רק אותי זה הצחיק?

pumiki8

New member
רק אותי זה הצחיק?

באמצע הוויכוח "ארומתרפיה - לקיחה פנימית או לא?" יש את זה. החלק אליו אני מתייחס כמובן הוא: "בצלוחית עמוקה שימו את אותם שמנים יחד עם שמן בסיס של שקדים או שומשום באותה הכמות למשיכה על הגוף לליטוף מפתה ומזמין השמנים מצוינים גם במין אורלי לא יוצרים תגובות נגד ואינם מזיקים."
זה בכלל הגיוני?

../images/Emo12.gif

שאלה טובה האמת... לא ניסיתי, אבל גם לא הייתי ממהרת לנסות. בגלל השמנים האתריים... מה שכן, שמני הבסיס אינם מזיקים בחדירה אורלית למרות שאני יודעת שממליצים יותר על מוצרים שהם על בסיס מים.

0 אור 0

New member
אני דוקא התלהבתי מהרעיונות שכוללים

שוקולד או קצפת (עוד לא הזדמן לי לנסות) לא כך כך עליתי על הקטע המקורי, אבל באמת נשמע תמוה ללקק שמנים אתריים שכביכול אינם למאכל - אני מניחה שגם אם לא יגרם נזק גדול, זה בטח לא יהיה נעים במיוחד.

pumiki8

New member
עם כל הכבוד לואלרי אן וורווד,

נראה לי שגם בספר שלה "ניחוחות מרפא", וגם בדף הזה, הם מחשיבים שמנים אתריים כחומרי טעם, לא? לואלרי יש חלק שלם על בישול עם שמנים אתריים, ובעיני זה נראה קצת תמוהה. מישהו\י ניסו לבשל עם השמנים האתריים?

לא, ואני גם לא ממליצה

כי חלק מהשמנים שנרכשים באופן עצמאי על ידי אנשים שהם אינם מטפלים אינם באיכות מספקת על מנת לבשל עמם.

pumiki8

New member
ומתוך סקרנות - השמנים האלה באמת

מטיבים עם המאכלים?

saritsh

New member
אם השמנים מאיכות טובה, אז למה לא?

מה רע לטפטף כמה טיפות ש.א. ג'ינג'ר לתוך תבשיל במקום שורש ג'ינג'ר במקרה ואין בנמצא. או הל או כל שמן אתרי אחר שטעמו נדרש. הן מיטיבים עם המאכלים מבחינת הטעם כמו צמחי התבלין ומצד שני יש להנם את הערך המוסף הבריאותי שלהם. מנסיוני אני יכולה להגיד לך שאני משתמשת בשמנים אתרים בבישול הטעם הוא אותו הטעם כמו של הצמח ואין שום בעיה עם זה. יותר מזה אגיך לך שיש לי בקבוק שמן זית "מוכן" לתבלון סלטים עם שמנים אתרים של סלויה, טימוס, רוזמרין, ועוד לפי הטעם שאוהבים, וכך זה גם טעים וגם בריא עוד יותר. שני דברים שחשוב לזכור: 1. כל הנאמר לעיל רק בתנאי השהשמנים הם האיכות מעולה ומתאימים לבליעה. 2. להוסיף אחרי הבישול כאשר התבשיל לא ממש רותח. החום לא עטושה טוב שלמנים אתרים.

אם כבר הזכרת

שאלה שמטרידה (טוב, לא מטרידה, נמצאת במוחי) כבר כמה זמן: אם שמים וזלין על קונדום - הוא נקרע. אם שמים שמן שקדים (עם או בלי שמנים אתריים) על קונדום הוא גם צפוי להקרע? אני לא יכולה להרשות לעצמי לבצע ניסוי 'רטוב' כי אין לי תנאים מבוקרים...
יש למישהו מושג?

לא מהסיבה הזאת שאלתי...

רק לדעת אם אני צריכה להזהר לא לגעת בקונדומים אם יש שמן על הידיים שלי.

ובכן,

קשה לי לענות לך כי אני לא יודעת מה את מתכוונת לעשות עם שמן וקונדומים. ואם את רוצה תשובה פרטית יותר את מוזמנת לכתוב לי מסר:)

למעלה