רק אני מרגישה שכבר אי אפשר לסמוך על אנשים ?

talush2005

New member
רק אני מרגישה שכבר אי אפשר לסמוך על אנשים ?

בסליחה אם זה ישמע קצת פתטי ותמים אבל ככה אני מרגישה, תחסכו את התגובות הציניות והמעליבות מראש .

בזמן האחרון בעיקר אני מרגישה שאבדתי אמון באנשים. זה ישמע אולי קצת מתנשא אבל אני מרגישה שתמיד היתי טובה לאנשים , תמיד היתי שם בשביל חברים ונסיתי לעזור בכל מצב גם כשהם היו קצת למטה אבל איכשהו זה אף פעם לא חזר אליי. ואני לא מדברת כבר על בחורים.
אני מרגישה שכולם היום ,גם אנשים שחשבתי שהם חברים הכי טובים לעד עושים רק מה שנוח להם ומתי שנוח להם ושהם קצת למעלה ואני למטה הם לא באמת שם בשבילי כי עכשיו יש להם חבר או סתם חברה אחרת ואתה נהיה לא רלוונטי. אולי זה רק אצלי וזה המזל שלי ואולי אני תמימה אבל חשבתי שבאמת יש דבר כזה חברות אמת.
אז למה להיות טובה לאנשים בכלל? אולי פשוט לשחק את המשחק ולעשות מה שנוח לי ומתי ובעצם לנצל אנשים ? אין לי מילה יפה יותר לתאר את זה ..
יש לי תחושות קשות של אכזבה מאנשים ובכלל מהעולם , גם לא רק מחברים שלי ממקרים שאני שומעת מאחרים ואני מרגישה שהחברה שעכשיו זה לא החברה שגדלתי בה. משהו הדרדר ,אנשים נהיו כל כך אינטרסנטים, שוכחים את העבר ואת האנשים הישנים רק כי יש עכשיו משהו יותר טוב . זה לא העולם שדמיינתי לעצמי.

מקווה שמישהו יוכל להבין אותי ...
שבת שלום

Evil Kittie

New member
בדיוק באמת לכתוב משהו דומה...

כל פעם אני נותנת אמון באנשים ומקבלת את הכאפות שלי כל פעם מחדש...וזה ככה מגיל קטן.. רק אינטרסים ואינטרסים..
לאנשים כבר לא אכפת שהם פוגעים.. לא אכפת להם מכלום בעצם..

חידשתי את הקשר עם חבר מהעבר.. אמר שאני חשובה לו בלה בלה בלה.. ואמר שאני בקושי מתקשרת
אבל שהתקשרתי סינן והתעלם מSMS שלי...למה אתה משקר ככה? עדיף שלא היית אומר כלום.

אם בכל מקום שהולכים אליו יש כל כך הרבה חוסר פרגון, אנשים אטומים וכו'...אז מה הטעם בכלל?

סורי שאני לא מנחמת אותך.

mad alot

New member
עצוב אבל נכון.

האמת שאני חייתי את רוב חיי בהרגשה שאין באמת על מי לסמוך.
לשמחתי גיליתי דווקא בשנה האחרונה שיש אנשים, בודדים ככל שיהיו, שאפשר לסמוך עליהם בלב שלם.

אבל נגיד וגם אם לא היה, תעשי מה שגורם לך להרגיש טוב.
אל תכנסי לכל המוד הישראלי הזה של "פראייריות".

את נהנת לעזור למי שאת מגדירה חבר? זה עושה לך רע לא לעזור?
אז אל תחשבי בכלל על מה אנשים אחרים עושים.

spaysi8

New member
גם לי לצערי אין איך לנחם אותך

כי הרגשתי ככה פעמים רבות בעבר.
פשוט ניתקתי קשר וכמובן שזה פגע בי כי אין לי חברים רבים כרגע..
לא יודעת, אני מעדיפה להתנתק מאנשים כפויי טובה.
אני מנסה להיות הכי טובה שאני יכולה (להקשיב תמיד, לעזור, לשלם, לאסוף באוטו [כשהיה לי אוטו], להשקיע בימי הולדת וכו') ולא תמיד מקבלת הכל בחזרה.. כמובן שאני לא שוללת כל בן אדם שלא החזיר לי טובה, אבל נגיד דוגמא שקרתה לי לפני כמה שנים זה שתפסתי טרמפים באמצע הלילה ללכת לאקס שלי ולא סיפרתי לאף אחד חוץ מלחברתי הטובה. למחרת בשש בבוקר התקשרתי אליה בוכה וביקשתי שתבוא לקחת אותי, היא אמרה שהיא ישנה ולא רוצה לקחת אותי.. הייתי צריכה לספוג את הבושה ולהתקשר לאבא שלי.
זה היה נורא, והחברה ההיא כבר מזמן לא חברה שלי..
חוץ מלשלוח לך חיבוקים ולהגיד שאני מבינה, אין לי הרבה מה לעשות לצערי.. מקווה שתמצאי את החברים שיתאימו לך!
(יש כמה כאלה בפורום ;))

