"רק במקרה חרום יש להשתמש בצפ"צפע"

tesnake

New member
"רק במקרה חרום יש להשתמש בצפ"צפע"../images/Emo8.gif

דעה אישית: היתה כתבה אתמול07\05\06 בידיעות אחרונות: מאת מתן צורי. "נחש מה נכנס לי לאוטו?" צפע בוגר נלכד אתמול בתוך אוטו של תושבת מושב בני ראם. הצפע הסתובב לה באוטו שבוע, הפעיל לה את ההזעקה עשרות פעמים, בטח גם זחל לה ממש על רגליה ועל רגלי ילדיה שהיא הסיעה כל יום לביה"ס,בערב היא נכנסה לרכב וכשבאה לסדר את המראה הפנימית ראתה שתלוי עליה נחש... משתמשים שם בכתבה במילים כמו: "הנחש הקטלני" , "אז קלטתי באיזה סכנה היינו" , "חלבתי ממנה כמות גדולה של ארס(אח שלי גיבור)" , "הכשה אחת קטנה היא קטלנית לבנאדם" האיש אפילו הגדילה לעשות והוציאה את הרכב למכירה, מהפחד. הכל נורא לגיטימי, אך למה לא לומר מילה אחת טובה, למה לא לומר למשל: "אחרי שהייתי עם נחש צפע ארסי שבוע ולא הוכשתי, הגעתי למסקנה שצפעים לא מנסים להכיש סתם אפילו שהם לכודים עם אשה וילדים באוטו שבוע." אין אף פעם דעה חיובית , ובמיוחד המקרה הספציפי הזה היה יכול לשמש כשגריר. "קטלני, מסוכן , ארסי, הורג" הכל נכון אבל לא רק.

כתבה כמו שאתה מתאר

או שואף לראות בעיתון לא תתפרסם כל כך בקלות, אף כתב לא יכתוב משהוא שלא ירצה את הציבור ויפרה את ידיעותיו אשר מקובעות מאז ומתמיד אודות מידת הסכנה הטמונה בנחשים. אפשר אולי לנסות ולשכנע כתב לכתוב כתבה מפרגנת על זוחלים רק ע"י סיפוק שנאתם של האנשים כלפי יצורים אחרים כדוגמת חולדות (וגם זה לא בטוח). היום למשל לכדתי זעמן שחור גדול (כ 2 מטרים - לא נמדד) אשר הקיא חולדה בוגרת ומספר צאצאים. הבעייה היחידה הנה שאין לי שום קשר לשום כתב צהובון שירצה לפרסם כתבה שכזו וסביר להניח שהעניין לא ממש ילהיב מישהו.

tesnake

New member
איזה יופי של דוגמא, לצערי, כמו שאמרת , לא

פופולרית כנחש קטלני!

nivinivini

New member
צפע זה נחש מסוכן, יש איזשהו ויכוח על העניין?

הוא קטלני, מסוכן, ארסי ויכול להרוג. אם בטעות הצפע היה מגיע בזמן הנסיעה לאזור הברקס, לצורך העניין, והאשה הייתה דורכת עליו בטעות אז סביר להניח שהיה מכיש אותה. במצב הזה, סביר להניח שהייתה מאבדת שליטה והופ...הלכה משפחה. ברור שהוא לא רע ולא מחפש להכיש, אבל הוא קטלני ומסוכן. אני בטוח שאם יום אחד תגלה צפע במיטה של התינוק שלך אתה לא תישן טוב בלילה ותנסה למנוע את המצב. אגב, אני מת על כל הצפעים בעולם אבל אני קצת מציאותי ויכול להבין היסטריה של אמא דואגת.

אף אחד לא ניסה לטעון

שצפע הוא אינו נחש ארסי ומסוכן. אבל חשוב מאוד ללמד ולחנך את האוכלוסייה לא לפחד מנחשים אלא להזהר מנחשים וההבדל בין שתי התגובות גדול מאוד. הפחד שנוטעים בכל הזדמנות בקרב האוכלוסייה גורר שנאה אשר נובעת מבורות. מספר גדול מאוד של אנשים שאני פוגש בכל יום משוכנע למשל שמפגש עם צפע יסתיים ככל הנראה בהקשה (מה הנחש לא ירדוף אחרי? וכו').

