רקוויאם לחלום

MARMELAD

New member
רקוויאם לחלום

ראיתי שהשם של הסרט הזה עלה בשרשור של הסרטים המומלצים ואני חייב להגיד לכם משהו: בפעם הראשונה שראיתי את הסרט לא הצלחתי לדבר אח"כ עשר דקות. וכמוני כל החבר´ה שגם הם ישבו בשוק. אני חושב שהדבר היחיד שהצלחנו להגיד זה: "אמיר יא בנז**ה למה הבאת ת´סרט הזה??" הסרט הזה פשוט הצליח להדהים אותי. הוא באמת סרט רע. הוא גורם לך לחשוב שכמה שאתה משתמש בסמים ומגניב ובשליטה והכל טוב ויפה - דברים יכולים להשתבש. אני חייב להודות, יחד עם זאת, שהוא לא שינה את צריכת הסמים שלי. רק ביעס אותי מאוד. מה אתם אומרים על הסרט הזה? טוב? רע? בולשיט?

MARMELAD

New member
אה, עוד משהו

לפני שבוע ראיתי את הסרט שוב עם חברים שלי, וממש לפניו ראינו עוד סרט - זה נקרא BEAUTIFUL MIND באנגלית, אין לי מושג מה שמו בעברית. וגם הסרט הזה מאוד מאוד מומלץ, אבל זה לא קשור. השחקנית הראשית בסרט הזה היא ממש אותה ג´ניפר קונלי ששיחקה ברקוויאם לחלום (את הנערה הצעירה) ופשוט מדהים לראות איך היא שונה בשני סרטים שנעשנו במרחק של שמונה חודשים זה מזה.

lola12

New member
הממ...

אז נכון שהסרט הזה בהחלט יכול להיות ההגדרה של "סרטים רעים"- הסצינות שלו רודפות כל מסטול גם אחרי הצפייה ומוזיקת הרקע ממשיכה להתנגן בראש בכל מחשבה על סוג של התמכרות, אבל- הבימוי מעולה, הרעיון עובר בצורה בהירה למדי, מוצלח, באמת לגמרי לא רע. והמשמעות? נו, זה הרי הדיון הניצחי. יש כאלו שיגידו שלא בסמים (קלים) הבעיה, אלא בנטיות התמכרות של אנשים. יותר טוב להתמכר להאגן דאז או לחשיש? למות מהתקף לב כי העורקים חסומים בשומן או מאוור דווז? ועכשיו? רק נשאר לראות את הסרט השני של אותו הבמאי, "פאי". -לולה- (שמנצלת את העובדה שהילדים שהיא מדריכה בקייטנה משחקים סופר מריו, גם זו סוג של הדרכה, לחיים טובים יותר, אני מניחה :)

אובר?

over dose? על מה את בכלל מדברת? יש לך מושג כמה קילו גראס צריך ל א כ ו ל כדי להיות באובר? תנסי להיות באובר-דוס מעישון ויישרפו לך הריאות הרבה לפני שבכלל תהיי קרובה לזה!!!!

קשכפית

New member
מסכימה אתך לגבי רקוואים לחלום

אני וטייגר הלכנו לסרט בזמנו, ועשה לי מה זה נחס, הרגשה רעה. אמרתי אז לטייגר, אתה רואה כמה הסמים זה FUKING BAD NWS ממש כך, מה זה עושה לבן אדם, התמכרות זה רע רע רע.

tiger

New member
הסרט הזה זה פאקינג בד ניוז (גם)

יש תחושה שמישהוא מאוד מוכשר חיפש רקע להציג את יכולות הוידאו-ארט שלו. שום קשר למציאות,חורים בתסריט שאפשר להעביר בהם רכבת (אנשים שמעשנים קראק ומקבלים קריז של הרואין הלואו )ומסר מוחצן ומיתחסד...בקיצור:וידאו-קליפ משגע.סרט חרא.סרטים כאלה גורמים לאנשים לחשוב שהם יודעים מי יודע מה הרבה על "סמים" וכל מה שהם יודעים זה דעות קדומות ושקרים. t

