רק דבר אחד

No name for now

New member
רק דבר אחד

שאלה: אם יכולתם לשנות רק דבר אחד בסטטוס יתומי צה"ל מול משרד הבטחון (מעמד, זכויות, וכו'). במה הייתם בוחרים?

lyor5

New member
זכויות......

לדעתי צריך לשנות את מעמד היתומים של: 1)השוואת זכויות יתום שאביו נפטר לפני גיל 21 ליתום שאביו נפטר אחרי גיל 21. 2)לדאוג להגדלת זכויות מעוגנות בחוק ליתומים ששני ההורים נפטרו.(לדעתי זה צו השעה).

lyor5

New member
האמת שקשה לי לבחור..

לגבי הנושא הראשון הוא דורש טיפול ואני אישית רשמתי מס' מכתבים לגבי ההפליה ,וקבלתי תשובות שנקראות "דחיה בקש" החק כך קבע ואין מה לעשות,והעובדת רווחה סיפרה לי שהיו יתומים שלקחו עו"ד ונענו בשלילה. הנושא השני מצער אף יותר ,כעיקרון אף אחד לא הגיב למה שרשמתי .יתום ששני הוריו נפטרו לא זכאי לגמלה בשום גיל ע"פ החוק ולפעמים עוזרים לו לפנים משורת הדין .לכן לדעתי הגיע הזמן לדאוג לנושאים שלא שמו עליהם דגש והם נושאים שחשובים לדי מספר אנשים מבלי להכנס למלחמות אלמנות -אלמנות-יתומים,או לשאלה איזה נושא יותר חשוב.

No name for now

New member
הבעיה השנייה מוכרת

והיא עוד יותר חמורה כשמדובר ביתומים קטינים כיוון שגם האפוטרופס שממונה עליהם לא יקבל את הקצבה עבור היתומים (אלמנה שנישאה לעומת זאת תמשיך לקבל קצבה עבור היתומים ובצדק). אישית אני חושבת שמדובר באטימות לשמה. מה שאני מבינה מהתגובות זה שזה מתנקז בסופו של דבר לנושא אחד: האם אני יתומת צה"ל או בתו של חלל צה"ל (או ליתר דיוק בתה של אלמנת צה"ל)? אלמנות ויתומים או אלמנות וילדיהן?

שינוי דרך הטיפול במשהב"ט

במקום שהתיק יהיה ע"ש הנופל, וינוהל בלשכה הקרובה לקברו של הנופל, הייתי רוצה שהתיק יהיה ע"ש כל משוקם בנפרד, וינוהל בלשכה שהמשוקם בוחר (כלומר התיק של אמא שלי בלשכה שהיא רוצה, התיק הנפרד שלי בלשכה שאני רוצה, והעוד תיק הנפרד של אחותי בלשכה שהיא רוצה). במילים אחרות, לנהל את השיקום לפי צרכי האנשים החיים, ולא לפי המתים. (אה, כן, כמובן שאני הייתי שמח אם היו נותנים לי יותר חופש בניהול תקציב השיקום שלי, אבל על זה כבר דיברנו).

למעלה