רקע מתמ'-מדעים במדעי המחשב

רקע מתמ'-מדעים במדעי המחשב

שלום. בימים אלה כידוע מתבצעות ההכרעות ואני מתלבטת בין הרשמה למכינה של האוניברסיטה העברית (במגמת מחשבים) לבין הרשמה לשנה א' במדעי המחשב. זה אמנם עוד תלוי בציון שאקבל בפסיכו' (ככל הנראה גבוה) אבל גם אם אתקבל אני שוקלת לעשות את המכינה לצורך העמקת הידע והמיומנות במתמטיקה וכו'. ה"קרדיט" הזה שלי למכינה נובע מהמלצה חמה של אחי, שעובד כבר שנים בתיכנות וסבור שהכנה שכזו מאד מאד מקילה (וחבל לו שהוא לא "בזבז" על כך שנה) על ההסתגלות ופותרת בעיות פערים שצצות לאחר מכן. מאידך- רוב האנשים שדיברתי איתם אמרו שחבל לי על הזמן (במשמעות המקורית של הביטוי
ולא להוסיף על עצמי את נטל השנה הזו. בתיכון למדתי בעיקר מוזיקה, ניגשתי למתמטיקה 4 יח' וקיבלתי 96 ולמחשבים ב-3 יח' וקיבלתי 98. במסלול של המכינה אליו אני שוקלת להירשם לומדים 5 יח' פיזיקה (בחיי לא נגעתי בפיזיקה!), 5 מתמטיקה ו-5 מדעי המחשב. (מאנגלית ככל הנראה טפו-טפו-טפו יהיה לי פטור) עד כמה החומר של הבגרות משמעותי בהתחלת הלימודים? האם חזרה עליו מועילה מאד בהתחלת השנה או שבכל מקרה אהיה בשוק בדיוק כמו שאר התלמידים? ההתלבטות גוברת על רקע המחשבה שלי לקחת מסלולי מדעים "כבדים" (תוכניות למצטיינים/ משולבות- לדוג' תכנית במדעי המחשב וביולוגיה חישובית- אודה בכלל להתייחסות לתכנית הספציפית הזו מצידך) ומפחיד אותי "להיתקע" בחומר, ושסביבי יהיו חבר'ה שלנושאים האלה הקדישו את כל חייהם... תודה רבה על הסבלנות והמאמץ.
 

gil levi

New member
שליטה בחומר של התיכון

טובה רק לשבועיים הראשונים של התואר וגם זה בהגזמה. אני התחלתי את הלימודים באונ' ישר אחרי התיכון ואני יכול להעיד שהשליטה בחומר של התיכון לא תרמה לי מעבר לקצת פחות לחץ בשבועיים הראשונים. אם כבר, יש קורס של האוניברסיטה הפתוחה (נדמה לי שקוראים לו "משוב למתמטיקה") שחוזר קצת על החומר של התיכון וגם מלמד קצת חומר של אונ'. ראיתי המלצות עליו בפורומים. את יכולה לקחת את הקורס או לנסות להשיג את הספרים. אני בטוח שבפורום האו"פ (האוניברסיטה הפתוחה) יוכלו לתת מידע נוסף על הקורס ולהמליץ עליו בהתאם למה שאת מחפשת.בהצלחה.
 
אונ' פתוחה ומעבר לתכניות מיוחדות

מישהו יודע לגבי מעבר מהאונ' הפתוחה לחוגים נוספים באונ' העברית? למדעי המחשב יש אפיק מעבר אבל אם המסלול הוא משולב- מסתכלים רק על נתוני בגרות+ פסיכו' (לחוג האחר) או על נתוני השנה הראשונה באו"פ גם לשם קבלה לחוג הנוסף? תודה.
 
