וקצת על פעילות הועד ועל השקיפות
ועד ההורים העירוני בהרצליה, פרוטוקול מישיבת ועד הורים שנערכה ב- 14.02.02 מקום הישיבה: בית המתנדב, רח' הנדיב 49, הרצליה. יו"ר : הראל ניסנוב נוכחים: הראל ניסנוב, טלי אלדר, אבי קורצברג, מירב אוטנזוסר, אברהם רבקה, מירי רובינפלד, שממה אליהו, שלמה יוגב, אלי יעקבי, אבנר אבקין, שמעון מלכה, ישראל כספי, הירש משה, עידאן ניסים, מטי איל-הרשקוביץ, דורון כץ, ראובן פארן, אריק ליברמן, שאול גרינברג. על סדר היום: ישיבה דחופה בגין הקיצוץ בתקציב החינוך המתוכנן לשנת 2002. הראל נ. - מספר בקצרה על הישיבה הדחופה שיזמה גרמן בעקבות התנגדות הועד לקיצוץ בתקציב החינוך. התקיימה ישיבה בו ניתן הדו"ח (התקציב). בישיבה הוסבר שחלק מהדברים הינם החלטה פוליטית ולא ניתן לעשות כלום בנידון. היות ונודע בזמן קצר על הישיבה שתיערך ביום ג' ה- 19.02, הזמן צפוף ועלינו לקבל כאן החלטות להמשך הדרך. הועד לא רואה מהדברים של גרמן, שאכן, כפי שהובטח, בתחילת שנת 2003 הכל יחזור לקדמותו. כמו כן הועד ביקש בישיבה (המוקדמת) לדחות את ישיבת מועצת העיר המתוכננת ליום שלישי הקרוב ע"מ לתת לועד זמן ללמוד את המספרים. בדוח יש עשרות סעיפים שלא מובנים לנו וגם ללאה, ואנחנו טוענים שלא יתכן שניהול האגף מ-99 גדל ב-2 מ' ₪ ואילו שם לא מקצצים. ואילו את כל הקיצוצים (שהם נובעים מחריגה של התיכונים בלבד) מקצצים מכל בתי הספר. אבי ק. – גרמן טענה שלא ניתן בשל כך לקצץ את כל ה-5 מ' מהתיכונים ובסה"כ מדובר רק ברבעון אחד. הועד אף כועס שלא עורבו מההתחלה אלא רק בסוף התהליך. לדעתי יש לקבל כאן היום החלטה איך לפעול בנוגע לקיצוץ, גרמן אף לא מוכנה לתת מסמך חתום שבו היא מתחייבת להחזיר את המצב לקדמותו בתחילת שנת 2003. משה ה. – גרמן טענה שהיא מתכוונת להחזיר חלק מהגירעון ע"מ, ע"מ לא לגרור את הגירעון לשנת 2003. בסוף הישיבה (המוקדמת) הוחלט , כי יוקם צוות מיוחד שישב וידון באיזה נושאים לקצץ ואיזה נושאים לא ניתן לגעת. גרמן אף הוסיפה שיש לשבת יחד עם אגף החינוך ולבנות טבלה (להכין נייר עבודה) וללמוד יחד אתם היכן לקצץ ובמה. ראובן פ. – אני ישבתי אתמול בישיבה שנערכה עם וייס. הקיצוץ הנו מחדל קשה של העריה. ברמה העקרונית יש כאן מידה של אבסורד, מי החליט שאכן ה"עוגה" שהוקצבה לחינוך היא נכונה. כאן בעצם אנו פותחים פתח לבאות. בבי"ס שלנו קיצוץ בקרן קרב זה בבחינת "הרג ובל יעבור". רק לסבר לכם את האוזן, זהו היום בו הילדים קמים בכיף לבי"ס. גרמן מורידה את מה שהכי קל להוריד מבלי לעורר או להתסיס את המערכת. אסור לנו לוותר על הקרן הזו. מנהל ביה"ס בא ואומר לי : "אני לא חרגתי בשקל, למה אני צריך להיפגע?" רבקה א - אורי, מקרן קרב, איתה אני בקשר קרוב, ביקשה למסור לכם שנדון אתם בשיתוף לפני שמחליטים החלטות בנוגע לקרן, היות והם מוכנים לבוא לקראתנו. שאול ג. – לדעתי אורי לא מבינה בזה. קרן קרב זהו בלוף לא קטן, הם עושים עלינו המון כסף (...