רק זה חסר לי....

מ י ק ה

New member
רק זה חסר לי....../images/Emo67.gif

בראש ובראשונה אני רוצה להודות על הפורום שנפתח(לא עשיתי זאת בפעם הקודמת)
ובכותרת שלי התכוונתי לכך- שגם ככה אני מקדישה את מעט זמני הפנוי לקריאת ספרים וכרגע אני בתקופה עמוקה של רומנים רומנטיים (מה לעשות- אין חבר באופק...
) והדבר האחרון שחסר לי - זה: במעט שאני נמצאת באינטרנט אני אבלה בפורום הרומנטי הנ"ל...
דבר שני- מאיה האחת- יש לי הרגשה שמצאתי כאן אחת כלבבי, ודווקא כן אהבתי את התקציר לטרילוגיה.
אפרופו ג´וד דוורו שהוזכרה קודם- הייתי אומרת שיש דרגות ברומנים- מתחילים עם ג´וד דוורו, ממשיכים עם איריס ג´והנסון, עולים לאמנדה קוויק ומשם הישר לג´ין אן קרנץ - ממשיכים לנורה רוברטס המופלאה ולמי שרוצה קצת לגוון יש את ג´ין הלר שלדעתי היא מקסימה ושנונה.
זהו גרם המדרגות הראשון והטוב מהבאים בתור (לעניות דעתי כמובן) למי שבוחר לאהוב את דניאל סטיל: מתחילים בג´ודית קרנץ, עולים ללאונה בלייר, ממשיכים עם ג´נט דיילי, קוראים בשקיקה כל ספר מסחרי (למלה מ-30) של דניאל סטיל ואפשר להמשיך עם הסופרת (שלנצח אני לא אדא את שמה - רק שהיא כתבה את הסאגה של אשת עסקים)
בגרם השלישי נמצאות כל אלה שביניהם- הן לא מוצלחות כמו הראשונות ולא גרועות כמו האחרונות(
) שם נמצאות שירלי באסבי, סנדרה בראון (מה לעשות היא כבר לא אקטואלית...)אן טיילור ועוד
כמובן נייחד מקום לכל ה"פוקט בוק" ספרי הכיס של "מיילס &בון" אחות-רופא וכו... (תודו שלפעמים ממש מדגדג באצבעות לקנות אחד ב-3 ש"ח אבל רק המחשבה "מה המוכר יחשוב" מניעה אותכם מהמחשבה...)
אז זהו בתור סקירה ראשונית של סופרות נחשבות (וטובות מי יותר ומי פחות) ואם שואלים אותי - רומנים רומנטים בעיברית שווים כמעט 0
(אולי למעט הספר "רומן רומנטי" של נעמי גל- שהוא די מוצלח
) אז המשך לילה טוב ונעים וזה ממממש כיף!
מ י ק ה

מיה אחת

New member
מיקה יקירתי ../images/Emo23.gif

אני חושבת שאנחנו צריכות להקים את אחוות נורה רוברטס הראשונה בישראל
באופן אישי, התחלתי עם ג´וד דוורו, ואני עדיין נהנית ממנה מאוד. כעקרון, אם בדירוגים עסקינן, את אמנדה קוויק הייתי ממקמת לפני דוורו, שאהובה עלי יותר. (ואני עדיין לא התגברתי על הגילוי שקוויק היא בעצם ג´ין אן-קרנץ
). את איריס ג´והנסון טרם קראתי, אבל כיוון שנדמה לי שיש לנו טעם דומה, אני הולכת כבר מחר לחפש ספרים שלה. אני מאוד מסכימה עם החלוקה ל"גרמי מדרגות" שעשית. (אגב, האם ליאונה בלייר היא זו שכתבה את "ייחוס"? או זו שכתבה את "פיץ´"?) גרם המדרגות הראשון מוביל את הקוראת במשעולי הרומאן הרומנטי הטהור, המשובח והקיטשי בעליל. אמנדה-קוויק/ג´וד דוורו שהן כותבות פשוטות יחסית, לנורה רוברטס הגדולה מכולן, שמשלבת בין מציאות אמינה, לכתיבה רומנטית מובחרת. גרם המדרגות השני שייך לסופרות הכמו ריאליסטיות. אלה שלדעתי, פשוט מפחדות לכתוב רומנטיקה בגלל התווית ה"נחותה" שלה, ומתאמצות לשווא לכתוב ספרות "אמיתית" בעלת מאפיינים רומנטיים. את קרנץ לא קראתי, אבל בלייר ובתורה ג´נט דיילי, מתקדמות כל אחד צעד יותר לעבר הכתיבה היבשושית והסוחטת דמעות בכח של דניאל סטיל. מתוך גרם המדרגות השלישי, רק את סנדרה בראון קראתי. אני אכן מסכימה שמבחינת הסגנון בראון עומדת איפשהו באמצע, למרות שיש לה ספרים מסוימים שאני אוהבת מאוד. אני הכי נהניתי מ"עושר חבוי"- ומאז מנסה לשווא למצוא אותו באנגלית, כTexas Sage. מדובר בחלק מטרילוגיה, העוסקת בשני האחים והאחות למשפחת טיילר (הממ.. שמתם לב לדימיון קל לנורה רוברטס?). ואפרופו סנדרה בראון- לאן היא נעלמה בשנים האחרונות? האם היא באמת, כפי שאני חוששת, מנסה את כוחה בכתיבת רומאנים?

מ י ק ה

New member
אח.. כזבים מתוקים איזה ספר....

אז, כמוך כמוני, גם אני התחלתי בג´וד דוורו- זוכרת את משפחת מונטגמורי ומשפחת הארט- תמיד זה היה שושלת אין סופית של המשפחתה הזאת (החל מאשת אש ואשת קרח- ולא לא של נורה רוברס) וכלה בכזבים מתוקים שהוא באמת ספר טוב למרות השם הנוראי. לאונה בלייר כתבה את יחוס,, את פיץ כתבה מישהי אחרת- עידכון יגיע בהמשך השבוע... וסנדרה בראון- כבודה במקומה מונח - רק שהוא מתחיל להעלות אבק:) והערה קטנה על איריס ג´והנסון - יש לה שני סוגים רומנים פרופר (טובים) וספרי מתח שמשלבים קצת אהבה (מהסוג המחוספס) והמון רצח, תעלומות וכו´ אם את מבקשת המלצה- ישנה טרילוגיה של הרקדן המעוף- קשור לפסל (תסלחי אני לא זוכרת בדיוק את השמות- תחפשי מאחורי הספר), יש את "נסיך" שלא רע בכלל אבל מממש ארוך (אבל שווה) ועוד המלצה קטנה- של סופרת אלמונית משהו בשם רבקה (ושןב ברח לי שם משפחתה- אבל ביא באות ש´) ולספר קוראים "אוליביה וג´יי" ספר מצויין!!! לילה טוב בהחלט!!! מ י ק ה

למעלה