רק אני פתאום מתחילה להילחץ ממה נאכל בסדר ?

  • פותח הנושא 22BB
  • פורסם בתאריך

22BB

New member
רק אני פתאום מתחילה להילחץ ממה נאכל בסדר ?

ברור שמגיעים לסעודה כבר חצי שבעים
ברור שיהיו דגים גפילטע ומרק עוף עם קניידלך
אבל מה אח"כ ?
ומה לקינוח ?
 
בדיוק התחלתי לדון בנושא אתמול. נראה לי -

שיהיו
כרעיים והפרגיות - לטובת הילדים
קציצות בקר או עוף אפויות
ומשהו מנתח בקר או קוביות - על תקן היותר מושקע.
רק שאני לא סגורה מה בדיוק..

לקינוח עוגת מוס שוקולד אפויה,
סלט פירות מעניין
ואולי גלידת תות
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני מקווה שאמא שלי לא נלחצת יותר מידי

אצלנו, בשנים עברו, גילינו שבמנה העקרית ובקינוח לא נוגעים. בכל שנה הייתי מחזירה למקרר ממש את אותה כמות שחיממתי.
אז בשנה שנתיים האחרונות הגשתי מנה בשרית אחת קלה (עוף מוקפץ, כדורי בשר) ולצידה סלט.
ולקינוח אגסים ביין.
 

22BB

New member
זה בדיוק גם מה שאני חשבתי

מצד אחד רוצים חגיגי ואלגנטי אבל מצד שני כבר מפוצצים.
חשבתי על פולקע בלי עצם ממולא במשהו.
אורז לא ילך אפילו אצל רפורמית כמוני, אבל אולי בתערובת של כבד ופירות יבשים או בפטריות.
מנות כאלה הן לא גדולות אבל נראות מושקעות ומי שבכ"ז רעב שיאכל 2 רגליים !
את מכינה הכל מראש ? חכמה !
אני תמיד מכינה את המנה העיקרית טריה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פולקע בלי עצם ממולא - רעיון! אנחנו אצל ההורים

בע"ה, אז לא מכינה מראש.
מחכה להנחיות לגבי מה להביא. בטח עוגות, נראה מה עוד.
וגם בשנים שהסדר אצלנו, קונה הרבה מניר אליהו (פשטידות, תוספות) ולא מבשלת הכל - יש כל כך הרבה לעשות בבוקר ליל הסדר גם ככה.
 

tzivi1

New member
גם אצלנו לא הולך קינוח, ובגדול דור ההורים

והסבים אוהבים מלוח, והצעירים מתוק.

אבל כולם אוהבים פירות ושומרים על הגזרה. אז בשנה האחרונה הכנתי מגש פירות מסודר יפה, עם עוד משהו קטן בצד - כדורי שוקולד, שומשומיות וכו'.

השנה אני מתכננת להכין מגש פירות (האמת, קצת נמאס לי ממגש פירות, אבל הם לא יוותרו לי), עם עוגיות גרעינים ופיצוחים (רק גרעינים ופיצוחים עם חלבון וסוכר). אולי גם אכין כדורים כלשהם, יש משהו שמתחשק לי לנסות.
 

אמרלדה

Active member
ציבי, איזה רעיון גדול

נשמע כל כך פשוט. איך לא חשבתי על זה קודם? מגש יפה של פירות חתוכים. ותותים שלמים, כמובן. אותם לא חותכים..:) מגש שעושה תיאבון, כמו של החברות המקצועיות האלה עם הפירות...

האמת היא שאצלי במשפחה לא אוכלים קינוח חוץ מתותים, כי כל הערב כולם מתעלקים על הסילאן הביתי (עיראקים) עם האגוזים והשקדים, ואין קינוח טוב ממנו בעולם. אבל הפעם, באים הילדים שלו. ולהפתעתי המוחלטת לגמרי הם לא סוגדים לסילאן (נשגב מבינתי). לכן אני מכינה קינוח.

תודה תודה על הרעיון. יופי. אכין מגש של תותים אדומים, חצאי פילטים של תפוזים צהובים - יהיה קיווי? איזה עוד פירות יש בפסח חוץ מתפוחים ובננות?
 

tzivi1

New member
נו, אז עכשיו הכל ברור!


גם אני ממוצא עירקי! מתים על פירות, וברור שהסילאן עם אגוזים גרוסים לוקח.

זו בדיוק התמונה שרציתי להעלות, אני מקווה שאצליח עכשיו לאחר שקיבלתי הוראותיך המדויקות.

אל תתכנני אילו פירות לקנות... פשוט לכי למקום (סופרמרקט/ ירקן) טובים, שיש אצלם מבחר עשיר של פירות, ותתחילי להעמיס על העגלה.

טיפים:
אל תתפתי לקנות המון פירות. בחנות בטח תגידי לעצמך - אני אקנה רק שניים שלושה מכל סוג... אבל אז מגיעים הביתה, וביחד זה יוצא ה-מ-ו-ן. אז לאחר שאת מסיימת את הקניה, שימי לב כמה פירות יש בעגלה, וכמה את באמת צריכה.

צריך פירות שנשמרים היטב. תפוחים ובננות דווקא לא טוב למגש פירות, כי הם משחירים.

מכינים את המגש הכי קרוב שאפשר לערב ליל הסדר (קחי בחשבון שזה לוקח זמן, לקלף, לחתוך לסדר... אני מקציבה שעתיים לענין, אבל זה בדר"כ לוקח פחות),

לעטוף את המגש היטב בניילון נצמד (כמה שכבות, כדי שלא יקלוט ריחות), ולהכניס למקרר. ככה הפירות יכולים להחזיק יפה מאוד גם 4 שעות, ואפילו יותר.

