"רק אייל", ראיתי שאתה פה

שמופית

New member
"רק אייל", ראיתי שאתה פה

והייתי רוצה להיעזר בך... הצלם שלנו מוכן לתת לנו צילום וידאו דיגטלי ב 100 $. השאלה שלי היא עד כמה זה נחוץ
אנחנו פשוט מתחתנים בגן והבנתי שהמצלמות הדיגיטליות מותאמות טוב יותר לתאורת לילה/דיסקו שיש בגנים (להבדיל מאולמות שהם מוארים). הוא גם הראה לנו שני סרטי וידאו, אחד רגיל ואחד דיגיטלי, ונראה היה לי שהרגיל טיפ טיפה מגורען לעומת הדיגיטלי שיוצא חלק יותר. אנחנו גם נצטרך לשכפל להורים והבנתי שלשכפל מדיגיטלי יוצא יותר טוב מאשר צילום רגיל.

היי שמופית הייתי פה מקודם חלק א´

ועכשיו שוב אני פה. מה זאת אומרת מוכן לתת לנו צילום וידאו דיגיטאלי ב-100$ האם זו תוספת למחיר או שזה המחיר? עכשיו לעיניין המיקצועי ואני מקווה שכולם יקראו את זה ויבינו סוף סוף את המושג דיגיטאלי בעולם צילום החתונה בוידאו. לדעתי (בתור אחד שמתעסק עם כל הפורמאטים של הוידאו) אין לי כל ספק שכאשר משווים את הפורמאט הדיגיטאלי לפורמאט ה-S.vhs (שזהו הפורמאט הנפוץ בחתונות) אחד מול השני אז הדיגיטאלי נראה יותר טוב. ***************** אבל!!!!!! ************************************** היות ולזוג הממוצע אין בבית טייפ וידאו דיגיטאלי אז למעשה אין כל חשיבות לאיזה סוג של מצלמה מצלמים, אלא פה לדעתי בעולם החתונה צריך לבחון את המיקצועיות של הצלם, ואני אסביר את עצמי, בתקופה האחרונה כשהגיע הפורמאט הדיגיטאלי לארצנו הקטנה וכבש אותה בסערה מיהרו המון "צלמי חתונות" לרכוש את המצלמה הדיגיטאלית שבהתחלה הייתה יקרה מאוד, ואז החלו לומר שיש להם ציוד דיגיטאלי אבל למעשה מה שהם עשו וזו טעות הם של רובם שהם "שידרגו" לעצמם את המצלמה אבל את המערכת עריכה לרוב הם לא הפכו לדיגיטאלי ומה שיצא שהם צילמו בדיגיטאל והעבירו את הסרט אח"כ ל-S.vhs וערכו אותו על הפורמאט הזה ואז הכינו לכם הזוגות מאסטר שהוא הפורמאט הבייתי vhs וזהו הפורמאט הרגיל וממנו בד"כ הכינו עוד העתקים, ולכן נוצר מצב שלאותם אנשים שרכשו מצלמה דיגיטאלית וערכו על מערכת עריכה אנלוגית הזוגות שלהם קיבלו קלטת וידאו שהיא כבר דור רביעי ונאכויות בהתאם, ובכך לא עשו כלום חוץ מלמכור צילום דיגיטאלי, להרוויח יותר כסף בשביל לכסות עלויות גבוהות יותר שלהם, אבל המוצר לא שופר. ,אני חייב להעיר שלא כולם פעלו כך יש צלמים שרכשו גם מערכת עריכה המתאימה לצילום הדיגיטאלי והם עשו בשכל אבל הם מעטים והם גם גבו בהתאם. תבינו שהצילום הדיגיטאלי לכשלעצמו הוא טוב אבל הוא יועיל לכם רק אם תקבלו את הקלטת הדיגיטאלית המקורית אליכם ורק אם תערכו את זה על מערכת עריכה מיקצועית ממוחשבת (לא תוכנות עריכה פשוטות שניתן להשיג באינטרנט בחינם או כרטיסי עריכה ממוחשבים ביתיים) אני מדבר על מערכות מיקצועיות. אני חושב שאתם צריכים להבין שאם נותנים לכם מצלמה דיגיטאלית זה יכול להיות מאוד נוח לצלם (היא יותר קלה במשקל) וזה יכול להראות טוב יותר (כשרואים את הקלטת הדיגיטאלית עצמה) אבל בסוף עדיין אתם מקבלים קלטת פשוטה בשביל לראות בוידאו שלכם ופה הולך היתרון של המצלמה. עכשיו בנוגע אלייך שמופית בנוגע לתאורה זה לדעתי יותר פונקציה של אופטיקה וסוג עדשה לא קשור לפורמאט הדיגיטאלי ותראי ערכתי כבר מספר סרטים שבהם היו משולבים צילומים ממצלמה שצילמה בפורמאט דיגיטאל וצילומים של מצלמה שצילמה בפורמאט S.vhs וערכתי סרטים משתי המצלמות ביחד ועד היום לכל מי שהראתי את הקלטת הביתית שנתתי לזוג אף אחד לא יכל לומר לי איזו מצלמה היא המצלמה הנכונה כלומר לא היו הבדלים. כן אם ניקח את שתי הקלטות המקוריות לחוד ונשווה בנינהן אז נבחין בהבדלים אבל בקלטת הביתית שלכם לדעתי לא מבחינים בשום הבדל ואני מוכן להוכיח את זה למי שרוצה, כמו שאמרתי בהתחלה זה לא חשוב איזה מצלמה, הכי חשוב לדעתי מה מצלמים איתה אפשר לשכור מצלמת קולנוע (פילם) בעלויות מטורפות ולצלם אתה חתונה אבל הצלם לא מיקצוען זה לא יעזור לו הצילומים יהיו חרא בלי קשר למצלמה. לכן עצתי לך אם תוכלי לגרום לכך שאת מנצלת את היתרונות האמיתיים של הצילום הדיגיטאלי ועורכת את זה על כרטיס עריכה מיקצועי את כל החתונה לא רק את הקליפים ומכינים מהעריכה מאסטר דיגיטאלי אז יש מקום לבדוק את העלויות הנוספות ולהחליט ( ודרך אגב אם יש כאלו שנותנים לכם את המצלמה ללא תוספת מחיר והמחיר הוא מוצדק מלחתחילה אז תבדקו את נושא העריכה גם ואז הרווחתם) אם אתם רוצים או לא אבל בהחלט ניתן להסתפק בצילום רגילS.vhs ולערוך על מערכת עריכה ממוחשבת ולקבל תוצאות שלא נופלות בכלל מהאופציה הראשונה, מה שחשוב באמת בכל נושא החתונה הוא כמובן ציוד מיקצועי ותקין אבל עוד יותר חשוב לדעתי זה צילום של צלם מוכשר ועריכה מושקעת ולא חפיפניקית שישאר לכם סרט מעולה למזכרת לכל שנות נישואיכם המשותפות ולילדים שלכם. יצא מה זה ארוך אבל את יודעת גם עיניני
(וזה היה למי שאוהב את האיקונים) מקווה שהסברתי את עצמי טוב בהצלחה אייל...

