רק בריאות

דנה אז

New member
רק בריאות

בעקבות החופשה הכפויה שלי בבית שאלות בנושא בריאות:
מקפידים על בדיקות תקופתיות?
כשאתם מרגישים לא טוב, מתעלמים וממשיכים כרגיל? או מרשים לעצמכם לנוח?
כשבקרתם אצל הרופא והציע טיפול תרופתי תקחו את הטיפול? תחפשו טיפול אלטרנטיבי?
האם במהלך השנים חל שינוי בהתיחסותכם לבעיות בריאותיות? וחופשת מחלה?

ראשית הרבה בריאות דנה

לאחרונה נשלחתי להרבה בדיקות חלקן בשל גילי המופלג

וחלקן בשל תרופות מסוימות שאני לוקחת וגם בשל שהתחלתי עם משאף
תודה לאל הכל תקין

הילי 122

New member
כולנו חושבים כנראה על בריאות

שאלה , אם אכניס למזון שלי שום טרי , האם זה יגרום למשהו שלילי ?
מסקרן אותי , לא נוגעת בשום בכלל .
אם אבלע את זה כל בוקר כאילו זה כדור ?
הפחד שלי זה הריח .

תרגישי טוב

דנה אז

New member
שום אמור להיות מאוד בריא

השלילי אמור להיות ריח לא טוב מהפה.
למה לבלוע כל בוקר? יש דרכים בריאות וטעימות להתחיל את היום.
כבר סיפרתי פה שעבר שבהמלצת נטורופתית אני מתחילה כל בוקר עם שיק של גזר, תפוח וסלרי 0אמור להיות גם סלק).
אמור לעזור בניקוי הגוף.

דנה אז

New member
זה הרבה פחות טוב.

את יכולה להכין את הירקות והפירות חתוכים גס בכלי, ובבוקר רק לטחון עם המים.
ואולי יותר טוב שתתיעצי עם נטורופתית בקופת חולים, כי לכל אחד מתאים משהו אחר.

noma10

New member
דנה..נושא רגיש מאוד..

אני מאלה שאומרת לאחרים ללכת לרופא..
אני מדחיקה ..הולכת רק כשאין כבר ברירה..
נעדרת כמה שפחות מהעבודה..הולכת חולה ..
וזה ממש לא נכון.. כי כשהגוף מאותת לנו צריך להקשיב לו.. ולקחת פסק זמן..בדיקות..נו כשאני כבר מגיעה לרופא..מבקשת גם בדיקות..
והכי חשוב שניהיה כולנו בריאים..

noma10

New member
לגבי טיפול

מנסה קודם תרופות סבתא ואלטרטיבי..

שמים1

New member
דנה יקירה יפנ שאלת שאלה כה חשובה

לעיתים רק כאשר מאבדים את הבריאות לומדים להעריך אותה
לומדים להעריך שהכל בסדר ולא להתייחס לגוף שלנו כמובן מאליו .
הגוף שלנו ראוי לטיפול נאות שמכבד את עצמנו ואכן דואג לאיכות חיים טובה .
אני מקפידה על רפואה מונעת במידת האפשר
מקפידה על בדיקות תקופתיות שמתאימות לגיל שלי , כגון ממוגרפיה , בדיקת באפס ( למניעת סרטן צוואר הרחם )
וכל דבר שיכולה לעשות כדי למנוע מחלות
ור לבריאות לכולם
ובוקר נפלא לך .

דנה אז

New member
עונה בעצמי

במהלך השנים חל שינוי אצלי בהתיחסות למחלות. בעבר הייתי מושכת את עצמי לעבודה חולה.
היום למדתי להקשיב לגוף ולהשאר בבית במקום למשוך את המחלה עד אין סוף (לא שזה עזר לי הפעם).
בשנים האחרונות ראיתי כל כך הרבה רופאים, ועברתי כל כך הרבה בדיקות עד שפשוט נמאס, אז לא מקפידה על בדיקות תקופתיות. - אולי בהמשך אצליח להקפיד יותר.
כן משתדלת לשמור על עצמי בצזונה נכונה, מקפידה ללכת כדי לשמור על כושר.
תמיד מתחילה ברפואה אלטרנטיבית (אמא שלי נטורופתית, אז יכולה להרשות לעצמי), וממש לא ממהרת לקחת אנטיביוטיקה... אבל כשצריך לוקחת בלי משחקים.

