רק בגלל שנובמבר,גשם וקר..............

הליויתן

New member
רק בגלל שנובמבר,גשם וקר..............

קר היה גם במעברות למאות אלפי הפליטים שברחו ממדינות ערב................ בישראל בנו חיים חדשים,ועם כל הקשיים,יש לנו מדינה לתפארת העם הפלסטיני עוד מחכה שיצילו אותו ויחזירו לו את הגזל................. גזל? מי פתח במלחמת השמד על הישות הציונית הצעירה? עוד בטרם היוולדה?

THE WIZARD 55

New member
מאוד מעניין לוי..

שמעתי הרבה סיפורים על העוול והגירוש שנגרמו ליהודי ערב. משתתף בקומונה בזמנו גם תיאר את הטבח והבריחה של יהודי עירק.. JUSTICE FOR ALL

הישות הציונית הזעירה?

כנראה שהחברה הקולוניאליסטית החזקה שגברה בכוחה הצבאי על 7 מדינות, וטיהרה אתנית 3/4 מיליון איש אפילו לא ידעה שהיא כל-כך זעירה ומסכנה... בכל אופן, אם מורידים את הסיפא הציוני לעילא שלך, אז מסכים איתך ששווה להזכיר את הפליטים יהודי ערב, והם זכאים לצדק, להתנצלות רשמית של מדינות האם, ולפיצויים על הרכוש שעזבו. אם מישהו רוצה גם שיבה (??
) גם כן מגיע. עם זאת, למען ההקשר הייתי בהזדמנות זאת מזכיר גם מה שאמר השר הישראלי הראשון ממוצא עיראקי בישיבת ממשלת ישראל במרץ 1951 על הפליטים היהודים מעיראק: "מצבם הוא תוצאה מיצירת מדינת ישראל ועלינו לחשוב על דרך פיצוי, פיצוי מהרכוש הערבי. אחרת הם יכולים לטעון בצדק: אילולא מדינת ישראל, הרי ישבנו שם מאות שנים כאנשים חופשיים, עסקנו במסחר ובמלאכה, עשינו עושר ורכוש, ואם נאמר להם שאין לזה שום נגיעה - נגדיל את המדורה..... ".

"טיהרה אתנית" ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif...

למה להיות כך כך מתון? "ביצעה שואה" זה לא יותר מתאים?, אולי "אנסה בצורה שיטיתית פלשתינאיות כדי שיברחו", אולי "טבחה במיליוני פלשתינים מסכנים ותמימים". עיברית שפה דלה משהו, אולי בערבית שהיא שפה עשירה יש מושגים יותר בומבסטים ומופרכים?
היתה מלחמה שהערבים יזמו, הם ברחו, אנחנו השתלטנו להם על הקרקעות, שום דבר דרמטי, שום מקום לפאתוס, זה כל מה שקרה, לא יותר ולא פחות.

ההבדל ביננו לבינם שאנחנו לא שקועים ב"נכבות"

שלנו והיו לו הרבה כאלה. לא עסוקים אובססיבית בהשבת כבוד אבוד. לא אכולים רגשות נקמה. לא עסוקים בלהזיז את הגלגל אחורה. לא אובססיבים לגבי "צדק" דימיוני אלא עסוקים בפרקטיקה. קרה מה שקרה ליהודי מדינות ערב, אין טעם לנסות להשיג פיצוי או משהו כזה, אין לזה יותר סיכוי מאשר שלפליטי 48' יהיה סיכוי להתאזרח כאן, עדיף להניח לזה.

מוחמד5

New member
מתי בדקת את דבריך לאחרונה יובל !!

למה אני כותב את זה עכשיו !! רק לפני לא הרבה זמן ישבה אצלנו בחורה שהוזמנה לתת הרצאה בגרמניה בכנס, אבל היא דחתה את ההצעה בגלל שזו גרמניה. כמה אנשים נמנעים מלקנות מוצרים תורצת גרמניה !! זוכר את החרם על איקאה !! כל זה ולמרות שהצוללות הגרעניות שברשות ישראל הן גרמניות.

mike00

New member
למה לסיים בצוללות?

