רק הבוקר ראיתי

רק הבוקר ראיתי

את האיימייל ואת התוספת על סוגיות בטיפול בטראומות קראתי ובכיתי המון. רק היום הבנתי מה קורה איתי לאחרונה הולך ומחריף אף אחד לא מבין. בפסח הזה , מרוב פיגועים אמבולנסים, ילד בן 5 עם מכונת הנשמה , התפרצתי על אמא שלי על שטויות, אמרתי לאמא שלי דברים כאלה שזעזעו את משפחתי ואותי כמה ימים אחרי. אני בכלל לא מבינה מה קרה לי אני מתפרצת לפעמים על אנשים במיוחד אחרי פיגועים, אחרי שמיעת אמבולנסים כאילו נמצא איזה פלסטינאי מתאבד מולי ואני רוצה להרוג אותו. לא מפסיקה לחלוף בעיני התאונה שלי בימים אילו(הפוגע היה ערבי שניסה לברוח)-כל תמונה של כוחות ההצלה אני במקום אחר ולא מצליחה להסביר בלי שכל החג הזה יקראו לי חולת נפש, משוגעת, מטורפת בבית, בפורומים, בצטים,לא רק לך כואב על המצב.....ניסיתי לצעוק זה לא כאב זה משהו מעבר לכאב זה כאילו אני שם..ואז הבנתי גם בבית, גם ברשת שהרבה יותר קל לכנות אותי מטורפת, אני לא אצליח להסביר ואני רק עוד יותר מתפרצת בצורה שאותי אפילו מפחידה ואין לי מושג מאיפו באים הדברים שאמרתי דקה לפני ובכלל לא התכוונתי. ואז הגעתי לחלק שמדבר על עבודת השיחזורוהתפרצתי בבכי, הבנתי את הטעות. כמה בשנה ראשונה "התחלתי תהליך שיחזור", דיברתי המון על מה שחוויתי הרגשתי רצון לחיות, לנצח להתקדם הייתי מלאת אופטימיות, אבל השיחות על התהליך על האישפוז על התחושות גרמו כאב לשומעים, גרמו חוסר אונים גם למטפלים כולם אמרו לי שאני צריכה ללמוד לנעול את התאונה , את מה שחוויתי מאחריי-כולם נתנו לי רגשי אשמה שאני בעצם (היום אני מבינה) לא מדחיקה , שאני מדברת על החוויה הקשה שעברתי על הפחדים ממנה, הייתי מדברת על זה בעבר לפעמים עם חיוך כמו סרט , אבל זה הפחיד אחרים לשמוע. אפילו שיחקתי עם הקנולה כמו תכשיט , כשהבינו מה זה העיפו את זה ממני (היום אני לא מסוגלת אפילו לשמוע את המילה הזאת ורק רואה מישהו עם זה מתמוטטת)......כולם לצערי חזרו בעצם על הטעות הזאת במיוחד הרופאים שמלווים אותי....הכל נשאר בפנים. עכשיו אני מבינה למה החג הזה ברצף הפיגועים עשה אותי היסטרית ולא רק מהחרדה זה משהו אחר , לא יכולתי להסביר רק השתוללתי. אף אחד לא הבין בזמן מה שקורה לי -לא חשוב כמה ניסיתי כבר חודשים להתריע היום איבדתי רצון לחיות לחלוטין, אני לא רוצה לשמוע יותר על מטפלים לנפש בכלל , נגמר הכל לא מסוגלת יותר לדבר על הכאב רק הדמעות מנצחות, והזעם שולט על כל שטות בעוצמות. רחל-נשמה

איך הוא כותב שם

בעבודת השיחזור "חייבים לאפשר לכם לעבור דרך האירוע במלואו ללא כל הפרעות והסחת דעת. מעבר לכך , זה לא מספיק לעבור דרך האירוע פעם אחת". בהשפעה של הדחקה, מדובר על "להיות מודה למטרה ששולטת"....לא הצלחתי להפנים את זה לגבי הטראומה שלי -התאונה. כי אני לא חשה שהדחקתי את התאונה, למרות שאומנם לבקשת כולם אני כמעט לא מדברת עליה, אבל אני גם לא מרגישה מטרה מודחקת, אלא יותר אובדן וחוסר שליטה על חיי ועתידם, או יותר נכון תלות ואי ודאות ברמה גבוהה למה שאני מסוגלת בגלל אישיותי הקשתית להתמודד (עצמאות לקשת זה כמו חמצן בלי זה הוא בדום נשמה)....אז נראה לי שאשמח לקבל הסבר יותר על הדברים. בתודה מראש רחל-נשמה

היי רחל,

הדברים שאת מדברת עליהם מתקשרים ישירות לטראומה בעקבות תאונת הדרכים שעברת. אני לא רוצה ליפול כאן לאבחונים, מכיוון שזה לא מתפקידי, אבל ידוע הוא שגם מתאונות דרכים ניתן לפתח PTSD, והחוויות והקשיים שאת מתארת בהחלט יכולים להיות חלק מההשלכות של ההתמודדות עם הטראומה שחווית. לצערי, הפורום אמנם עוסק בטראומה, אבל זו שמגיעה בעקבות תקיפה מינית / התעללות מינית, ולאו דווקא כמו זו שאת חווית. לכן אני מרגיש שאני צריך להיזהר מלהוסיף עוד בנושא, ולחשוף את בורותי. אני בטוח שבדברים מסוימים את יכולה למצוא קווים משיקים לחומרים שמופיעים במקום בנושא טראומה, אבל הייתי ממליץ לך למצוא מקומות שמתמחים בטראומה ועבודה עליה בעקבות תאונות דרכים. אני אנסה לבדוק אם אני מצליח למצוא עבורך מקום שכזה, שם אני מניח שתוכלי לקבל את מלוא ההתייחסות שאת ראויה לה. חג שקט |פירמידה| דניאל-

דניאל תודה רבה לך

אם יש חומר ברשת בעברית, או ספר מומלץ בעברית לטיפול בנושא אשמח לדעת. קראתי את החומר על פוסט טראומה באתר שלכם, הכאב שלי לא מעניין אף אחד , ואין לי סיכוי לקבלת טיפול מקצועי הולם-חוסכים עלי כל שקל אפשרי בקופת חולים וזה מאבקים של שנים. אני יודעת שהפיתרון הוא כמו במצבי הרפואי למידת החומר הרפואי , בעזרת הרשת ובעזרת שאלות שהתקלתי כל הזדמנות מומחים רפואיים במשך שנים ועשיתי הצלבות מידע, עד ש"כבר נהייתי כמו רופא נשימתי לעצמי", ככה אני רוצה ללמוד את החומר הרלבנטי לכאב הנפשי שלי. אני אחקור את הנושא ואני אוציא את עצמי לחיים, נמאס לי לחיות עם התדרדרות פיזית ונפשית שכולם רואים עומדים מהצד ומחכים שכבר אמות וככה יחסך כסף למדינה. בתודה מראש חג שמח רחל-נשמה

../images/Emo63.gif מומלץ בשבילך

האמת שאני ממליץ אותו לכל מי שמתמודד / עוזר בהתמודדות ורוצה להבין על טראומה. כתבה אותו ג´ודית לואיס הרמן, הוא נקרא טראומה והחלמה ויצא בהוצאת עם עובד.

תודה רבה לך דניאל

אני אקנה את הספר, המון תודה על ההתיחסות למרות שזה חורג מנושא הפורום.

קישרת לספרים "טיפה יותר זולים"

ולי יש משהו לתת לך בחינם:

למעלה