נו, אז עכשיו הכל ברור!
גם אני ממוצא עירקי! מתים על פירות, וברור שהסילאן עם אגוזים גרוסים לוקח.
זו בדיוק התמונה שרציתי להעלות, אני מקווה שאצליח עכשיו לאחר שקיבלתי הוראותיך המדויקות.
אל תתכנני אילו פירות לקנות... פשוט לכי למקום (סופרמרקט/ ירקן) טובים, שיש אצלם מבחר עשיר של פירות, ותתחילי להעמיס על העגלה.
טיפים:
אל תתפתי לקנות המון פירות. בחנות בטח תגידי לעצמך - אני אקנה רק שניים שלושה מכל סוג... אבל אז מגיעים הביתה, וביחד זה יוצא ה-מ-ו-ן. אז לאחר שאת מסיימת את הקניה, שימי לב כמה פירות יש בעגלה, וכמה את באמת צריכה.
צריך פירות שנשמרים היטב. תפוחים ובננות דווקא לא טוב למגש פירות, כי הם משחירים.
מכינים את המגש הכי קרוב שאפשר לערב ליל הסדר (קחי בחשבון שזה לוקח זמן, לקלף, לחתוך לסדר... אני מקציבה שעתיים לענין, אבל זה בדר"כ לוקח פחות),
לעטוף את המגש היטב בניילון נצמד (כמה שכבות, כדי שלא יקלוט ריחות), ולהכניס למקרר. ככה הפירות יכולים להחזיק יפה מאוד גם 4 שעות, ואפילו יותר.
תיכנסי לאתרים של החברות המקצועיות (או אם יש לך את הקטלוג שלהם מנייר, זה הכי נוח - שימי לידך במטבח כשאת מכינה את המגש), ותקבלי רעיונות לחיתוך והגשה, וגם לפירות שאפשר לקנות - הרעיון הוא לשחק עם צבעים, מרקמים וחיתוכים. כמה שיותר משחק - המגש יהיה יותר יפה ומגרה.
עדיף לסדר במגשים שטוחים בלי שוליים גבוהים מדי, קשה לסדר יפה במגש ששוליו גבוהים (אפשר גם במגשים חד פעמיים, ואז נוח לבחור).
כיף להוסיף פירות יבשים במילויים של אגוזים.
כיף להגיש עם מזלגונים קטנים (פלסטיק/ עץ), ולא עם צלחות. לוקחים מהמגש לפה, וזה חביב וכולם מתרכזים סביב אותה צלחת.
אני אנסה להעלות עכשיו את המגש שהכנתי לפסח שעבר, תראי אילו פירות קניתי, ושימי לב לפירות היבשים במילויים (למיטב זכרוני, שזיף במילוי שקד טבעי, תמר במילוי אגוז מלך, משמש במילוי פיסטוקים ואולי עוד משהו).