אני חושב שנורא חשוב לפעמים...

להיכנס לראש של החבר ולהבין מה הוא יכול לעשות בשבילך ומה לא.

אני אשתמש בסיטואציה שהעלית כאן (הבקשה מהחברה לבוא לאסוף אותך בזמן שישנה) אבל חשוב להדגיש שאני כמובן לא מתייחס למה שקרה בצורה שיפוטית אלא רק בתור דוגמא.

חשוב לדעת שכשאדם ישן (או בשלב סמוך לשינה) יכולות השיפוט והתפקוד שלו שונות לחלוטין מזמני הערות.
אני לא אומר את זה בתור תירוץ שמצדיק את ההתנהגות, אלא רוצה להסביר איך אפשר להתחשב בפרט הזה כדי לגרום לחברה לעזור לך למרות שאת מעירה אותה מתוך שינה:

1. לנסח את הבקשה כך: "אני יודעת שזה מצריך ממך המון / באמת שזו בקשה חריגה / אני מבטיחה שאחזיר לך בגדול.... אבל אני ממש צריכה את הטובה המיידית הזאת." (כלומר, להראות שאת מבינה שבשביל לעזור לך, היא צריכה לוותר על משהו שחשוב לה).
2. היא ישנה - אז לנדנד לה, להיות נודניק. לבקש ממנה שוב ושוב. אם היא מנתקת להתקשר עוד פעם, רק כדי להראות בכך כמה העניין חשוב לך.
3. אם היא ממשיכה לסרב או אפילו מנתקת את הטלפון או פשוט לא עונה לנסיונות החוזרים - כאן באמת "הכדור עובר אליה", ואם היא לא מתנצלת בהמשך ומבטיחה לפצות - זה 1:0 עבורך.

spaysi8

New member
אני התחננתי אליה

ואני לא מסכימה איתך על כל השלבים האלה..
היא ענתה לטלפון- היא כבר התעוררה.
וכל ה1:0 זה בולשיט. היא התנהגה בצורה לא חברית וכמובן שלא ישר ניתקתי איתה קשר, אבל הקשר דעך ועכשיו אנחנו מדברות פעם בכמה חודשים..

CtrlAltDele

New member
ולמה נראה לך הגיוני שהיא תבוא לאסוף אותך

אם לא היית לוקחת אותה כמובן מאליו לא היית מאבדת חברה טובה. יש שירות כזה שנקרא מונית! אני לא הייתי נוהגת בשום מצב ישר אחרי שהתעוררתי ועוד באמצע הלילה, לא אסכן לא אותך ובטח שלא אותי

spaysi8

New member
למה?!

כי זה אולי הדבר שהייתי מצפה מחברה שלי לעשות?
אחרי שנסעתי לשם בלי כסף (מונית לא אופציה) בטרמפים באמצע הלילה כמו מטומטמת, שכבתי איתו (כמו מטומטמת) ואז בבוקר הוא אמר לי ללכת כי הוא לא רוצה שאמא שלו תראה אותי, אז כן, ציפיתי מחברה שלי לנסוע 15 דקות כדי לאסוף אותי! וכן, הייתי עושה אותו הדבר בשבילה.
ממש לא לקחתי אותה כמובן מאליו וממש לא איבדתי אותה, הקשר התנתק מהרבה סיבות ואחת מהן זה כי פשוט לא היינו חברות כבר, אין לך שום זכות לבוא ולשפוט ולמען האמת עם הדרך שבה את מגיבה, אני שמחה שאת ואני לא חברות.

radio active

New member
סלחי לי, אבל יצאת מטומטמת

החלטת ללכת לאקס ולשכב איתו? פאנן
לא לקחת איתך כסף? נגיד.
החליט לסלק אותך? זכותו.