tooshtoosh

New member
אייל, אני לא מבינה את ההתנגדות

הנמרצת שלך לפורמט הדיגיטלי. אני מכירה לפחות שניים שלושה צלמים ממש טובים - שאני אוהבת את העבודה שלהם בלי קשר לציוד, שרכשו לא מזמן ציוד דיגיטלי מדהים כולל מערכת עריכה ממוחשבת ומורידים ישירות מההארדיסק אינספור מאסטרים שאיכותם לאין ערוך טובה מהמאסטר הבודד של הSVHS על אחת כמה וכמה טובה יותר מההעתקים דור שני. ההכללה שלך בעניין שימוש במערכות עריכה ישנות וכו´ קצת מוגזמת ואולי נכונה לגבי מעט צלמים שהם בטח בכל מקרה לא בדיוק מהשורה הראשונה. והבדל של 100 דולר הוא בהחלט סביר ואף יותר מסביר - שמופית אם הצלם מוצא חן בעינייך בלי קשר לפורמט הצילום, והוא מציע לך דיגיטלי בהפרש כזה - קחי בשתי ידייםץ בכל מקרה, בלי קשר לעריכה יהיה לך חומר גלם ברמה יותר גבוהה.

אני לא מתנגד לכלום

דווקא להיפך אנחנו אומרים בדיוק את אותו הדבר רק שאני מפרט הרבה יותר פשוט אני מכוון את תשומת הלב של הנוגעים בדבר, ואל תבינו לא נכון אנחנו ממש מסכימים ביי אייל

tooshtoosh

New member
היה נראה לי כאילו אתה נגד אבל

הסברת את עצמך בצאט והכל סבבה :)

dvorah

New member
צילום דיגיטלי-השקעה לעתיד

שמופית, לדעתי גם אם כרגע לא תפיקי הרבה תועלת מהצילום הדיגיטלי כי בסופו של דבר דתקבלי קלטת VHS רגילה לצפות בוידאו שלך, שווה שיהיה לך חומר הגלם מצולם דיגיטלית לשימושים עתידיים. אנחנו רכשנו מהצלם את הקלטת המקורית המצולמת בשיטה הדיגיטלית ובעתיד אולי נשתמש בה כדי להעביר הכל לדי.וי.די. או לאפשרויות חדשות שיצוצו. אם ההפרש בכסף לא גדול למה לא להעדיף משהו איכותי יותר?

למעלה