לא לפחד מנחשים?

מלחמה אבודה מראש... תשמע, נחשים הם מפחידים.. מה לעשות, זה כנראה משהו עמוק ואבולוציוני... ואני יכולה להעיד על עצמי שלמרות שאני לא בורה בנושא אני כן מפחדת מנחשים... אני יכולה להתגבר על זה פחות או יותר אם אני יודעת שהנחש אינו מסוכן. לא אנסה להרוג נחש ארסי, אבל אין לי שום חשק לפגוש אחד ליד הבית, ובטח שלא באוטו... צריך להשקיע בחינוך, אבל לא הייתי מציעה לבנות על כתבים, הם מחפשים את הצהבהבות והדרמטיות... לא לחנך אנשים. את זה עושים במקומות אחרים...הבעיה היא שבדרך כלל משכנעים את המשוכנעים... אנשים נזהרים ממשהו מפחיד. אם הוא לא מפחיד אין צורך להיזהר ממנו...

אני לא חושב שמדובר בפחד

שהוא "אבלוציוני". אחרי הכל ילדים לא מפחדים מנחשים עד שההורים לא מלחיצים אותם. זה קשור לחינוך שהם מקבלים, פורמלי ולא פורמלי. סתם סיפור אישי שאולי לא לגמרי קשור: כשאמא שלי הייתה ילדה היא יצאה עם המשפחה לקמפינג (כמו בכל שנה) ובאיזה נחל סבתא שלי מצאה בירית תפסה אותו והראתה לאמא שלי ואחיה, כמובן שהנחש שוחרר אחר כך. אולי זאת אחת הסיבות למה לא היה לי ממש פחד מנחשים, פשוט כי אף אחד בבית לא היה נכנס לפאניקה מנוכחות של נחש. אמא שלי וגם אבא שלי לא היו נוגעים בנחשים כשגידלתי בבית אבל זה לא היה מפריע להם בכלל, אבא שלי פעם תפס איזה נחש שברח לי בבית וגם זכה לנשיכה יפה. לפני בערך שבועיים אמא שלי התקשרה להגיד שהיא ראתה נחש על המרפסת, לפי התיאור זה היה זעמן מטבעות קטן אז לא עשינו כלום כי הייתי בעבודה. אתמול בערב היא אומרת לי כבדרך אגב שלפני כמה ימים היא נכנסה למחסן והיה זעמן מטבעות קטן על הרצפה של המחסן שכשהיא פתחה את הדלת הוא ברח. לאן הגענו אם אמא שלי אפילו לא מיידעת אותי כשיש נחשים בשטח הבית??? אבל מה אני יכול לעשות שרק נחשים ארסיים ועקרבים מפריעים לה? מצטער על ההודעה הארוכה.

tesnake

New member
חביבי אין לי שום ויכוח עם העובדה

שצפע הוא נחש מסוכן ושפחדה של האם היה מוצדק(כתבתי לגיטימי) , הבעיה שלי היתה עם זה שהתקשורת בוחרת תמיד להציג דווקא את הפנים ה"קטלניים " של הזוחלים ובכך ללבות את השנאה והאנטגוניזם שגם כך קיים בציבור באופן טבעי כלפיהם. למקרה הנ"ל היו פנים חיוביות והיתי שמח אילו הציבור היה ער גם אליהם. ואילו היה לי תינוק אז קרוב לוודאי שהקינג קלי שבאופן טבעי יישן איתו בעריסה, יאכל את הצפע לפני שיעשה נזק מיותר

nivinivini

New member
אין ספק שהתקשורת ההמונית רקובה מהיסוד

כמו למשל נושא האינטרנט שתמיד מוצג בעיתונות בצורה שלילית. מי שלא יודע מה זה אינטרנט ושומע רק מהעיתון או הטלויזיה בטח יחשוב שאוכלוסיית הגולשים מורכבת רק מסוטים ופדופילים. בכל מקרה אין סיכוי שהאשה עם הצפע במכונית הייתה אומרת משהו כמו: "איזה יופי, הצפע היה איתי שבוע ולא קרה כלום. איזו חיה נפלאה". כמו שקרן אמרה הפחד מנחשים כנראה זה משהו עמוק מאוד. אני כל הזמן מנסה לשנות את הגישה של אנשים לעניין ומנסה להראות שנחש זאת חיה מאוד עדינה, אבל אין מה לעשות רוב האוכלוסיה שפגשתי או מפחדת מנחשים או נגעלת מהם. רעיון טוב לשים קינג בעריסה, לא חשבתי על זה.

