רק בישראל ...

zividan

New member
רק בישראל ...

קודם אתנצל על פתיחת שרשור חדש אבל זה לא שייך לקודם אז פתחתי. אני רק מציין עובדות, לא יודע לגבי החוקיות או מעבר לסיפור עצמו. לאחר פרסומים שונים ברשת על כך שחברת ניופאן מייבאת בקרוב את ה-HTC LEGEND ואת ה-DESIRE, התקשרתי אליהם היום לברר פרטים. מאחר ואת ה-DESIRE אני רוכש בצורה פרטית, לא מהם, במחיר הרבה יותר נמוך משלהם, שאלתי האם המכשירים דרכם יתמכו בעברית. התשובה היתה - כמובן. לשאלתי האם ניתן יהיה לסור אליהם להתקנת עברית, בתשלום כמובן היתה התשובה - לא! אנו לא תומכים במכשירים שלא נרכשו אצלנו. האמנם? האם אין קשר בין העובדה שהאחריות של המכשיר היא בנלאומית לבין העובדה שהם הנציגים הרשמיים של HTC בארץ? כפי שאמרתי בפתיחה, אני לא יודע לגבי החוקיות או כל דבר אחר, אשמח להשכיל אם למישהו יש הגיג בעניין.

bitom

New member
מה שאתה מבקש אינו מימוש אחריות...

אחריות משמעה שאם המכשיר שקנית התקלקל בגלל תקלה שקשורה לייצור שלו, הם אמורים לתקן אותו בחינם - מעבר לזה הם לא מחוייבים להחליף לך מערכת הפעלה, אפילו לא בתשלום, וזה תלוי בעיקר ברצון הטוב שלהם. במקרה הזה כנראה לא קיים רצון כזה מצידם, שהרי אם הם יעשו את זה, כולם יקנו מכשירים בחו"ל ויבואו אליהם רק בשביל להתקין עברית, ומבחינה מסחרית אני מסוגל להבין את התשובה שלהם. לגבי אחריות בינלאומית: אני לא יודע בקשר ל HTC, אבל יש חברות שמגבילות את האחריות הבינלאומית לאזור (Region) שבו נרכש המוצר - כלומר שאם קנית אותו באירופה האחריות תקפה רק שם. ושוב, אני לא יודע אם זה המצב עם HTC, שווה לקרוא את האותיות הקטנות בתעודת האחריות שלהם. מעבר לזה, אם התשובה שקיבלת מניופאן לא מצאה חן בעיניך, אתה יכול לשלוח מייל ל HTC דרך האתר שלהם (לי הם ענו מאוד מהר), אולי משם תבוא הישועה.

הנה תשובה שקיבלתי מ-HTC

לגבי תוקף האחריות (בקשר לתיקון מכשירים ולא התקנת עברית, אבל אני מניח שהמדיניות זהה):
The warranty is local for all HTC devices; therefore if you purchased your device in USA, your warranty will only be applied at USA, unless you obtained Global warranty for your device. Our global warranty applied within five major points all over the world, USA, UK, Hong Kong, Singapore and Taiwan. Also our Israeli service center accepts only Israeli devices for repair.​

מאיפה התכוונת לקנות?

אני רציתי לקנות את ה-Desire מ-clove.co.uk, אבל אני מפחד שאם המכשיר יהיה תקול (קראתי על מקרים כאלה), אני אשלח להם אותו בחזרה והם ישלחו לי מכשיר חדש חלופי, אני אצטרך לשלם עליו מכס מלא (33%)...

למעלה