MARMELAD

New member
כן

מה שמפחיד בסרט הזה זה לא ההקצנה שלו, אלא ההרגשה שזה יכול לקרות לכל אחד. זה לפחות מה שהפריע לי באופן אישי. לגבי מה אנשיםמעשנים ואיזה סרט נהיה להם מזה - סומך עליך שאתה מבין יותר ממני

סרט מדהים

מצאתי אותו בקאזה באיכות ממש טובה וגם החלק האחרון מצויין :))) גם טריינספוטינג סרט טוב לא לשכוח!

tiger

New member
איך אומרים:שעל טעם ועל ריח...

ואני גם מסכים שזה סרט מדהים ויזואלית. טריינספוטינג למשל זה סרט מצויין מכל הבחינות .אין אמירה או ניסיון להעביר מסר אם הרואין זה טוב או רע.יש את האמירות של הגיבורים שהן מדהימות ומבריקות ביפני עצמן אבל אי אפשר להיתבלבל בין זה לבין האמירה של הסרט שמנסה בכלל ליהיות חף מאמירות גדולות.אם כבר היה שם ניסיון לומר משהוא זה היה לגבי אלכוהול...שזכה ליצוג סרקסטי ע"י דמות אלימה של הטיפוס המוחצן ששונא סמים אבל לישתות ולפוצץ לאנשים את הצורה זה ממש בסדר מבחינתו.לגבי הסמים הקשים הראו את הצדדים המכוערים "איידס" "הזנחה" "קריז" "מנת יתר"ועוד וגם את הצדדים הפחות מכוערים כמו את "הסטלה" עם השיר הבילתי נישכח של לו ריד ,את ה"זריקה"הראשונה ובסוף את ההיתפוררות של "החבר´ה".אף אחד לא מת חוץ מהתינוק ומחולה האיידס שאגב היה הילד הטוב שבחבורה שהיה האחרון שנפל מה שבא לספר שליפעמים דווקא אלה שמגיעים מבתים טובים "בני טובים" מה שניקרא הם אלה שאוכלים אותה הכי חזק כי אין להם את "החוכמת רחוב" ואוי כמה שזה נכון...הסרט העיז לומר כמה דברים כאלה כמו גם ששון קונרי/ג´ימס בונד הוא גיבור מקומי באירלנד כי הוא אולי היחידי שבאמת "עשה את זה" שאי פעם יצא מגלזגו.הסרט מתאר יפה את המקום והאוירה ,אומר כמה דברים לגבי מה הסמים יכולים לעשות ואיך שזה ניראה אבל בשאלות המוסריות הגדולות:סמים כן או לא או הרואין כן או לא הוא לא נוגע.משאיר את זה להחלטת הצופים שיכולים עכשיו להחליט מה הם חושבים על הדברים כשהם מבססים את הדעות שלהם על האמת ולא על מצע של שקרים חצאי אמיתות או מסעות צלב של הרשות למילחמה בסמים. מבחינתי כמכור זו היתה הפעם הראשונה שראיתי סרט אמין על הנושא.לא חרטא מיתחסדת בסיגנון אני קריסטיאן פ . בהחלט חויה מרעננת ואולי יחידה במינה.מישום מה כימעט (להוציא את צ´יץ´ וצ´ונג)כל מי שכבר מחליט לעשות סרט "רציני"על הנושא לא מצליח להיתאפק מלהגיד גם מה הוא חושב על הדברים,כאילו שהסרט לא יצליח להמריא בלי איזו אמירה מיתחסדת(שמת לב שבסמים בדרך כלל מישתמשים הרעים בסרטים).ליפעמים אפילו אם הוא אומר דברים שמיתישבים טוב עם ההשקפות שלך אתה מיתבעס מההיתחסדות והמניפולציות.כמו בסרט טראפיק. טו8ב אני מבקר קולנוע רע מאוד כמו ששמתם לב,קופץ מנושא לנושא אבל ניסיתי להעביר את מה שאני חושב ואני מקווה שזה עבר.