HyperViper

New member
אולי זה היה מהצפעים הלא ארסיים?

כמו אלו שנמצאו בפארק בכפ"ס? :)

weinman

New member
עיתונים אוהבים (ומתפרנסים מ..) אם ואילו

אנחנו עוסקים בעובדות. אם היינו מתכננים את החיים על בסיס אם ואילו לא היינו מגיעים לשום מקום. העובדה היא שלא קרה כלום רק מעידה שנחשים לא תוקפניים ביסודם אלא במידה והם בלחץ ובמצב של אין ברירה על פי הבנתם. אפשר היה למנף את הסיפור והכתבה למשהו מועיל וערכי אבל כרגיל העיתון בוחר ללבות את האש כדי שיהיה בסיס לכתבות הבאות שיגיעו במהרה. עם כל הסימפטיה לאם המודאגת ויש הרבה, אותנו כציבור זה צריך פחות לעניין. לנו כציבור חשוב לקבל מידע אמיתי והכלים להסיק מסקנות בונות ולא להפוך לעדר ההולך אחרי העורך. אבל הציבור כנראה אוהב שיאכילו אותו בכפית וזה מה שהוא מקבל. הציבור בוכה על אמינות העיתונים אבל מוכן לקנות כל סיפור מבלי לבדוק את העובדות. כחובבי זוחלים ,לעניין הזה וכציבור שאכפת לו , האינטרס שלנו הוא לעשות את המקסימום (כל אחד כיכולתו) לקדם את האינטרסים של הזוחלים בישראל ושמירת טבע בכלל. בין השאר גם להעמיד כתבות כאלו באורם האמיתי ולא להתבייש לשאת את קולנו. מותר לפחד מנחשים אסור להוציא דיבתם רעה.

nivinivini

New member
בעניין האינטרסים של הנחשים ושמירת הטבע

בסופו של דבר זה לא ישנה אם כל מי שיראה בחצר נחש יהרוג אותו. לא זה מה שמכחיד את האוכלוסיות, אלא מנת יתר של אספלט ובטון. אני בספק אם יש לזה פתרון אמיתי.

רן333

New member
סימפטיה לחיות כמו נחשים זה לא רק

הימנעות מלהרוג אותם כשהם מגיעים לגינה שלך. אנשים שלא מכירים חיות קטנות, כולל נחשים, שמאכלסות שטחים פתוחים שונים (או מכירים באופן שטחי, וסולדים מהחיות האלה מאוד) מתקשים להבין את החשיבות בקיומם של שטחים כאלה. אני, למשל, די מזועזע מהכוונה של עיריית הרצליה (ונדמה לי שזה כבר יותר מכוונה) לפתח את מה שהיא מכנה "פארק הבאסה": לקחת חלק גדול מהשדות היפים שבאזור מסילת הרכבת, ולהפוך אותם למדשאות עם כמה שבילים, מגרש חניה, ספסלים ושולחנות. עכשיו, אם כל הציבור, כולל המתכננים של הפארק הנפלא הזה, היו מכירים, וקצת מסמפטים, את החיות והצמחים שמאכלסים מקומות כאלה, אולי הלהיטות להפוך אותם מ"שדות בור מוזנחים" ל"פארק מטופח" הייתה פוחתת. ויש דוגמאות נוספות.

אני מטיל ספק באמיתות הדברים.

אין סיכוי שנחש יצליח לשרוד ברכב בטמ"פ הנוכחית יותר ממ"ס שעות, אז שבוע??? ושלא יעבדו עלכם.

הטלת ספק

אומרים שהצפע היה ברכב שבועיים כל כניסה שלה לרכב וכל תזוזה היא היתה צריכה לשמוע את קול הנשיפה של הצפע מניסיון

למעלה