רק בישראל

אשרת

New member
השאה היא רק מאיפה מתחילים

חוץ מאשר להתפקד לשינוי? את זה הבנתי ובהזדמנות הראשונה אני עושה את זה

אנדרי ז

New member
דברי עם ערן סודאי

הוא מנוסה בארגון פעילויות כאלה בסניף פ"ת. אני אשלח לך את הטלפון שלו דרך הודעה אישית.

זייליג

New member
אנדרי ואושרת

קראתי את חילופי ההודעות בין אנדרי לאושרת ממש רחמנות על אושרת היא גרה בקרית ביאליק, אין שם בית ספר דתי או גן דתי אני מבין עכשיו איך מרגישים האנטישמים בפולניה בלי היהודים אבל אם יש תחבורה בשבת ואין כפיה, למה לא להמציא אותה. כותבת אושרת: .... יש יותר מדי בתי כנסת בקריה חילונית. בקצה הרחוב שבו אני גרה (שזאת שכונה חילונית) יש בית כנסת באמת, כדאי להקים סניף פעיל של שינוי בקריות ולהניף דגל : מלחמה בבתי הכנסת בקריות די לשינאה

ולדי

New member
נו באמת!!!

כל היום אתה והחבר´ה שלך עסוקים בלחפש בפורום הזה מה לא בסדר בחברי "שינוי" ואוהדיה!! כאילו שאין לכם עבודה, או שאתם יושבים על ביטוח לאומי, כמו הדויסים אהוביכם!!! חבר´ה, תמצאו עיסוק מעניין יותר, כי דרכנו צודקת והיא תנצח!!! ואם לא מוצא חן בעיני כל שוחרי הדת, יועילו נא בטובם לנשק לי אתם יודעים איפה...

זייליג

New member
לנשק לך בפצצה?

תשחרר, תשחרר - אם זה מקל עליך אז החרדים בטלנים, גם סתם דתיים - בטלנים, גם מי שחולק על דעתך בפורום הוא בטלן. רק אתה ושכמותך מצילים את המולדת (ע"י סרבנות?) התבטאויות ומעשים כשלך, הרתיעו יהודים חרדים מלעלות לארץ ישראל טרם השואה בעד דמוקרטיה לא סלקטיבית

ולדי

New member
קיבינימט - מי דיבר על-ידי סרבנות?!

די ברור שאתה מבלבל אותי עם כמה יוני שלום פצועות! אני לוחם למען שוויון, ובין השאר שוויון בנטל על האזרחים!!! סרבנית אחותך (תסלח לי על הביטוי), ואני להפך - מתנדב לשרת שירות קבע נוסף, היכן שישלחו אותי). אם כבר מישהו מדבר על דמוקרטיה סלקטיבית - יועיל נא אדוני בטובו להסביר למה בן של אדמו"ר שאנס חייב לצאת בכל מחיר מבית-הכלא, בעודו מסוכן לציבור וסוטה מינית, ובעוד אנסים רבים ורעים יושבים בבתי הכלא בלי לצייץ?! יהודים חרדים, יקירי, לא מיהרו לעלות לארץ לפני השואה לא בגלל אנשים כמוני, אלא בגלל דעתם השלילית על הציונים. הם העדיפו להישאר בקרב הגויים, רק לא לחיות במדינה של "הציויינים". אחרי השואה, כשכבר נסחפו עם הזרם, ראו שהם יכולים לשלב בין שנאה כלפי הציונים לבין ניצול המדינה הציונית, וזה מה שהם עושים בהצלחה עד היום! איש חכם אחד אמר פעם - "כשאלוהים חילק את השכל ליהודים, על כל 999 יהודים חכמים נוצר יהודי אחד שקיבל את הטיפשות של כולם". תבדוק את עצמך בהקשר הזה...