MARMELAD

New member
נכון, אבל לא בסרט החדש של טום קרוז

הסרט החדש שלו (בבימוי של שטיבן שפילברג) נקרא MINORITY REPORT והוא מציג את קרוז כשוטר בעולם עתידני משהו. אני בכלל לא אתחיל להיכנס לסיפור אבל מה שבהחלט שמתי לב אליו זה שהדמות הראשית בסרט (קרוז) משתמשת בסם - עתידני אמנם אבל עדיין סם - ואמנם יש אזכור קצר לכך שהוא התחיל להשתמש בסם הזה בגלל משבר שהיה לו אבל הוא לא נשפט על כך וממשיך עם הסם לאורך כל הסרט.

tiger

New member
כאילו היפוך תפקידים

השוטר ולא האיש הרע מישתמש בסם? במציאות כמה נורא,מישתמשים בסמים אנשים טובים ואנשים רעים גם יחד.שעטנז מזעזע ועוכר שלווה הוליוודית בעליל

MARMELAD

New member
../images/Emo58.gifספוילר: מינוריטי רפורט

אז למי שלא הבין מהכותרת - התוכן של ההודעה כולל חלקים מהסרט MINORITY REPORT של טום קרוז, ואם אתם שונאים שמגלים לכם מה קורה בסרט - תעצרו עכשיו ולכו להודעה אחרת! _______________________________________________________________________ אוקיי
..... אז הקטע בסרט הוא שטום קרוז משחק דמות של שוטר טוב. בניגוד לרוב הסרטים שבהם יש דמות ראשית טובה, בסרט הזה לקרוז אין צד אפל - בכלל. אפילו הסמים שהוא משתמש בהם לא מוצגים כמשהו שלילי, אלא בסה"כ כבריחה מחוויה קשה שהוא עבר לפני כמה שנים. הצופים רואים את קרוז מההתחלה ועד סוף הסרט כדמות הטובה של הסרט, למרות שהוא משתמש בסמים, ולסמים אין שום משמעות נוספת. יש דמות אחרת בסרט, של שוטר שמפקח על קרוז. הוא מגיע לדירה שלו ורואה שם את השאריות של הסם. הוא מכניבס את החבילה לכיס ואומר "עכשיו אתה בצרות"... ובזה נגמרת ההתייחסות השלילית לסם בכל הסרט. בהערה וחצי שזורק השוטר השני. אמנם לסמים יש משקל מינורי בסרט, אבל היה נחמד לשם שינוי לראות סרט שמתייחס לסמים כאל משהו שקורה, בלי להעביר דעה לחיוב או לשלילה על הנושא, בטח ובטח כשמדובר בסרט מבית היצר של ענקים כמו סטיבן שפילברג וטום קרוז.

black_magic

New member
אוקי אבל לא להגיד שהספר

"אני כריסטיאנה פ" לא טוב כי זה אחד הספרים הכי אהובים עלי זה מצחיק כי במקום למנוע מאנשים להשתמש בסמים הוא רק מושך אנשים להתנסות מסמים והספר הוא אחד הסיבות שהתחלתי להתנסות. כריסטיאנה מתה בסוף..
ואגב, איפה אפשר לשכור את הסרט הזה, רקוויאם לחלום?

REQUIEM FOR A DREAM

הפעם הישראלים לא מצאו שם פיסכוטי לתרגום, אז כתבו אותו כמו שהו בטח גם לא מצאו מילה לזה בעברית

tali_le

New member
../images/Emo91.gif האתר של הסרט!

אתר פסיכופטי במיוחד וממש משתלב עם רוח הסרט מומלץ למי שכבר ראה את הסרט... עברתי עליו שעות ולא הצלחתי לראות את כל החלקים שלו - הוא עצום... כדאי לחבר רמקולים, קול מדהים מצורף לאתר! טלי 107 ימים לגיוס!

tiger

New member
באמת אתר יפה מאוד

בכלל כל הסרט הזה ניראה יותר כמו תרגיל מוצלח בימיוחד במולטימדיה

למעלה