רקע בפיסיקה וכימיה

רקע בפיסיקה וכימיה

שלום כולם! אני הולכת ללמוד באוניברסיטה העברית שבה, כמו שאתם יודעים, אין קורס קייץ. לא למדתי כימיה או פיסיקה אי פעם בחיי ואין לי אפילו שמץ של ידע בנושאים האלה. האם יש צורך ללמוד משהו עצמאית או שילמדו את הכל מהבסיס? ואם כדאי ללמוד עצמאית, מאילו ספרים?
 

bebx

New member
יש קורסי קיץ!!!

את צריכה לפנות למכינה שם... יש קורסי קיץ זה בדוק. למדתי שנה באונ' העברית!
 

יוסי n

New member
אכן יש קורסי קיץ באונ' העברית...

אך ההרשמה אליהם כבר הסתיימה והקורסים עצמם כבר החלו, כך שלמיטב הבנתי כבר אין אפשרות להצטרף אליהם. מה שאני מציע לך הוא לקנות או להשאיל ממישהו ספרי לימוד בפיסיקה וכימיה, ולהתחיל ללמוד לבד את הדברים הבסיסיים (מושגים, חוקים וכד'), כרענון לקראת שנה א'. הקורסים בשנה א' אמנם מתחילים מהבסיס ואינם מתבססים על ידע מוקדם, אך זהו תמיד יתרון. ספר מומלץ בפיסיקה,בנושא מכניקה,הוא ספר שנקרא "מכניקה ניוטונית" של עדי רוזן, בהוצאת 'מכון וייצמן'. ספריו של יורם אשל מומלצים גם הם (ויוכלו לעזור בנושאים חשמל ואופטיקה). בנוגע לספרים בכימיה - תצטרכי לברר. בהצלחה.
 
ספרים

כמו שאמרו מעלי, לפיסיקה יש את יורם אשל. הספרים שלו טובים גם למכניקה, ודווקא רוב האנשים שאני מכירה מאוד אהבו את הספר מכניקה שלו ולא הסתדרו עם הספר של חשמל. לכימיה מאוד מומלץ "עקרונות הכימיה" של מנזורולה. הוא בא בשני כרכים ויעזור לך גם במשך שנת הלימודים.
 

Carla12

New member
אושרית

יש לי את שני הכרכים של "עקרונות הכימיה" ורציתי להתחיל לדפדף ככה עד שמישהו אמר לי שהחומר בספרים האלו הוא די מורחב ומה שלומדים בקורס הכימיה של האוניברסיטה לא דורש את כל הפירוט הזה, ואני לא יודעת על מה לשים דגש..
 
מוזר

בקורסים של כימיה שאני למדתי בהם, הספר הזה היה בדיוק לפי מה שלמדנו, לא יותר מדי ולא פחות מדי. בתור הכנה, אני חושבת שיספיק אם תעברי על הנושאים הבאים: חומר ומדידות - מסה, נפח, צפיפות, נק' התכה, נק' רתיחה, מעברי יחידות. אטומים, מולקולות, טבלה מחזורית, מול, מספר אבוגדרו, יונים, נוסחאות אמפיריות ונוסחאות מולקולריות. ריאקציות כימיות - המשוואה הכימית, השקעה, סתירה, יצירת גזים. חישובים סטויכיומטרים. קשר כימי ומבנה מולקולרי - דיאגרמות לואיס, פולריות. כוחות בינמולקולרים - מצבי צבירה, תהליכי המסרה, תכונות המים. זה ייתן לך בסיס לא רע להתחלה, שממנו יהיה לך יותר קל להבין את ההמשך.
 

Carla12

New member
תודה !

כנראה שאני אצטרך למילון לידי , יש הרבה דברים שאני לא מבינה את המשמעות שלהם
תודה לך..
 

RubberS

New member
נצל"ש - קורס ההכנה של צפדיה

עד כמה קורס ההכנה בכימיה בת"א דומה לכימיה כללית ואנליטית שמעביר ד"ר צפדיה בתואר במדעי החיים? האם יש חומר שהוא מעביר בקורס ההכנה שהוא לא מעביר בקורס?
 