היית צריכה להגיד לו קח אותי הביתה, או שיתן לך כסף למונית.
אבל להפיל על חברה שלך כזה דבר? זה לא יפה.

ואני אוסיף סייג:
אני כנראה הייתי באה לקחת, אבל גם ממש מתעצבנת עלייך.
והדבר הראשון שהייתי אומרת לך זה שהאקס יקח אותך הביתה.

radio active

New member
אני חייבת להוסיף!

ההודעה לא שם בשביל לפגוע בך, או באף אחד.
פשוט, צורם לי שאת מפילה אחריות על החברה, במקום להסתכל על עצמך ולהגיד שאולי את עשית משהו לא בסדר...

אבל זה בדיוק הקטע של חברות אמת

להיות שם בשבילנו גם כשאנחנו עסוקים בלטעות כדי שנחזור לעצמנו מהר!!! כל כך הרבה תגובות כאן הן נגד ערך החברות ובכל זאת מתלוננים שאי אפשר לסמוך על אנשים!

radio active

New member
זאת ממש לא תגובה נגד ערך החברות.

אבל להאשים את החברה זה לא במקום לטעמי.

אבל אני, באופן אישי, כדרך חיים, תמיד מסתכלת על מה אני עשיתי לא בסדר, ורק אחר כך על למה קרה מה שקרה.

יש שני צדדים למטבע.

spaysi8

New member
סליחה?!

את רוצה להגיד לי שבחיים לא מצאת את עצמך מתקשרת לאקס או רואה אותו באיזה מקום ומביכה את עצמך לגמרי?
כי אני לא אאמין לך אם תגידי שלא.
לאקס שלי לא היה רשיון (וגם לי לא) אז שיקח אותי, בעיקר אחרי שהוא אומר לי "לכי מפה" לא בא בחשבון בכל מקרה.
להפיל על חברה שלי? סליחה? כאילו מבחינתך חברות זה ללכת יחד לשופינג וזהו? כשאני באמת צריכה את חברה שלי אני אמורה לפחד להתקשר אליה כי אוי ואבוי, הערתי אותה בשש בבוקר?
חבל לי על התגובות שאני רואה פה כי אתן רק מאשררות את מה שטלוש דיברה עליו..

radio active

New member
תראי,

אני לא מכירה את כל הסיפור, ואני בטוחה שיש עוד דברים שקרו לפני זה ואחרי זה, במיוחד כי ציינת שאתן לא חברות בגלל עוד דברים.

אז את מוזמנת לא להאמין לי (כי באמת שלא מעניין אותי אם את מאמינה לי או לא) אבל לא, מעולם לא הלכתי לאקס לסקס.
ואת יודעת משהו? גם אם הייתי הולכת לסקס עם האקס, הייתי דואגת לוודא שהוא מודע שאין לי איך לחזור אחרי זה.
אמר לך לכי מפה? אז אמר. תגידי לו שאין לך איך. שידאג לך ללכת איכשהו.
הגעת אליו באמצע הלילה עם טרמפים, פתאום לחזור בבוקר, כשלא חשוך, בטרמפים זה לא בסדר?
לא לקחת איתך כסף כשאת לא יודעת אם יהיה לך איך לחזור, כן, זאת טיפשות.

תאמיני לי שבשביל החברות הטובות שלי, אני אעשה הכל.
וכמו שרשמתי סייג בהודעה הראשונה שלי, אני הייתי קמה ולוקחת רכב (במידה ואני יכולה, כמובן).

אני לא אמרתי שהחברה הייתה הכי בסדר בעולם, אבל אל תפילי הכל עליה.
שוב, אני בטוחה שהיו עוד הרבה דברים לפני כן.
ואת יודעת משהו? גם לי היו חברות מאוד טובות, שקרה שביקשו ממני משהו וסירבתי, כי הרגשתי שהן כפויות טובה.

אנשים הם אינטרסנטים מטבעם, ואם את לוקחת, את צריכה גם לתת.

שוב, לא מכירה את כל הסיפור, אבל אני בטוחה שיש לו עוד צדדים חוץ ממה שסופר, כמו לכל דבר, ושאם תשבי ותחשבי עם עצמך בדיוק על מה היה, את תביני שהיו דברים שאת עשית לא בסדר, ושלא כל האשמה עליה.

אחרי שתקפת וקראת לה מטומטמת

את אומרת :" שוב, לא מכירה את כל הסיפור".

