פעם לא ראיתי כזה,
רציתי שתלמד אותי שוב פעם את כל משחקי המילים בשפה שלך ושאני אלמד אותך אותך מילים ספרותיות ומצחיקות שאף אחד לא יודע ואתה תתעקש להעלות בשיחה ברגע הכי לא מתאים
רציתי שתניף אותי שוב באוויר בצחוק אחרי שאמרתי שאין שום סיכוי שתצליח ,
רציתי שתספר לי שוב איך אמא שלך כשעוד הייתה בחיים הלכה למופע של להקת רוק אוונגרדית כזו
ששום אמא לא הייתה חושבת ללכת,
רציתי שוב שנתווכח ותמיד נגיע להבנה שאנחנו חושבים אותו דבר על בני אדם ושגם אני ואתה ,לא משנה איפה שגדלת רוצים שנינו שוויון לכולם
רציתי שוב לשמוע על הסרטנים שאבא שלך היה מביא מין הים ועל איך כשכל העולם הפך לקשה וקשוח בשנות התשעים סבתא שלך הושיבה אותך על הברכיים ודחפה לך קוויאר שחור עד שהקאת
כי אין כמוך בנכדים .
רציתי סתם כך לחפש את היד המגששת שלך בלילה ולראות את החיוך שמתפשט לך על הפנים כשאני שם,

רציתי להגיד לך תודה שכשהכל התפרק סביבי והיית רחוק, אז גם בשתיים בלילה ענית וחיכית שאפסיק לבכות, חיכית שאספר מה קרה והיית שם למרות שעד אז הסתרתי תמיד מי ומה אני שלא תדע
ואיך שאמרת לי שזה כל כך טיפשי שהסתרתי כי גם אתה אותו דבר,
רציתי להגיד לך שכשאמרתי לי שעישנת שוב את החומרים האלה כי במילא אין טעם ואתה מרגיש רע מאז הפרידה רציתי לדפוק את הראש בקיר,
רציתי שלפחות פעם אחת- תגיד תודה במשהו שעזרתי בו כמו העבודה שאתה עכשיו מחזיק בה שארגיש שבמשהו אחד הייתי בסדר
רציתי להגיד לך שאם מישהו יאמר משהו לכיוונך תירק עליו כי אתה זה שבחרת לזחול בבוץ , ולצאת עם פגיעות בברכיים שלוש שנים בשביל מדינה שלא עשתה מספיק לקרוא לך בנה,
רציתי שנאכל עוד פעם שוקולד וגלידה ותספר לי למה יש ציור כל כך יפה על האריזה
ושנקשקש על כל הדברים המצחיקים שרק שנינו אוהבים ומבינים ונבנה ארמונות, דרקונים ושדים
רציתי להגיד לך יותר מכל מזה ולא רק כמו תמיד להסתתר מאחורי מילה זנותית כזו או אחרת
רציתי לומר לך שאני פחדנית , שתמיד הייתי ואני לא יכולה לשנות את זה
וכשאמרת לי , את רוצה יותר או שאני רק מין בשבילך אני אומר לך –
כן, אתה יותר ולא אחכה שתשלח לי ב-2:00 הודעה , אני רק רוצה למצוא מישהי שתאהב אותי.
רציתי להגיד לך שכל אחת תאהב אותך!
שאתה הבחור הכי יפה, מוכשר, מתוק וטוב לב שאני מכירה.
רציתי למחוק את איך שהכרנו ,
רציתי שתבהה בי ותגיד: "אני לא זוכר מה רציתי להגיד"
רציתי לשכוח שאמרת לי :"את הבחורה הכי יפה שהכרתי"
ולומר לך אתה זה שיפה , אתה רק חולם, אתה רק בודד וזו האמת.
רציתי לשכוח איך ישבת שם אחרי מול כל האנשים כשכבר אמרת לי , אני בשוק ואתה בהלם
ואיך בסוף קמתי ונתתי לך חיבוק.
רציתי שתסלח לי על כל הפעמים שבהן רצית לשלם עלי, רצית לשלוח לי פרחים ואני אמרתי שתפסיק עם כל השטויות ,
רציתי שנשחק שוב ביחד בכל משחק, בכל מילה ובכל טריק משלנו כמו בפעם הראשונה ושתחייך אלי שוב אחרי שכשחשבת שלא תספיק את מה שאתה צריך , הצקתי לך מספיק ועשית.

אבל לא הצלחתי להגיד לך , ואני מצטערת על הכל.
הלוואי שיכולנו ללכת ביחד לפינה שלי בכנסיה השרופה ולראות את כל המתפללים מדליקים נרות בשקט, הלוואי שיכולנו לחלום שדברים יהיו אחרת,
הלוואי שתיהיה מאושר,
ותשכח כמה שיותר מהר את הטעויות שלך- כי אתה שווה כל מה שאני לא ,
הלוואי שאראה אותך הפעם
אותך- שמש שלי
ולא את עצמי.

למעלה