רק יום אחד פה וכבר רוצה לשתף אותכן

רק יום אחד פה וכבר רוצה לשתף אותכן

עוד לא 4 ימים נשואים, והיום הוא בא מהלימודים (הוא סטודנט) עם חברים לארוחת צהריים של שאריות מהחתונה, והיה די טעים!!!! אבל אח"כ הוא רצה שאני אתקשר לצלם לתאם איתו מה קורה הלאה, ואני שונאת לעשות טלפונים כאלו... ואז הוא התחיל להתווכח איתי ליד חבר שלו, והיה לי נורא לא נעים... עכשיו שהוא חזר בערב, אמרתי לו את זה, והוא חושב שזה בסדר- הוא העביר את המסר שלו, מה זה משנה מי שמע... טוב, נראה לי שאני לוקחת את זה קשה, בגלל שזה כ"כ מעט זמן אחרי החתונה... נכון???

קארין ב

New member
לא נכון.....

אני האחרונה שאוהבת ריב וויכוחים אבל.... יש דרך להגיד את הדברים! וכמובן שלא בנוכחות אנשים זרים (אפילו לא בני משפחה). תסבירי לו בדיוק מה העניין - אני בטוחה שהוא יבין. אבל תבהירי לו את הנקודה כדי שזה לא יחזור על עצמו.

רחלילי

New member
לא

לא ממש מבינה מה הקשר למיעוט הזמן שאחרי החתונה. כלומר אם זה מפריע לך ולא התאים לך להתקשר לא הבנתי למה היציאה היתה צריכה להיות מול החבר שלו ועוד אחרי שזה בא לאכל אצלכם-מה זה סימפוזיון? אז לא הייתי מוחקת כל כך מהר את התחושה הלא טובה ולא הייתי שמה את זה על זה שאת רגישה מידי אחרי החתונה פשוט הייתי מדברת איתו על זה לבדכם ומבקשת שפעם הבאה דברים כאלה יהיו בינכם בלבד, אם זה מה שחשוב לך.

אולי אפשר לתת לו להירגע ואז..

לנסות להסביר לו את עמדתך מבלי לדבר עליו. כשמבקרים מישהו על התנהגותו באופן אוטומטי מעמידים אותו במצב של מיגננה.\ לכן, אני במקומך הייתי יושבת איתו בעוד יומיים שלושה ומספרת לו על עצמך: אפשר למשל כך: "רציתי לספר לך משהו על עצמי, כשאני מקבלת משימות לביצוע בנוכחות אנשים לא משנה כמה עדינה תהיה הבקשה, במקום שזה נוגע בי זה כואב. אני יודעת שאתה היית בסדר גמור וסך הכל רצית לראות את התמונות, אבל אני קיבלתי את זה מאוד קשה. לא בגלל שעשית משהו לא בסדר, אלא בגלל שאני מגיבה לא טוב כשאני מקבלת הוראות ליד אנשים. הייתי רוצה לבקש ממך שננסה על יד אנשים קודם כל להיות נחמדים אחד לשני, אם אתה רוצה לבקש ממני לעשות משהו, תשתדל לבקש את זה כשאנחנו לבד, אם התגובות שלי לא מוצאות חן בעיניך הייתי שמחה אם תגיד לי את ותעיר לי על כך כששנינו לבד. אני מבחינתי אשתדל להתחשב בך ובנקודות הכואבות שלך באותה המידה." סוף פסוק. וכעת, נכון שלכאורה הוא היה לא בסדר, נכון שנראה כאילו את לוקחת הכל על עצמך.. אבל זוגיות נכונה זה חינוך הדדי, וכך תוכלי ללמד אותו לא לגעת בנקודות שמכאיבות לך, מבלי לתת לו להיכנס למצב של מגננה והפגנת כוחניות בנוכחות זרים. הכבוד ההדדי הוא החשוב ביותר מבחינתי בזוגיות. חלק נכבד בזה בא לידי ביטוי כשאתם בחברת אנשים. מקווה שעזרתי

אמיקה

New member
לא נכון...

כלל ברזל: לא מתווכחים/רבים ליד אנשים זרים (זרים = כל אדם שאיננו אני או אתה). נקודה. מציעה לחכות טיפה ולדבר קצת, בנחת, על העניין הזה. סתם נימוקים לדוגמא שעולים בדעתי : כשרבים בנוכחות אחרים כל אחד מתבצר בעמדתו (כדי לא לצאת "פראיר" ליד החבר´ה..) כשרבים בנוכחות אחרים שנינו נראים רע..

תודה לכולכן...

אבל לא הצלחתי להשאר כועסת, כי כשהוא חזר, הוא התנצל (החמוד...) ואמר שהוא היה עצבני מאוד בלימודים כי הפילו עליו כל מיני דברים, והוא נורא נורא מצטער, אז אמרתי לו חלק מהדברים שאמרתן לי, ואז הלכנו "לישון"... אנחנו נהיה בסדר....... אנחנו אוהבים מאוד ועדיין מתרגלים לרעיון של אישתי בעלי וכאלו... אבל אני כבר רואה שאתן תעזרו לי מאוד.... תודה. עדי

מנסיון

אמא שלי יועצת לזוגות ולי ולחבר שלי היא יעצה שהדבר הכי חשוב זה לפרגן אחד לשני לייד החברים ולהוכיח שאנחנו גוף אחד לדוגמא אם שואלים אותך משהוא שקשור גם אליו אז ישר לומר שאתייעץ איתו וזה מראה על זוגיות אמיתית וגם מפתח אותה ובמיוחד אחר כך שכבר יש ילדים אז מאוד חשוב הפירגון ההדדי והתמיכה ההדדית כי הילדים לוקחים מזה דוגמא לזוגיות וחברות אמיתית

למעלה