רק אני עוד לא מעכל את המלים

bhnadav

New member
רק אני עוד לא מעכל את המלים

"מחר המשטרה תמליץ להעמיד לדין את נשיא המדינה"
 

bhnadav

New member
רק נשלים כדי שלא יובן לא נכון

המשטרה תצרף (שלא כמקובל בד"כ, למיטב הבנתי) להגשת תיק החקירה ליועץ המשפטי לממשלה ולפרקליט המדינה, גם המלצה מטעמה, כלומר המלצה שלפיה ע"פ הראיות - יש להעמיד לדין את נשיא המדינה. לא מדובר בהחלטה פורמלית של המערכת המשפטית הישראלית על העמדה לדין, לפחות בשלב הזה..
 
../images/Emo45.gif../images/Emo13.gif

גם אני יכול להתקיף בסמיילים
ועכשיוברצינות, פאזס תוכל בבקשה לשפוך אור על הנושא?
 

אשרת

New member
תודה על ההבהרה

אני משערת שרובנו מסוגלים להבין לבד שזאת המשטרה שממליצה וכי עדין לא התקבלה שום החלטה במערכת המשפטית של המדינה. ואני מצטרפת לגועל שדודון העלה פה - ראוי שהנשיא ישהה את עצמו עד תום בירור עניינו בבית המשפט, אם יוחלט להעמידו לדין.
 

bhnadav

New member
כן, אבל את יודעת,

לנשיא יש פרקליטים מפחידים.. לא בא לי להסתבך
 

Fasz

New member
כמה דברים,

ראשית, עפ"י חוק יסוד נשיא המדינה, הנשיא זכאי לחסינות רחבה מתוקף מעמדו (ראש המדינה העומד מעל לרשויות המדינה, ומהווה חלק מסמליה של המדינה) - חסינות עניינית שעל פיה נשיא המדינה לא יתן את הדין לפני כל בית דין בשל דבר הקשור בסמכויותיו, החלטותיו וכיו"ב, ויהיה חסין בפני כל פעולה משפטית בשל דבר כזה (וכן קיימים סעיפים נוספים, אשר מהם אתעלם). כמו כן קיימת החסינות הדיונית המעניקה לנשיא חסינות מפני העמדה לדין פלילי בתקופת כהונתו, גם אם מדובר בעברה שאין לה קשר לתפקידו כנשיא- הוא לא יובא לדין פלילי. אך עם זאת ניתן יהיה להעמידו לדין על ביצוע העבירות המיוחסות לו (אשר נעשו בזמן כהונתו), לאחר תום הקדנציה (חשוב לציין כי במקרה הזה, התקופה שבה נמנעה העמדתו לדין לא תיחשב כחלק מתקופת ההתיישנות על אותה העבירה) - משמע, ההמלצה הינה בגדר המלצה בלבד, וגם אם תתקבל, לא תהיה זאת אלא תחילת הקרב בין המדינה לנשיא. ניכר כי קצב לא יוותר בקלות רבה על מעמדו. באשר לממשלה - אין זה מסמכותה (הפרדת רשויות, שכחתם?) להמליץ על העמדות לדין של ראשי מדינה. אגב, בעבר, הייתה מקובלת תפיסה של הפרדת רשויות שלפיה הפרלמנט מייצג את העם, קובע את חוקי המדינה, והממשלה היא זו המבצעת אותם (על כן שמה "הרשות המבצעת"). במציאות של המאה העשרים והמאה העשרים ואחת, חל שינוי בהגדרת תפקידיהן של הרשויות, ונוצר מצב בו הממשלה היא המגבשת את המדיניות בנושאים המרכזיים של המדינה, ובעזרת הרוב שלה בכנסת- היא מעבירה את החלטותיה (המובאות בצורה חוקים ותקנות) בהצבעות בכנסת. הממשלה יכול לקבוע מדיניות, לקבל החלטות, לפעול בשם המדינה ונלנהל את ענייניה, ולגבש קביעה וביצוע של תקנות לשעת חירום (דבר אשר הוזנח במערכה האחרונה בצפון, אגב), אך בהחלט בהחלט שלא להוות גורם שיטור החוקר את נציגי הממשל. מעמדה הממלכתי של הממשלה (וכן, שוב, הפרדת רשויות), מחייבה להימנע ממעורבות בנושאים הנתונים לחקירה פלילית - קל וחומר, שלא להוות בהם גורם משפיע. וכן - כמה פנטסטי, כעת הבחנתי שחל תיקון, וכי הממשלה=המשטרה - ובכן, המשטרה מגישה את המלצותיה ליועץ המשפטי לממשלה - הוא אינו מחוייב להמלצות, שכן יש בידיו את שיקול דעתו המקצועי, והאישי, וקיימת האפשרות כי הוא יקבע אחרת.
 

Fasz

New member
אתם לא לומדים את הנושא במסגרת

שיעורי האזרחות? או שמא, מערכת החינוך הדרדרה באופן משמעותי עד לכדי כך בשלושים השנים האחרונות, מאז צאתי ממנה?
 

bhnadav

New member
אממ...

אזרחות לבגרות אני אלמד בשנה הבאה ואני מאמין שהחלקים האלה ייכנסו שם
אזרחות למדתי גם בכיתה ז' כמדומני ובאמת ברמה של הפרדת רשויות ודברים פשוטים מן הסוג הזה. את רוב הדברים שכתבת ידעתי, אבל יותר מקריאת עיתונים אני מניח (בד"כ בסמיכות לכתבות בנושאים כאלה, מצרפים חוות דעת של אדם שמתמחה במשפט חוקתי, כמו ד"ר סוזי נבות), כמו במקרה של עניין החסינות. הדבר העיקרי שקצת לא היה ברור לי הוא האם באופן תמידי המשטרה מצרפת המלצות או שזו בקשה מיוחדת כרגע של היועץ המשפטי לממשלה.
 

bhnadav

New member
ועם זאת

תמיד נחמד לקרוא מאמרים שמעשירים ומחדדים את הידיעות בנושאים כאלה (ואחרים) :)
 
אני מעכל

אני לא מעכל את העובדה שקצב ואנשיו הולכים להתעלם מכך ולאחוז בתפקיד הנשיאות חזק חזק.
 

טלמ

New member
לא משנה אם הוא אשם או לא

לדעתי שיתפטר כמו גבר ולא יחכה להדחה. הוא יוצא נורא מכל כיוון, לפחות שיתפטר....
 
למעלה