רקמה מצרית

רקמה מצרית

לזכר יציאתנו ממצרים ואכילת המצות שהמתכון שרד את תלאות הזמן,
לזכר 40 השנה שהסתובבנו במדבר בואו נדבר רקמה מצרית.
אז יש כזה דבר ואפשר להתחיל במקום שבו מישהו אחר כבר עשה עבודה נהדרת ואסף רקמה מצרית.
כנסו לקישור ותהנו מאוסף נהדר של רקמה מצרית.

אמנות הרקמה במצרים העתיקה

משאריות הביגוד שהתגלה על המומיות מתקופת השושלות המצריות העתיקות מראות כי המצרים שכללו יצרו אמנות רקמה מתוחכמת.
הציורים על גבי סרקופגים מראים בבירור את הרקמה על בהגדים שלבשו אישים חשובים.
הכותנה הייתה ידועה באותה העת ויתכן וזו התחלת ההסטוריה של הכותנה המצרית הידעוה באיכותה.
הפשתן באותה תקופה היה לפי הכתובים במרקם של האלים.

רקמת חוטי מתכת מצרית

במצרים העילית קיימת מסורת ארוכה של כ 100 שנה של רקמה בחוט מתכת. רוב עבודת חוט המתכת משתמשת בחוטי כסף ברשת לבנה, שחורה או כחולה, אבל יש גם דוגמאות רבות של goldwork, בעיקר מהמאה שעברה. רקמת חוטי מתכת המצרית מעוגנת במסורת הקופטית, ומשתמשת בטכניקות מיוחדות כדי לקשט את הצעיפים המיועדים בעיקר לשמלות כלה. הדוגמאות המקובלות הן של פרחים, גיאומטרית ובעלי חיים. במקור הרוקמות עבדו ברצועות הקטנות שנאחזו בבד באמצעות תכים אלכסוניים של מתכת מוכספת או חוט זהב. הרקמות נמכרו במקור על ידי שקילתם מכיוון שביצירות שולבו רצועות אמיתיות של כסף וזהב. היום עובדים עם חוטים מצופים מתכת.

הטכניקות המעורבות ברקמת חוטי מתכת מצרית שונות מעט מאלו שנראות בדרך כלל במקומות אחרים ביבשת אפריקה. המוקד של הטכניקה הוא ליצור הרבעה צרה בצורת אות S שגם מונח ישר, והוא מוחזק בתוך רשת. דפוסים שונים נבנים משילובים של צורות אלה. סבורים כי טכניקה זו מקורה בטורקיה והתפשטה בהדרגה לאזורים אחרים של השפעה עותמאנית.

הרקמה דומה לאוחז ומאוחז.

גלביה מצרית מעוטרת ברקמת יד

הייתן מאמינות - 40 דולר לגלביה רקומה ברקמת יד.
רקמת יד?

כשהייתי קטנה אמא שלי נסעה למצריים והביאה

לי אחת כזו: בצבע קרם עם רקצה חומה. אני, שבקשתי שטיח קיר ארוג בדוגמת חמורים, מאוד התאכזבתי ולא ידעתי להעריך
שונא מתנות יחיה, לא?..

אפשר להציע חוויה מתקנת

לא בדיוק חמור אבל יש משהו בתחושה של חמור עם דבשת?

מצרי עם קצת חמור בצד

אולי היא ראתה את שטיח הקיר הזה, התלבטה אם מתאים או לא ואז קנתה לך גלביה כי נגמר הזמן?

היא הביאה אפליקציה דומה. ואני חושבת,

שבמבט לאחור זה די משונה שכילדה בת שתים עשרה ידעתי שאני רוצה שטיח ארוג, ולא ג'לביה רקומה או אפליקצייה. זה לא נשמע קצת מופרז? עם מה אמא שלי נדרשה להתמודד...

ממש לא

הכי רגיל בעולם.
זוכרת בקשות דומות של הבת וכשהבינה שאין מצב שתקבל בדיוק מה שהיא רוצה התחילה לטייל בעצמה בעולם ולקנות מה שבאמת מתחשק לה.
ילדה בת שתים עשרה הכי "רגילה" בעולם.

למעלה