תקשיבי חבובה,
היא הייתה צריכה את חברה שלה ברגע קשה ודחוף, החברה העדיפה לישון...
אני בטוחה שאם היא לא הייתה מרגישה שזו חברה טובה היא לא הייתה מתקשרת אליה,
ואני בטוחה שגם היא מעצמה נתנה לחברות הזו, ועשתה בשביל הבחורה הזו דברים.

אז כנראה שהייתה לה סיבה טובה לצפות שהחברה הזו תקום ותבוא תקח אותה, תעזור לה.. משהו.

את לא יודעת מה היה ובכל זאת את בטוחה במאה אחוז שגם היא הייתה לא בסדר.

נכון שתמיד חשוב להסתכל על עצמינו ועל הציציות שלנו, אבל איך את קופצת לשופטת בתאכלס מבלי לדעת כלום?

ספייסי יקירתי ...אם תזדקקי תפני אלי :)

אני הייתי באה לקחת אותך לא רק ב6 בבוקר, אלא גם ב1,2,3,4,5 בלילה וכל שעה אחרת לא נוחה במהלך היום והייתי עושה הכל לעזור לך במצב בו את פגועה ,עצובה וכועסת ולא משאירה אותך לבד להתמודד בעצמך. אדם במצב שאת מתארת דבר אחרון שהוא ירצה זה לנסוע באוטו עם זרים טרמפ ולהתחיל להישאל "למה את בוכה?" וכל החרא...שלא לדבר על הרצון המיידי "לעוף כבר הביתה".
אני לא אומרת להתקשר לחברות אחרי כל בילוי שייקחו אותך הביתה ולצפות שיעשו את זה-ממש לא! ..אבל במקרה שציינת המצב ממש לא כזה והייתי קופצת לאוטו עם פיג'מה אפילו בלי לצחצח שיניים ובאה לקחת אותך במהירות האפשרית. זה מה שחברים אמיתיים היו עושים ללא שיפוט על כן לקחת כסף,לא היית אחראית או כן היית אחראית, אם עשית או לא עשית טעות לשכב עם האקס-את מי זה מעניין ברגע הנתון הזה?! חבר לא אמור לשפוט במצב כזה! אחרי שהיית נרגעת היינו מנהלות שיחה ובוחנות למה הלכת אל האקס ומחליטות להבא שחושבים פעמיים לפני צעד כזה, בוחנים אופציות וכ'ו או שתמיד לוקחים כסף למונית למקרה הצורך שלא יחזור שוב....אבל כל זה ממש לא בשלב שחבר במצוקה. בקיצור...

mad alot

New member
את מפספסת את הנקודה

נגיד והיא יצאה מפגרת, אגואיטסית, לא הגיונית, ולא משנה מה.
בשביל זה יש חברים, אנשים שלא ישפטו אותך במצבים הגרועים שלך, שיהיו שם בשבילך בדיוק בזמנים האלה.
וכן לפעמים גם להפסיד שעות שינה יקרות, כי כנראה אם היא מבקשת ממך עזרה היא באמת צריכה אותה, או לפחות לתת לה את חמת הספק שהיא באמת צריכה אותך, כי אתה חברה, וזה מה שחברים עושים.

וגם לבוא לקחת אותה אבל עדיין להתעצבן עליה זה די גרוע, היא כנארה היתה במקום לא משהו, יכול להיות שהיא אכלה את עצמה באותם רגעים, וגם ככה כנראה לא מאוד נעים לה להתקשר אליך בחוסר אונים שתבואי לקחת אותה. היא לא צריכה את העצבים שלך כרגע על הראש שלה. אחרי שהעניינים קצת ירגעו את יכולה לבוא ולהגיד לה שלפי דעתך היא סתומה.

ובדיוק על זה השרשור הזה, שחברים הם לא חברים יותר, הם חברים עד רמת האי נוחות שלהם.

את לא יודעת מה זה להיות חברה של מישהו או מה?

כל העניין של האקס ומה שהיה איתו, לא רלוונטי בכלל.

הנקודה היא שמדובר במישהי שאמורה להיות חברה טובה למיטב הבנתי,
שמתקשרת בהיסטריה בשעת בוקר מוקדמת ובוכה..
אני הייתי נלחצת ורצה לעזור לה ולא ממשיכה לישון כמו בהמה.
בעיקר אם מדובר ב15 דקות נסיעה כמו שהיא ציינה פה.

אם את היית מתעצבנת, כבר היה עדיף שלא תבואי.
זו לא חברות.

למעלה