עצה

אני אצטרף לדעתם של אלה שחושבים שהמכינה תהיה לך מיותרת. אם כבר התקבלת ללימודי תואר אני באמת חושב שזה בזבוז של שנה. מצד אחד המכינה היא קשה ושוחקת (כמעט כמו שנה אקדמאית) כך שהנאה זה לא יהיה. ומצד שני הערך שזה יתן לך להמשך הוא אכן פחות או יותר הקלה של שבועיים בלימודים. אני מאמין שעדיף בשנה הזאת להתחיל ללמוד ולהיכשל ב-60% מהקורסים מאשר לעשות את המכינה. כי תחשבי: גם אם תעשי את שנה א' ותאלצי לחזור על קורסים רבים בשנה ב' עדיין תתחילי את שנת תשס"ח (כלומר ספטמבר 2007) עם הרבה הרבה יותר ידע וניסיון אחרי שנה אקדמאית מאשר אם תגיעי לשם אחרי מכינה שבינינו לא תתרום לך הרבה מדי. אם לא ברור לך שתתקבלי כבר עכשיו זה עניין אחר לגמרי. אבל סתם לעשות מכינה שבזמן הזה ניתן "להתקרב" לתואר ולטעום מהדבר האמיתי זה מיותר. בנוגע לאפיקי מעבר, הם קיימים, אבל בעייתיים משהו. גם נדרשים ציונים מאד גבוהים יחסית (90+ והאו"פ היא ממש אבל ממש לא שכונה), וגם יהיו לך כמה השלמות לעשות כי המסלולים הם לא אחד לאחד. כלומר לא הייתי בונה על אפיקי המעבר האלה. אם האופציה שלך זה או ללמוד באו"פ שנה הבאה או לעשות את המכינה וללמוד באונ' העברית שנה אחרי זה (כי את מאמינה שאחרי המכינה יהיו לך את הציונים בשביל זה) אז אולי עדיף לחכות שנה (אלא אם כן את רוצה לעשות את כל התואר באו"פ). בכל אופן בהנחה שיש לך ממוצע 100 עם בונוסים (וסביר שיש לך יותר) הדרישות בעברית למיטב ידיעתי לא גבוהות מדי. פסיכומטרי 700 צריך להספיק. ואם יש לך 105 אז גם 650-660 צריך להספיק.
 

ron369

New member
בקשר לאפיקים,

הנה. ו-ישירות לירושלים. בקשר ללימודים של שנה באופ' - אני ממליץ לך לבקר בפורום האופ' בתפוז (כן, יש פורום כזה), ולקרוא את ההודעה הבאה שכתבתי (לא כי השקעתי בה כ"כ הרבה שהיא ראויה לפרסום [להיפך!] - פשוט אחרי שחשבתי מה אכתוב בתגובה להודעתך, חשבתי שהיא תכסה את רוב הנושאים). אגב, זה: http://www.openu.ac.il/courses/04101.htm בטעות לא הוסף ממקודם. מידע על הקורס "אשנב למתמטיקה". (אגב, לא נראה לי שצריך להתחיל רק עם קורס אחד, ועוד עם זה, למי שיש ידע מספק במתמטיקה (עברת 3~4~5 יח'?). בקשר לקורסים הספציפיים - יש יועצים של האופ' בטלפון או בפגישה, ויש את הפורום בתפוז)
 

ron369

New member
*להיפך - היה עדיף כנראה אם הייתה

נשארת אנונימית.
 

ron369

New member
הקורס הוא "אשנב למתמטיקה"

ולהגיד שמה שהוא עושה זה רק לחזור על החומר של בי"ס זה מעט לא מדוייק
הוא עושה הרבה יותר מכך, ובין השאר הוא מבוא מצויין ש"חוזר" על החומר (ומלמד אותו בגישה מיוחדת - אוניברסיטאית). לא צריך לצפות לדברים מרגיזים כמו אינטגרלים, אלא יותר להגדרות של "איך מגדירים פונקציה", "איך מוגדרים המספרים הטבעיים", "איך מגדירים גיאומטריה אוקלידית" (אקסיומות וכו'), וכד'. בהחלט מעניין (די). אבל לא בהכרח קל, למי שרגיל לבי"ס.
 

