רציתם מפכ"ל מחוץ למשטרה ? קיבלתם

רציתם מפכ"ל מחוץ למשטרה ? קיבלתם

אין בעיה בכלל.

מההתחלה, בלי להבין במשטרה בכלל, הוא הוציא אמירות חסרות ערך.
אני כבר לא מדבר על התבטאויות דתיות שלו (בנושא הרגל, ובשקר על משה רבנו), זה רק יכול להעיד עליו אבל לא קשור למשטרה.

הוא נחשב כאחד שלא מדבר לעיתונות, והתגלה שזה שקר כיוון שהוא מוציא הודעות לתקשורת באמצעות "מקורבים".

ההודעה הראשונה היתה שהוא יגייס 2000 שוטרים, שזה הבל הבלים כולו הבל כיוון שהוא לא יקבל מהאוצר אפילו גרוש לגיוס חצי שוטר.

כעת הוא הולך להתעלל באגף החקירות של המשטרה, ויותר גרוע מזה, בציבור הרחב שבו יתרחש עינוי דין בלתי נסבל.

הטענה שאין צורך בהמלצות על תיקים על ידי המשטרה, אלא הפרקליטות תקבע.
א.
הוא לא יודע כנראה שלא הכל הולך לפרקליטות, כיוון שעבירות עד פשע (חטא ועוון) הולכים לתביעות ועבירות תנועה לתביעות-תנועה.
ב.
אם אזרח חיכה עד כה נאמר 3 שנים שייסגר התיק נגדו או בעניינו (למשל שיוכל לתבוע תביעת נזיקין) אחרי ההליך הזה הוא ימתין 8-10 שנים.....

למה?
החוקר חושב שסיים את החקירה בתיק, אבל אסור לו להמליץ, הוא רק מסכם את החקירה.
קצין החקירות במקום לקרוא את הסיכום וההמלצה, צריך לקרוא היטב את כל התיק כדי להחליט מה לעשות.
אם החליט שיש להמשיך בהליכים, הוא מעביר את התיק לקצין החקירות המרחבי בלי המלצה, והסיפור חוזר שם כשהתיקים נערמים במאות, והתיק מגיע לקצין החקירות המחוזי שאליו זורמים התיקים במאות והוא לא יכול לקרוא ולהבין ולהחליט מה לעשות אז הוא מעביר את התיקים לתביעות או לפרקליטות בלי שום המלצה, או שפשוט התיקים יעברו כולם במהירות ושם יצטברו מאות אלפי תיקים.....

במצב הרגיל, אם יש המלצת החוקר, הקצין יכול להבין את קו החקירה בתיק, ולקציני חקירות ברמות של מרחב ומחוז יש סמכות לסגור תיקים בעבירות שאינן פשע, אבל כיוון שאסור להמליץ, כל התיקים, גם עשרות אלפים שהיו במצב רגיל נושרים בדרך, כולם יגיעו לפרקליטות ולתביעות שיטבעו בים של מאות אלפי תיקים שאותם יצטרכו לקרוא באופן יסודי כדי להגיע למסקנה מה לעשות בהם.

אמרתי 8-10 שנים ? זה במצב הטוב.....

הטיעון המטופש ביותר שאפשר לשמוע הוא "החוק מקנה למשטרה סמכות לחקור ואיננו מקנה לה סמכות להגיש המלצה אם להעמיד לדין או לא זו מסמכותה של הפרקליטות בלבד".

אלו כמובן דברי הבל, כיוון שלא דיברו על תיקים שיכולים להיסגר בדרך, לא על מחלקת התביעות, בשום מקום לא כתוב שלמשטרה אסור להמליץ, את זה אומרים מי שאיננו מבין בחוק או שיש לו סיבה לרמות את כולם.

החוק קובע במפורש בפקודת המשטרה סעיף 3:
"תפקידי המשטרה
3. משטרת ישראל תעסוק במניעת עבירות ובגילוין, בתפיסת עבריינים ובתביעתם לדין, בשמירתם הבטוחה של אסירים, ובקיום הסדר הציבורי ובטחון הנפש והרכוש"
.