זייליג

New member
ולדי בחור כארז

דכר ראשון כבר התנצלתי בהודעה אחרת על התיחסות לא הוגנת כלפיך אמי שתחיה עלתה לארץ ערב מלחמת העולם השניה בעור שיניה אך לשאר בני משפחת שהיו חרדים לא התאפשר לצאת כי היתה העדפה מוחלטת לצעירים שעברו הכשרה בתנועה ציונית. כלומר - רצו לעלות אך אי אפשר היה. ולפני כן כאשר היה אפשר, היה חשש מפני אותם "ציוניסטים" שהיו ברובם סוציאליסטים חסרי דת ואנטי דתיים. אתה היית מוכן לעבור לגור במדינה שמנהיגיה סולדים ממך? אני איתך בכל מאבק לשיוויון זכויות וחובות אך אינך מועיל למאבקך עם כל ההכללות ואל תאמין לכל סיפור שמתגלגל בעיתון על חרדי אנס ששוחרר וכ´. אפילו אם זה נכון - אולי היתה סיבה לגמרי לגיטימית לפעולה זו. למה לצאת מהנחה שכולם רעים אלא אם כן יוכיחו את ההיפך? בידידות

אנדרי ז

New member
בוא נראה מה יכול לכאוב לה

היא לא יכולה להינשא בדרך שתבחר. היא משלמת שכר לימוד גבוה, לא מקבלת שום קיצבה מהמדינה (בניגוד ל-we know who) ועוד נדרשת לשלם ביטוח לאומי אם אינה עובדת. אילו הייתה גבר הייתה גם נדרשת לחודש מילואים בשנה (למרות שייתכן שגם כאישה חלה עליה גם החובה הזאת). מחליטים בשבילה מה היא יכולה לאכול ובמה מותר לה לצפות בטלוויזיה. אם היא תרוויח טוב תידרש להיפרד מיותר ממחצית מהכנסותיה, בין השאר כדי לממן מיגזר שלם של פרזיטים ומשתמטים. אתה צודק. אין פה מספיק סיבות לרצות לצאת למאבק. אושרת, תשכחי מזה. אנחנו צריכים להיות שמחים וטובי לב ולהתארגן רק לחלוקת פרחים לעוברים ושבים...

אשרת

New member
טוב לדעת שאתה מרחם עלי...

תראה, אין סיבה להשקיע טונה של כסף שאחוז האוכלוסיה הדתית בקריה שואפת לאפס. בקריות יש קריה שנקראת קרית שמואל שלדעתי שעיף ששם יקבלו את החינוך , כי זה יהיה יותר טוב ממה שהם יקבלו. ועצם העובדה שבקריה חוץ מאשר נציג אחד של ש"ס אין אף נציג נוסף לאותה אוכלוסיה זה אומר דרשני..... וכן יש לי עם זה בעיה שכמות בתי הכנסות שעומדים בקריה שוממים ושצריכים לשלם עליהם חשמל ותחזוקה , בשביל מה? בשביל לזרוק את המיסים הגבוהים שהתושבים משלמים? מה הטעם???

אשרת

New member
טוב לדעת שאתה מרחם עלי...

תראה, אין סיבה להשקיע טונה של כסף שאחוז האוכלוסיה הדתית בקריה שואפת לאפס. בקריות יש קריה שנקראת קרית שמואל שלדעתי שעיף ששם יקבלו את החינוך , כי זה יהיה יותר טוב ממה שהם יקבלו. ועצם העובדה שבקריה חוץ מאשר נציג אחד של ש"ס אין אף נציג נוסף לאותה אוכלוסיה זה אומר דרשני..... וכן יש לי עם זה בעיה שכמות בתי הכנסות שעומדים בקריה שוממים ושצריכים לשלם עליהם חשמל ותחזוקה , בשביל מה? בשביל לזרוק את המיסים הגבוהים שהתושבים משלמים? מה הטעם???

ולדי

New member
מבחינת שיטה...

אני חושב שהדמוקרטיה הרב-מפלגתית שלנו די מיצתה את עצמה והפכה לקרקס מאוד מאוד עצוב. אני מציע משטר נשיאותי (ולהעיף משם את משה קצב). זה לא אירופה פה, שאפשר להשתעשע עם ראש ממשלה ושרים מהכנסת. צריך להיות נשיא ושרים מקצוענים שיודעים מה הם עושים, כמו באמריקה!

אנדרי ז

New member
יכול להיות שאתה צודק

רק תיזהר קצת בדבריך, כי מקריאה ראשונית שלהם ניתן היה להתרשם שאתה נגד הדמוקרטיה, מה שבהמשך הסתבר כלא נכון. זה באמת נושא מעניין לדיון, האם משטר כמו בארה"ב (פרט לחלוקה למדינות שלא רלוונטית אצלנו) יכול להיות ישים ומועיל. אני מציע שתפתח שרשור חדש בנושא.

למעלה