GuestOfHonor

New member
רקע

אהלן, אני לומד מדעי המחשב וביולוגיה חישובית בעברית (קורה). לגבי רקע במתמטיקה ומחשבים - אני מסכים עם הדעה שמכינה זה Overkill, אבל מצד שני כדי מאוד מאוד להכין את עצמך לקראת הלימודים. שנה א' היא מאוד קשה גם למי שעושה מדעי המחשב 'נטו', ועוד יותר למי שעושה ביולוגיה חישובית. איך מתכוננים? כמו שאמרו כאן, לוקחים את הספרים של האו"פ באלגברה לינארית וחשבון אינפנטסימלי וחורשים עליהם כאילו אין מחר. יש עוד חצי שנה לתחילת הלימודים, והמעבר הזה יכול להיות ההבדל בין שנה מסוייטת לבין שנה שעוברת טוב. לגבי תכנות, פחות קריטי להתכונן לזה מאשר למתמטיקה (בעיקר אם יש לך 'ראש טוב' לתכנות) אבל בהחלט שווה לקחת את הקורס הכנה של האוניברסיטה בקיץ. אם אני לא טועה בתיכון לא מלמדים תכנות מונחה עצמים, אז כמו שכבר אמרו פה שווה לך להכיר לעצמך מושגים בסיסיים בתחום כמו מה זה מחלקה ואובייקטים, מה זה ירושה ופולימורפיזם וכן הלאה. כמו כן, אני לא זוכר אם ב3 יח"ל נוגעים במבני נתונים כמו עצים בינאריים, רשימות מקושרות וכן הלאה, אז שווה לעשות לעצמך היכרות איתם מכיוון שמרגע שהלימודים מתחילים, יהיה לך מעט מאוד זמן פנוי לשבת וללמוד דברים ברוגע, בגלל העומס של המטלות בקורסים השונים. ועוד עצה קטנה אם את בוחרת ללכת על ביולוגיה חישובית - עשי לעצמך טובה ותקראי קצת כימיה בסיסית. כרגע נראה שזאת נקודת התורפה של התוכנית, וכל שנה הם מנסים משהו חדש (החל מלשלוח את הסטודנטים לעשות את הקורס השלם של כימיה כללית לביולוגים, וכלה בסדנאת-כסת"ח של ללמוד עצמי בשווי 1 נ"ז). כימיה ברמה תיכונית בהחלט אמורה להספיק. אם יש לך שאלות ספציפיות לגבי התוכנית של ביולוגיה חישובית, אני אשמח לענות.
 

GuestOfHonor

New member
ועוד משהו קטן

נראה לי שמי שתדע הכי טוב לענות לך לגבי האם אפשר דרך אפיק המעבר להתקבל לביולוגיה חישובית היא המזכירה של החוג - ליטל (טל' במשרד 02-6584117). ניחוש שלי - לא, אבל כל קורס שתעשי בפתוחה ונמצא ברשימת הקבלה יחשב לך (לי הכירו בחלק מהקורסים הנ"ל עוד לפני שהאפיק נכנס לתוקפו)
 
איזה דג שמן נפל בחכתי... ../images/Emo13.gif

תודה רבה על רוחב ההתייחסות! אני עוד אחקור אותך כהוגן
, אבל לשם התחלה- -אם המכינה היא "אוברקיל"- זה אומר שמשהו היא הורגת, לא?
יש ערך למתמטיקה/ פיזיקה/ מדעי המחשב שלומדים בה? [גם מבחינת "הכושר הריאלי"] -משום שאם הבנתי נכון רוב החבר'ה כאן אמרו שזה בטל בשישים... -עד כמה הקורס "אשנב למתמטיקה" יעזור? (ביחס, לדוג', ל-5 יח' במתמ'. אם אני מבינה נכון, אלו דברים שונים לחלוטין)- האם הוא מהווה קרקע טובה? -המושגים שהזכרת ממדעי המחשב (לא זכור לי שנגענו בהם)- מאין לעבור עליהם? או"פ? אינטרנט? -לגבי "קורס הקיץ"- יש בכמה תחומים, נכון? אילו תחומים הכי חשובים לי? +כמי שאין לה רקע בכלל בכימיה (חוץ מטיפה קריאה באינטרנט)- האם הם עוברים על חומר באופן שהוא "יעבור מעל לראש" למי שלא טבל בו קודם? חן חן, ומועדים לשמחה!
 