קורס הקיץ זו גרסה שטחית יותר

של כימיה כללית ואנליטית בסמסטר א' של שנה א' במדעי החיים. למיטב ידיעתי אין משהו שהוא מלמד בקורס ההכנה ולא מלמד בקורס של סמסטר א'. מה שכן, מאנשים שעשו את קורס הקיץ, הבנתי שהוא די עזר להם אח"כ בקורס של סמסטר א'.
 

RubberS

New member
תודה על התשובה

רציתי רק לדעת עד כמה שיטחי קורס ההכנה? כלומר אלו נושאים שמועבר בקורס המצויין שמעביר צפדיה במדעי החיים לא נכללים בקורס ההכנה (למשל נושאים כמו אורביטלים וכו'), ובנושאים שכן חופפים בין הקורסים עד איזה רמה מגיעים בקורס ההכנה?
 

dafmic

New member
לדעתי זה מיותר

בירושלים בסמסטר א' יש המון זמן פנוי (לומדים 2 ימים מלאים ועוד 2 חצאי ימים*). לי למשל היה קשה להושיב את עצמי ללמוד מרוב שהיה כ"כ הרבה זמן פנוי, ורק כשהתחלתי לעבוד התחלתי גם ללמוד (קצת) אחר הצהרים (וזה עוד בנוסף לכמה שעות בשבוע שהיו תפוסות לטובת מלגת מעורבות חברתית).. נכון שלי דווקא היה רקע (אבל זה היה כ"כ מזמן שכבר הספקתי לשכוח - ולראיה, אני כנראה אקבל ציון מאוד נמוך במבחן בחשמל שהיה לא מזמן), אבל אני מכירה אנשים שבאו בלי שום רקע, או עם רקע ברמת למדתי-עד-כיתה-י'-וגם-זה-בקושי, ועם השקעה סבירה (לא מטורפת) הוציאו ציונים יפים. כמובן שיש גם אנשים שלא השקיעו בצורה עקבית מספיק, או שהשקיעו אבל לא הלך להם (קורה גם לטובים ביותר), אבל לתפיסתי עדיין - שנת הלימודים נועדה ללימודים. חופש נועד למנוחה/טיולים/משפחה/חברים/עבודה/מה שלא יהיה. ללמוד במהלך החופש לדעתי סתם שורף אנרגיה שתצטרכו אותה אח"כ. מי שחושב שלא יהיה לו זמן במהלך השנה כי הוא יצטרך לעבוד - שינצל את הזמן עכשו! (אם כי אני חושבת שאפשר גם לעבוד בסמסטר א', לפחות כמה שעות בשבוע). שוב, זו דעתי האישית. אבל - אם כבר מתעקשים ללמוד, לדעתי יורם אשל לא מספיק לרמה שצריך במכניקה (אולי בחשמל), אבל זה מאוד תלוי במרצה (בשנים קודמות זה היה יותר ממספיק, אז אולי באמת עדיף להתחיל מלמטה ומקסימום לעשות השלמות תוך כדי השנה). בהצלחה!
*כל זה נכון לרפואה-רפואת שיניים. אם את במקרה למדעי הרפואה, אז אולי אולי כן כדאי ללמוד לפני, כי סמסטר א' שלהם יותר קשה.
 

vilch

New member
מנזורלה ../images/Emo115.gif (כימיה)

למנזורלה יש גם ספר אחד מקוצר שהוא בעובי של פחות מחצי מאחד הכרכים של המורחב. השנה למדתי בעברית שנה ראשונה והספר הספיק בהחלט לכל הקורס ובטח שהוא טוב כחומר רקע (למרות שכמו שכתבו מעלי אין צורך להלחץ וללמוד לפני תחילת השנה). אבל יש מצב טוב ששנה הבאה יחליפו את המרצה הגרוע שהיה לנו השנה לכן חשוב לראות מה יהיו התכנים והדרישות של המרצה בשנה הבאה.
 

FrezieGrant

New member
עידו, זה אתה? לא ראיתי אותך פה קודם

אגב, שמעתי שהתקבלת בירושלים. המון מזל טוב ובהצלחה בהמשך! (לא בטוחה שאפגוש אותך כדי להגיד לך אישית, אז לפחות כאן)
 
למעלה