נותן דוגמאות לדבריו). בתחילת השנה הקרן דרשה 150 ₪ עלות תלמיד, אחרי ישיבה ארוכה ומפרכת ירדו ל- 75 ₪ לתלמיד. ב- 16.10.01 התקבלת החלטה כתובה ובה הוחלט שעלות תלמיד תהייה ע"ס 75 ₪ שתחול על העריה, והעריה בניגוד להחלטה "הפילו" שליש עלינו. ולכן זהו נושא בפני עצמו שיש לדון בו. בנוסף המשתמע מההתקשרות הנ"ל, כי בשנת 2003 כבר לא יהייה קרן קרב. בנוסף, בנייר היה כתוב שעלות תלמיד היא 760 ₪ ואילו ביה"ס אמר שעלות תלמיד היא 725 ₪. פניתי עקב כך לשוש אקהאוז ושאלתי אותה: "מה אתם מתכוונים לעשות בנידון? אני רואה בכך שמישהו גנב מאתנו 35 ₪ ומבקש ממך לבדוק את הנושא וליידע אותנו". היות ועדיין לא קיבלתי שום הסבר מתכוון אני לשלוח מכתב ממני ושבוע אח"כ מעורך דין. ניסים ע. – בישיבה עם גרמן ראינו שיש מקום למו"מ איתם. כמו כן לא גרמן לא שוש ולא לאה בקיאות לגמרי בתקציב, ולכן עלינו לשבת לבדוק ולראות מה לעשות עם זה. אבי ק. – העריה מוכנה לשבת אתנו ביום א' בבוקר ולדון בתקציב. ניסים ע. – יש לדון בכספים הנוגעים לנו בלבד ובקרן קרב, ולא ולהתעסק עם פטורי המורים ששם אין לנו אפשרות להשפיע. ישראל כ. – בתור אזרח זוהי תמונה מאוד מאכזבת וקשה ולראות איך העיר שלנו מתנהלת. עד לרגע זה לא קיבלנו שום נייר ו/או מידע כתוב שיסביר במדויק את הקיצוץ. ולכן אין לדעת אם להאמין שאכן אין נייר, שכן איך יתכן קיצוץ בלי נייר מסודר?. גם לדעתי אין הן בקיאות בנתונים. כבר בסעיף הראשון של עלות המנהלת, ראינו שב-96 מנהלת החינוך בהרצליה היא מאוד גבוהה וזה רק הולך וגדל משנה לשנה ולא רק שלא נוגעים בו כלל בקיצוץ אלא אף מגדילים אותו. חוץ מיעקב וייס אף אחד מאנשי העריה לא הסכים לקיצוץ במנהלה. כמו כן הועד פנה אליה באוק' והזהיר מפני בעיות עתידיות, לא רק שלהם לא היה אכפת הם גם התעלמו מאתנו. אני לא רואה שום סיבה כעת לשנות את עמדת הועד. רבקה א. – לא ראיתי בתקציב החינוך המקוצץ שום סעיף שמדבר בתמיכת העריה או בהשתתפותה באכלוסיה החלשה בבתי הספר, מכאן אני מבינה שאין תקצוב כלל לאוכלוסיות החלשות. שאול ג. – לא רלוונטי כרגע. יש להתמקד בכך שגרמן עומדת על שלה בקיצוץ ואנחנו מתנגדים. הראל נ. – במקביל לכך שביום א' הקרוב נקבל מהעריה יותר נתונים, לא ראינו עד כה התקדמות מצד העריה. לגרמן וליועץ נוצר הרושם שאנו מסכימים לקיצוץ אבל לא מסכימים לסעיפים. האם זה נכון? חברי הועד....אנחנו מסכימים לקיצוץ אבל אל לדרך שבה מקצצים ברבעון אחד ולא פורסים לשנה. שאול ג. – הנקודה המרכזית היא מה אנחנו רוצים לעשות? אני חושב שבתקציב כולל של 450 מ' ₪ נראה לי מחוצף שיעל גרמן תיקח ותכה בו את המכה הכי גדולה. לכן אם היא רוצה לקצץ, שתקצץ, זוז זכותה אבל לא מתקציב החינוך. ואם היא לא מוכנה יש לצאת בהפגנות התנגדות..... ============= נאלצתי כאן לחתוך - יש מגבלה על אורך ההודעה - אני רוצה לראות דיון רציני אחד כזה במועצת העיר - לא תמצאו. רק אנשים עם רקע של שיתוף פעולה רחב - של כל השכבות והרובדים בעיר - יכול להפוך את העיר הזו למקום איכותי שיהיה טוב לחיות בו לחילונים ודתיים, מזרחים ומערביים, עשירים ועניים.