תיקון-

"+כמי שאין לה רקע בכלל בכימיה (חוץ מטיפה קריאה באינטרנט)- האם הם עוברים על חומר באופן שהוא "יעבור מעל לראש" למי שלא טבל בו קודם?" -הכימיה היא רק דוג' לכל ידע שטרם למדתי ונלמד בקורס הקיץ.
 

ron369

New member
לא בהכרח. גם שינון 500 עמודי

היסטוריה בוודאי יהיה "אוברקיל", לא? (אין לי זמן להמשיך עכשיו. בקיצור, אשנב מעולה בתור מבוא, אבל בטח עדיף אינפי I (והפטור שלו))
 
השאלה היא גם אם אני אסתדר עם

אינפי I לפני הרקע של ה"אשנב". (אני מעתיקה מילים בסינית)
 

ron369

New member
למה לא?

זה פחות או יותר מה שקורה באונ' רגילה, כך ש - למה לא? וחוץ מזה, יש קורסים שצריך לעשות לפני, לדעתי. דיסקרטית ולינארית I, למשל, בו"ז (יכול להיות שעם אשנב, אבל אני חושב שדי די טפשי - כי דיסקרטית מכילה די הרבה מהחומר שלו). בכל אופן, את לא חייבת ללמוד את כל הקורסים ממש. אפשר לנסות ללמוד מספרים.
 
למעשה, ההבדל היחיד בין קורס לספר

בפתוחה הוא שאין פגישות עם המנחה? כל תהליך הלמידה מתקיים בעזרת הספרים? או שיש חומרי לימוד נוספים כאשר נרשמים לקורס? אז הסדר הראוי על פיך הוא- אשנב+דיסקרטית+ליניארית I בהתחלה? (בהנחה שאני בור ועם הארץ במתמ'...)
 

ron369

New member
זה לא בדיוק שיש "עוד דברים"...

בלא כל ספק יש: חוברות ממ"נים, תוספות תרגילים, מבחנים, וכד'. (בפרט למפגשי ההנחיה) אך זה הרבה מעבר לכך. הנקודה היא העבודות, לפחות בהתחלה. עכשיו, אחרי קורס או שניים במתמ' (לפחות, לי יש יותר מכך), בטח אוכל ללמוד בעצמי ולבדוק את העבודות של עצמי. אבל המפגש הראשון עם החומר האוניברסיטאי (אני מניח שבדירוג הקושי, הדברים נראים בערך כך: אשנב < דיסקרטית < לינארית I (לפחות באופ') < אינפי I - אבל זה די אינדיווידואלי), שלא לדבר על חומר אוניברסיטאי "מתקדם" יחסית (אינפי), הוא קשה. זה יותר מקושי של פתרון התרגילים, או הבנת הגישה (שקשים מאד בשם עצמם, אך בוודאי ניתן להתמודד עימם, לבד - הספרים של האופ' מסבירים מצויין [לכל הדעות, אני מניח]). את צריכה להתרגל לסגנון הכתיבה האקדמי בעצמו. בכל אופן, בקשר לאיזה קורסים אני ממליץ לך בהתחלה - אני צריך לחשוב על זה. אבל השאלה תלויה בעיקר בך. בכמה את רוצה להשקיע, באם את רוצה לקחת גם קורסים שלא תוכלי בסבירות גבוהה לקבל פטור מהם (אשנב!), וכד'. אגב, אולי אפשר באמת לוותר על הכתיבה של חומר אוניברסיטאי. את זה בטח תוכלי ללמוד מאוחר יותר, וזה לא עד כדי כך קשה (כמו מוריד ציונים). [אני ממליץ לך לשאול בפורום האופ' בקשר לאילו קורסים בדיוק. אולי אני יכול להמליץ בהצלחה לעצמי או למי שאני מכיר, אבל לך הייתי מציע לשאול שם (ולא לשכוח את היועצים)] ועכשיו, לסיום: אל תעשי שום דבר קבוע ע"ס ההודעה שלי היום. יש לי הרגשה ששכחתי כמה דברים חשובים, ויותר גרוע, שכתבתי כמה דברים שניתן להבין בכמה אופנים, חלקם אולי שגויים. *מאשים את החום (או הקור)*
 

