רקע מתמ'-מדעים במדעי המחשב
שלום. בימים אלה כידוע מתבצעות ההכרעות ואני מתלבטת בין הרשמה למכינה של האוניברסיטה העברית (במגמת מחשבים) לבין הרשמה לשנה א' במדעי המחשב. זה אמנם עוד תלוי בציון שאקבל בפסיכו' (ככל הנראה גבוה) אבל גם אם אתקבל אני שוקלת לעשות את המכינה לצורך העמקת הידע והמיומנות במתמטיקה וכו'. ה"קרדיט" הזה שלי למכינה נובע מהמלצה חמה של אחי, שעובד כבר שנים בתיכנות וסבור שהכנה שכזו מאד מאד מקילה (וחבל לו שהוא לא "בזבז" על כך שנה) על ההסתגלות ופותרת בעיות פערים שצצות לאחר מכן. מאידך- רוב האנשים שדיברתי איתם אמרו שחבל לי על הזמן (במשמעות המקורית של הביטוי
ולא להוסיף על עצמי את נטל השנה הזו. בתיכון למדתי בעיקר מוזיקה, ניגשתי למתמטיקה 4 יח' וקיבלתי 96 ולמחשבים ב-3 יח' וקיבלתי 98. במסלול של המכינה אליו אני שוקלת להירשם לומדים 5 יח' פיזיקה (בחיי לא נגעתי בפיזיקה!), 5 מתמטיקה ו-5 מדעי המחשב. (מאנגלית ככל הנראה טפו-טפו-טפו יהיה לי פטור) עד כמה החומר של הבגרות משמעותי בהתחלת הלימודים? האם חזרה עליו מועילה מאד בהתחלת השנה או שבכל מקרה אהיה בשוק בדיוק כמו שאר התלמידים? ההתלבטות גוברת על רקע המחשבה שלי לקחת מסלולי מדעים "כבדים" (תוכניות למצטיינים/ משולבות- לדוג' תכנית במדעי המחשב וביולוגיה חישובית- אודה בכלל להתייחסות לתכנית הספציפית הזו מצידך) ומפחיד אותי "להיתקע" בחומר, ושסביבי יהיו חבר'ה שלנושאים האלה הקדישו את כל חייהם... תודה רבה על הסבלנות והמאמץ.
שלום. בימים אלה כידוע מתבצעות ההכרעות ואני מתלבטת בין הרשמה למכינה של האוניברסיטה העברית (במגמת מחשבים) לבין הרשמה לשנה א' במדעי המחשב. זה אמנם עוד תלוי בציון שאקבל בפסיכו' (ככל הנראה גבוה) אבל גם אם אתקבל אני שוקלת לעשות את המכינה לצורך העמקת הידע והמיומנות במתמטיקה וכו'. ה"קרדיט" הזה שלי למכינה נובע מהמלצה חמה של אחי, שעובד כבר שנים בתיכנות וסבור שהכנה שכזו מאד מאד מקילה (וחבל לו שהוא לא "בזבז" על כך שנה) על ההסתגלות ופותרת בעיות פערים שצצות לאחר מכן. מאידך- רוב האנשים שדיברתי איתם אמרו שחבל לי על הזמן (במשמעות המקורית של הביטוי