רקמה ברזילאית

pninar3

New member
רקמה ברזילאית

על איזה בד רוקמים רקמה ברזילאית?

ראיתי שצריך בד של קנווס האם אפשר גם על סטן?
אני רוצה את זה בשביל מפית לחות אז אי אפשר לרקום את זה על בד קנווס.

תודה

maybesure

New member
אפשר לרקום כמעט על כל בד

תלוי באיזה חוט תשתמשי, כמה סיבים מהחוט, ואם יש לך שליטה על מתח החוט בזמן הריקמה.
וגם - בבדי סטן יש עוביים שונים. יש את בדי הסטן הפשוטים שמשמשים לתחפושות ויש מהודרים שמשמשים לחליפות.
לא הבנתי לאיזה צורך את רוקמת - אבל ממליצה לך לקנות בד לא דקיק מידי.
עדיף דריל כלשהו.

pninar3

New member
רקמה ברזילאית

ראשית, תודה לך על המידע.

שנית, אני רוצה לרקום בשביל מפית לחלות לשבת אז לכן חשבתי על בד סטן או פודונש נראה לך מתאים?
האם את מכירה בד אחר שיכול להתאים לצורך הזה וגם טוב לרקמה ברזילאית?
ומה כנוונתך איזה חוטים אני רוצה חוטים שמתאימים לרקמה ברזילאית או שאת ממליצה לי על חוטים אחרים?

maybesure

New member
אם תרצי בד מבריק

אני ממליצה על דושס. לא מכירה פודונש. הדושס משמש כבטנה בחליפות, כאשר משתמשים בו לעיתים בחלק החיצוני של צווארונים כדי לתת ברק לבגד.
אני מאוד אוהבת את הבייבי דריל, הוא נוח לריקמה , יש לו מעט נפילה (בניגוד לדריל שהוא יציב מידי) והוא לא מבריק.

מה הכוונה "חוטים שמתאימים לרקמה בריזלאית"? יש חוטי משי שהם מבריקים, יש חוטי רקמה כמו אלו שסורגים בהם כיפות, ויש חוטי מולינה. בכל אלו אפשר בקלות לרקום רקמה ברזילאית. לכל חוט האפקט שלו. תלוי גם בגודל האובייקטים שתרקמי. אם האיור קטן - הייתי בוחרת ב 2 חוטי מולינה. אם האיור גדול הייתי בוחרת בחוטים שרוקמים בהם כיפות, או חוטים מבריקים.

האפקט היפה של רקמה בריזליאית מתקבל ע"י צפיפות התכים, צפיפות האובייקטים הרקומים, מגוון הצבעים ושימוש פה ושם בחוטים מתגוונים. לא ממש משנה על איזה בד או באילו חוטים תשתמשי.

רוצה להוסיף לתשובתה הרחבה של מייבי, שבחירת

החוט לרקמה ברזילאית רצוי שלא תהיה מולינה. חוטי מולינה נותנים מראה אחיד יותר, וברקמה ברזילאית אנו מעוניינים להדגיש את מגוון התכים ואת תלת המימד שלהם, לכן מומלץ להשתמש בחוטי משי מבהיקים או בחוטים בשזירת פרל (ה"רגילים", בפקעות). כמו כן הייתי משתמשת בבד מאוד יציב כדי לתת בסיס איתן לרקמה שהיא כבדה יחסית. לא הייתי משתמשת בסטן. הייתי משתמשת בתערובת כותנה ופשתן, בד עם "נפילה" יפה מעל החלה, אבל עבה יחסית, ובעל מראה טבעי שיהווה ניגוד לברק החוטים.
וכמובן - בחירה היא תמיד עניין של טעם בסופו של דבר, וטעמך הוא הקובע!

למעלה