GuestOfHonor

New member
../images/Emo19.gif

מכינה זה Overkill - כמו שסיפרו פה, במכינה עובדים מאוד קשה והיא מאוד תחרותית. בהנחה שיהיו לך את הנתונים להתקבל למה שאת רוצה, הרבה יותר הגיוני לבלות שנה בלעשות קורסים מהפתוחה (אינפי ולינארית - את תודי לעצמך מליון פעם אם תעשי אותם לפני, בעיקר בהתחשב בזה שהממוצע באינפי I בעברית השנה היה 55...). אשנב - לא עשיתי. הקטע הוא שמתמטיקה ברמה 'אקדמית' זה ראש אחר לחלוטין מהתיכון. בגדול מאוד, בתיכון לומדים טכניקה (ילדים, זאת הנוסחא לחישוב טור הנדסי) ובאוניברסיטה מבינים למה זה עובד, ברמת הפרטים הקטנים (ילדים, תכירו את קושי, הוא בחור צרפתי נחמד ובשבוע הקרוב נראה לכם בדיוק איך הוא מראה שטורים מתכנסים ואתם גם תזכרו את ההוכחה הזאת בע"פ למבחן). אשנב לפי מה שהבנתי אמור להכניס אותך לראש הזה. אני הסתדרתי יפה עם להיכנס לזה בעזרת הקורס 'אלגברה לינארית I' של הפתוחה, אבל אני מתאר לעצמי שאשנב מאפשר כניסה יותר חלקה לחומר. הבעיה היא, שהוא לא מקביל לשום קורס בעברית ולכן אי אפשר לקבל זיכוי מקורס זה או אחר על סמך ציון גבוה באשנב. מושגים ממדעי המחשב - אני משאר לשאר אנשי הפורום לענות על השאלה איך לומדים אותם עצמאית, פה זה בדיוק המקום לשאול שאלה כזאת
. קורס קיץ בתכנות - גם לא עשיתי ולא מכיר, אבל חברים מהחוג שהגיעו בלי רקע בתכנות אמרו שהקורס שירות בקיץ מאוד עזר להם, ולאנשים בלי רקע בחוג שלא עשו את הקורס היה משמעותית יותר קשה להיכנס לעניינים בקורס מבוא למדעי המחשב. רקע כללי בכימיה - מה שעשו השנה זה לתת איזשהו קורס, ללא ציון, שרובו היה מבוסס על למידה עצמית ותרגולים בכיתה. לי לא היה רקע בכימיה, ואני חושב שאם הייתי יושב לפני הלימודים וקורא בנחת את אותו ספר שקראתי בלחץ תוך כדי הסמסטר, החומר היה נכנס יותר טוב.
 
איזה ספר זה בכימיה? ../images/Emo13.gif

כרגע ככל הנראה החלטתי היא מכינה, עם עיון בספרים של האו"פ (אולי אפילו קורס או שניים בחופשות עד הלימודים) רק עם המכינה אגיע לסף הנדרש למגמת ביולוגיה חישובית/ קוגניציה. (לעזאזל עם הקרייריסטיות הזו!) [אני הולכת לכס(ת")ח לעצמי ת'צורה
]
 
למעלה