החוק אומר במפורש שהמשטרה תתבע את העבריינים לדין, ואיך יעשו זאת בלי המלצה בתיק?
על זה כבר נאמר, "טיפש זורק אבן לבאר, מאה חכמים לא יוציאו אותה".

מה שיקרה כעת, שאם תתקבל ההוראה הזו, החוקרים יחייכו כי עול כבד יוסר מעל כתפיהם, כי הם לא צריכים להמליץ ולנמק וכו.
מצד שני תעלה שוועתם של הנפגעים השמימה, יאשימו את הפרקליטות ואת התביעות בכל התחלואים, ומערכת המשפט תקרוס.

ורק אם ישכיל מישהו להבין היכן הטעות, יחזירו את המצב לקדמותו, אחרי סבל של מאות אלפי אנשים שעינוי הדין הרס להם את החיים.....

יוליקה

Member
מנהל
מי רצה מפכ"ל מחוץ למשטרה??

ביבי....
עם כל כך הרבה חקירות נגדו ונגד אשתו... ודי לחכימא ברמיזא...

היתה חגיגה שלמה בתקשורת ובפורומים

לגבי נתניהו, הכל כבר נאמר והוא יכול לעשות מה שהוא רוצה ושום דבר לא קורה לו.

יוליקה

Member
מנהל
גלעד ארדן רצה להראות שרירים

כולם היו בדעה שבנצי סאו צריך להיות המפכ"ל....

מה שאמרת זה בהחלט נכון

שאחד שלא מבין במשטרה הביא מישהו להיות מפכ"ל בלי להבין במשטרה, ואחד שלא מבין במשטרה אישר את המינוי.....

זה מזכיר לי שבבית השיטה (חיפשתי שם חתיכת פס רכבת עם שם הסולטאן עבד-אל-חאמיד, מצאתי, ויש לי אותה בבית...) נתקלתי בבחורה שכתבה עבודת גמר לאוניברסיטה על רכבת העמק, וקיבלה על זה ציון מעולה מהפרופסור שלה, ועל כך אושר לה התואר.....

קראתי את העבודה, וכששאלה איך זה ? עניתי לה שזה בהחלט נחמד.
הנכון הוא שמחצית העבודה לא נכונה ומחציתה השניה טעונה שיפור.....
הבעיה היתה שמי שלא מכיר את הנושא על בוריו כותב עבודה, מי שלא מכיר את הנושא על בוריו מאשר אותה, ומי שאין לו מושג מרכבת העמק, נתן לה את התואר.....

ואגב כך (כעת אני מוציא חומר מספר "מדריך ארץ ישראל - זאב וילנאי - הודפס בפלסטינא 1940" , אבל מספר אחר [אני מקבל לפחות פעם בשבועיים איזה ספר שיש בו משהו על רכבת העמק, ויש לי כבר מעל 1400 סיפורים] "חברי ישקה מאודסה" - יהודה סלוצקי - הוצאת הקיבוץ הארצי מרחביה 1954", מושג שאנחנו חשבנו שהמצאנו אותו ומסתבר שלא.

מי שחדש במקום שהוא מגיע אליו קוראים לו:"בשר טרי".
מסתבר שבשנות השלושים-ארבעים קראו לו:"ירק חי"......

מינהר

New member
מאיר, אפשר תמונה של פס הרכבת עם השם

של הסולטאן עבד אל חמיד?
על העבודות אנו יודעים שזה לא תמיד הכי רציני. רק צריך להיראות רציני.

מצורף

לפי "האוזניים" רואים שהעובדים בנגריה לא הבינו מה הם מחזיקים ופגמו בכתובת כשחתכו לה את הידיות הללו.