תיכנסי לאתרים של החברות המקצועיות (או אם יש לך את הקטלוג שלהם מנייר, זה הכי נוח - שימי לידך במטבח כשאת מכינה את המגש), ותקבלי רעיונות לחיתוך והגשה, וגם לפירות שאפשר לקנות - הרעיון הוא לשחק עם צבעים, מרקמים וחיתוכים. כמה שיותר משחק - המגש יהיה יותר יפה ומגרה.

עדיף לסדר במגשים שטוחים בלי שוליים גבוהים מדי, קשה לסדר יפה במגש ששוליו גבוהים (אפשר גם במגשים חד פעמיים, ואז נוח לבחור).

כיף להוסיף פירות יבשים במילויים של אגוזים.

כיף להגיש עם מזלגונים קטנים (פלסטיק/ עץ), ולא עם צלחות. לוקחים מהמגש לפה, וזה חביב וכולם מתרכזים סביב אותה צלחת.

אני אנסה להעלות עכשיו את המגש שהכנתי לפסח שעבר, תראי אילו פירות קניתי, ושימי לב לפירות היבשים במילויים (למיטב זכרוני, שזיף במילוי שקד טבעי, תמר במילוי אגוז מלך, משמש במילוי פיסטוקים ואולי עוד משהו).
 

אמרלדה

Active member
אין מילים. הזמנתי כבר פעמיים בחיי מגשים כאלה

ושלחתי למקומות עבודה מסוימים שרציתי לצ'פר.

וואלה, זה יותר יפה ונראה גם יותר טעים.

מה זה הכתומים? כולם מנגו? יש מצב שאת אותו פרי את
מגישה פעמיים, בחיתוך שונה?

איזה יופי.
 

tzivi1

New member
תודה. אני לא מגישה את אותו פרי בחיתוך שונה

הכתום הפרוס- אפרסמון, והקוביות - לדעתי מנגו.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מלונים אולי? כי שנה מעוברת? לגבי הסילאן

הזכרתי לי שחייבת להכין את החצילים, גבינה, סילאן וקדאיף שאכלה אורני. חייבת!
 

אמרלדה

Active member
סדר קטנטן, אבל זה לא משנה

4 מבוגרים ושני זאטוטים

אבל זה צריך להרגיש סדר, אז לא בטוחה שאוותר על משהו מהדברים הקלאסיים:

מרק - מרק עוף צלול, שמוגשים בו פיסות ירקות טריים שמוסיפים אותם אחרי הבישול (סגנון סיני, קליל) ו- קניידלך. כן. לא מוותרת.
סיר קטנטן של מרק לצמחונית (מתהוללת, מה זה מרק קישואים ושמיר? טעים?)

דג - השלם מעדיף סלמון בארוחות חגיגיות. אז כנראה בפיסטוקים.

עוף - אצלנו אוכלים אורז, והזאטוטית דורשת אורז של אמרלדה כשהיא מגיעה, אחרת עושה "ברוגז". אז אני מקווה שאוכל לארגן לי עוף ללא עצם, ואמלא אותו באורז ובשר וכו', כך שיוגש לשולחן בפרוסות.

בקר בפטריות. לא משתוללת השנה עם כבשים וכאלה, והבן שלא אוכל פטריות וכן אוהב בקר לא יהיה, אז הזדמנות.

סוטאז' ממולאים מסוגי ירקות שונים - שאלתי את הרב המשפחתי ואמר שמותר קינואה. אז נמלא בקינואה.

סלט תפוחי אדמה ואפונה סינית של אהרוני - אחרי שהכנתי השבוע, החלטתי להקפיץ את האפונה בשמן כמו המתהוללת ולא להסתפק בחליטה של 30 שניות של אהרוני.

סלט רצועות גזר, קולורבי, שומר חמצמץ.

קערת עגבניות שרי.

תותים

מוס שוקולד כשל"פ כלשהו. צריכה לחפש אצלי מתכון ישן.

סה"כ הדברים הרגילים, בהגשה קצת שונה למען החגיגיות, וברור שיישאר המון. אבל מסורת היא מסורת. מקסימום נאכל מזה כל השבוע או שסוף סוף אלמד מה זה להכין מנות קטנות.
 

22BB

New member
לא יותר מדי 3 סוגי בשר ל 4 מבוגרים ?

ועוד בלילה, ועוד בסדר, אחרי כל מה שאוכלים פני כן ?

המרק קישואים טעים ברמות.
העשבי תיבול נותנים לו את הצבע היפה ואת הטעם המשובח עד שגם שונאי קישואים יאכלו בהתלהבות ! (מנסיון)
 

אמרלדה

Active member
זה שניים. ודג. זה נורא הרבה?

זה לא קשור לכמות האנשים. זה קשור לפסיכוזה שלי, שאומרת שאם חג כזה רציני, צריכים להיות על השולחן דג, עוף ובקר. כל השאר זה תוספות...

מתומרת?
 

fields5

New member
לקינוח ברור שעיגולים בדבש שהבאתי לרוב

לפני הקינוח ואחרי המרק.... לא יודעת מה נהוג אצלך
אבל אצלנו הכל ברור ביותר ומשנה שעבר מחכים לו
זה המסוקי המסורתי. נכון מגיעים שבעים אבל משאירים תמיד מקום לתבשיל הפאר הזה.
והקינוח - כמו בכותרת.
 
למעלה