רצפת אגן פגועה והמון חששות

udel

New member
רצפת אגן פגועה והמון חששות

הי, קודם כל שלום לכולן, רציתי להתייעץ עימכן : אני כרגע בשבוע 34 וזו עומדת להיות לידתי השנייה , לצערי הרב הלידה הראשונה נגמרה בואקום (אני מאמינה שהיה לי חלק גדול בכך ... חוסר ידע מבחינתי) הגעתי לבי"ח בפתיחה של 6 (אחרי 5 שעות של צירים בבית ) תוך 20 דקות הגעתי ל פתיחה של 9 , ופה צרחתי אפידורל כי באמת לא יכולתי לשאת את כאבי הצירים, קיבלתי את האפידורל הושכבתי במיטה ונכנסתי למנוחה (לצערי) של 4 שעות. במהלכם לא זזנו כלל וכלל במיטה (איזו בורות ואיזו טעות) , את המים פקעה לי הרופאה , וכמובן כמו שכתוב בספרים הלידה נתקעה. אחרי שהחליטו שאתחיל ללדת לחצתי לחיצה אחת בדיוק והתינוקת הורידה דופק, תוך 10 דקות עשו לידת ואקום והיא היתה בחוץ. כמה בורה הייתי אז וכמה זה שונה היום
בכל אופן חוץ "מתענוג" התפרים שזכיתי לו, קיבלתי גם מתנה אותה אני סוחבת עד היום ולפי דעתי כל חיי והיא רצפת אגן פגועה. הייתי בסמוך ללידה הראשונה, וגם כיום- סמוך ללידה השנייה בטיפולים אצל פיזיטרפיסטיות של רצפת האגן. אני עושה גם יוגה להריון כך שמבחינתי אני די דואגת לעצמי בכל הנוגע לרצפת האגן ומאד מודעת לחשיבותה. עדיין רגע האמת הולך ומתקרב וכל כך בא לי חוויה מתקנת הפעם בכל הנוגע לאופי הלידה, כולי תקווה שאוכל לקבל את כאבי הצירים ולהיות אקטיבית. אבל הפחד הפחד הגדול, מכך שלחיצות ודחיפות רק ירעו עוד יותר את המצב של רצפת האגן לא עוזב אותי. אשמח להמלצות אם יש.
 

debby12

New member
מנהל
יש לי כיוון

מכירה את שיטת היפנו בירת'ינג? (hypno-birthing) זו שיטה שהרעיון שלה הוא לא ללחוץ באופן יזום בכלל אלא "לנשום את התינוק החוצה" כלומר לתת לרחם ולגוף לעשות את העבודה בלי לחיצות יזומות עם מיילדת שנובחת הוראות ברקע. שווה לנסות.
 

bluehorizon

New member
חפשי את סיפור הלידה של lavendula

בפורום הריון ולידה תמיכה. אני חושבת שהוא עשוי לסייע לך.
 
לדעתי רק מיילדת פרטית

אחת שהכרת וסיכמת איתה לפני הלידה שתעזור לך ללדת ללא לחיצות. אפשרי בהחלט. מה עוד שהשלב השני של הלידה הוא קצר באופן משמעותי בלידה שניה. אני לא יודעת מאיזה אזור את. בלניאדו זה אפשרי וכמובן גם בלידת בית ואם אפשר במים זה נראה לי פתרון מושלם.
 
../images/Emo207.gifהמלצה חמהחמה על פיזיותרפיסטית

מקווה שזה בסדר לנצלש, לא ידעתי לאן לשרשר את הנושא. הייתי אתמול אצל האוסטאופטית יעל שוראקי דנן. הסיבה שהלכתי אליה היא אישית. יעל מתמחה בעבודה על איזור האגן, ומכינה נשים ללידה פעילה. היא בדקה שאצלי "הכל בסדר", ואמרה שיש חוסר תנועתיות מסוים ברחם (אני בטח לא כותבת את זה נכון, אז לא להבהל) שהיא ממליצה על המשך טיפול אצלה אחת לחודש. היא גם אמרה שאם בעוד חודש-חודשיים אני ארגיש דקירות באיזור המפשעה, זה סימן שיש הידבקויות ושאז אזדקק נקודתית לטיפול. בינתיים הכל בסדר, אבל קראתי בפורום המקביל המון פעמים על בנות שכואב להן באיזור המפשעה, זו פעם ראשונה שאני מקבלת הסבר הגיוני למה ומה ניתן לעשות. יצאתי ממנה גם עם שלל "שיעורי בית" והמלצות. היא מקצועית ומקסימה, ומומלצת בחום. עוד פרטים מי שרוצה - במסר.
 

udel

New member
גם אני הלכתי לפיזיוטרפיסטית מצויינת

הי , אני הייתי מטופלת אצל פיזיטורפיסטית שלפי דעתי מצויינת, וגם לי יש שלל שעורי בית, עדיין החששות גדולים מפני לידה שמתקרבת ובאה שבוע 35. אני מרגישה שאני די שולטת והעיקר מבינה מאד בתהליכים ובמבנה רצפת האגן, אך ואך גדול מי יודע כמה אצטרך ללחוץ בלידה והאם הנזק לא יחריף?
 
למעלה