גם להשיג אותה זה היה בשיתוף פעולה עם לא תאמינו, האגדה של עין-חרוד "עבד" עובדיה ישראלי מילקוט הכזבים אללה ירחמו , שתיווך ביני לבין אחד הוותיקים של בית השיטה, כדי לקבל לשימוש חשוב את "המשקולת" הזו, בלי לתת לעובדים (הערבים) בנגריה להבין איזה אוצר היה להם ביד.....

מינהר

New member
מאיר, תודה. מסקרן מאוד. הכתובת יפה מאוד.

והחזיקה מעמד.
אין כמו הכתב הערבי הציורי. הכל מעץ? או חלק ממתכת?

מינהר

New member
מאיר, מה הפס עשה בנגריה, ואיך הם חתכו

את הברזל, אם זו נגריה? לא הבנתי איפה האוזניים. הפס נראה סימטרי.
חתיכת הסטוריה מרגשת.

רואים שבצדדים יש בליטות

בכל צד חתכו חתיכה, וכך יש את הבליטות הללו בהן אפשר לאחוז בעת טילטול הפס ששימש כמשקולת בנגריה.
אורך הקטע הזה כ-50 ס"מ בעוד פס שלם אורכו 3 מטר.
איך חותכים? באמצעות אוטוגן (להבת גז דחוס) במסגריה. (מכשיר שמאחד חמצן ואצטילן לידית הפעלה אחת, מדליקים אש בקצה ויש להבה בעוצמה כזו שחותכת ברזל.
בעוצמה נמוכה אפשר גם הפוך , אפשר גם לרתך ברזל (להלחים, לחבר)

בת אל57751

New member
אתמול הראו כמה הרבה חידקים שורצים בבית חולים

אז לא צריך להיות חולה,,יש מאין לקבל את המחלה

הוא מתחיל להשתלב בפוליטיקה

הציגו תמונות שלו עורך קניות במדים. שוטר שהיה עושה זאת היה לפחות מקבל אזהרה בגין בזיון המדים.

כעת הוא גם משקר בטענה שלא חסכו מידע מהציבור.
נכון שלא צריך לפרט בפני הציבור את כל מהלך החקירות., אבל מינימום מידע, והחשוב ביותר להוציא לפירסום מיד את התמונה שלו - אי ביצוע זו רשלנות פושעת.

גם האמירה על הפקת הלקחים זהו שקר, כיוון שפירסום התמונה הוא הליך ידוע במשטרה, ורק מי שבא מבחוץ יכול לחשוב שלא צריך.

הטיעון לגבי מוקד המשטרה הוא שקר מארץ השקרים. למוקד אין שום מעמד בנושא הטיפול בידיעות המתקבלות. המוקד מקבל ידיעה בכל נושא שהוא ומעביר אותה ליעד הקשור לאותו נושא.
מי שאשם פה בכשלון הטיפול הם לא שוטרי המוקד בהחלט, אלא מי שצריך לטפל בידיעה ומשום מה לא עשה זאת, ולא ידוע לי מי ולמה.

מה שכן, כמי שכתב את "תורת-המוקד" (הנוהל להפעלת מוקד המשטרה בתל אביב) בקלסר עב כרס בן 800 עמודים, לא ברור לי מדוע המוקד לא הוציא מייד "מחסומי בזק" המיועדים תוך שניות לסגור את זירת העבירה.

התפקיד מוטל על מפקד יחידת המשמרת במוקד שמרגע תחילת אירוע חריג, חייב להימצא ליד השדר המרחבי ולנהל את הפעילות, והיכן מפקד יחידת הסיור בשטח שראה שלא מוציאים מחסומים, ולדרוש זאת ?
לפי מה שאני הבנתי לא הוצאו מחסומים, שסביר להניח שהיו תופסים את החשוד.

להיות שוטר, ויותר מזה מפכ"ל, זה מקצוע נרכש, זה לא מנהל משרד.....
אבל כבר אמרתי, ככה זה נראה שמי שלא מבין במשטרה ממנה את מי שלא מבין במשטרה ומי שלא מבין במשטרה מאשר את המינוי.
אלו התוצאות.

למעלה