אנחנו גם צופים בסרטים הכחולים מגרמניה,אבל אולי זה דווקא בגלל שכולנו רוצים לדפוק גרמניה שופעת

יהודים בישראל לא מארגנים חרמות מאורגנות נגד

מדינה כזו או אחרת, אם אדם כזה או אחר לא קונה תוצרת גרמניה מאחר וגרמניה קשורה בעיניו לטראומה מוצדקת מאין כמוה שאפילו מיליון נכבות פלשתיניות לא מגרדות ואני מאחל להם שלא יגרדו כי זה לא תענוג או כבוד גדול אם אתה מבין למה אני מתכוון. רוב הישראלים לא מחרימים את גרמניה ומוצריה, כנ"ל איקאה. בניגוד לישראלים הפלשתינים עסוקים אבססיבית בעבר, ב"צדק" ב"כבוד" ב"קיפחו, דיכאו השפילו אותי" ולא במה אני יכול לעשות למעני, מה אני יכול לעשות כדי לשפר את המצב בתוך המציאות החדשה, לא צודקת ככל שתהיה. ולראיה: תראה איפה אנחנו ואיפה הם...

סליחה אבל התדעה הלאומית שלנו כיישראלים

ובמיוחד כיהודים מלאה ב"קיפחו דיכאו והשפילו אותי". "כל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו", "כולם אנטישמים" וכו' וכו'. בשנים מוקדמות יותר היה נפוץ ביותר הנוהג לא לקנות מוצרים גרמניים ולא לבקר בגרמניה, לראות בכולם נאצים ולייחל לכשלונם בספורט. למרבה השמחה זה הולך ופוחת, אבל יש לזה הסבר פשוט מאד, גרמניה היא זו שהפסידה, וישראל היא זו שקמה והתפתחה (בין השאר בסיוע כספי השילומים) והגיעה להשגים כלכליים גבוהים. כשאתה לא חי במחנה פליטים עם ביוב זורם בסמטאות, ולא כבוש ע"י הגרמנים, הרבה יותר קל להפסיק לכעוס עליהם כעם.

mike00

New member
אם דברים היו מתגלגלים מעט אחרת היינו אנחנו

חיים במחנות פליטים עם ביוב זורם בסמטאות.... ואנחנו כעם תמיד ידענו לקחת את גורלנו בידנו ולא לחכות לשמרטף שיאכיל אותנו.. דרך אגב,באמת בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו....

mike00

New member
התינוקות שחיים לצידנו קיבלו גם מיליארדים

מארה"ב,מדינות ערב ואירופה....זה שהמנהיגים לא השכילו לעשות עם הכסף לטובת העם אלא לטובת סוהא ועוד כמה חמודים ברשות זאת כבר בעיה שלהם...אולי גם היו צריכים לבקש מישהו שינהל את הכספים האלה בשבילהם.. וברור שזה קל יותר כשאתה מנצח,מצד שני הפלשתינאים לא היו חייבים להפסיד....הם יכלו לקבל את החלטת האו"ם כפי שהיא..

נכון מאד!, מיליארדים על מיליארדים של דולרים

נשפכו על הפלשתינים ב15 שנים האחרונות: היכן הכסף? חלק אצל הבכירים, חלק בוזבז למימון נשק, חומרי נפץ וקסאמים.

mike00

New member
בעעעע....לחצתי על שלח בטעות...

רק שכנראה קשה להודות בכשלון של ההנהגה הפלשתינאית כשאפשר פשוט להמשיך להאשים את ישראל...

אז גם אתה אומר "סליחה שניצחנו" אחרי שהותקפנו.

אם לא היינו מנצחים דאז, תהה בטוח, שלא אני ולא אתה היינו היום בין החיים... גם אם הורי הורינו היו מצליחים לברוח, סביר להניח שלא היו מכירים או נפגשים כפליטים, אם היה לאן ללכת, כי עד כמה שידוע לי, אין 22 מדינות ליהודים...

למעלה