רק לא זה!!

רק לא זה!!

דווח שכנראה עוד מעט יחלו בהחייאת "משרד הדתות" (המת) מדובר כאן בהחייה של משרד ששינוי חיסלה וטוב שכך ב2003. תחזור כל הסיאוב, השחיתות והמינווים הפולייטים, זה שוב יהפוך למשרד מסריח שכולנו נריח את סרחונו עד לכאן. מה דעתכם?! בבקשה! תגידו לי שגם אתם מתנגדים לזה!

antreprize

New member
כמו זה למשל:

"בישראל ניתן להתחתן באופן חוקי רק בנישואים דתיים, על פי דתם של בני הזוג: יהדות, נצרות, איסלם והעדה הדרוזית. אין אפשרות חוקית להתחתן בישראל בנישואים אזרחיים."(מקור: הערך "נישואים", ויקיפדיה).

Fleddermaus

New member
נוטה להתנגד

אנחנו חיים בארץ הקדושה לשתי דתות, ובירתנו קדושה לשלוש. ראוי שיהיה גוף ממשלתי שידאג שהגופים הדתיים ייתוקצבו כראוי, יימשכו תיירות, וייאפשרו חופש דת ופולחן בארץ הקודש. מצד שני, משרד הדתות דאז דאג בעיקר למגזר היהודי-חרדי, במקרה הטוב גם לציבור הדתי-לאומי, והזנית את השאר. אם יוקם המשרד מחדש, אסור לתת אותו לש"ס, מדובר בניגוד אינטרסים ברור. בכלל, למה צריך משרד ממשלתי בשביל זה?

M e g g i

New member
ובכ"ז אחרי הכל, זו הארץ שלנו..

הרי לנו יש כביכול זכויות דתיות כה רבות ברחבי אירופה ובבבל של פעם! ובכ"ז מתוך ההבנה שאם כל אחד יבקש את פיסת האדמה "שלו" מפה ומשם. לא יהיה טוב. יהיה בלאגן גדול! מלחמות קשות עוד יותר! שנאה הדדית! ומעבר לכל, זה פשוט לא יצליח! זה לא הולך ככה.. ברור שחייבת להתקיימת עדיפות לדת היהודית בארץ ישראל

Fleddermaus

New member
בסדר, אבל למי ביהדות?

עדיפות לכל היהודים, או רק לישיבות של ש"ס? יש אפלייה גם בתוך היהדות, את המוסלמים והנוצרים נאסוף בסיבוב השני.

Fleddermaus

New member
לשם ההבהרה, אני לא אומר שיש להתעלם מהדתות

האחרות, אבל הדרישות שלהן לא מוגזמות ואין ממש אפלייה בשירותי דת. האפלייה בתוך היהדות רצינית הרבה יותר.

M e g g i

New member
ביהדות ישנם מספר זרמים..

בינהם: החרדים, הכיפות הסרוגות, הרפורמים... המסורתיים הם אלו שלוקחים קצת מכל זרם ולכן דרישותיהם הדתיות נכללות בתוך הדרישות ממילא של הזרמים השונים. החילונים הם לא זרם בדת! הם אלו שהוציאו את עצמם מן הכלל. חוץ מזה, אילו שירותים דתיים אתה, בתור חילוני, מעוניין לקבל?

Fleddermaus

New member
ראשית כל, אני לא חילוני

שנית, מי אמר שאני חייב לדרוש רק את האינטרסים של עצמי? שלישית, יש אפלייה כנגד המוסדות הדתיים-לאומיים כאשר שר הדתות הוא ש"סניק (זה היה כך עד עכשיו). מאז ומתמיד היתה אפלייה כנגד הזרמים הרפורמים והקונסרבטיביים, אבל לא נפתח את הדיון הזה שוב. מוסדות חרדיים אשכנזיים מתלוננים על אפלייה מצד ש"ס, כך שיש בעייה.

רפורמי שרופרמי, חילוני וזהו

על תבלבל עם רפורמי, לא שאלתי אותך איזה זרם אתה אלא האם אתה דתי או חילוני?

Fleddermaus

New member
אם אתה באמת מתעקש לקטלג אותי...

לא שמה שאתה חושב על הזהות הדתית שלי ישפיע עליי, אבל אם ממש בא לך, ככה אני רואה את עצמי.

antreprize

New member
הבעייה היא לא בשירותים שחילונים

מעוניינים לקבל, הבעיה היא בשירותי הדת שהם לא מעוניינים לקבל.

אבל נירית את לא מבינה שזה מושחת!1

הכל מושחת שם!! שינוי חיסלה את משרד הדתות ונפטרה מהמון שחיתות?! למה להחזיר את הסירחון הביתה?!

M e g g i

New member
גם הממשלמה מושחתת זה אומר שצריך להרוס את הגוף

הזה?? לא! זה אומר שצריך לטפל בשחיתות!

StrengthHonor

New member
שיהיה להם בהצלחה

כמובן לייצג גם את הנוצרים והמוסלמים (אלא אם כן הם ינצלו את זה כדי לקדם את החרא הפלשתיני ואז צריך ל**** **** -*** ו*** את כולם)

StrengthHonor

New member
אה ו

**** **** -*** ו*** גם את ש"ס אם הם ישבו שמה וידאגו לג'ובות לחרדים במקום צלייצג את המסרותיים והדתיים והחילוניים

Caraya

New member
לא יודע...

אני לא חושב שזה כזה ביג דיל. עוד משרד ממשלתי זה עוד הוצאות מיותרות ועוד ג'ובים לחלק לחברי מרכז, אבל במה שקורה היום במדינה שלנו זו פשוט טיפה בים. אם זה לא היה משרד הדתות, שיוצר אצל חלק מהאנשים אנטי בגלל שהוא דתי, אף אחד לא היה מתייחס לזה בכלל. אני לא חושב שהמצב במשרד התקשורת, משרד התחבורה או משרד הפנים יותר טוב ממה שהיה במשרד הדתות המנוח מבחינת מינויים פוליטיים ושחיתות. אם אפשר להעביר את העיסוק בענייני דת למשרד אחר- עדיף, זה יחסוך למדינה הרבה כסף שיכול ללכת לחינוך ולרווחה. אבל אם לא... נו, שאלו יהיו הצרות שלנו.

למעלה