שמים1

New member
בדיקות שחשוב לעשות מגיל 40 ומעלה

בדיקות רפואיות בגילאי 40-60
בגילאי 40-60 חשוב הרבה יותר לשמור על שגרה של בדיקות היות ובגילאים אלו עולות השכיחות של מחלות כרוניות וגם של מחלת הסרטן, לכן לא פעם גילוי מוקדם מציל חיים.
בדיקות דם ובדיקות לחץ דם שגרתיות - יתר לחץ דם אמנם אינו מורגש אבל הוא פוגע בכל המערכות החיוניות בגוף, לכן חשוב לאתר ולטפל בו.
בדיקת ראיה - בגילאים האלו יכולות להתחיל להתפתח מחלות כמו גלאוקומה, קטרקט, ניוון מרכז הראיה ולעיתים נדירות גם גידולים לכן חשוב לבצע בדיקות תקופתיות, במיוחד אם יש לכם רקע של סוכרת, לחץ דם או עישון.
בדיקת שיניים - מומלץ להגיע לבדיקה תקופתית של רופא השיניים אחת לחצי שנה-שנה. וכמובן להקפיד לבקר גם אצל השיננית.
בדיקת עור - גם כן בדיקה שחשוב לעשות אחת לתקופה כדי לגלות שומות חשודות ולמנוע את סרטן העור
בדיקת אק"ג - בבדיקת אק"ג הרופא בודק את הפעילות החשמלית של הלב. חשוב לבצע את הבדיקה החל מגיל 40 גם כדי לאתר מחלות לב וגם כדי שיהיה אפשר להשוות לבדיקה בגיל 40 את הבדיקות העתידיות שתעשו.
בדיקת כולסטרול ורמת שומנים בדם - רמת שומנים וכולסטרול גבוהה בדם גורמת לטרשת העורקים ולמחלות נוספות. לכן חשוב לבצע בדיקה של רמתם בדם אחת לכמה שנים או ע"פ המלצת הרופא (ההמלצה היא בדר"כ מגיל 35 אצל גברים ומגיל 45 אצל נשים אבל זה כמובן מושפע מהרקע המשפחתי, מחלות נוספות, עישון, השמנה, חוסר פעילות גופנית וכד'.
בדיקת סוכר - סוכרת היא מחלה כרונית שפוגעת באיברים רבים בגוף, לכן חשוב לבדוק אחת לתקופה או ע"פ המלצת הרופא את רמת הסוכר שלכם. מדובר בסה"כ בבדיקה פשוטה שיכולה לשפר את חייכם לאורך זמן. הבדיקה חשובה במיוחד אצל אנשים בעלי משקל גבוה או שאינם עושים פעילות גופנית.
קולונוסקופיה - בדיקה לא הכי נעימה וידידותית אבל יכולה למנוע או להביא לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס. מומלץ לעשות את הבדיקה אחת ל-10 שנים החל מגיל 50 (או מגיל 40 לנמצאים באוכלוסיית הסיכון). לחוששים מהבדיקה - קיימת גם אופציה של קולונוסקופיה וירטואלית שהיא קצת יותר ידידותית, כמו כן, ישנן כיום גם קפסולות זעירות עם מצלמה שניתן לבלוע והן מצלמות את כל מערכת העיכול עד היציאה. כמובן שבדיקות אלו פחות אמינות מהקולונוסקופיה הרגילה אך עדיין עדיף לעשות אותן מאשר לא לעשות בכלל.
בדיקת דם סמוי בצואה - בדיקה לא פולשנית שגם היא עוזרת בגילוי סרטן המעי הגס, אבל זו בדיקה הרבה פחות יעילה ואמינה מקולונוסקופיה. הבדיקה כלולה בסל הבריאות לגילאי 50-74 אחת לשנה.

שמים1

New member
בדיקות נוספות

בדיקות נוספות לנשים בגילאי 40-60:
בדיקת פאפ - בדיקת פאפ נועדה לגלות את סרטן צואר הרחם בשלביו המוקדמים. רופאים רבים ממליצים לעשות את הבדיקה אחת ל-3 שנים עד לגיל 65 (גם נשים שחוסנו מפני וירוס הפפילומה צריכות להבדק היות והחיסון לא מגן מפני כל הזנים של הוירוס) לנשים הנמצאות בסיכון יש להתייעץ עם רופא הנשים.
בדיקת שד עצמית - תמיד חשוב להיות עירניים ומודעים למה שמתרחש בגוף, לכן ההמלצה לנשים היא לעשות בדיקת מישוש עצמית בשדיים אחת לחודש החל מגיל 30 ולפנות לרופא במידה ומגלים גוש חשוד. (שימי לב שלפעמים נוצר גודש בשדיים בזמן המחזור או בתקופת ההנקה)
ממוגרפיה - בנוסף לבדיקה העצמית, החל מגיל 50 מומלץ לעשות גם בדיקת ממוגרפיה (צילום רנטגן של השד). לנשים בסיכון, כגון נשים שקרובת משפחה שלהן חלתה בסרטן השד, מומלץ לעשות את הבדיקה בגילאים מוקדמים יותר בהתאם להמלצת הרופא.
בדיקות גניקולוגיות - בתקופת המעבר מתרחשים שינויים הורמונליים בגוף האישה, השינויים הללו יכולים גם לגרום לתהליכים פתולוגיים, לכן חשוב להבדק אחת לשנה אצל רופא נשים. הבדיקה כוללת בדיקת אולטרא-סאונד שמטרתה לגלות פתולוגית ברחם ובשחלות (לנשים הנמצאות בקבוצת הסיכון לסרטן השלחות מומלץ להתייעץ עם רופא ולבצע בדיקות נוספות לגילוי מוקדם של סרטן השחלות)

שמים1

New member
בדיקות חשובות

חשוב לעשות גם את הבדיקות הבאות:
בדיקת צפיפות עצם - בדיקת רנטגן פשוטה שאינה פולשנית ומטרתה לגלות את מחלת האוסטאופורוזיס - "בריחת סידן". הבדיקה מומלצת לנשים וגברים החל מגיל 60, אחת ל-5 שנים. (לנשים באוכלוסיית הסיכון מומלצת אחת לשנתיים החל מגיל 50)
בדיקת לגילוי מפרצת אבי העורקים הבטני - מזה בדיוק נפטר לאחרונה אריק איינשטיין ז"ל. מדובר בהתרחבות איטית של אבי העורקים הבטני שגורמת לדפנות שלו להיחלש. אי גילוי מוקדם עלול להביא לקרע ולדימום פנימי שלרוב מוביל למוות מהיר. הבדיקה מומלצת במיוחד למעשנים או לאנשים שעישנו בעבר.
בדיקות שמיעה - גם בגיל השלישי לא מוותרים על איכות החיים ולכן חשוב לאבחן בעיות בשמיעה ולרכוש מכשיר שמיעה בהתאם לצורך.

למעלה